Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סובארו XT Turbo ספטמבר - אוקטובר 08'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרצמן, כמובן שיש ליישם משהו על הריתוך לאחריו.

אך ברגע שהמתכת כבר חלודה, היא תמשיך להחליד גם מתחת ליישום שביצעת, לכן אין בו טעם - אלא להסתיר את העובדה שלא מדובר על פח "נקי" מחלודה (מגלוון, צבוע, וואטאבר).

משכנתא זה קל

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גרצמן, כמובן שיש ליישם משהו על הריתוך לאחריו.

אך ברגע שהמתכת כבר חלודה, היא תמשיך להחליד גם מתחת ליישום שביצעת, לכן אין בו טעם - אלא להסתיר את העובדה שלא מדובר על פח "נקי" מחלודה (מגלוון, צבוע, וואטאבר).

עם כל הכבוד ,מניוסיוני באוניות (עבודתי בשנים האחרונות) כל פלטת מתכת שמחליפים נצבעת בפריימר(צבע יסוד) לפני השימוש.

במקרה של משהו יותר רציני מהחלפת קטע רקוב קטן - קטע שכולל בתוכו צלעות חיזוק/בסיסי מכלולים -מה שדורש בקרה של חברת הסיווג של האונייה- עולה דרישה לקבל את חומר הגלם ממפעל מאושר בתקנים מסוימים (בלי להיכנס לפרטים) ואלה תמיד מגיעים עם פריימר/מגלוונים מהמפעל. כמובן מייד לאחר הריתוך - אזורי הריתוך בהם נפגם הצבע צובעים ביסוד עוד באותו היום.

לא מאמין שיש איזשהו הסבר הגיוני לכך שעדיף להשתמש במתכת לא צבועה כמו בתמונה...

פרט כמובן לחיסכון בכסף שיעלה המון בטווח הארוך!

בלי קשר- נראה פרויקט מדהים!

שבוע טוב לכולם

ניר גרצמן

שמחליפים- משמע חותכים ושמים אחרת חדשה (שאותה כמובן מגלוונים/צובעים ביסוד)-לכן הגבתי -לעולם לא צובעים חלודה...

ואם צובעים פלטה ישנה זה אחרי צ'פינג(עם דופקת) הורדת כל החלודה שיוף ורק אז צביעה ביסוד- וכל זאת בהנחה שיש מספיק בשר במה שנשאר...

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

פורסם

אשמח לשמוע עוד חוות דעת על הריתוח הזה והאם זה מקובל, ובכלל על כל העבודה שרואים בתמונות.

היום ה-22 במוסך:

הפגושים עוברים שיוף (כמה זמן חיכיתי לרגע הזה):

img0104aen9.jpg

img0105ajb0.jpg

הדלת של האוטו הישן הורכבה:

img0106afw0.jpg

img0107atm7.jpg

img0108avw1.jpg

img0109ava2.jpg

כבר ציינתי שלא התכוונתי לוותר על פינה הזאת:

img0110awl0.jpg

img0111aho8.jpg

img0113azw9.jpg

יאללה לתנור...

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

היום ה-25:

יש לי אוטו לבן! :-o

img0117aqq5.jpg

img0118ayt6.jpg

img0119ayj9.jpg

img0120arp7.jpg

קקי של ציפורים על הצבע, נהדר :|

img0121asz8.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

היום ה-29:

שיופים:

img0130ahv0.jpg

img0131akc3.jpg

img0132azi4.jpg

img0133all5.jpg

ארז

פורסם

תודה :-)

היום ה-32:

האמת שכבר אין סבלנות! אבל לא נשאר עוד הרבה

התאורה לא משהוא:

img0134asu7.jpg

התאורה כן משהוא:

img0136amg7.jpg

נראה כאילו מישהו צייר לי את השמיים על הבגז:

img0137abe9.jpg

שוב תאורה בעייתית

img0138awv9.jpg

img0139aqw6.jpg

img0142aag3.jpg

הפגושים:

img0140aet9.jpg

שחור עם נצנצים :lol:8):loco::viking:

img0141aqm2.jpg

img0143aew4.jpg

ארז

פורסם

היום ה-36:

פשוט מדהימה:

img0175aqd1.jpg

img0176ahp0.jpg

img0177adw2.jpg

img0179anj3.jpg

img0183azs4.jpg

ארז

פורסם

ה XT יצאה מדהים (האמת עוד לא יצאה) אבל, וזה אבל גדול יש גם "פאקים", כאלה שאמנם לא רואים מרחוק, אבל ועוד איך רואים מקרוב.

הצבע ירד מחיכוך הפגוש עם הבודי, כמו שרואים הפגוש גם לא יושב הכי טוב:

img0184agl2.jpg

סדקו לי את הפנס :bad-word::2gunfire: אין לי כזה אחד ספייר

img0185ajx7.jpg

מה זה הפס העקום הזה? זה נראה כמו שריטה?

img0186azh7.jpg

קשה לגרד קודם את הצבע מהפגוש? ולמה הוא כזה עקום?

71838707dw5.jpg

הגעתי לשלב השאלות למבינים בנושא: האם עבודה כזאת נחשבת לעבודה טובה? (עד הפאקים האחרונים הייתי דיי מאושר, עכשיו אני עצבני).

כמה נהוג לשלם על עבודה ברמה הזאת? (טווח מחירים גם טוב)

ושאלת השאלות: האם על כל הפאקים האלה כדאי ללכת לרבנות? מחר אני מגיע לשם ואני רוצה לדעת איך להציג את הדברים.

רשימת הפאקים שאני ראיתי בנוסף למה שכתבתי ליד התמונות:

- השאירו לי את הראש של האנטנה בצבע לבן.

- יש כמה מחלוקות על דברים שלא נעשו.

- בחזית הרכב, יש על הפגוש זכר מאיזה חור שהיה שם פעם (רואים עיגול לבן ממש קטן מהצבע).

דעתכם בעניין חשובה לי.

ארז

פורסם

הגעתי לשלב השאלות למבינים בנושא: האם עבודה כזאת נחשבת לעבודה טובה? (עד הפאקים האחרונים הייתי דיי מאושר, עכשיו אני עצבני).

כמה נהוג לשלם על עבודה ברמה הזאת? (טווח מחירים גם טוב)

ושאלת השאלות: האם על כל הפאקים האלה כדאי ללכת לרבנות? מחר אני מגיע לשם עם אבא שלי ואני רוצה לדעת איך להציג את הדברים.

רשימת הפאקים שאני ראיתי בנוסף למה שכתבתי ליד התמונות:

- השאירו לי את הראש של האנטנה בצבע לבן.

- יש כמה מחלוקות על דברים שלא נעשו.

- בחזית הרכב, יש על הפגוש זכר מאיזה חור שהיה שם פעם (רואים עיגול לבן ממש קטן מהצבע).

דעתכם בעניין חשובה לי.

דבר ראשון תלוי מה סגרת עם הפחח בהתחלה כלומר הבהרת לו מה רמת הצפיות שלך, דבר שני תלוי כמה שילמת,

הפחח שאני מכיר עושה לי עבודה כזו בין 2500 ל-3000 ש"ח, אני מאמין ששילמת 4500, אם כן אל תצפה לרמת תצוגה,

אני לפני כמה שנים קיבלתי הצעת מחיר לקפרי שלי 3000 ש"ח עם הרבה יותר עבודה, העבודה שעשה לי לא הצדיקה את המחיר ולכן הוא קיבל 2500 ש"ח בלבד, שבשביל מחיר כזה היה שווה לי, היום שאני חושב על זה היה שווה לי לשלם יותר ולקבל צבע איכותי ולא להצטרך לפרק שוב את כל האוטו.

אתה צריך להראות לפחח שאתה לא מרוצה ולהתפשר על הורדה במחיר.

סה"כ לדעתי עבודה מספקת מאוד לרכב שלא היה מלא חלודה, אבל שוב תלוי כמה שילמת.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

המחיר שנקבע הוא הרבה יותר מ 4500 ש"ח.

חלק מהדברים שביקשתי לא בוצעו, אבל מבחינת הפחחות והצבע עצמם (חוץ מהפאקים) אני חושב שאני מרוצה.

עכשיו אני בכלל מסוקרן לדעת אם אנשים אחרים פה שעברו עבודות כאלה, שילמו סכומים דומים.

ארז

פורסם

חבר פחח שראה את העבודה העיר מס' הערות, אין לו הסבר מקצועי מדוע רותכה פיסת פח חלודה לדבריו ניתן לעשות טיפול מונע גם לאחר שלב הריתוך אבל בשל הנוחויות לטפל במתכות לפני הריתוח היה שווה לגלוון אותה לפני, ומיד אחרי הריתוך לבצע טיפול מונע

אין בעבודה פגם לטווח קצר אבל יש לצפות להופעת חלודה בחלק זה מוקדם משאר החלקים, הבעייה השנייה לדבריו היא שלאורך כל הצביעה לא הוסרו החלונות ולא טופלו השטחים שמתחת לגומי החלון מעבר לבעייה האסטטית המומחה צופה הופעת פטרת חלודה מוקדם ממה שאתה מתאר לעצמך, בגלל בחירת הצבע השחור תיקון כזה יחייב צביעת כל החלק נגוע באופן מושלם תוך התאמת צבה חדש לישן! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

התגובות הפושרות לנוכח החאפריות הנוראית המוצגת בתמונות ( ריתוך החלק החלוד ללא ניקוי של אזור הריתוך , וספק אם ניקוי חלקו האחורי של הפח ) הן תעודת עניות לפורום.

לצערי חלק מחברים פה פשוט לא מבינים , שרק עצם ריתוך החתיכה... אפילו אם צבועה או מגלוונת - מבלי יכולת להגן על הצד השני היא פתח לחלודה בטווח הלא כזה ארוך.

אמנם מריתוך טלאי שכזה , מתאים ומוגן ככל שיהיה... ללא הגנה על הצד הפנימי לא ניתן להמנע בתקציב הגיוני והדבר נחשב למקובל.

אבל אין שום הצדקה לרתך חלק חלוד ולא לנקות את שפות הריתוך( מה לגבי החלק הפנימי? ) , הן רגישות פי כמה להתחמצנות וריתוך עליהן יזדהם פנימית ויגרום לחידוש מהיר יחסית של החלודה.

• תוכן חדש...