Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי,יש יותר בעלי רכבי אספנות שלא חברים ב5 מאשר כאלה שהם כן,שמועדון החמש ידאג לחבריו ויעשה מדבקה של רכב שנסע בן 7-9 נא לצלצל XXXXX רק לא בין 2-4 כי זה שעות מנוחה ,ובסופו של דבר אם לציבור נהגי רכבי האספנות יש בייצים לנסוע בין 7-9 שהממסד יטפל בקרמינלים האלה ןאם הביטוח יעלה אז שיעלה...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שייכת ההישתייכות המועדנית לעיניין ?

מועדון ה 5 לא אמור לטפל בעבירות תנועה של חבריו, ומי שבוחר במודע לעבור על החוק, שיידע שהוא עלול אסון על ענף האספנות כולו.

ובקשר למחיר ביטוח חובה - למה אתה משלם "רק" 400 ש"ח לשנה?

אולי תיתנדב לשלם כפול ?:-)

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני מסכים אתך בהרבה נושאים אבל פה אני ממש חולק עלייך.

א) אני לא מבין איך ההצעה שאני מציע תפגע בציבור האספנים. הרי אני לא מציע לבטל את חוק האספנות אלא רק לפתוח דלת לאנשים שרוצים לחזור מסטטוס אספנות לסטטוס רגיל. תגיד לי מה נשמע לך לא הגיוני או ניסיון לדפוק את המערכת במה שאני הצעתי (אני לא הצעתי למחוק את החובות + כל החובות שקיימות לרכב מיושן יהיו תקפות על הרכב שעובר מאספנות לרגיל כגון בדיקת מעבדה).

ב) ממש לא מסכים שרכב אספנות לא יכול לשמש כרכב יומיומי. אני מזמין אותך בעוד חודש לסוע במנטה שלי למשך שבוע כתור רכב יומיומי (התקנתי לה מזגן ועוד שלל "עדכונים" של זמננו ואני מעדיף לסוע במנטה מאשר בקורולה ליסינג הזוועתית של ההורים שלי). ד"א, אני שלמתי אלפי שקלים וירקתי דם בשביל למצוא מנטה שלא רשומה כאספנות, לשלם את כל החובות אגרה שלה ולבסוף לעבור את בדיקת המעבדה. ובשביל מה כל זה? רק בגלל שאף אחד לא יכול בכלל להעלות על דעתו את העובדה שמישהו ירצה להשתמש ברכב אספנות שלו כתור רכב יומיומי.

ג) דווקא המצב הנוכחי כן עלול לפגוע בנו (ציבור האספנים) מכיוון שכיום אחוז האנשים שנוסעים ברכב אספנות בשעות האסורות כאשר הם מצפצפים בגדול על חוק האספנות רק הולך וגדל.

אני לא רואה שום דבר פסול בלבקש ממשרד התחבורה לחוקק חוק (הגיוני ביותר) שישרת את ציבור האספנים והציבור שרוצה לסוע ברכב הישן שלו כתור רכב יומיומי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

צודק ב-100%.

הרכב הקודם שלי היה מיני מיינור 77 ולא רשמתי אותו כאספנות כי גם הוא שימש כרכב יומיומי. אף אחד לא מנסה "לאחוז את החבל בשתי קצותיו" כמו שכתב פה מישהו. אין שום כוונה גם להנות מתעריף ביטוח מופחת ואגרת רישוי מופחתת אלא להחזיר את הרכב לסטטוס של רכב מיושן על כל הכרוך בכך אפילו כולל תשלום רטרואקטיבי של האגרות מאז שנכנס לסטטוס אספנות (למרות שלפי דעתי זה לא הכי צודק אבל כדי למנוע זגזוג בין "אספנות" ל"מיושן" הייתי מוכן לקבל גם את זה). להגיד שעלות אחזקה של רכב אספנות היא בסך הכל 1000 ש"ח זה לא נכון. אתה מדבר על העלות הקבועה אבל האחזקה של רכב אספנות הרבה יותר גבוהה. אני לא רואה שום אפשרות שחוק כזה יפגע איכשהו בציבור האספנים (ההפך הוא הנכון) אבל אם אני טועה אתם מוזמנים להאיר את עיניי.

פורסם

א. מספר האנשים שיסכימו לשלם את כל האגרות רישוי שיצטברו + מעבר מעבדה מוסמכת, ובנוסף לותר על כל ההטבות של רכבי אספנות, הינו נמוך מאד.

אין טעם "לבזבז" את מעט הסבלנות שיש במשרד התחבורה כלפי ציבור האספנים, בעזרה למעטים.

ב. למרות שיש לי רכב אספנות יחסית נוח - אוטומטי, מזגן הגה כוח (בקרוב..)- ובעל רמת בטיחות סבירה, הוא עדיין רחוק שנות אור מהמכוניות בנות ימינו, ואני מעדיף לנסוע איתו בעיקר בסופי שבוע.

פורסם

חן בגלל השרכב שלי רשום כרכב מיושן יש לי יותר אופציות לביטוח+אחלה סוכן ביטוח שזה שילוב מנצח הביטוח של רכבי האספנות מאאאאאאאאאאאאד מוגבל

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
א. מספר האנשים שיסכימו לשלם את כל האגרות רישוי שיצטברו + מעבר מעבדה מוסמכת, ובנוסף לותר על כל ההטבות של רכבי אספנות, הינו נמוך מאד.

אין טעם "לבזבז" את מעט הסבלנות שיש במשרד התחבורה כלפי ציבור האספנים, בעזרה למעטים.

אני לא יודע על פי מה אתה קובע את זה. אני לא חושב שזה נכון. לדעתי גם יש היום הרבה אנשים שרוצים להכנס לתחום של רכבי אספנות אבל לא עושים זאת בגלל ההגבלה ובגלל שאין להם תקציב להחזיק 2 מכוניות (אני אישית מכיר כמה). אם יותר אנשים יכנסו לתחום הזה יותר מכוניות ישמרו וזה כן צריך להיות האינטרס של מועדון ה-5 לא?

לא נראה לי שזה בזבוז של הסבלנות של משרד התחבורה כי אף אחד לא ביקש פה איזו הטבה מרחיקת לכת. מתי יש הצדקה "לבזבז" את הסבלנות של משרד התחבורה? הרי כל החלטה או הצעת חוק שתתקבל בנושאי אספנות מראש מועילה רק למעטים.

כל הזמן אתם מתלוננים שאנשים נוסעים בין שבע לתשע ושזה יכול לפגוע בציבור האספנים. אני אישית לא עושה את זה ולא מצדיק עבירה על החוק, אבל אולי אם תתנו לאנשים את האפשרות שלא להיות עבריינים הם יבחרו בכך?

לעניין מעבר מעבדה מוסמכת, לא מוצדק לבקש מכל רכב שרוצה לחזור לסטטוס מיושן לעבור תהליך זה אלא רק לכאלה שלא היה להם רישוי יותר משנתיים ואלמלא נרשמו כאספנות היו צריכים לעבור בדיקה כזאת.

פורסם

לא ערכתי סקר וברור שזו רק השערה פרטית שלי, אך רוב הרוכשים מכוניות בנות 30 לערך עושים זאת לשם תחביבם, ולרוב בוחרים ברכבים שמוגדרים כרכבי אספנות, מאחר ועלות התחזוקה נמוכה למדי ומאפשרת להחזיק אותה בנוסף למכונית ה "רגילה".

אני לא פוסל חלילה את הצעתך לפנות בנושא למשרד התחבורה, אבל זה בתנאי שהמכונית הועברה "ישירות" לסטטוס אספנות ולא למכוניות שרבצו עליהן חובות של 20 אגרות רישוי.

פורסם

ב. למרות שיש לי רכב אספנות יחסית נוח - אוטומטי, מזגן הגה כוח (בקרוב..)- ובעל רמת בטיחות סבירה, הוא עדיין רחוק שנות אור מהמכוניות בנות ימינו, ואני מעדיף לנסוע איתו בעיקר בסופי שבוע.

אני חושב שאת ההחלטה הזו לא אני ואתה צריכים לעשות אלא לתת לציבור לבחור.

זה שהאופציה כיום לא קיימת זה אומר שאין דרישה לחוק. לא כל פעם צריך לקום כל זעקה בשביל שישנו משהו. מדובר בתהליך פשוט מאוד, שלא מצריך שינויים דרסטיים והגדרה מחדש של סטטוס.

בנוסף לאחר שתפתח את האופציה הזו אני ממליץ להגביר את האכיפה והענישה של חוק האספנות.

פורסם
מדובר בתהליך פשוט מאוד, שלא מצריך שינויים דרסטיים והגדרה מחדש של סטטוס.

בנוסף לאחר שתפתח את האופציה הזו אני ממליץ להגביר את האכיפה והענישה של חוק האספנות.

זה הליך לא כל כך פשוט כפי שזה נשמע, ושוב זה יכלול אך ורק כלי רכב שהועברו ישירות לסטטוס אספנות ולא רבצו עליהן חובות אגרות רישוי.

צריך באמת לבדוק כמותית, בכמה מכוניות מדובר והאם שווה להכנס לכל זה.

האכיפה צריכה להעשות בכל מקרה, ודי חבל שלא אוכפים את החוק הזה כראוי !

פורסם
לא מבין את התייפיפות הזו ואת החוק המטופש הזה.

אם הייתי בעל רכב מדהים כזה, בין אם היה בן 20 ואו בן 30 והייתי רוצה להנות ממנו לקחת אותו לכבישים הנכונים או לא, זוהי זכותי המלאה כבעל הרכב.

על אחת כמה וכמה אם הייתי רוצה להנות מהרכב בצורה יום יומית - למה לא? למי זה מפריע וכואב? כל עוד הרכב מטופל ונוסע בצורה בטיחותית אני לא רואה שום מניעה!

לא אומר שהייתי ספציפית נוסע בין 7-9 בזכות החוק הגאוני הזה אבל ללא ספק הייתי לוקח את הרכב בסופ"שים לבלות בכבישים הנכונים, מי שלא נאה לו - זב"שלו מה שנקרא.

אבי.

כאיש חוק אדון אבי הנכבד, אין זה משנה מה מדהים יש לך, אבל בטוח שאין לך את הזכות לבחור איזה חוק אתה בוחר לכבד ומאיזה להתעלם, גם אם החוק ניראה לך מטופש או לא, סגנון הכתיבה שלך (אני ואפסי) בריוני מתנשא ותלוש לחלוטין מהמציאות.

עד שלא ישונה החוק ולא יקום מסלול מרוצים בארץ לצערי בעל הפארארי יאלץ לנסוע כחוק הן בשעות העוצר והן על פי חוקי התנועה

כולל בסופי שבוע ב"כבישים הנכונים" שאגב גובים מחיר יקר דווקא בסופי השבוע. ואם זה לא מוצא חן בעינך זבש"ך - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ואם אופנוען יעשה תאונה קשה אז יתנכלו לכל האופנוענים? איזה מין קישקושים אלו.

האמת היא, שלצערי דוגמה לא טובה, כי התשובה לשאלתך היא- כן! כמה פעמים יוצא לך לשמוע "כל האופנוענים הם משוגעים, הם לא שומרים על שום חוק, משתוללים, לא עוצרים במעברי חציה..." וכ"ד? והאם מישהו באמת איי-פעם עשה סטטיסטיקה אמיתית ורצינית, כמה אופנוענים בעלי אופנועים כבדים באמת "משתוללים" בצורה, שמסכנת גם את הסביבה? וכמה אחוזים מהמשתוללים למשל הם קטנועים, שחלק נכבד מהרוכבים עליהם אפילו אי אפשר לייחס ל"אופנוענים אמיתיים", כי הקטנוע בשבילם הוא כלי תחבורה ותו לא? אבל עדיין- 99% ממי, שרק שומע על האופנוע- ישר: "אלה, המשוגעים!"! עכשיו אתה מבין? וכמו, שליטל אמרה- תאריפי ביטוח עלו ברמות קשות בעיקר בגלל ה"סטיגמה", למרות, ששוב- אף אחד עדיין, אני בטוח בזה, לא טרח לעשות סטטיסטיקה של תאונות, שנגרמו באשמת האופנוען!

אז...

ובעניין של האפשרות להחזיר לסטטוס ה"רגיל"- אני את ההצעה הזו כבר נתתי מיליון פעם, אבל גם אני פסימי בעניין הביצוע- לדעתי זה לא ימנע מאלה, שהיום משתמשים ברכבי האספנות כ"יומיומי" תוך עבירה על החוק- "לחזור בתשובה", שכן, הם מראש בחרו להשתמש ברכבים האלה ע"מ לחסוך, ותוך אי-שמירת החוק, ונאיבי ביתר לצפות, שפתאום ישלמו מלא כסף רק כדי לשמור על החוק!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אין ספק כי חובה לשמור על הקיים. וחבל שלא אוכפים גם חוקים חמורים יותר מזה.

אך מה לגבי מי שסתם אוהב ענתיקות/קלאסיות וכן היה מעוניין לנסוע עליהם לצורכי עבודתו ו/או בשעות הבוקר? לא כולם מחפשים לחסוך את תעריפי הביטוח ברכישת רכב אספנות.

דבר נוסף, למה לקבוע שמעבר כזה יצריך תשלום עבור כל חובות האגרות שלא שולמו, באם ישנו מעקב כזה אחר רכבים שנמצאים בסטטוס אספנות כבר עשור ומעלה בכלל? אולי אפשר לקבוע אגרה קבועה לצורך העניין שתחול על כל רכב? ניתן למצוא פשרות, צריך ראשית נכונות, מצד הפועלים והנוגעים בדבר, אחר כך תבוא היצירתיוית שלנו (באם נעורב בזה).

סך הכל זה רעיון שיכול לפתור את בעיית החוק 7-9 שאני מסכים איתו ושלם איתו, ולסגור פעם אחת ולתמיד את הויכוח לגבי האיסור הזה. מי שירצה לנסוע בשעות הבוקר ימצא את הפתרון, מי שירצה להמשיך לעבור על החוק יעשה זאת בכל מקרה.

פורסם

תראו לאן נסחפתם!

מרכב אלמוני כלשהו שנסע לא לטעמו של פלוני, חבטו פה ב"עשירים",טענו כי שכירים לא יכולים להרשות לעצמם מה שה"עשירים" יכולים ועד למי ואיך לאכוף את החוק!

אז ככה:

איזהו העשיר - השמח בחלקו!

למלומד השכיר שקונן על מר גורלו, אני שכיר 30 שנה ולמען רכב אספנות, וויתרתי על רכב חדיש (מכרתי אותו) והוספתי כסף ואז - יש לי!!!אני אוסף פרוטה לפרוטה ומרכיב לי רכב וכנראה אחרי השקעת זמן ו...כן, גם כסף רב, אשמור עליו.

לפותח השרשור - בת זוגי נוהגת במרצדס חדישה ולו כל בנות ישראל נוהגות ומתנהגות כמוה, היה הרבה יותר טוב פה. היא ממש לא מתרברבת ולא עושה מזה ענין...ולטעמי האישי-זה חרא של אוטו(אני לא נהנה ממנו ומרגיש לגמרי לא בטוח בו) אבל אני לא מתווכח עם אשה!

לכל "משמרי החוק". הלוא ברור כי כולנו רוצים שלא יפגעו בשמורת האספנות וברור כי כל מי שיעורר את חמת הממסד, נסבול פה כולנו, אבל לא עלינו מוטלת חובת האכיפה.

סעו בזהירות ואל תעברו את ה 150.....ככה אמר לי השוטר שעקפתי.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

ובעניין של האפשרות להחזיר לסטטוס ה"רגיל"- אני את ההצעה הזו כבר נתתי מיליון פעם, אבל גם אני פסימי בעניין הביצוע- לדעתי זה לא ימנע מאלה, שהיום משתמשים ברכבי האספנות כ"יומיומי" תוך עבירה על החוק- "לחזור בתשובה", שכן, הם מראש בחרו להשתמש ברכבים האלה ע"מ לחסוך, ותוך אי-שמירת החוק, ונאיבי ביתר לצפות, שפתאום ישלמו מלא כסף רק כדי לשמור על החוק!

הבעיה היא שכאשר אני מעיר לאנשים כאלה הם באים ואומרים שאין להם ברירה כי הרכב כבר רשום כאספנות. אני יודע שזה לא מצדיק את המעשה, אבל באיזשהו מקום הם טיפה צודקים ואני מבין לליבם. אז במקום להגיד זה המצב וככה זה ישאר. בוא ננסה לשפר ולשנות ולא ללכת עם הראש בקיר.

לאחר עריכה: אני לא מדבר על האנשים הנצלנים שיחגגו על כל פירצה בחוק. אנשים כאלה צריכים לשבת בבית סוהר. אני מדבר על אנשים שפויים שבסך הכל רוצים להשתמש ברכב אספנות שלהם כרכב יומיומי ומוכנים לשלם את התעריפים המלאים של רכב מיושן.

• תוכן חדש...