Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי שני סאבים של רוקפורד P1 ואני רוצה לחבר אותם למגבר

כל סאב בתיבה נפרדת אטומה!

חיברתי אותם במקביל ושמעתי זייוף של הבאס בווליום גבווה ושניתקתי סאב אחד אז לא היה לי זיוף

שחיברתי בטורי העוצמה הייתה נמוכה ולא מדוייקת למה זה?

תודה מראש

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

בחיבור טורי אתה מכפיל את ההתנגדות פי 2 (שני סאבים של 4 אוהם הופכים להנגדות סופית של 8 אוהם לדוגמא).

בחיבור מקבילי אתה מחלק את ההתנגדות ל2 (שני סאבים של 4 אוהם הופכים להתנגדות סופית של 2 אוהם).

לכן, צריך להתחשב בהספקים של המגברים וכמובן ביכולות שלו לעבוד עפ"י ההתנגדויות הנתונות.

under construction..

פורסם

אם אתה מחבר שני P1 שכול אחד מהם מוציא 150RMS אתה צריך מגבר מונובלוק שמוציא 300RMS ב-2 אום

ממה שניראה ותקן אותי אם אני טועה אתה מחבר את הסאבים למגבר 2 או 4 ערוצים בגישור....מגברים כאילו לא יורדים

ל-2 אום מונו בדרך כלל ולכן זה לא ישמע טוב.

בכול אופן החיבור של הסאבים צריך להיות מקבילי והמגבר צריך להיות בעל יכולת לעבוד ב-2 אום מונו וכמובן לספק 300RMS

בהתנגדות כזאת.

כמו המגבר הזה למשל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=36754

פורסם

סאב לא "מוציא" אלה הוא מקבל/סופג הספק.

מגבר לא "יורד" ל2 אוהם אלא הוא "יציב" ב2 אוהם.

(מבלי לפגוע חס וחלילה).

בכל מקרה, 2 סאבים של P1 בחיבור מקביל זה יתן התנגדות סופית של 2 אוהם.

מה שאומר שאתה צריך מגבר מונו שיודע לעבוד ב2 אוהם ולתת את ההספק הנ"ל.

מגבר שיודע לעבוד רק ב4 אוהם אינו יכול לעבוד ב2 אוהם, הסיבה היא שהוא פשוט לא יציב, יכול להגרם לו נזק ואף מגברים יכולים להשרף(תרתי משמע).

התנגדות ככל שיורדת היא קרובה יותר לקצר, הנגדויות של 4 אוהם גם ככה הם ממש נמוכות אז 2 אוהם ומטה זה בהחלט מסוכן למגבר שאינו מתוכנן לעבוד כך.

יחד עם זאת, ברמת התיאוריה לא יגרם כל נזק למגבר לעבוד ב2 אוהם כאשר הוא אינו עובר את ההספק המוצהר שלו ב4 אוהם, הבעיה היא שלפעמים סף הרגישות הוא אינו מדוייק וכאשר יורדים בהתנגדויות לרמה נמוכה יותר ממה שהמגבר יציב לרוב הוא מכפיל את ההספק שלו, לכן סף מעט לא מדוייק והמגבר ברוב המקרים יגן על עצמו עם מנגנון הגנה כזה או אחר.

under construction..

פורסם

עם הבנתי אותך טוב אז אני בבעיה גדולה מאוד

המגבר שלי (מונו בלוק) יציב רק ב4 אום ויש לי שני סאבים של 4 אום שעם אני מחבר אותם במקביל אז ההתנגדות שלהם כל אחד 2 אום

והמגבר שלי לא יציב ב2 אום אז מה אכלתי אותה?

מה הייתם עושים במקומי? כי אין לי מושג מה לעשות..

פורסם

לא רק בול, גם נותן אופציה להשתדרג בעתיד לסאב\ים חזק\ים יותר

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא הבנת אותי נכון

אני לא בקטע של לזרוק כסף כל שני וחמישי חח שזה כבר ניהיה ככה

אני רוצה להישאר באותו מצב שאני רק לסדר את הבעיה שהמגבר עושה לי רעשים שאני מגביר הבנתי שזה בגלל שכל סאב הפך ל2 אום והמגבר לא יציב ב2 אום אז בגלל זה הוא עושה את הרעשים מה אני עושה בשביל שלא יווצרו הרעשים האלה (אני מדבר עם ווליום גבווה הוא עושה רעשים שהוא מגביר תסאב יותר ממה שהוא יכול)

פורסם

אתה מדבר על רעשים, וכאן מסבירים לך שאת תעשה נזק. המגבר שלך לא מתאים לתצורת הסאבים שלך. אז או שתחליף סאבים/סאב או מגבר. הרעיון שלי היה, שבהשקעה לא גדולה במיוחד אתה משדרג את עצמך באופן רציני. גם מביא מגבר מתאים בול. גם מביא מגבר שלו היית קונה אותו חדש היית משלם עליו הרבה כסף. ממה שידוע לי על מוכר המגבר הזה, אתה יכול להיות משוכנע שהוא כמו חדש לגמרי. לדעתי זה פשוט מציאה בשבילך וחבל לפספס אותה.

אין כזה דבר "אני רוצה להישאר באותו מצב שאני רק לסדר את הבעיה שהמגבר עושה לי", אתה צריך לפעול בהגיון ולהרכיב מגבר מתאים. או להחליף סאבים/סאב. לדעתי, לך על המגבר!

תתחדש:wink:

פורסם

מגבר אני מעדיף לא להחליף כי זאת הוצאה גדולה מידי

יש לכם סאב שהוא 400 RMS או 300 RMS להציאה לי

לפני הרוקפורד הציאו לי JBL 300RMS

מצטער ששיגעתי אותכם

פשוט השקעתי מעל 6000 שקל עם כל המערכת שלי

• תוכן חדש...