Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי, בשביל זה יש לך טוויטרים של רננסנס. מקסימום, אתה קופץ לאומגה וקונה חדש.. :-D

אריק, בהחלט נראה שמדובר במכשיר שווה. מענין כמה הוא יעלה לנו במבצע לחברי הפורום שדרור יעשה בשבילנו. :wink:..

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו עקיצה של מישהו של HU שלו אין כפתור שמחזיר אותך שיר אחורה :-P

ואת הDRC אתה לא ממש יכול לשלוף... צריך להצניע אותו בעקרון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה שהמגבר מגיע לשיא אספקת הכוח/עבודה שלו (WATT), הכוונה אם נעביר זרם שגבוה מהמקסימום של של אספקת הכוח של המגבר אז יתקשה ניגון הצליל ויגיע למגבלה מסויימת וישמע חתוך, כמשמע CLIPPING = חיתוך.

הסאונד שנוצר מחיתוך זה לאחר הגברת יתר הוא נשמע כצורם מאוד (צליל בעל דיסונס גבוה) .

טכנולוגיית קליפינג כמו ה- PowerGuard שיש לכל מגברי/רדיו דיסק/ממיר של מקנטוש, השיטה הזאת מאפשרת הנמכת הזרם ע"י הגבהת ההתנגדות במאית אלפית השניה במצב שיש בו חשש או התקרבות למתח/זרם גבוהה בהגברה.

במילים פשוטות - עממי: שומר על הרמקולים ועל המוספטים וכו'

כשהמגבר מגיע/עובר את שיא ההגברה שלו שיטת הקליפינג מנמיכה את ההגברה עד שתחלוף הגברת יתר, בכך שלא נבחין בזה.

מה שנשאר זה איכות טכנולוגיית הקליפינג באותו מכשיר ובאיזה מהירות יכול לבצע זאת מבלי שנרגיש את החלשת הסאונד. כמעט כל החברות בשוק עובדים עם זה יפה ובתקן.

למשל בתמונה תראה קליפינג שמסומן באדום, ולפעמים קליפינג נגרם מהקלטה שגויה (שלרוב בצרובים).

03_dv_audio_peaks.jpg

---

לנוס עקיצה יפה :)

פורסם

העניין הוא שלטפל בקליפינג לאחר היציאה מהמגבר זה קצת מוזר בעיני.

הקליפינג מתבצע באות הנכנסת ולא בהגברה, זה יכול להווצר מהוספת רעש או ספיחת רעש לאות הנכנסת זה יכול להתבצע בפיקים שנוצרים באות הנכנסת בתהליך המרה או דגימה שלה.

במכשיר הנ"ל מדובר על בקרה על האות הנכנסת ולא על האות היוצאת משום שאם אתה מונע מהאות הנכנסת להכנס כשהיא מעוותת לפרה אמפליפייר או למגבר עצמו אז היא גם לא תוגבר מלכתחילה וגם פחות תעמיס על המגבר.

נשמע לי קצת מוזר שחברה בוחרת לתת למגבר להגביר עיוות, להתאמץ ורק אחרי זה לסנן את מה שלא צריך או להפחית מהספק ההגברה.

אם כי לא נכנסתי עמוק מידי לתחום הזה אבל לרוב, רוב או כל נושא הרעש מטופל בשלב שבא לפני שהוא מוגבר וזה כשמדברים על סינון אות ולא על דרכים להתמודד עם הרעש העצמי של המגבר.

בכל מקרה - שני המכשירים מעולים ברמת הגיחוך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חח ומאיפה האות הנכנסת הזו הגיעה?

מאיפה יצאה? זה כל הקטע , יש מלא מאמרים והסברים על זה באינטרנט.

ברור שמגבר לא ידחוף את עצמו על הסף, אבל יש הרבה משתנים שמשפיעים על הגברה/עבודת יתר והדוגמא הכי פשוטה הקלטת תקליט בפרמטר מסויים.

Power guard is another patented McIntosh innovation. When an amplifier is overdriven, by a sudden music peak, for instance, it can "clip" and send a burst of damaging energy to your speakers........

על זה נתווכח מתישהו באיזשהו מפגש.

בקיציר כל הכבוד על ההשקעה ביחידה שרכשת, אגב, ערכתי חיפוש על המוצר באינטרנט והוא פשוט מדהים, בעל יכולות מרובות ושונות. שוב תתחדש.

פורסם

תודה,

המוצר בארץ עדיין בשלב החיתולים שלו לפי מה שהבנתי, הכניסה לשוק בארץ היא בכלל מתישהו בינואר.

יש הרבה גישות לנושא הקליפינג, אחת הראשונות בתחום הזה שיצאו לשוק בצורה מסחרית היא מעבדת דולבי דיגיטל - זוכרים טייפ דקים? הטיפול באות התבצע בעזרת חיתוך דיגיטלי סטטי של תחום האות היוצאת מהטייפ דק לכוון הרסיבר\מגבר מה שמצחיק זה מספר ההמרות שהאות עברה בדרך בכדי שהיא תוכל א. להחתך ב. לצאת החוצה למגבר.

בדרך כלל במגברי הספק, בייחוד בתחום הרדיו אתה תמצא יחידת מסננות מיד לאחר יחידת המוצא, חלק מהמסננות הן מסננות שנועדו לייצב את ההספק המוצא של המגבר וחלק מהן מסננות הרמוניות של תדרים, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה שמעתי על מגבר אודיו שמבצע סינון להספק שלו אז כנראה שאכן מדובר ב"חדשנות" של מקנטוש (אינוביישן באנגלית).

אבל אני לא אתפלא אם חברי פורום נוספים (כמו ניר למשל) יוכלו להוסיף חידודים בנושא.

האמת - לא קניתי את הביט בגלל שהוא מוצר היי-אנד, חברי הפורום יודעים טוב מאוד מה אני חושב על היי-אנד שמיי-אנד, קניתי אותו כי הוא היחיד שענה לכל הצרכים שלי בלי לסבך אותי יותר מידי - זה היה השיקול היחיד.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני רואה כאן:

http://blog.sounddomain.com/gadget/2008/03/product-sneak-p.html

שיש שניי גרסאות למכשיר הנ"ל?

מה נמצא בידך?

איזה HU ממולץ לחבר עליו בשביל למצאות את המקסימום ממהמכשיר הנ"ל?

בטוח לא מערכות OEM נכון?

לאיזה HU יש יצאה אופטית שמתאימה לצעצוע הזה?

תתחדש כמובן!

מוצר מעולה - מבית טוב!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לאחר שקראתי על המוצר כנראה שהוא באמת עושה הרבה דברים שקשה להשיג אותם בפרוססורים אחרים , לשימוש שלי למשל הוא מדהים, אני אשמח לקבל אותו חצי שנה התנסות :-D

כל הפורום הזה כל אחד מקפיץ לי משהו על הדרך ומערער את האינסטינקט. :?

פורסם

חזרתי עכשיו מים המלח - עזבו אתכם פרוססורים 8)

איזה גרסא זו? בטוח שלא האב טיפוס כי לפי התמונות שהועלו כאן - הקונטרולר הוא יחידה נפרדת ואין תצוגה על המכשיר עצמו.

יחיאל - מצטער, אבל אני אעשה איתך הסכם ג'נטלמני - אם אתה תהיה הראשון שיביא לארץ מגברשל לוקסמן - בשנתיים הקרובות, אני לא מתכוון להקדים אותך :-P (כי אין לי כסף לזה גם ככה :-D).

לגבי הHU - אההמ... אה... איך אני אסביר את זה עכשיו... ברכב הנוכחי יש HU בסיסי של קנווד שלא מנגן אפילו MP3 - אז הוא יהיה הסורס הראשון והשני - כבר אמרתי, אני מתכוון לרכוש נגן איכותי ופשוט לתפעול עם יציאה אופטית - לא יודע עדיין איזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה האפשרויות בכלל?

איזה נגנים יש לך היום עם כניסות אופטיות/דיגיטליות?

סליחה על הבורות.

ואולי מישהו כאן מכיר HU שישתלב טוב עם הפרוססור הנ"ל? אחד עם כניסה אופטית מתאימה?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...