Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם על פונטו ספייס, 306...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה אני מחפש בשביל חברה שלי רכב אוטומט בלבד! בתקציב של 30 אלף, רכב קטן חסכוני,אמין בטיחותי בעיקר. לא צריך משו שטס מה שחשוב שלא דורש כל יום מוסך ותיקונים.

קראתי המון המון בפורום ואני רואה מלא המלצות על ה-306 ובעיקר פונטו ספייס אבל השאלה שלי האם הן טובות באוטומט כמו שהן בידני??

פורסם

את ה306 הנוכחית שלי {2001 אוטומטית} אני מחזיק כמעט 6 שנים הייתה לי עוד אחת שנגנבה מודל 2000 אצלי 6.5 שנים גם אוטומטית והייתה עוד 306אוטומטית שהושבתה אחרי שנתיים בכולם ללא יוצא מהכלל לא היו מעולם בעיות בגיר והגיר סחט את המיטב מהמנוע מבחינת ביצועים ובכלל הרכב סוס עבודה ונותן שקט בראש.

פורסם
הגיר סחט את המיטב מהמנוע מבחינת ביצועים ובכלל הרכב סוס עבודה ונותן שקט בראש.

לחלוטין לא מסכים איתך לגבי הגיר האוט', בטח ובטח אם מדובר על ה-ZF הישן. סע פעם ברכב ידני זהה ותבין עד כמה ההבדל משמעותי.

גם מבחינת אמינות - רחוק ממושלם, למרות שהוא לא נורא באופן כללי (מחלות אופייניות: משולשים נגמרים, רדיאטור חימום מתבקע, רדיאטור מזגן פנימי נוטה לפתח דליפות, מאווררים נוטים להתפגר) לגבי הגיר האוט' - אמין למדי - בתנאי שהתייחסו אליו בעדינות במשך חייו.

פורסם

**נא לא לצטט הודעה מעליך**

קודם כל נהגתי ב306 1600 ידנית וההבדל בביצועים לעומת האוטומט קטן יחסית לפחות ב3 היחידות שלי שהיה בהם את הגירal4 ולא את הzf שנמצא רק עם מנוע 1800 ולא 1600.לכל רכב בן 11-12 יש בלאי גם בטויטה והונדה אחרי 12 שנה צריך להחליף רדיאטורים.עם כל הכבוד יש לי נסיון של כמעט 300000ק"מ ו10שנים על 306 ומעולם לא נתקלתי בבעיות שרשמת מה שנכון שאני מטפל בייקיות ברכב עם חלקים מקוריים בלבד.

פורסם

המחלות שרשמתי אינן קשורות לחלפים. הן קורות עם חלפים מקוריים כמובן, ומגיעות אחרי כ-5-6 שנים בכל ה-306 שיצא לי לדגום (במקרים חריגים זה נמשך קצת יותר זמן).

אני מטפל גם כן בחלקים מקוריים, ושים לב שלא התייחסתי לבעיות כמו אטם ראש, שנובעות לרוב מנוזל לא מקורי, או קלאץ' ברקס וכו', שהן חלק מתחזוקת הרכב.

יש לצרפתים בעיות סדרתיות עם חלק מספקי המשנה, בדיוק כמו שב-206 שעוני הדלק והחום מתקלקלים, וב-106 רדיאטור החימום מתפוצץ אף הוא.

לא משהו לפסול בגללו את הרכב, אבל אי אפשר להתעלם.

אתה מוזמן להשוות את ה-306 אוט' שלך מול ה-306 ידנית שלי, ולהיווכח בהבדלים. נהגתי על כמה וכמה תיבות AL4. יש הפסדי מומנט על התיבה, טובה ככל שתהיה. בגיר ידני יש חיבור קשיח בין המנוע לגיר.

פורסם

לפי דעתי במחירים קטנים וגיר אוטומטי לא כדאי צרפתי או איטלקי , עדיף יפני או גרמני.

בגלל זה אני מציע לך לבדוק אופל קורסה 1.4 , דייהטסו שרייד 96-99 , טויוטה סטארלט , מיצובישי קולט במודל גבוהה.

פורסם

לפונטו אין גיר אוטומטי, אלא גיר רציף. אין לו בעיות אמינות שצריך לחשוש מהם. צריכת הדלק מצויינת ואופי הפעולה נוח ותרום רבות לתאוצת הרכב.

!AWDSOME

• תוכן חדש...