Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ רכישה LANCIA DEDRA מנוע 1,800

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מבקש יעוץ קניה ללאנצ'ה דדרה מנוע 1,800. האקזמפלר המדובר הוא:

- יד 1

- שנת 1997

- ידנית

- 130,000 ק''מ

המחירון של הרכב 15,000 שקל, המוכר רוצה קצת יותר בגלל ק''מ ויד1. המחיר לא כל כך מדאיג אותי, אלא האם ניתן לתחזק את הרכב הזה בצורה טובה ולא להתקע ללא חלפים. כמו כן מענין אותי המנוע והגיר של הרכב ואמינותם, כמו כן כל דבר חיובי או שלילי לגבי הדגם הספציפי. תודה

תמונה:

81494426.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

נראה טוב.

לקבלת חו"ד מקיפה, פנה בה"פ לחבר הפורום Meishar84 ובצע חיפוש בהודעותיו הישנות.

הוא מכיר את הרכב, זמינות החלפים שלו וגם את המחיר שמקבלים מהביטוח אחרי שמרסקים אותו.

בהצלחה.

פורסם

חחח דריש , העוקצנות שלך מפתיעה אותי כל פעם מחדש :roll:

לא יפה לדרוך על יבלות של אחרים (שממש לא באשמתם)

לדעתי הדדרה הנ"ל יפייפיה ,לפחות בצדדים שצולמו.

כמה רוצים עליה?

הרכב נראה שווה, ק"מ נמוך ויד ראשונה.

אני משער שהוא חף מתאונות ואם כן אז שפשוף חנייה..

חלפים , לא קשה למצוא ,מעולם לא נתקלתי בבעיה.

עקב כך שהרבה חלפים משותפים לפיאט (המכניים בעיקר) אז המחיר שלהם מאוד נמוך ,אבל מה שלא משותף לא זול במיוחד.

אם אתה מהמרכז , תעבוד ישירות מול סודאי או מ.י.ר (תמיד מומלץ לבדוק מחירים עם שניהם) ולא תתקל בבעיית חלפים.

הייתי בעלים של דדרה 1600 במשך שנה , לא נתקלתי בתופעות אמינות משמעויות , הכשל היחיד שצץ מידי פעם זה EGR שמזייף וניקוי פתר את הבעיה..

מלבד זאת הוחלפו בשנה שהייתה אצלי : סטרטר שהתעייף, רדיאטור שנזל, אלטרנטור שנתן טענית יתרת משאבת מים ששרקה ודוד מרכזי במערכת פליטה .

נראה הרבה , אבל כל אלה הוחלפו כתוצאה של בלאי.

חשוב מאוד לציין שלא נתקעתי עם הרכב פעם אחת.

יש להקפיד על טיפול נאות במערכת הקירור עם הדגשה על פאראפלו או נוזל קירור איכותי(המומלץ זה פראפלו), המנועים האיטלקים סופר רגישים למים..

גיר ? אין שום בעיה איתו , זו אותה תיבה מה1600 ומדובר על תיבה ותיקה.

תבדוק היסטוריית טיפולים אם עבר התחממות אי פעם.

ה1600 הייתה כבדה , ממש לא חיית רמזורים , אבל הגיעה בלי בעיה למהירות לא חוקיות.

ה1800 תהיה כבר יותר חזקה ויש הבדל בין השתיים.

מדובר רכב מאוד נוח ומנפק , אין משהו יותר טוב ממנו בקטגוריה שלו בטווח מחיר הזה (ולדעתי גם בסכום קצת יותר גבוהה),

אבזור קיים בשפע ואני רואה גם שברכב הנ"ל אפילו קיימים המתזים הקדמיים, שבדרך כלל נעקרו ממקומם על ידי ערסים קטנים.

בדרך כלל הריפודים עשויים מאלקנטרה..

אם הרכב שמור עם היסטוריית טיפולים אני ממליץ לך בחום לרכוש אותו.

גם אם זה מעל המחירון (שגם ככה ברצפה).

משהו שלילי על הדדרה ?

הדבר היחיד זה מצאתי זה שאפשר להכניס מקדימה רק רמקול של 4 אינץ' (אם אתה לא רוצה להכנס לבנייה).

מעבר אין לי כלום רע להגיד.

אני יכול להגיד שאהבתי מאוד את הדדרה ונהנתי ממנה כל רגע.

לרכוש כזאת שוב אני לא אוכל, בגלל שאני לא יכול לנהוג על ידני כתוצאה מהתאונה שעברתי (איתה) וגם כי אני רוצה לעלות בשנתון.

אם הייתה בארץ ליברה (אוטו יפייפה) אז הייתי מתקדם אליה.

מקווה שעזרתי :)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

Meishar84 קודם כל טוב לשמוע שהכל אצלך בסדר.

לגבי הדדרה, למרות שעל פניו הרכב נראה טוב לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם ה1.8

הרכב לא מרגיש חזק יותר מה 1.6 ולמען האמת הוא לא, מנוע ה 1.8 חלש בהספקו (108 כ"ס ו 14.7 קג"מ).

מגוון החלקים למנוע הקטן טוב בהרבה (מנוע משותף עם הטמפרה) וכך שאר מכלולי ההנעה והחשמל, למנוע הגדול יש אומנם חלקים אך הם יהיו יקרים בהרבה מערכת ההזרקה שונה ופחות אמינה ובכלל מכלולי ההנעה (גיר וקלאצ') לא זולים כלל וקשים נורא להשגה.

אם האוטו ממש יפה ושמור העסקה כדאית, אם לא תמצא לך 1.6 במצב טוב ותהנה מאוטו אמין ייחודי ומפנק.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

יפתח הכול בסדר אצלי :D

עד שנת 96 הדברים שאמרת נכונים , אבל מ96+ המנוע עודכן למנוע של פיאט עם 2 קאמשאפטים, וקיבל הספקים יפים שנעו בין 113 כ"ס ל130 עם עליה משמעותית במומנט.

אם 1600 אז רק בגרסת 16 שס' שאני לא ממש בטוח שיובאה לארץ. (שנתון 97+)

אני יכול להגיד לך שנהגתי פעם על ה1800 משנת היבוא האחרונה (97), היא הייתה הרבה יותר נמרצת מה1600 שהייתה לי (8 שסתומים,90 כ"ס ו12.7 קג"מ) ולמען האמת גם דיי מהירה.

מדובר על רכב שנת 97, ככה שאני מאמין שזה ממש לא ה1800 הישן של פיאט שתיארת.

בכל מקרה הייתי בודק את זה עם בעל הרכב , מבקש לראות מה ההספק שרשום ברישיון רכב , וגם לבדוק לפי הקוד מנוע.

אם מדובר על המנוע הישן הייתי יורד מזה.

במידה שמדובר על ה1800 2 קאמשאפטים הייתי הולך על זה בלי לחשוב כי נתוני הרכב ממש טובים

עוד דבר קטן : מבאס שלא יובאו לארץ ליברות !!!!

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

תודה לעונים!

היום בחנתי את הרכב, זה מה שמצאתי:

מנוע 1,800 סמ''ק 16 שסתומים 113 כ''ס

הרכב שמור מבפנים, אך נעשה פחחות וזה לא נעים. אומנם ללא תאונות רציניות, אך פחחות עשו פה ושם (כולל מכסה בגאז'). אומנם הרכב באמת יד 1 ועשה 113,000 ק''מ (מטופל במורשה), אך עשו לו ראש מנוע. שני צמיגים (אם לא את כולם) צריך להעיף, כמו כן להחליף מראה עם בית המראה בצד שמאל, לברר לגבי קושי הנעה על קר, דפיקות במתלה בנסיעה בצד שמאל ועוד כל מיני דברים. לא בטוח לגבי נוזל קירור שהיה בשימוש ברכב. מרגיש דביק, אך האם זה פאראפלו או לא קשה לי להגיד. איזה צבע יש לפאראפלו? הנוזל נראה די שקוף. הזעות או נזילות אין, מתחת למכסה מנוע נראה מסודר (הזעה קטנה במכסה שסתומים). ברכב יש 2 כריות אויר, אך מנורות לא נדלקות כאשר מסובבים את הסוויץ'. או שנשרפו, או שנותקו בכוונה. לרכב אין ABS בדגם הנ''ל.

לסיכום: מרגיש כבד, מנוע לא נמרץ. יחד עם כל הבעיות שנראות ממבט ראשון למרות שהרכב מסודר פשוט לא שווה להתעסק. במחיר רצפה או קרוב לחצי מחיר אולי הייתי שוקל, אבל במצב כזה ומנוע חלש ממש לא בא לי עליו.

אם מישהו צריך, אני יכול לתת פרטים של המוכר.

81519520.jpg

81519523.jpg

81519525.jpg

פורסם

צבעו של הפראפלו הוא כחול...

האוטו נראה סבבה חיצונית למען האמת וגם פנימית.

אם אני לא טועה בדדרה יש כרית אויר אחת בלבד , והמנורה שלה לא אמורה להדלק בהתנעה.

רק במקרה של תקלה, במידה שתהיה תקלה במערכת היא תדלק.

סה"כ היא נראית שמורה ולמען האמת מקורית , אפילו הרדיו טייפ המקורי שם.

בגלל כנף לא הייתי יורד מרכב, כי זאת גם יכולה להיות דפיקה מג'יפ שנעשתה באיזה חניון..

מכסה שסתומים מזיע ? תיקון קל מהיר ומאוד זול!

מנוע לא סוחב ? מאיזה בחינה לא סוחב ?

לא מטפס למעלה או פשוט מרגיש כבד?

כי הרכב הנ"ל כבד (1250 ק"ג)

לפני כמה זמן נעשה הראש מנוע ?

ידוע לך מאיזה סיבה?

טיימינג מתי נעשה ?

אולי הבעיה של החוסר סחיבה מסתכמת במצתים וחוטי הצתה ?

דפיקות במתלה יכול להסתכם בהחלפה כרית בולם שזה תיקון לא יקר...

לגבי הבית מראה , שווה לנסות בEBAY או לפנות למ.י.ר/ סודאי ולבדוק מה המחיר .

מקסימום אם המוכר בסדר הוא יוריד לך את המחיר על זה וגם על הצמיגים...

איזה עוד בעיות קטנות קיימות ברכב ?

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
צבעו של הפראפלו הוא כחול...

אז ברכב יש מים רגילים - רע

אם אני לא טועה בדדרה יש כרית אויר אחת בלבד

האמת שלא שמתי לב אם יש בצד של הנוסע, אבל ברשיון רכב כתוב 2 כריות אויר

והמנורה שלה לא אמורה להדלק בהתנעה.

אני מתכוון שהיא אמורה להדלק לביקורת כאשר פותחים סוויץ', והיא לא דולקת. או שסתם נשרפה, או שבעיה בכרית אויר. לך תדע מה הסיפור שם.

בגלל כנף לא הייתי יורד מרכב, כי זאת גם יכולה להיות דפיקה מג'יפ שנעשתה באיזה חניון..

הכנף לא ענינה אותי, אלא התיקון במכסה בגאז'. התיקון מזעזע ונעשה לאחרונה. על פי דברי המוכר היא נדפקה מרמפה מורמת של משאית, אבל לפי התיקון רואים שיש שם קילו של חומר מילוי ואפילו עשו החלקה איפה שהסמל יושב. הסמל ישנו, רק שהוא שוכב בתא מטען.

מכסה שסתומים מזיע ? תיקון קל מהיר ומאוד זול!

זה לא מפחיד אותי

מנוע לא סוחב ? מאיזה בחינה לא סוחב ?

לא מטפס למעלה או פשוט מרגיש כבד?

כי הרכב הנ"ל כבד (1250 ק"ג)

מנוע סוחב ככה ככה. לא פנטסטי. בכלל, הרכב לא מלהיב מבחינת הסחיבה.

לפני כמה זמן נעשה הראש מנוע ?

ידוע לך מאיזה סיבה?

טיימינג מתי נעשה ?

את זה אני אדע כאשר אקבל פירוט טיפולים מהמוכר. אם הראש נעשה במוסך מורשה, כמו כל הטיפולים, זה יופיע שם. אבל אני סבור שלא.... גם לפי המים ברדיאטור. זה לאת לא תחזוקה של מוסך מורשה.

בכלל, המנוע הזה לא מוצלח במיוחד. אותו מנוע של פיאט מריאה/בראבה/בראבו. רגיש להתחממות, רגיש למי ברז, לא מומלץ במיוחד. ועוד הוא עבר ראש מנוע.

מקסימום אם המוכר בסדר הוא יוריד לך את המחיר על זה וגם על הצמיגים...

בינתיים הוא רצה מחירון 9%+ על יד וק''מ, אבל זה לא מציאותי. יש פה כמה אלפים השקעה על ההתחלה, לפי דעתי מחיר 10K הוא סביר. אם בכלל כדאי להכנס לכאב ראש הזה.

איזה עוד בעיות קטנות קיימות ברכב ?

לא התעמקתי, מה שראיתי הספיק לי להבין כמה ש''ח אפשר לבזבז על קניית הרכב.

פורסם

נראה שהמצב לא טוב כמו שמוצג .

הייתי יורד מהרכב.

לגבי הכרית האויר ,אף פעם לא נדלקה המנורה של הכרית אויר..

עם זאת הכרית הייתה תקינה ותפקדה בתאונה.

הייתה לי דדרה אל תשכח את זה.

לגבי אחזקה וטיפלול של מוסכים מורשים , תתפלא.

רצו לשים לי מים במוסך מורשה פיאט כי לדעתם מיותר לשים פראפלו..

לגבי הסחיבה ,

יכול להיות עניין פעוט של פילטר אויר ודלק ולהמשיך לכיוון של מצתים וחוטי הצתה להגיע למנוע בסוף חייו.

הדדרה 1600 שהייתה לי סחבה בלי בעיה, עד הרגע שהדלקתי מזגן..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

לגבי הכרית האויר ,אף פעם לא נדלקה המנורה של הכרית אויר..

עם זאת הכרית הייתה תקינה ותפקדה בתאונה...

בדקתי את הענין: אין נורית כרית אויר בדדרה, הכריות אויר הן מכאניות.

פורסם

בורזום - בסה"כ אנחנו מדברים על רכב מפואר ומאובזר מאוד לשנתון, בעל נתוני פתיחה מצויינים וגם לאחר הבדיקה בס"כ בהחלט סביר - אין תאונות שלדה, המנוע תקין והגיר תקין גם כן. במחיר של 12-15 אש"ח הרכב נראה בהחלט כדאי. מה יכוןל לקרות?הכי גרוע תתחזק ברמת מינימום ואחרי שנתיים תזרוק את הרכב לפירוקיה בעבור כמה אלפי ש"ח. בינתיים, תהנה מרכב מפואר ומרווח יחסית לעלות.

ולכל המלעיזים - נסו אתם למצוא רכב בן 11 שנה, יד ראשונה ועם ק"מ נמוך, ועוד בכזה מחיר... אפילו לאנסר שנת 1993 תעלה יותר, ולך תדע מה היא עברה (בעצם, זה די ברור מה רכב במחיר של 15 אש"ח עבר בחייו... אף אחד לא משקיע בתחזוקת רכב כ"כ זול!). למיטב ידיעתי הדדרה חולקת מכלולים רבים עם הטמפרה, כך שהתחזוקה לא אמורה להיות כ"כ יקרה, ודאי שלא בכל הנוגע לטיפולים השוטפים. לי היו 2 אלפות ולא נכוויתי מעלות הטיפולים, אז ודאי שלא יכול להיות יותר גרוע.

סופו של דבר - המחיר אמור לשקף רכב בן 11 שמצבו ממוצע לשנתון. כאן המצב טוב בהרבה מהמצב הממוצע לרכבים כ"כ זולים וישנים. אני לא הייתי מתלבט.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מסיגל

אלה שיקולים של הבן אדם..

מה שהיה מטריד אותי , זה הנוזל שקיים במיכל עיבוי.

מבחינתי זה היה הסימן שאלה הגדול...

את המכסה של המראה אפשר לחפש בפירוק או מקסימום להזמין דרך סודאי..

סה"כ הרכב במצב טוב .

לגבי הסחיבה כבר העלתי בהודעה הקודמת נקודות שיכולות לגרום לזה..

הייתי ניגש עם הרכב לבדוק קומפרסיה , במידה שהיא תקינה שווה ללכת על זה.

לגבי המנוע,

עם טיפול נכון הוא יאריך חיים.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

בהשוואה לפלסטיקים השחורים ואלו בצבע אלומיניום שמשמשים בעירבוביה במרבית המכוניות החדשות. כן אלו שמתחרים ביניהם מי ייראה וירגיש הכי זול, ההידור הפנימי והאלקנטארה על המושבים ובדיפון הדלתות שב"דדרה" פשוט מעוררים התפעלות. איזה יופי !

פורסם
למיטב ידיעתי הדדרה חולקת מכלולים רבים עם הטמפרה, כך שהתחזוקה לא אמורה להיות כ"כ יקרה, ודאי שלא בכל הנוגע לטיפולים השוטפים.

דדרה חולקת מכלולים עם טמפרה, אבל עם גרסת ה-1.6

ה-1.8 חולקת גם, אבל פחות. הרכב יותר מסובך ומורכב מבחינת אלקטרוניקה וחיישנים. כמו כן מנוע לא מוצלח ולא מומלץ על ידי חולי לאנצ'יה!

בגרסה הזאת כל התחזוקה וחלפים יקרים מאוד ולא פשוטים להשגה.

קיבלתי מהמוכר חשבונית על החלפת טיימינג לפני חצי שנה ועלותו היא 4,000 שקל (!!). אומנם לא צריך לעשות טיימנג עכשיו, אבל פעם הבא זה יהיה כבר מחיר הרכב עצמו. רק כדי לתת אינדיקציה, מותחן חגורה עולה 435 שקל לפני מע''מ.... ויש 4 מותחנים. אומנם זה היקר מבינהם, אבל זה מראה עד כמה החלפים יקרים לרכב ששוה 10-12 אלף.

עוד משהו.... וסת מתח, מישהו יודע על מה מדובר? מחירו 1,240 שקל לפני מע''מ ולפני עבודה. נעשה לפני שנה.

לפי מה שראיתי על הרכב, יש שם השקעה של כמה אלפים כדי ליישר קו, ואז לתחזק... אני לא מדבר על שמנים ונוזלים, זה גרושים. במקרה ומכלולים מתחילים לשבוק חיים זה יעלה י-ק-ר.

אני יורד מזה. לא הייתי מתנגד לתחזק סאאב 9-5, אבל בשביל דדרה הזאת זה רק למטורפים. עוד הייתי חושב אם זה היה מנוע 130 כ''ס, אבל הגרסה הזאת לא מלהיבה. ועוד תיקון פחחות לא מוצלח מאחורה. ג'אנטים שדורשים חידוש רציני, צמיגים להחלפה... יש פה חתיכת הוצאה על היום הראשון.

לבדוק את הסיפור עם התנעה קשה (הזרקה), רעש מהמתלה, מים במערכת קירור.... הרכב תיכף גומר את חייו באיזו פינה חשוכה בחניון תת קרקעי.

• תוכן חדש...