Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכמות המותרת הינה 240.

העונש הקבוע בחוק הינו מינימום שנתיים פסילה בפועל. שופטים נוטים לעיתים להקל בעונש, תלוי בעבר התעבורתי של הנאשם.

בכדי להקל הם צריכים לתרץ זאת באופן משכנע כך שהמדינה לא תערער על גז"ד למחוזי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הנתפס הראשון, הוא אבא שלי, עם ה405. השני הוא חבר של סבתא שלי, שנתפס על 585 (טעות מהתגובה הקודמת), שניהם הוזמנו לקצין המשטרה בקרית גת למחר, לאבא שלי יש 18 שנה רישיון והוא בחיים לא נתפס על אלכוהול או עבירה חמורה אחרת, אולי חגורה וחנייה וגם סה"כ זה קרה 3 פעם, חוץ מזה העבר שלו נקי. כנ"ל לגבי החבר של סבתא, יש לו רישיון סה"כ 30 שנה, בארץ מתוכם 8 שנים, כל השאר בברית המועצות. וגם לו לא עבירה אחת אפילו.

יש משהו מיוחד שאפשר לעשות?

פורסם

הבנתי, עזר לי מאוד.

שאלה אחרונה, לאיזו מטרה אנחנו נפגשים עם הקצין משטרה? יש סיכוי שהוא מוותר על השלילה ומחזיר את הרישון?

האם הוא יכול לקבוע לכמה זמן תיהיה השלילה?

או שאין טעם בכלל לתרץ לו ולהסביר לו כי אנחנו נגיע בכל מקרה למשפט ושם רק השופט יחליט מה לעשות איתנו?

אני שואל את כל זה כי אמא שלי לקחה ממש קשה את העיניין שהם בלי רישון עכשיו וכל הלילה חיפשה תרוצים להגיד לקצין משטרה, אז רציתי רק לדעת אם יש טעם בזה.

תודה רבה מראש =]

פורסם

שלום!

לשימוע יש חשיבות בלתי-מבוטלת בחומר החקירה. לעיטים מביאים נאשמים גרסאות כאלה ואחרות לאחר המעשה. אזי נשאלים הם על ידי בית המשפט מדוע לא הביאו את אותם הגירסאות בשימוע.

סעיף 62 לתקנות התעבורה דורש עונש של שנתיים מאסר בפועל על עבירת נהיגה בשיכרות, כאשר עונש המינימום הוא שנתיים פסילה. הרכיב של מאסר ברוב המקרים מתווסף על תנאי. ובכל זאת מבחינת רישום פלילי מדובר במאסר לכל דבר ועניין.

לעיטים עורך דין מומחה מסוגל לגלות בעיות כאלה ואחרות בתיק. ברוב המקרים הדבר מסתיים בתיקון כתב האישום מסעיף 62 הקשה ל-26 הקל, תוך הסדר טיעון המפליג בקלותו (חודשים ספורים של שלילה ללא מאסר על תנאי). לאיטים מאוד רחוקות ישנם גם הזיכוים.

מעטים הם עורכי הדין שבאמת מבינים בנושא בדיקות הנשיפה. רוב רובם מסתפקים בבדיקות פשוטות ביותר בחומר - למשל האים נשמר זמן המתנה של 15 דקות תרם ביצוע הבדיקה, האים הוחלפו פיות המכשיר לכל נשיפה וכמובן כמה חנונלעך לתובע. יש לציין שלא כמו פעם, - גם הטפסים החדשים וגם ההנחיות כבר לא משאירות מקום לספק. כן היו 15 דקות, כן הוחלפו הפיות (למרות שיתכן ולמעשה זה לא היה כך). אצל עו"ד החובבן שכזה הלקוח יספוג פעמיים - גם את מלוא העונש וגם ישלם על כך שכר טרחה. עו"ד מעמיק יותר יוכל לבדוק מה הייתה הלחות במועד הבדיקה, יבדוק האים מכשיר צלח את הכיולים, מהו רקורד התקלות שלו והאים כולם טופלו כהלכה. לעיטים קרובות הוא מוצא אי-סדרים כאלה ואחרים וכאמור מסיים את התיק תוך הסדר טיעון וסעיף 26.

ישנו עו"ד שהתמחה בבדיקות הנשיפה והוא מכיר את הנושא לעומק. הוא יחד עם עו"ד מומחה אחר מנהל כרגע משפט עיקרוני בירושלים בפני הרכב של 3 שופטים. יתכן מאוד כי משפט זה יערך זמן רב.

פורסם

היינו אצל הקצין בקרית קצת, ישבו איתי ועם אבא שלי העוזרת של הקצין והקצין עצמו ישב עם חבר של סבתא שלי ואמא שלי.

הם פשוט נבלות, זה מה שיש לי להגיד, נבלות זה עוד מחמאה בשבילהם.

קודם כל הקצין הזה לא מתייחס לשום דבר בזמן שמדברים איתו הוא פונה לעוברי אורח שעוברים ליד הכניסה למשרד שבו ישבנו ומתחיל לדבר איתם בזמן שאמא שלי מתחננת שלפחות ישאיר לנו את הרכב שלנו, והוא מדבר איתם כאילו אנחנו לא קיימים שם, לא מעניין אותו כלום, עושה מה שבא לו, העוזרת שלו בכלל כתבה ב"שימוע" כמה שהספיקו לה השורות, כשאבא שלי יושב ומסביר להם מה קרה, היא הפסיקה לרשום את מה שהוא אומר בדיוק כשנגמרו לה השורות בטופס, פשוט זוועה!

כשבהתחלה ביקשנו בצורה מאוד מאוד מאוד יפה ומכובדת מהקצינה שתשאיר את הרכב של אבא שלי בבית, היא שאלה למה, אז הסברנו לה שברכב הזה הבן הבכור (אני) נוסע למכללה מידי פעם, אמא שלי מגיעה איתו לעבודה, ואנחנו אוספים איתו את הילדים הקטנים יותר (2) מהבית ספר היסודי ברכב מפני שיש קאסמים ואנחנו מעדיפים לקחת אותם משם ולשם ברכב, לדעת שהגיעו בשלום ולא לשבת בבית ולקצוץ אצבעות. הרכב משמש אותנו כרכב משפחתי להכל, ביקורים קניות ומה רק לא. אמרנו להם שאנחנו לוקחים את מלואו האשמה עלינו ושאנחנו טעינו ושאבא שלי וחבר של סבתא שלי מוכנים לתת את הרישיון ואפילו לחתום על תופס שאומר שאם יתפסו אותם נוהגים בתקופה השלילה (חודש, ולאחריו משפט) הם מוכנים לשלם כנס כספי גדול. אבל לא עיניין אותם כלום, התשובה שלה הייתה "תעשה לי טובה, שדרות ממוגנת בתחנות ממוגנות ויש הסעות של הבית ספר לילדים", רק מי שגר פה יכול להגיע שהתחנות האלה שוות לת*ת כשמדובר בילדים בני 8 ו-10 כשיש צבע אדום והם במרחק של יותר מ200 מטר מהתחנה הממוגנת, לא יודעים מה לעשות ונכנסים לפאניקה, פשוט שמו עלינו אחד עבה וגדול, פשוט מעליב. הזלזול שנתנו בנו, החוסר אכפתיות וההתנשאות מעלינו.

אני כבר נתקלתי בו לפני כחודש וחצי כשהפקדתי אוטו של חבר שם, כי נהג עם נהג אחד מעל המותר (נהג חדש), ולא משנה מה אמרנו לו, ומה עשינו, התשובה לו הייתה "אני צריך לתת שימוע נו", במקרה הרכב היה רשום על בן אדם אחר למרות שהרכב שייך לנהג ביצע את העבירה, הרכב רשום על חבר אחר שלנו, אז ניסו לתרץ את זה כדי לראות מה יגיב לגבי לקיחת הרכב, עיניין אותו? לא! בסדר קח את הרישון ואת הרכב, אבל תתנהג כמו בן אדם ולא כמו בהמה.

שאלה נוספת, אחרי כמה זמן של שלילה צריך לחדש את הרישון בתאוריה וטסט?

פורסם

קודם כל אני מבין את הכעס שלך אבל עם כל הכבוד למה ציפית?

החוק אומר משהו והוא תקף לגבי כולם, זה שהרכב משמש אנשים נוספים לא צריך לעניין אותם

למה שהדין של אבא שלך והדין שלי יהיה שונה? (במידה ובוצעה אותה עבירה)

כי הרכב שלו משמש גם ל X?

היחס והזלזול של הקצין כמובן לא במקום וחבל שקיימים דברים כאלו אבל בוצעה עבירה ויש עונש, היה צריך להפעיל שיקול דעת לפני ביצוע העבירה, מה היה קורה אם חס וחלילה הייתה תאונה עם נפגעים\הרוגים? ולא חסר מקרים כאלו!

חבל שאנשים "נופלים" על הדברים האלה ...

פורסם

לא כי לנהוג תחת השפעת אלכוהול (ועוד בכמות שהיא פי 2 מהמותר) זה ממש בסדר.

בפעם הבאה אולי כדאי לחשוב אם עולים על ההגה אחרי ששותים.

פורסם

רועי (ככה נכון)?

לא, הדין שלי ושלך לא צריך להיות שונה, אבל קצת התחשבות במצב הבטחוני, רכב שמשמש כאמצעי ביטחון יכול להישאר.

כל משפחה שמוכיחה שהרכב משמש מעל 3 אנשים במשפחה, יכולה להפגין קצת התחשבות.

פורסם

קראתי את התגובה הזאת והאמת, לא הפסקתי לצחוק.

לא ברור לכם שהגעתם(טוב, לא אתה אישית אבל אתה מהצד הנאשם) לשימוע על תקן נאשמים בעבירה חמורה ביותר?

אני רואה סדרות בילוש ושוטרים כבר 40 שנה, עוד לא ראיתי שם נאשם בחדר חקירות שמתלונן שמדברים אליו לא בצורה מכובדת, טוב, אולי זה הטוויסט שיהיה בסדרה הבאה "עבריינים בכיינים".:wink:

וכמו שנאמר כבר הרבה פעמים בשרשורים כאלה "אם היית מספיק גבר לבצע את העבירה, תהיה מספיק גבר לעמוד בעונש"(שוב, לא אתה אלא מי שעבר).

פעם הבאה (ובלי חו"ח לנסות לסכסך בתוך המשפחה) תכעס על אבא שעלה ככה על ההגה ולא על השוטר שלא נימוסי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...