Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סובארו XT Turbo ספטמבר - אוקטובר 08'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נחמד הרעיון של המצלמת אבטחה כזאת, אני חושב לכיוון.

שבוע ראשון השתלטתי לאבא שלי על החניה הפרטית (משותף עם השכנים) אחרי שבוע נמאס לו, אמרתי לו שיפגעו לי באוטו באיזה שהיא צורה אם אני אחנה בחוץ, הוא לא האמין לי.

עכשיו כשזה קרה הוא עדיין אדיש "אולי זה לא בכוונה", כן ברור...

ישבתי קצת במושב האחורי באוטו עם מצלמה דיגיטאלית מוכנה לפעולה, חוץ מלהבהיל שכנים תמימים שכנראה חושבים שאני פסיכי לא גיליתי משהו יותר מדי מעניין, אתם יודעים הדברים הרגילים, טנדר חבוט שמפטרל לנו ברחוב 24 שעות שיוצאים ממנו אנשים שמחטטים בפחים בכל הרחוב, כלב משוחרר עם מחסום שמנסה לנשוך את כל החתולים ברחוב, אופנוענים\קטנועים שעושים סיבובים ברחוב ויוצאים ממנו בלי לעצור (הכניסה של הרחוב היא גם היציאה, אין אפשרות אחרת).

שבוע שעבר גיליתי שיש ילד שמטייל עם כלב מסוף הרחוב שעובר רכב רכב,מסתכל פנימה וממשיך חזרה.

אני מתנחם בזה שלפחות האוטו עכשיו בחניה הפרטית, כי ה______ (שכל אחד יחשוב על קללה יצירתית) עוד לא סיים את את המלאכה שלו, השריטה רק על הדלת וממשיכה עוד טיפה על הגוף של האוטו, גם ליד החור של המפתח יש שריטה של ס"מ, אני בטוח שאם האוטו חוזר לחנות בחוץ גורלו לא יהיה טוב.

והאיזור שלי עוד נחשב לאיזור טוב, מעניין מה היה קורה באיזור לא טוב? :?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזו באסה!:evil::?:x

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הבטחתי שאעדכן מדי פעם בנוגע למצב הרכב עם דגש על הנקודות שרותחו עם פחים שנראו חלודים.

אז מרוב צילומים של הרכב במפגשי מועדון החמש \ מפגשי סובארו לא עדכנתי.

אבל עכשיו, אחרי 4 שנים ו 3 חודשים נפתרה בעיית השריטות על הרכב והגיע הזמן לשיפוץ חדש!

אבל לפני שאתחיל אני רוצה לציין שבפרק זמן הזה האוטו עמד יפה במבחן הזמן בכל הקשור לעבודה שנעשתה עליו.

הפחים שרותחו לאוטו לא פיתחו חלודה, הצבע של הרכב נשמר יפה מאוד ורק על מכסה הבגז' החלו להופיע פיצוצים קטנים.

האוטו נמצא בשימוש יום יומי וסופג סימנים של פתיחת דלתות על בסיס יומי ושפשופי פגושים על בסיס חצי שנתי, את כל אלה וגם את ה"סימני אהבה" שעשו לי טשטשתי עם מכחול (פגוש אחורי וקדמי נצבעו פעם אחת, וכנף צד נהג עברה צבע ופחחות (ברמה נמוכה ביותר) עקב שכנה שעשתה רוורס וריסקה אותה).

נעשה לפני שנה גם טיפול גדול לתחתית הרכב שהחלה להירקב כי לא קיבלה התייחסות בשיפוץ הראשון, התיקונים נעשו עם פיבר עד כדי כך שאני שוקל להגיש בקשת חברות לפיבר קלאב...

במוסך שאני מטפל באוטו הוסיפו פה ושם סימנים נוספים כמו בלוטה במכסה מנוע עקב השארת כלי, או שריטות כאלה ואחרות.

על הפרק פחחות וצבע כללי בדיוק כמו לפני 4 שנים עם דגש על:

- תיקון הכנף שהשכנה הרסה לי ברמה נורמלית.

- צבע ופחחות איפה שצריך (להעלמת שריטות, מכות של פתיחת דלתות ושפשופי פגושים)

- יישור קווי האוטו והפגושים.

המחיר והפחח נבחרו הפעם בקפידה, ותודה מגיעה לחברים מהמפגש הצפוני על ההמלצות.

יום לפני הכניסה לפחח פירקתי בעזרת אבי את הדיפונים של הדלתות שהתחילו להתבלות וזקוקים לריענון.

attachment.php?attachmentid=7606&stc=1&d=1358016465

attachment.php?attachmentid=7607&stc=1&d=1358016465

attachment.php?attachmentid=7608&stc=1&d=1358016465

attachment.php?attachmentid=7609&stc=1&d=1358016465

attachment.php?attachmentid=7610&stc=1&d=1358016465

attachment.php?attachmentid=7611&stc=1&d=1358016465

מדאיג אותי מצב הפלסטיקים בפנים הרכב.

הרבה פלסטיקים מתחילים להתעייף ולהיות פריכים, חלקם כבר התפורר :-(

אני מתכוון ל:

- פלסטיקים של החגורות (בארה"ב אין כי שם החגורות מאחורה מורכבים אחרת, של לאונה אני אנסה בקרוב)

- העיגול פלסטיק שאבא שלי שבר כששחרר לי את הידית הרמת חלון (את זה דווקא מצאתי בבית במצב טוב).

- פלסטיקים של ידית אחיזה.

- פלסטיק כיסא נהג.

- פלסטיק זיווד מראה פנימית.

- פלסטיקים בדלתות.

יש עוד פלסטיקים אבל הם שרדו אצלי.

אני גם מחליף את הכונס אויר לזה שהשגתי:

attachment.php?attachmentid=7114&stc=1&d=1346595037

הכונס שעכשיו על האוטו יועבר לאדומה, כשיגיע תורה להתפחח...

אתמול הכנסתי את האוטו לפחח, בתדרוך הראשוני ביקשתי ממנו לפרק כמה שיותר ולבדוק האם מתחת לפלסטיקים שבין החלון האחורי לחלון הקטן יש חלודה.

אז הוא פירק, החדשות הטובות שאין טיפת חלודה, החדשות הפחות טובות שהיה רעש של קחחחחחחחח והחלק נשבר חלקית :-( (ניתן לתיקון אבל מבאס תחת וזה גם מבשר על הבאות...)

attachment.php?attachmentid=7620&stc=1&d=1358090248

ועכשיו לחלק העוד יותר רע, למי שזוכר לפני כשנה וחצי נשברה לי השמשה הקדמית עקב חלודה, הביטוח שלח אותי ללוסיה גלס שעשו לי נזקים כמו הורדת השמשה בלי לפרק את הפלסטיק מתחת למנוע של המגבים ובכך להרוס את הגומי המקורי שלו שבלתי אפשרי להשגה!!!

attachment.php?attachmentid=4847&d=1309890892

יותר מזה, הם שמו לי גומייה עליונה עבה (כשביקשתי מפורשות שהגומיה תהיה דקה כמו המקורי), היום ביקשתי מהפחח להעיף אותה, ונחשו מה התגלה מתחתיה? נכון, חלודה!

אז היום בא זגג לפרק את השמשה, כמובן בלי אחריות אם היא נשברת בתהליך.

בינתיים אבא שלי עושה עבודה לא רעה בכלל על הפלסטיקים באוטו:

attachment.php?attachmentid=7621&stc=1&d=1358172932

בעקבות אתמול שהפלסטיק נסדק ירדתי למחסן והבאתי "סטוק" של כאלה, רק ליתר ביטחון... (תתעלמו מהריפוד דלת שהוצאתי מהבויידם)

attachment.php?attachmentid=7622&stc=1&d=1358172932

זאת החלודה שהופיעה מתחת לגומיה

attachment.php?attachmentid=7623&stc=1&d=1358172932

ועכשיו לחלק הבעייתי, היום היה היום הכי קריטי בשיפוץ, פירוק השמשה.

מסתבר שהחכמים גם הניחו אותה על הברזל מתחת לזיווד של המגב ולזגג לא היה רווח להעביר את החוט, הוא טען שאם הוא ירים אותה או ימשיך להעביר את החוט אז היא תסדק ישר.

הוא ישב על השמשה הזאת בערך זמן כפול בכדי לפרק אותה ולבסוף הצליח במקצועיות ראויה לשבח ועם הרבה דפיקות לב.

attachment.php?attachmentid=7625&stc=1&d=1358172932

attachment.php?attachmentid=7626&stc=1&d=1358172932

ועכשיו אחרי הכל יש לי צרה ואני זקוק למישהו שמבין איך מפרקים את התושבת של המגב, התייעצנו עם מלא אנשים ואף אחד לא יודע (עריכה: קיבלתי עצה מחבר שכבר פירק כזה שצריך להפעיל את המנוע ולעצור אותו מיד לפני שהוא מסיים את הפעולה שלו, ואז אמורים להחשף 2 ברגים נוספים).

ב 2005 המוסך שלי פירק אותו ע"י שעתיים של מכות פטיש והרבה קללות בערבית, אני לא מעוניין להגיע למצב הזה!

החלק המדובר:

attachment.php?attachmentid=7624&stc=1&d=1358172932

ועוד תמונות של חלודה למטה, כאילו לא נעשה כלום מלפני שנה וקצת :x

עכשיו:

attachment.php?attachmentid=7627&stc=1&d=1358172932

ואז:

attachment.php?attachmentid=4849&d=1309890892

המשך יבוא...

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

תודה!

אלעד אתה מתכוון רק לחלודה או שגילית עוד משהוא?

חבר פחח שראה את העבודה העיר מס' הערות, הבעייה השנייה לדבריו היא שלאורך כל הצביעה לא הוסרו החלונות ולא טופלו השטחים שמתחת לגומי החלון מעבר לבעייה האסטטית המומחה צופה הופעת פטרת חלודה מוקדם ממה שאתה מתאר לעצמך, בגלל בחירת הצבע השחור תיקון כזה יחייב צביעת כל החלק נגוע באופן מושלם תוך התאמת צבה חדש לישן! - רן

רן, תודה רבה על תגובתך, התאכזבתי שהוא לא רצה להתעסק עם החלונות, מה שכן אני יודע בוודאות שאין חלודה מתחת לזיוודים האלה.

כשקניתי את האוטו לפני כמעט 3 שנים פירקו לי את השמשה הקדמית, מתחתיה היה מלא חלודה וסידרו את הכל.

אגב, גם על ההוצאת החלונות חשבתי, חבל, שלא הוצאת אותם- לתווח ארוך, מלבד העובדה שיש סיכון לחלודה (אתה אף פעם לא יכול לדעת, מה באמת קורה מתחת לגומיות)- רואים, שצבעו מבלי להוציא את החלונות.

אני לא מומחה לפחחות ולא מתיימר, וזאת הסיבה, שאינני מגיב בד"כ בשרשורי השיפוץ האחרים- אבל כאן הייתי חייב, זה מניסיון המר שלי!:evil:

עברתי על השרשור מהתחלה והייתי חייב לצטט כמה תגובות שמתייחסים לשמשה ואת התגובה שאני רשמתי (את התגובות על החלקים ה"חלודים" שרותכו השמטתי בכוונה כי לא קרה עם זה כלום, לפחות לא כרגע).

לחבר של רן ולגנאדי כל הכבוד, בערך 6 שנים לקח לשמשה הקדמית שלי להיסדק, 3 מהן לאחר השיפוץ.

אם הייתי יודע את זה לא הייתי חולם לוותר על פירוקה, בכך הפסדתי שמשה מקורית בעלת גוון שחור וקיבלתי במקומה תחליפית בגוון כחול. :cry:

הפעם לא ויתרתי והינה, אחרי פחות משנה וחצי כבר יש סימנים של חלודה שוב (חלק באשמת גומייה עבה ולא מתאימה).

ארז

פורסם

ארז המון בהצלחה, פרוייקט מבטיח :-)

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

תודה.

היום הגעתי בכדי לכוון את הפחחים איך לפרק את החלק של המגב אחרי שמוחמד חבר פורום סובארוהוליק יקר הסביר לי מה לעשות ואחרי שישבתי כל הלילה בפורום ה XT להבין מה הם אומרים (מסתבר שנפתח תרד רציני ביותר בנושא: http://www.subaruxt.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=5568 ).

בסופו של דבר נזקקנו לעזרה טלפונית ממוחמד, כבר התרגלתי שהוא מציל אותי.

אז למען הדורות הבאים, קבלו הסבר מפורט:

מפעילים את מנוע המגבים ומיד סוגרים את הסוויטצ' ככה שהחלק שלו נעמד ב 90 מעלות ביחס לבודי וחושף 2 חורים:

attachment.php?attachmentid=7632&stc=1&d=1358260355

לוקחים כלים מתאימים ויוצרים לחץ שווה מתחת למנגנון

attachment.php?attachmentid=7633&stc=1&d=1358260355

מסננים קללה עסיסית על זה שלא שמנו מספיק WD40 יום לפני (סתם :-), הפחח דווקא היה רגוע) ומכים עם פטיש מכות עדינות על הבורג באמצע

attachment.php?attachmentid=7634&stc=1&d=1358260355

החלק משתחרר מהציר ונהיה חופשי, אבל כאן זה לא מסתיים, רק עכשיו נחשפים הברגים:

attachment.php?attachmentid=7635&stc=1&d=1358260355

פותחים אותם והחלק יוצא בקלות

attachment.php?attachmentid=7636&stc=1&d=1358260355

לפני שהגעתי כבר הספיקו לפרק את כיסויי הפנסים, מאותתים, שלט ומאותתים בתוך הפגוש:

attachment.php?attachmentid=7637&stc=1&d=1358260355

כל הג'יפה של האוטו השחור הצטרפה עכשיו לג'יפה באוטו האדום, כדי שעכשיו יהיה אפשר גם לטפל בתא המטען:

attachment.php?attachmentid=7638&stc=1&d=1358260355

attachment.php?attachmentid=7639&stc=1&d=1358260355

ושוב זה המקום להגיד תודה ענקית למוחמד על התמיכה הטלפונית!

ארז

פורסם

טרי מהמוסך הבוקר.

הפגוש האחורי ופנל הפנסים פורקו, אתמול עבדו על החלקים היותר קשים: המכסה בגז שמפוצץ חומר והכנף שהשכנה לי דפקה.

attachment.php?attachmentid=7640&stc=1&d=1358409104

attachment.php?attachmentid=7641&stc=1&d=1358409104

רותכה חתיכת קטנה מעל הבית גלגל

attachment.php?attachmentid=7642&stc=1&d=1358409104

גם הכונס אויר בחוץ

attachment.php?attachmentid=7643&stc=1&d=1358409104

attachment.php?attachmentid=7644&stc=1&d=1358409104

attachment.php?attachmentid=7645&stc=1&d=1358409104

הידיות של הדלתות והמראות גם פורקו אם שמתם לב

attachment.php?attachmentid=7646&stc=1&d=1358409104

ואז דודי הגיע כדי לעזור לי לכסות את הדש בורד עם נייר פצפצים שהבאתי ולהוריד את הקנטים שהפחח כל כך מפחד לגעת.

תודה דודי!!! אני וה XT מודים לך מקרב לב.

attachment.php?attachmentid=7647&stc=1&d=1358409104

attachment.php?attachmentid=7648&stc=1&d=1358409104

ארז

פורסם

תענוג לעיניים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עוד קצת התקדמות מהיום.

עובדים חזק על המכסה בגז':

attachment.php?attachmentid=7659&stc=1&d=1358675315

attachment.php?attachmentid=7660&stc=1&d=1358675315

הפגוש הקדמי ירד בהמשך, פשוט יותר נוח לעבוד עליו כשהוא מורכב

attachment.php?attachmentid=7661&stc=1&d=1358675315

attachment.php?attachmentid=7662&stc=1&d=1358675315

attachment.php?attachmentid=7663&stc=1&d=1358675315

attachment.php?attachmentid=7664&stc=1&d=1358675315

ארז

• תוכן חדש...