Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני מביא לכם סיפור קשה , סיפור כואב....

יש לי חבר בבסיס , בחור נחמד , נוסע ב - A3 1.8 רגילה ...

הבחור לא מבין במכוניות יותר מדי וגם לא מתעניין ...

אתמול הוא מתקשר אלי ואומר לי " אלי , חסר לי שמן , והוא נראה שרוף , להוסיף בתחנת דלק ? "

אמרתי לו כמובן שלא , כי זה חטא רציני להוסיף לאודי שמן מעפן ולערבב אותו עם השמן האיכותי המקורי ,

בקיצור אמרתי לו שילך למוסך .

* לא חשבתי יותר מדי על "השמן השרוף " כי ידעתי שאין לו מושג .

הוא מספר למחרת שהוא הגיע למוסך וביקש להוסיף שמן , לאחר שעשו בדיקה קטנה הם גילו ש...

הרכב עם 37,000K ולא !!! , לא !!! , לא!!! עשה טיפול אחד !!!....

37 אלף קילומטר בלי טיפול אחד . ( טיפול רגיל באודי זה 15K)

הוא חשב שאבא שלו לקח את הרכב לטיפול בזמן שהוא לקח אותו רק להתקנת דיבורית .

הדבר הטוב היחידי שאפשר להגיד שהשמן הוא סינטטי מלא ולכן הוא יכול לסחוב 30,000 אבל 37,000 נראה לי קצת כואב .

הוא באמת הסכים איתי שהרכב הפסיק לסחוב לו ....

בקיצור : שקונים אוטו משומש , צריך להיזהר טוב טוב ממקרים כאלו , אני לא רוצה לחשוב איך נראה המנוע שלו לאחר שהשמן שלו כבר מזמן איבד מצמיגותו .

פורסם
שלום ,

אני מביא לכם סיפור קשה , סיפור כואב....

יש לי חבר בבסיס , בחור נחמד , נוסע ב - A3 1.8 רגילה ...

הבחור לא מבין במכוניות יותר מדי וגם לא מתעניין ...

אתמול הוא מתקשר אלי ואומר לי " אלי , חסר לי שמן , והוא נראה שרוף , להוסיף בתחנת דלק ? "

אמרתי לו כמובן שלא , כי זה חטא רציני להוסיף לאודי שמן מעפן ולערבב אותו עם השמן האיכותי המקורי ,

* לא חשבתי יותר מדי על "השמן השרוף " כי ידעתי שאין לו מושג .

הוא מספר למחרת שהוא הגיע למוסך וביקש להוסיף שמן , לאחר שעשו בדיקה קטנה הם גילו ש...

הדבר הטוב היחידי שאפשר להגיד שהשמן הוא סינטטי מלא ולכן הוא יכול לסחוב 30,000 אבל 37,000 נראה לי קצת כואב .

הוא באמת הסכים איתי שהרכב הפסיק לסחוב לו ....

בקיצור : שקונים אוטו משומש , צריך להיזהר טוב טוב ממקרים כאלו , אני לא רוצה לחשוב איך נראה המנוע שלו לאחר שהשמן שלו כבר מזמן איבד מצמיגותו .

סביר להניח שהחוסר בסחיבה נבע כתוצאה מפילטר אויר סתום לגמרי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אל תהיה כל כך החלטי בעצות כאלו!

במקרה של חוסר שמן קיצוני, עדיף לשים שמן נחות ויקר של תחנת דלק על פני נסיעה הביתה/למוסך בלי סיכוך נאות למנוע.

במידה וחסר מעט שמן, אז אכן כדאי לא להתפתות למתדלקים, ובכלל - לקחת בחשבון שהמדידה בתחנת דלק מיד עם דימום המנוע תמיד תראה חוסר, כי חלק מהשמן לא הספיק לרדת חזרה לאגן.

אבל שוב - במקרה של חוסר משמעותי - למלא בשמן, אפילו שאינו דום-פריניון שהאאודי רגילה לשתות, או לא להמשיך בנסיעה ולהזמין גרר!

פורסם

מזכיר לי נשכחות....

לפני הרבה שנים חבר ששירת איתי באותו מדור קנה את הרכב הראשון שלו אסקורט שנת 1970 (זה ב-1985 בערך...)

הבנאדם נסע ברכב והיה מבסוט אבל היו לו כל מיני בעיות שונות ומשונות ויום אחד החלטתי לרדת ולבדוק את האוטו בעצמי.

השמן שחור משחור...הפילטר אוויר סתום...

אני: מתי לאחרונה החלפת שמן :?:

הוא: כל תדלוק אני מוסיף איזה קילו לא ידעתי שצריך להחליף חשבתי שבכל מלוי כמו שממלאים דלק ממלאים שמן...

דווקא אח"כ הפנתי אותו למוסך שתיקן את כל הטעון תיקון והאוטו נסע עוד שנתיים שלוש ללא בעיות מיוחדות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מילא הבחור מרחף אבל גם הוא חירש ועיוור :?:

בכל רכבי הקונצרן המחשב מתריע ע"י צפצוף והצגת הודעה בלוח שעונים כל פעם שמניעים את הרכב, המחשב מודיע כמה ק"מ הרכב נמצא לפני טיפול (אם זכור לי נכון ההתרעה מתחילה כ2000 ק"מ לפני) וכמובן שהוא ממשיך להתריע במידה ולא עשו טיפול\איפסו את הטיפול במחשב.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

מילא הבחור מרחף אבל גם הוא חירש ועיוור :?:

בכל רכבי הקונצרן המחשב מתריע ע"י צפצוף והצגת הודעה בלוח שעונים כל פעם שמניעים את הרכב, המחשב מודיע כמה ק"מ הרכב נמצא לפני טיפול (אם זכור לי נכון ההתרעה מתחילה כ2000 ק"מ לפני) וכמובן שהוא ממשיך להתריע במידה ולא עשו טיפול\איפסו את הטיפול במחשב.

שי

כן הוא אמר שמופיע אצלו SERVICE ....

יש אנשים שלא מגיע להם רכב כזה !!!.... גם אותי זה עיצבן .

פורסם

אמנם זה לא בריא, עם זה אני לא מתווכח בכלל, אבל מכוניות מודרניות בנויות ומתוכננות ככה שהשמן אמנם אמור להיות מוחלף כל 15K או אותה הגדרה שקבע היצרן, אבל מנועים, ומנועים חדשים בעיקר משתמשים בשמן באופן מאוד "מושכל".

אני מניח שתסכים איתי שרנו 5 עם 250K ק"מ היתה מראה סימני מיתה מאוד ברורים אם לא היו מחליפים לה שמן מידי 10K, (לדוגמא) אבל על אותו עקרון, יש לי ידידה שקנתה את הבאלנו שלה עם 15K ק"מ והטיפול הראשון שעשתה לאוטו (אחרי שאני בדקתי בספר וגיליתי את הענין) היה ב55K. כלומר היא נסעה לפחות 40K עם אותם פלאגים, אותו פילטר אוויר ואותו שמן.

ובכל זאת, נזק פטאלי לא נגרם למנוע.

ככה שאולי זה משמעותי, אבל אם ניקח את הסטיה במרווח הטיפולים שלו, מדובר בכ30% (כללי וגס) ואני מאמין שמהנדסי אאודי לקחו מרווח בטחון לפחות-כזה כשתכננו את המנוע.

רון.

-וזה לפני שאני בכלל מתייחס לאופי הנהיגה, שלפי רמת ההבנה בטיפולים מראה שבטח מדובר בבחור של "110 באיילון" ותו לא, כך שאמנם זה חמור, אבל לא באופן שהיה מסכן את המנוע, לדעתי לפחות-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
-פרופורציה- האוטו לא ימות מזה כל כך מהר

מדילוג על טיפול רכב לא ימות, הוא רק יסבול מבלאי ומאמץ גבוהים יותר.

אבל (וזה אבל גדול) מחוסר שמן הרכב ימות, כי אפילו מהנדסי אאודי לא יכולים לייצר ניסים.

• תוכן חדש...