Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה לאנטיס 97 1800 אוט' 188,000 ק"מ.

מטיפול לטיפול יוצא לי למלא כ- 2-3 קילו שמן (אני ממלא כל פעם שחסר קצת כך שקשה להעריך כמה בדיוק אני ממלא).

 

הייתי מעוניין להיפטר מהתופעה הזו שנקראת איבוד שמן.

מה הצעדים שעליי לעשות ?

בוודאי ישנם צעדים שעליי לנקוט לפני החלפת מנוע/חריטה מחדש.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

בדיקה ויזואלית לא העלתה דבר? אין רואים סימני שמן שנוזל ממקום כלשהו בתא המנוע? (מוסך בדק?)

אם התשובה שלילית שווה לבדוק ששמן לא מציף את פילטר האוויר.

 

אם מגיעים למסקנה שהשמן נשרף יש לבדוק באופן יותר מסודר את כמות השמן שאתה מוסיף. אם מדובר בכמות סבירה (כליטר לאלף קילומטר) ואין בעיה אחרת בביצועי הרכב לא שווה לפתוח מנוע. נכון, במנוע כמו זה שצריכת השמן שלו מטיפול לטיפול נמוכה מאז זה מעיד על שחיקה גבוהה אבל לכשעצמו לא מהווה בעיה רצינית.

פורסם

אז מה שלדעתך אני צריך לעשות זה:

1. לוודא במוסך שאין נזילות.

2. לוודא ששמן לא מציף את פילטר האויר.

 

לגבי 2, ניתן לוודא את זה בקלות אם אני לא טועה, נכון ? גם בטיפול שמחליף פילטר אויר יראו את זה אם זה קורה, לא כך ?

 

אם שניהם בסדר, פשוט לא לעשות כלום ?

אני מעוניין להחזיק ברכב עוד הרבה זמן, האם לא כדאי להקדים תרופה למכה, או שלהערכתך הנזק עולה על התועלת במצב זה.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

דייקת בכל מה שאמרת.

 

אם אכן יתברר שיש אכילת שמן כל עוד זה בגדר כמויות סבירות לא שווה לפתוח את המנוע.

אני מציע שתבצע חיפוש בפורום כדי ללמוד יותר על נושא איבוד שמן, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר.

 

בנוסף יש את בעלי המקצוע החברים בפורום ואחרים המומלצים ע"י הפורום. כדאי לגשת לאחד מהם בכדי לקבל אבחנה מדוייקת ולשמוע את דעתם. תוכל למצוא המלצות כאלו בפורום אוף טופיק בשרשור הדביק למעלה.

×
×
  • תוכן חדש...