Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצויין לחברי הפורום.

במוצ"ש שוטר רשם דוח בחנייה, ממש ליד הבית.

הוא אמר שהרכב חונה בחנייה פרטית של בית אחר.

חשוב לציין, שאין שום שילוט המציין זאת לא בחנייה ולא בשכונה.

מה אומר החוק? האם ניתן לערער ?

פורסם

תנסה לתאר בבקשה גם את מקום החנייה. חנית בחנייה פרטית של בניין? חנית ברחוב עצמו? אולי על שפת המדרכה יש סימון? תנסה לפרט קצת יותר.

אסף

פורסם

חסר כאן פרט משמעותי. כפי שכבר נכתב בפוסט לפני, לא ניתן לתת קנס על חניה פרטית. אין, וגם לא יכול להיות, חוק שאוסר זאת.

ולכן קיימות האפשרויות הבאות:

1. תערער - ואם העובדות שציינת נכונות, גם תזוכה.

2. החנית במקום כלשהו שאסור לחניה (אולי לנכים? - ואני לא קובע עובדה אלארק מעלה את האפשרות שישנה טעות כלשהיא).

פורסם

מצרף תמונה, כך תוכלו להבין על מה מדובר:

שלושת הבתים שבציור, נמצאים אחד לייד השני.

הבית של בעל הרכב בצבע ירוק, חנה בחנייה מול הכניסה לבית האדום (שהוא לא שלו ומסומן ב-X)

חשוב לציין, שהוא עמד וממש חסם את הכניסה (ככה מסומנת שם החנייה)

השוטר רשם בדוח "חנייה במקום חנייה פרטית" ואמר שהוא יכול לחנות באחת משני החניות (הירוקות) בלבד!

שוב, אין שום שילוט באזור

חנייה.JPG

פורסם

אם כל מה שהשוטר רשם בדוח זה את המילים "חנייה במקום חנייה פרטית" הדוח לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב.

לכן נראה לי שאתה עדיין מחסיר פרטים חשובים.

פורסם

זה אכן נכון , ישנם בניינים שאומנם אין שם שלט "חניה פרטית לדיירי הבית" אבל החניה שבד"כ צמודה לבניין או קשורה אליו היא החניה הפרטית של הבניין, בבית הקודם שלי בניין קומות, תמיד היה מישהו שחונה בחניה שהייתי חונה בה שנים ,אני מלית ברירה חניתי בחניה של שכן אחר וכך הלאה, היה הרבה עומס בחניה ותמיד היה סכסוך בין שכנים, עד שיום אחד ,אחד השכנים הלך לעירייה והוציא אישור שהחניה שצמודה לבניין היא אכן רשומה בטאבו כחניה של דיירי הבניין בלבד.

ל shaihar: תבדוק שוב את המקורות שלך, כי אותו דייר חוצפן מבניין אחר שהיה חונה בחניה של דיירי הבניין קיבל קנס 250 שקל על הסגת גבול.ככה זה נקרא במסוף שלהם כששכן מתלונן על זה שחונים לו בחניה פרטית/לדיירי הבניין בלבד.

פורסם

שלום getz,

1. באם אכן נעשתה הסגת גבול, הרי שמדובר בעבירה פלילית (ע"פ חוק העונשין, התשל"ז- 1977) לכל דבר ועניין. במקרה שכזה יש להתלונן במשטרה, שאמורה לפתוח בחקירה, על כל המשתמע מכך. במקרה שתואר, מן הסתם לא תיפתח חקירה שכזו, בין היתר מחוסר עניין לציבור.

2. בכל מקרה, השוטר שהגיע למקום, לא יכול לקבוע שרירותית האם נעשתה הסגת גבול רק ע"פ בדיקה של מספר רישוי של הרכב והיה עליו לבצע בדיקה, בסיסית לכל הפחות, כי "המתלונן" הוא אכן בעלי הקרקע/החניה, וכי "עושה העבירה", החנה שלא כדין (לצורך העניין, יכול להיות שמדובר בדייר ששוכר דירה בבניין, אורח שבא לבקר וכו'- ובמקרה כזה אין המדובר בהשגת גבול).

פורסם

אכן במקרה שאני דיברתי עליו אותו שכן מסיג גבול היה נמצא מול השוטר והיה בירור של מי גר איפה ומי חונה לא במקומו.

שוב, עקרונית ,נותנים על זה דו"ח ובשביל זה נועדה חניה פרטית כשמה כן היא פרטית ולא של מישהו אחר, ויש להענש על זה.

אני אישית לעולם לא חונה בחניה של בניין מגורים אחר בטח ובטח לא בחניה פרטית מוגדרת ונראת לעין.

מי שקיבל את הדו"ח שישלם ופעם הבאה ידע לא לחנות בחניה לא שלו.

פורסם
זה אכן נכון , ישנם בניינים שאומנם אין שם שלט "חניה פרטית לדיירי הבית" אבל החניה שבד"כ צמודה לבניין או קשורה אליו היא החניה הפרטית של הבניין, בבית הקודם שלי בניין קומות, תמיד היה מישהו שחונה בחניה שהייתי חונה בה שנים ,אני מלית ברירה חניתי בחניה של שכן אחר וכך הלאה, היה הרבה עומס בחניה ותמיד היה סכסוך בין שכנים, עד שיום אחד ,אחד השכנים הלך לעירייה והוציא אישור שהחניה שצמודה לבניין היא אכן רשומה בטאבו כחניה של דיירי הבניין בלבד.

ל shaihar: תבדוק שוב את המקורות שלך, כי אותו דייר חוצפן מבניין אחר שהיה חונה בחניה של דיירי הבניין קיבל קנס 250 שקל על הסגת גבול.ככה זה נקרא במסוף שלהם כששכן מתלונן על זה שחונים לו בחניה פרטית/לדיירי הבניין בלבד.

מי שהזמין את השוטר, הוציא מערייה אישור מתאים. ויכול להיות שהחנייה באמת של הבית הספצחפי. אבל איך נהגים יכולים לדעת מיזה? ללא שום קשר לשכנים, ומה אם אנשים זרים שחונים ולא יודעם? לפי חוקי התחבורה, ניתן לחנות בכל מקום, כל עוד ואין תמרור האוסר זאת!

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אתמול ביקרתי אצל דודתי בראשון לציון וחניתי בחנייה של הבניין שלה (היא דיירת שם) וכשחניתי חסמתי חנייה שלא איפשרה לדייר אחר לחנות ומובן שלא היה שלט ״חניה פרטית או משהו

הגיעה ניידת לא ידוע לי אם לבד אם שהוא זימן אותה

קיצור קרזו ל האוטו

יצאתי ובאת לצאת עם האוטו לפנות את החנייה

השוטרת פתחה את הדלת ונתנה לי קנס של 500 ש״ח + 6 נקודות

מה תגידו על זה?!?

ואמרה שישלח בדואר

מה אני עושה?

אני נהגת חדשה בנוסף ומשוחררת טרייה

פורסם
לא הבנתי על מה את מתלוננת.

על קבלת קנס של 500 שקל ו6 נקודות על עבירה כזאת.

6 נקוות ו500 שקל על חסימת חנייה בבניין שדודה שלי גרההה?!?

חסמתי חנייה של דייר ולא היה בשום מקום חנייה פרטית כך שהיו עוד 5 חניות פנויות ודודה שלי דיירת בבניין כל שגם לה אמור להיות חנייה פנוייה בבנין

פורסם
אתמול ביקרתי אצל דודתי בראשון לציון וחניתי בחנייה של הבניין שלה (היא דיירת שם) וכשחניתי חסמתי חנייה שלא איפשרה לדייר אחר לחנות ומובן שלא היה שלט ״חניה פרטית או משהו

הגיעה ניידת לא ידוע לי אם לבד אם שהוא זימן אותה

קיצור קרזו ל האוטו

יצאתי ובאת לצאת עם האוטו לפנות את החנייה

השוטרת פתחה את הדלת ונתנה לי קנס של 500 ש״ח + 6 נקודות

מה תגידו על זה?!?

ואמרה שישלח בדואר

מה אני עושה?

אני נהגת חדשה בנוסף ומשוחררת טרייה

מצטער לאכזב אותך - כן יירבו דו"חות כאלה (ולא בשל הקפצת שרשור אחרי שנים, אלא בשל אי התחשבות בזולת וזה ממש לא משנה חנייה פרטית או לא - לא חוסמים רכב חונה. לא היית רוצה שיעשו את זה לך נכון ?!)

alfa 156 2.5.

פורסם
על קבלת קנס של 500 שקל ו6 נקודות על עבירה כזאת.

6 נקוות ו500 שקל על חסימת חנייה בבניין שדודה שלי גרההה?!?

חסמתי חנייה של דייר ולא היה בשום מקום חנייה פרטית כך שהיו עוד 5 חניות פנויות ודודה שלי דיירת בבניין כל שגם לה אמור להיות חנייה פנוייה בבנין

לא מבין על מה 6 נקודות ... איזה שטויות המדינה הזאת.

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...