Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יותר חשוב, שנתון או ק"מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב זכרוני, מ- 2008 בקרת יציבות הייתה חובה בכל הדגמים המיובאים לארץ.

מישהו יכול לאשר?

החל מינואר 2010 בקרת היציבות היא חובה ואסור היה לשווק רכב שאין בו את המערכת הזאת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפי שמישהו ציין למעלה יש גרסאות עם 4 כריות אויר.

ראיתי שרוב הדייהטסו סיריון מגיעות עם 4 גם כן כמעט בכל הדגמים.

מישהו יכול להשוות לי אותה מול המאזדה 3? מבחינת בטיחות אהיציבות? מבחינת צריכת דלק אני משער שאין מה להתבלבל...

Honda Civic 1997

פורסם

התייחסתי לגטסים עד 2008 אבל אכן לאחר חקירה קצרה,בשנת 2009 הרכב הגיע עם 4 כריות אוויר,ABS ו- EBD.

כדי לענות לך מה עדיף,צריך שתגדיר מה הצרכים שלך מהרכב,אתה מחפש סופר מיני או משפחתית ?

אם אתה מחפש סופר מיני,סיריון עדיפה בהרבה,חסכונית יותר מהגטס ובטיחותית יותר גם ברכבים עד 2008 בהשוואה לגטס.

לאחר שנסעתי 3 שנים בגטס,שהיתה בהשכרה, אני יכול לומר לך,שלא אקנה את הרכב הזה לעולם.

הרכבים הללו,שרובם היו בליסינג והשכרה ותוחזק בצורה מזעזעת, כך שסיפורי האמינות המופלגת על הנייר מתפוגגים מהר מאוד,המנועים רגישים לטיפול בשמן מנוע של חברות הליסינג שלא נדבר על עניין הגיר האוטומטי,שכאשר לא מחליפים לו שמן או שדוחפים לו שמן סוג ז' ו שנמצא במוסכי ההסדר המהוללים של חברות הליסינג במקום שמן גיר מקורי,קורס מהר מאוד מהצפוי.

אם אתה מתעקש על גטס,חפש אחת שטופלה במורשה בלבד (יש חברות ליסינג שמטפלות במורשים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הדרישה היא כמה שיותר יציבה ובטוחה + אמינות אם אפשר לחסוך בדלק על הדרך למה לא ;).

אני מאמין שאני אחפש דייהטסו סיריון שהיא נראה לי עונה על רוב הדרישות ! תודה רבה על ההמלצות והעצות.

Honda Civic 1997

פורסם

אני מתעניין באלטו שנתון 2010-2011

מבחינה מכאנית, האם עלי לחשוש מרכב עם כמעט 80K ק"מ ? האם ישנן בעיות ידועות ברכבים האלה בק"מ שלקראת ה 100K ?

פורסם

האלטו רכב בסיסי מבית סוזוקי לכן האמינות צריכה להיות טובה,3 שנים קמ של 80 זה לא מאט,באיזה מחיר הרכב מוצע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדובר על 35-36 אש"ח לשנת 2011 יד ראשונה עם 75K ק"מ כאשר באותו מחיר ניתן למצוא 2010 (יד שניה אולי) עם כ 40-50 אלף ק"מ.

השאלה היא מבחינה מכאנית האם זה כבר גיל מתקדם לרכב מהסוג הזה או שאפשר להמשיך איתו בבטחה ? אני עושה כ 10K ק"מ בשנה ומתכוון להחזיק אותו כ 4-5 שנים. יש לו מחלות ידועות בתקרבות לק"מ הזה ?

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי יש לי שאלה שהיא קצת שנויה במחלוקת

מדובר ברכבים בסביבות 2000-2003 למה להתייחס יותר ליד של הרכב או לקמ

עכשיו ברור שעדיף יד1 עם 60k קמ אבל על זה נמשיך לחלום כרגע..

השאלה היא למשל יד ראשונה עם 180kקמ פלוס מינוס או יד רביעית עם 80k קמ פלוס מינוס ?

פורסם

יד זה פסיכולוגי בעיקר בטח ברכב בן יותר מעשור.

הקילומטראז' ומצב הרכב הכללי הרבה יותר חשובים מהיד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ככל שלרכב פחות ידיים יותר קל לעקוב אחרי היסטוריית טיפולים, לדוגמא:

יד חמישית עם 80,000 ק"מ

לעומת

יד שניה עם 150,000 ק"מ

לרוב באופציה השניה יהיה יותר קל להתחקות אחרי היסטוריית טיפולים וסביר להניח שהיד השניה עשתה את רוב הקילומטרז ומהיכרות קצרה עם המוכר אתה יכול לדעת איך הבחור טיפל ברכב.

באופציה הראשונה תמיד יהיו חורים בהיסטוריה של הרכב.

פורסם

לדעתי לא פחות חשוב מכמות הידיים זה משך הבעלות ברכב של היד האחרונה ואולי גם זו לפניה. את האחרונה (של המוכר) אפשר לדעת על פי רשיון הרכב.

לדעתי עדיף רכב בן 10 יד רביעית אם המוכר משתמש בו 3-4 שנים מאשר יד שניה שהבעלים מוכר את הרכב חצי שנה אחרי שקנה אותו. מכירה מהירה צריכה הסבר וגם צריך לזכור שלא תמיד ההסבר מדוייק....

מעבר להסתייגות של בעלים אחרון אני מסכים עם zvit שמספר הידיים הוא יותר עניין פסיכולוגי בעוד שהקילומטראז' הוא עניין עובדתי.

וכמובן מה שאמרו לגבי התחזוקה נכון, אבל לא זו היתה השאלה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני עדיין מחפשת מאזדה 5.

החלטתי להשקיע ולעלות את התקציב ל 50 אש"ח.

מצאתי שנתון 2009-2010 באזור ה 200 ק"מ

או 2007-2008 עם בערך 160 ק"מ.

מה עדיף?

אני כבר מתה לקנות אוטו... אבל ממש מפחדת להשקיע המון כסף ולצאת עם משהו לא טוב :-(

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

ניתקלתי בדילמה שאני לא בטוח מה התשובה הנכונה...

חיפשתי רכב מסוים וגיליתי שאני יכול לרכוש באותו מחיר{הבדלים ממש מינוריים עד לא קיימים כלל}

רכב משנת 2012 יד ראשונה עם ק"מ נמוך

וגם רכב יד שנייה 2013 עם ק"מ נמוך.

אין הבדל משמעותי בין הדגמים{במקרה הנ"ל פורד אדג' sel plus בשני השנתונים}

מה עדיף?

האם יהיה הבדל משמעותי כאשר אני מוכר רכב כאשר אני יד שלישית?

לא רק מבחינת מחיר-גם מתעניינים פוטנציאלים,חברת טרייד אין במידת הצורך....

• תוכן חדש...