Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת שמן מנוע לפונטו 16V

איתי 07
שימו לב! השרשור הזה בן 5912 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

מדדתי לאחרונה שמן מנוע ברכב, פיאט פונטו 1.2L 16V מודל 2002, אין כמעט שמן במערכת, עד כדי כך שכשהוצאתי את צינור המדיד לא היה פס שמן על המדיד, אלא רק שמן "קשה". כיצד עדיף להוסיף שמן? פשוט ע"י הוספה או שעדיף קודם לרוקן את השמן שנשאר איפשהו במערכת ואז להוסיף חדש (איני יודע איזה שמן בדיוק נמצא כרגע במערכת)?

נוסף על כך, במדיד שלי לא מופיע סימוני MIN וMAX, כך שאיני יודע עד לאן בדיוק למלא את השמן.

אשמח לכל עזרה בשני הסוגיות הנ"ל,

תודה רבה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שכדאי להחליף את כל השמן, ביחד עם הפילטר. בסה"כ נכנס אצלך במנוע 2.8 ליטר כולל בפילטר.

אין דבר כזה שאין סימון על המד, לפעמים הסימון הוא שני חורים, או איקסים במלבן.

לבדוק תמיד שהמנוע לא יעבוד מתחת למינימום, שהוא החור התחתון או קצה המלבן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפונטו בקצה המדיד יש מעיין מלבן שקוע. ההפרש בין הקו לתחתון (מינימום) לעליון (מקסימום) הוא 1 ליטר שמן.

בדוק שמן רק שהרכב על משטח ישר והמנוע כבוי לפחות 15 דקות, רצוי בבוקר לאחר שהרכב עמד לילה שלם. אם אינך יודע איזה שמן יש אצלך במנוע הוסף 10W40 חצי סינטטי מיצרן ידוע. אל תזניח זאת. אם חסר שמן מתחת לקו המינימום אל תניע את הרכב עד שהחסר יושלם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפונטו בקצה המדיד יש מעיין מלבן שקוע. ההפרש בין הקו לתחתון (מינימום) לעליון (מקסימום) הוא 1 ליטר שמן.

בדוק שמן רק שהרכב על משטח ישר והמנוע כבוי לפחות 15 דקות, רצוי בבוקר לאחר שהרכב עמד לילה שלם. אם אינך יודע איזה שמן יש אצלך במנוע הוסף 10W40 חצי סינטטי מיצרן ידוע. אל תזניח זאת. אם חסר שמן מתחת לקו המינימום אל תניע את הרכב עד שהחסר יושלם.

gsk תודה על התשובה, כמה שאלות אחרונות:

א. המלבן השקוע, אתה מתכוון לדבר כזה http://www.landroverclub.net/Club/Technic/Maintenance/Oil_level_gauge.jpg? אם כן, השמן צריך להיות בדיוק כמו בתמונה, אמת?

ב. לפי ההודעה של קודמך, בסה"כ שמן מנוע באוטו 2.8 ליטר, אם כך איך זה שההפרש בין הMIN לMAX הוא 1 ליטר? וכמה אני צריך למלא כעת כשכמעט ואין לי שמן מנוע?

תודה רבה ולילה טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

gsk תודה על התשובה, כמה שאלות אחרונות:

א. המלבן השקוע, אתה מתכוון לדבר כזה http://www.landroverclub.net/Club/Technic/Maintenance/Oil_level_gauge.jpg? אם כן, השמן צריך להיות בדיוק כמו בתמונה, אמת?

ב. לפי ההודעה של קודמך, בסה"כ שמן מנוע באוטו 2.8 ליטר, אם כך איך זה שההפרש בין הMIN לMAX הוא 1 ליטר? וכמה אני צריך למלא כעת כשכמעט ואין לי שמן מנוע?

תודה רבה ולילה טוב.

א. המלבן השקוע נראה דומה מאוד למופיע בתמונה.

ב. כנראה יצרן הרכב קבע כי כמות השמן המינימלית שהמנוע זקוק לה לשימון היא 1.8 ליטר. הקיבולת הכללית היא 2.8 ליטר.

הבדיקה כאמור תריכה להתבצע שהרכב חונה על משטח ישר. הוצא את המדיד ונגב אותו עם מגבת נייר. הכנס אותו חזרה ובדוק אם המלבן רטוב בשמן. אם לא, מלא חצי ליטר ובדוק מחדש את מפלס השמן. מלא עוד עד שהשמן ירטיב את כל המלבן של המדיד.

היזהר לא למלא יותר מידי - זה יכול גם לגרום נזק.

עריכה - בדוק מתי לאחרונה הוחלף שמן מנוע. אם מעל לשנה - גש למוסך המתמחה בפיאט והחלף שמן + מסנן שמן מקורי, לשמן המומלץ ע"י היצרן (כפי שציינתי קודם).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שאוחלף שמן לפני כשנה וחצי, אני היום אגש לקנות שמן 10W40 חצי סינטטי, של PRESTONE, אמלא שמן, ובטיפול הקרוב ( חודש - חודשיים ) אחליף כבר את המסנן ואת כל השמן.

תודה רבה לכם ושבת שלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

אז היום קניתי את PRESTONE 10W40 חצי סינטטי, הוספתי שמן, אבל אני מפחד לשים יותר מדי, לכן אני שם קצת, בודק, שם קצת, בודק. אבל שמתי כבר כחמישית מכל המיכל (3.7 ליטר), להערכתי שמתי כ0.8 ליטר, ועדיין אני לא רואה סימן על המלבן הקטן במדיד השמן. לפי מה שאמרתם - ההפרש בין הMIN לMAX הוא ליטר אחד וכל התכולה של האגן הוא 2.8 ליטר. האם יכול להיות שאני צריך לשים יותר מליטר אחד, בגלל שכמעט ולא היה במערכת שמן?

תודה רבה מראש לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שהמדיד לא נרטב בכלל? נשמע לי מוזר. אם נסעת עם הרכב על פחות מהמינימום המותר, הייתה אמורה להידלק לך נורת לחץ שמן בזמן הנסיעה.

בטוח שהוספת את השמן למקום הנכון?

אגב, אם הרכב לא עבר טיפול ב-18 חודשים האחרונים, הייתי מכניסו למוסך בהקדם ולא ממתין 1-2 חודשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זאת אומרת שמן דבש? שמן צמיגי? לפי הטיפול האחרון, רוקנו לי שמן והוסיפו 10W40, בדיוק כמו שאני החלפתי (רק לא בטוח שאותה החברה. להזכיר קניתי של PRESTONE חצי סינטטי).

עדכון מצב: לאחר שמילאתי את השמן, הרכב אפשר להגיד שתפקד טוב וחלק יותר, החנתי אותו בחנייה וחזרתי לענייני. היום בערב (כ8 שעות לאחר הוספת השמן) התנעתי את הרכב ונסעתי - האוטו פתאום באופן מוזר מאוד מקרתע, כאילו עומד להיכבות, במיוחד מאוד בטורים גבוהים יחסית ולחיצה עמוקה יותר על הדוושה.

כשאני בסוויטש' נדלקות לי 2 נורות ונכבות עם ההתנעה - אחת אדומה של השמן, המעידה על לחץ שמן נמוך במנוע ועוד אחת של מערכת הזרקת הדלק (צבע צהוב).

מישהו יודע ממה נובעת הבעיה?

תודה רבה לכולם ושבת שלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הנורות כבות לאחר מספר שניות אז אין בעייה. רק אם הנורות דולקות באופן קבוע יש מקום לדאגה.

בכל אופן ממליץ לך לפנות בהקדם למוסך המתמחה בפיאט לצורך טיפול החלפת שמן + מסנן. כך יוכל בעל מקצוע להעריך מה הבעייה ולמה יש לך שמן קרוש במנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5912 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...