Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמנעתי עד עתה מלהתערב בדיון המקושקש הזה, אבל הגיעו מים עד נפש. בתור מי שהחזיק בעבר את אחת מהלנטיס (דגם חדש) 1.8 ידניות היחידות, ובתור מי שנסע די הרבה על ה-3 החדשה של אשת שותפו (אבל לא על אשת שותפו עצמה), מחזיק TSI דור קודם ושוקל (וגם נסע על) TSI חדשה, שים לב:

דרך אגב, רמות האבזור של המאזדה 3 אינן מינימליות בכלל.

הן אף גבוהות יותר מרמות האבזור של הגולף הקודמת באותן רמות מחיר+. תעלה צפונה צפונה במחיר הגולף ורק אז תקבל רמות אבזור גבוהות יותר.

אני לא יודע איפה אתה חי ומתי פעם אחרונה ישבת בגולף. רמת האבזור אולי דומה (אני אומר אולי, אבל יודע בפירוש שדברים קטנים ומעולים שיש בגולף אין בכלל במזדה, כמו שני הלדים היפים והפרקטיים מאין כמוהם בתקרת הרכב; כמו הזרמת האוויר בצורת מזרקה מאמצע הדש, וכו'), אבל איכות האבזור והגימור לא קרובה בכלל.

VW GTI, זה בסדר, גם את ה-1.4 טורבו ה-3 תעקוף בכבישים מפותלים.

את הסיבוב עצמו היא תיקח מהר יותר, זה כנראה נכון. לגולף דור V יש נטיה לרכון מידי. אבל משום שהגיר של הגולף יהיה במצב S, תהיה בטוח שכל יציאה מהסיבוב תהיה מהירה יותר, ההילוך יהיה נכון יותר, וכל שמץ ישורת ישמש אותה להראות למזדה כמה היא מיושנת.

בנוסף, ה- TSI החדשה פחות רוכנת בסיבובים, ומשום שאתה מעולם לא נהגת עליה, תרשה לי להביע הסתייגות קלה מההצהרה הגורפת שלך, ואופטימיות זהירה. מצד שני, היא תצטרך לעמוד מול ה- 3 החדשה, שאיננו מכירים עדיין, ולא מול הנוכחי (לא נוח, לא יפה, לא אופה, לא מספיק בטיחותי וכו').

סופ"ש נעים לכולם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בקיצור ה2.0 3 מאיצה קצת קצת קצת יותר מ1.6 102 של הגולף :shock: - זה קצת מוזר הייתי אומר.. מעניין איך היפנים מודדים סוסים :roll:

נראה לי שמדובר על שנייה הפרש (10.4 מול 11.4) כאשר הגולף קלה יותר משמעותית (150 ק"ג) ונהנית מגיר מודרני עם הרבה הילוכים שבסיסו ידני, בניגוד לגיר אוטומטי מיושן בן 4 הילוכים של המאזדה. כך שאני לא חושב שהסוסים הם העניין פה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נו, טוקסיק, אתה לא מפסיק...

אני ממליץ שתקרא את ההודעה שרשמתי מעליך. הספק מנוע זה לא הכול. האצות בקו ישר מסיבות לרוב הנהגים הנאה פחותה מאשר נהיגה בכביש מעוקל.

דווקא עבורי כן. לא פחות. ואני מניח שאני לא היחיד שאוהב להרגיש את הגב נדבק לכסא.

לדעתך, מי תהיה מהירה יותר (ואולי אפילו יותר חשוב, מהנה יותר לנהיגה): גולף 1.4 TSI עם הספק של 160 כ"ס ופלטפורמה שמכויילת עבור נוחות עם הגה מעורפל או מאזדה 3 2L עם מנוע המפיק 150 כ"ס אטמוספריים המבוססת על הפלטפורמה המהנה ביותר לנהיגה בקטגורית המשפחתיות הקומפקטיות היום (C1 של פורד) שמכויילת להיות מהנה לנהיגה ומתקשרת עם הנהג על חשבון נוחות ומגיעה עם צמיגי ברידג'סטון פוטנזה?

אל תטעה: אפילו ה- TSI הנוכחית מהירה יותר בכל מצב. המומנט פחות ומושג בסל"ד גבוה מאוד. התאוצה ל- 100 היא 10 שניות, כשה- TSI עושה זאת ב- 8.8 (וב 6 שניות היא כבר ב- 80...). DAMN, אפילו הרובר 25 שכבר לא מייצרים, היתה מגיעה ב- 9.9 שניות למאה, עם מנוע 1.8, ולא 2.0.

ה- TSI החדשה? רק יותר מהירה.

אז תנוח בבקשה.

הבה נקרא ביחד (על הגולף החדשה):

It's an enjoyable car to drive along a twisting road, with the ability to effortlessly flow between corners plus there's plenty of grip too

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה רחוק פלאים!! ולקרוא ל3 מהנה לנהיגה נראה לי מגוחך!! כנראה שלא נהגתם לעולם על רכב שבאמת כייף לנהיגה , ולא זאת לא הגולף TSI..

עומר, נהגת פעם על מזדה 3?

גם אני חשבתי כמוך...עד שנהגתי עליה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
עומר, נהגת פעם על מזדה 3?

גם אני חשבתי כמוך...עד שנהגתי עליה.

כן נהגתי , ועוד בנחשונים..

זה הרגיש זוועה!!

האמת שהכל הרגיש זוועה באותה תקופה - תקופה הזוהר של ה106.. 8)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

קודם כל, אני מסכים שמאזדה 3 2.0 עדיפה משמעותית כמכונית ספורטיבית מהגולף המשפחתית. מצד שני, לא על זה היה הדיון - ועל העדיפות הזו, הנהג הממוצע משלם מדי יום. לא רק זה, אלא שיחידת ההנעה עלובה למדי - הגיר (ארבעה הילוכים, ואנחנו ב2008, זה יוצא הילוך לכל 502 שנה) והמנוע (אין מומנט).

דבר שני, לא יאומן איך הג'טה TSI נוסעת. כמו שאמרתי לעומר, זה לא סביר שאוטו שממוצב במקום הזה נוסע ככה. ים של כוח זמין, וגיר מעולה. זו גרסת ה160 כ"ס.

דבר שלישי, אין לי מושג איך ב"אוטו" ניצחה הפוקוס. מצד שני, אין לי הסבר להרבה תוצאות אחרות שהופיעו אצלהם. אני דווקא לא חושב שזה קשור לשחיתות כפי שמדי פעם מאשימים, אלא בעיקר באשמת צוות עם סדר עדיפות דפוק, ששם פן מאוד צר של יכולת דינמית מעל הרבה מאוד שיקולים אחרים. רק ככה אפשר להסביר איך המגאן ספורט ניצחה משהו, כשבעולם היא נחשבה לפלופ וזכתה להתעלמות, ואיך הGTI זכתה לביקורת מאוד צוננת מהם בעוד שבעולם היא כיכבה.

בתור אחד שקורא מדי חודש את CAR, EVO ולרוב גם את "אוטו", יש חוסר התאמה משווע בין השניים הראשונים לבין השלישי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חברים יקרים,

אני מבין לחלוטין את התלהבות שלכם מהגולף הרי זה רכב מצויין. רכב משפחתי עדיף על המאזה 3. כן, לחלוטין.

הגולף גם עדיפה לנהג הממוצע מאשר המאזדה מכיוון שהנהג הממוצע לא מחפש ריגושים ולא חי מפניה לפניה.

תא הנוסעים בגולף איכותי יותר? כמובן.

התדמית של הרכב ממותגת גבוה יותר? כן.

התיבה משוכללת יותר? כמובן. בהרבה.

אבל להגיד שהגולף מהנה יותר לנהיגה זה קשקוש.

חברים, אתם יכולים לא להסכים וזה לגיטימי. זוכתכם המלאה וריבוי דעות הופך את הפורום הזה לפורום המעניין והמהנה לקריאה שאני כל כך אוהב.

אבל אתם לא יכולים לצאת נגד כל עיתונות הרכב בעולם ולהגיד שאתם יודעים יותר טוב. אלו הם אנשים שזה המקצוע שלהם לבחון מכוניות. אלו הם אנשים שנהגו על כל דבר עם הגה (ועל כמה דברים בלי).

המאזדה 3 היא אחת מהמכוניות האלו שפשוט עושות את זה נכון בכל הנוגע לחיבור עם הנהג והנאה מנהיגה. אני יודע שקשה לכם לקבל את זה כי היא כל כך נפוצה בארץ, אבל מה לעשות, אלו הן העובודת.

בואו נסכם:

מאזדה 3 MPS מהירה יותר מהנה יותר לנהיגה מגולף GTI , ומשתווה במהירות בכבישים מפותלים לאיבו:

The little five-door might not look like a handler, but our numbers prove otherwise. It split the slalom cones at 68.2 mph, only slightly behind the last Civic Si we tested (68.5 mph) and better than the VW GTI (66.1 mph).

Pin it down on a ribbon of road filled with sweeping bends and you'll find the 3 carrying almost as much speed as an Evo or STI — provided that ribbon is racetrack smooth. Mazda insists it doesn't compete with those cars, but we can't help but make the comparison. It's quick enough to require the same heightened awareness needed to drive those cars quickly and, on the right road, will get you there almost as effortlessly. In fact, with a little more grip, it would be hard for any Evo to escape a well-driven Mazdaspeed 3.

מבחן דרכים אוטו למאזדה 3 בגרסת ה-2.0 ליטר:

"...מנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות. ...חדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו.

אין ספק שכפי שנרמז בפתיחה, ובשל אופי מותג מאזדה בישראל, מעטים הנהגים שבאמת ידעו ליהנות ולהעריך את האופי הספורטיבי והיכולת הגבוהה של מאזדה3 החזקה. "

מתוך המגזין MOTORTREND, שבחר את ה-3 כמכונית הקומפקטית הטובה ביותר:

Out on the drive loop, our notes mirror these fantastic stats. "Always impressed by the dynamics," claims Loh, adding, "Steering feel is best of the group." Harwood opines, "This is the sportiest of the four, and the one I want." St. Antoine says, "Nothing else in this field feels so lively and well-planted-you can feel the racing DNA in the 3's bones."

מאזדה 3 MPS מהירה יותר על המסלול מגולף R32, מ-BMW 130I, מסובארו WRX STI ומ-BMW Z4 קופה.

מגזין WHEELS האוסטרלי בחר את המאזדה 3 כמכונית הקומפקטית עם היכולת הדינאמית הגבוה ביותר וכמכונית השנה האוסטרלית (שנה אחרי BMW ולפני מרצדס).

מגזין אוטו ערך השוואה בין גולף 1.4 TSI, פיז'ו 308 ופוקוס 2.0 ליטר:

בסוף היום היה ברור שמשלוש המכוניות ניתן היה ליצור קומפקטית אחת מצוינת...

זו היתה צריכה להיות הפוקוס ובבירור. זו מכונית כל כך טובה שנפגעת סתם כך מגולים עצמיים של פורד. מה כל כך קשה לקחת את חטיבת הכוח המאזדאית כמו שהיא? מדוע לייצר תא נוסעים כה קודר?

אבל אנחנו מנחשים שאם כבר בחרתם מכונית כזו (האצ'בק עם יותר מנוע) אתם מאניני הטעם שמחפשים משהו קצת שונה – מהנה או יוקרתי.והפוקוס בכל זאת מצליחה להציע חווית נהיגה, יחד עם נוחות ועידון יוצאי דופן בקבוצה. זו המכונית שלאורך זמן תאהבו יותר...

הם לא בחרו בגולף. תראו מה זה. העולם הגיע לקיצו.

חברים, אני מגבה את ההצהרות שלי בקישורים. אם מסיבה כלשהי אתם חולקים על עיתונות הרכב בעולם, על הכייפק, רק תגבו את תשובתכם בעובדות ולא רק מתחושות בטן ואהדה ל-VW.

ROEE, אני מאמין שבדיון פה עסקנו דווקא כן ביכולות דינאמיות גרידא. נסעתי לא מעט (אבל אודה, גם לא הרבה) על הגולף הנוכחית/קודמת. היא מכונית משובחת, עדיפה לרוב הנהגים שלא מחפשים הנאה מנהיגה או ריגוש, אבל היא ממש לא מתקשרת או מרגישה ספורטיבית כמו המאזדה 3 - למרות שמדובר ברכב הנפוץ ביותר בישראל. לא באותה ליגה.

ההגה של המאזדה 3, גם בגרסת ה-2L שבה הוא חשמלי, מרגיש כל כך מחובר לכביש וכל כך מדוייק שקל מאוד לשכוח שמדובר ברכב משפחתי. המתלים (בעיקר ה-ELINK האחורי המשכולל) הדוקים, כמעט ללא BODY ROLL, ומהווים פרטנרים מצויינים לנהיגה בכבישים מפותלים, השלדה קשיחה ונותנת פידבק מצויין. בקיצור, בכביש מפותל הנהג במאזדה 3 הוא כנראה הנהג המהיר יותר אבל בוודאי הנהג עם החיוך הגדול יותר על הפנים (למרות מסך המגע למערת הסטריאו בגולף).

פורסם

אני לא חושב שמי שרוכש מאזדה 3 או גולף TSI מחפש לנצל את הרכב בפניות וכדו'. את רוב האנשים מעניינת ההאצה ומהירות סופית. הגולף מנצחת את המאזדה ללא ספק בשני הפרמטרים הללו. מי שמחפש רכב מהנה לנהיגה ויש לו 120-130 K לבזבז על זה, לא יקנה מאזדה 3 אלא יחפש רכב משומש אבל שבאמת יהיה מהנה לנהיגה.

פורסם

דווקא מצחיק שאתה מזכיר את ה3MPS. היא נחשבה לכשלון בכל אחד מעיתוני הרכב הרציניים (כלומר, אלו שמגיעים מבריטניה ולא מארה"ב). מספרי סלאום מC&D או R&T (או אדמונדס, במקרה הזה) לא אומרים מאומה - בטח לאור העובדה שאם ממש תחפש, בטח תמצא איזו אמריקאית רופסת שמגיעה לתוצאות יותר טובות (ככה זה שמכיילים בעבור מבחן). הGTI נחשבה בליגה אחרת ממנה, למרות חסרון הכוח.

לגבי היתר, אני מסכים. דינאמיות נטו - המאזדה לוקחת; כל היתר - איכות מחיה, יחידת הנעה - הולך לגולף.

הייתה לי מאזדה 3 (כפול שתיים, שתיהן 1.6 ליסינג) והיא בהחלט הייתה מכונית מהנה למרות האיטיות המשוועת.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

דבר שלישי, אין לי מושג איך ב"אוטו" ניצחה הפוקוס. מצד שני, אין לי הסבר להרבה תוצאות אחרות שהופיעו אצלהם. אני דווקא לא חושב שזה קשור לשחיתות כפי שמדי פעם מאשימים, אלא בעיקר באשמת צוות עם סדר עדיפות דפוק, ששם פן מאוד צר של יכולת דינמית מעל הרבה מאוד שיקולים אחרים. רק ככה אפשר להסביר איך המגאן ספורט ניצחה משהו, כשבעולם היא נחשבה לפלופ וזכתה להתעלמות, ואיך הGTI זכתה לביקורת מאוד צוננת מהם בעוד שבעולם היא כיכבה.

בתור אחד שקורא מדי חודש את CAR, EVO ולרוב גם את "אוטו", יש חוסר התאמה משווע בין השניים הראשונים לבין השלישי.

זה בדיוק מה שדיברתי עליו לפני כמה וכמה דפים , שהצית את הויכוח.

זו היתה צריכה להיות הפוקוס ובבירור. זו מכונית כל כך טובה שנפגעת סתם כך מגולים עצמיים של פורד. מה כל כך קשה לקחת את חטיבת הכוח המאזדאית כמו שהיא? מדוע לייצר תא נוסעים כה קודר?

אבל אנחנו מנחשים שאם כבר בחרתם מכונית כזו (האצ'בק עם יותר מנוע) אתם מאניני הטעם שמחפשים משהו קצת שונה – מהנה או יוקרתי.והפוקוס בכל זאת מצליחה להציע חווית נהיגה,

הפוקוס נוחה ומעודנת?

רכב עם כ"כ הרבה חסרונות כפי שציינתי קודם , לא יכול לנצח כזה מבחן.

מעניין למה הם קוראים : "חווית נהיגה" , כי מנוע וגיר אין, קופצניות יש, הגה מעורפל יש , וכל שאר האלמנטים שפירטתי לגביהם קודם גורמים לחווית הנהיגה להיות גרועה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Smiro, כאן בדיוק אתה טועה. המאזדה 3 (והפוקוס המתבססת על אותה פלטפורמה) נחשבות לאמת המידה מבחינת הנאה מנהיגה בפלטפורמת המכוניות הקומפקטיות. המאזדה 3 אינה מהנה לנהיגה יחסית לקטגוריה בה היא נמצאת, היא מהנה לנהיגה באופן אבסולוטי.

כולם טועים חוץ מאוהדי ה-VW בישראל? אם אתם משוכנעים אחרת, אנא מכם הביאו עובדות לגבות את הטענות שלכם.

ROEE, דיברת על מאזדה 3 1.6 ליטר. אנא ממך הצג לי מכונית חדשה אחרת ב-114,000 שקל שיכולה להסב לנהג הנאה מנהיגה כמו הרכב הנ"ל. תשקיע עוד 10,000 בקצת מתחת ל-130,000 תוכל לקבל גרסת 2.0 ליטר מוקשחת עוד יותר עם צמיגי פוטנזה סופר דביקים שהופכים את הרכב הנ"ל למכונית נהג מושלמת ושוב, לא יחסית לקטגוריה, באופן אבסולוטי. שום דבר במחיר הזה לא מתקרב בכלל להנאה הצרופה מהנהיגה שאתה מקבל מה-3.אני אשאל אותך שאלה בבקשה, מדוע לדעתך המאזדה 3 בגרסת ה-2.0 ליטר מגיעה עם צמיגי פוטנזה מהיצרן? צמיגים שמיועדים למכוניות ספורט מובהקות (מכוניות שעולות פי שלוש מהמאזדה שלוש). מדוע לא לצייד אותה בצמיגים טובים מאוד אך הרבה הרבה פחות יקרים (טורנזה, למשל)? זה מראה על קהל היעד אליו מכוונת המכונית הזו והאמון הרב שיש ליצרנית ביכולתיה הדינאמיות.

אתה יודע שה-3MPS הינה המכונית בעלת ההנעה הקדמית המהירה ביותר באירופה כיום? אפילו יותר מפוקוס RS? (והרבה יותר מה-GTI).

אתה אומר שה-GTI נחשבת בליגה אחרת, מאיזו בחינה? הרי בטוח לא מבחינת יכולות כביש כי ה-3 מהירה יותר, מהנה יותר וזולה יותר. ראית את הלינק שצרפתי ממגזין אוסטרלי שציין שהיא מהירה יותר מ-STI? מהירות יותר משמעותית מגולף GTI? כמכונית נהג (=מכונית לאדם שמחפש להנות מאקט הנהיגה עצמו ולא ממערכת שמע עם מסך מגע).

אני מבין שקשה לקבל זאת מכיוון שמדובר במכונית הנפוצה ביותר בכבישי ישראל. אבל מבחן דרכים אחרי מבחן דרכים (ממגזינים ישראלים, אמריקאים, אירופאים, אוסטרלים) נכתבים אותם משפטים. עד כמה ה-3 מהנה לנהיגה יותר מכל רכב אחר בקטגוריה ומהירה יותר ממכוניות שעולות פי שלוש ויותר (ראית את הלינק שצרפתי שנבחנה ה-3MPS כמהירה יתר מ-STI?).

אייל, אני מבין את אהבתך ל-VW אבל עובדתית שלא רק מגזין אוטו בחרו בפוקוס כמכונית טובה יותר מהגולף. גם מגזיני רכב אחרים בעולם הצהירו שהפוקוס הרבה יותר מהנה לנהיגה מהגולף (שזה לא מה שהופך רכב לטוב יותר או פחות). צרפתי מספר רב של קישורים בהודעות הקודמות שלי (אתה רואה, אני משקיע, אני מגבה את הטענות שלי בעובודות אמיתיות). אני מבקש ממך לעבור עליהם.

מנוע וגיר אין? הידעת שבאירופה הפוקוס מגיעה גם עם גיר רובוטי כפול מצמדים (=DSG) בתוספת תשלום?

הידעת שיש גרסאות סופר קרביות של הפוקוס (RS ו-STI) שמשאירות את ה-GTI הרחק מאחור?

קופצניות? קראת את הסקירה של מגזין אוטו? נכתב שם שלא רק שהמתלים מגיבים טוב יותר בפניות אל מול הגולף, הם גם נוחים משמעותית יותר?

הגה מעורפל? אתה באמת יורה מהמותן. ההגה בפוקוס נחשב לטוב ביותר בקטגוריה עוד אז הדור הקודם. קראת מה כתבו בכתבה באוטו? חווית נהיגה גרועה בפוקוס? אני מכבד את דעתך, אבל מה לעשות שעיתונות הרכב המקצועית חושבת ההפך ממך? הייתכן שכולם טועים ואתה צודק? (אני מצטער אם אני פוגע, זו ממש לא כוונתי).

פורסם

toxictux חבל על משאביך, אתה טוחן על ריק שאתה מדבר עם רועי ואייל על כל מה שקשור לגולף וכל הפורום יודע את זה.

רועי עכשיו מגנה את "אוטו", אבל זכור לי שעד לא מזמן הוא שיבח אותם על כתבות מקצועיות ברמה לא פחות טובה משל עיתונים מחו"ל. כנראה כשזה נוגע לגולף כל מה שמסביב נזיל וניתן לשינויים, אבל משהו אחד לא נתון לשינויים- עליונותה המוחלטת של הגולף.

פורסם
Smiro, כאן בדיוק אתה טועה. המאזדה 3 (והפוקוס המתבססת על אותה פלטפורמה) נחשבות לאמת המידה מבחינת הנאה מנהיגה בפלטפורמת המכוניות הקומפקטיות. המאזדה 3 אינה מהנה לנהיגה יחסית לקטגוריה בה היא נמצאת, היא מהנה לנהיגה באופן אבסולוטי.

כולם טועים חוץ מאוהדי ה-VW בישראל? אם אתם משוכנעים אחרת, אנא מכם הביאו עובדות לגבות את הטענות שלכם.

ROEE, דיברת על מאזדה 3 1.6 ליטר. אנא ממך הצג לי מכונית חדשה אחרת ב-114,000 שקל שיכולה להסב לנהג הנאה מנהיגה כמו הרכב הנ"ל. תשקיע עוד 10,000 בקצת מתחת ל-130,000 תוכל לקבל גרסת 2.0 ליטר מוקשחת עוד יותר עם צמיגי פוטנזה סופר דביקים שהופכים את הרכב הנ"ל למכונית נהג מושלמת ושוב, לא יחסית לקטגוריה, באופן אבסולוטי. שום דבר במחיר הזה לא מתקרב בכלל להנאה הצרופה מהנהיגה שאתה מקבל מה-3.אני אשאל אותך שאלה בבקשה, מדוע לדעתך המאזדה 3 בגרסת ה-2.0 ליטר מגיעה עם צמיגי פוטנזה מהיצרן? צמיגים שמיועדים למכוניות ספורט מובהקות (מכוניות שעולות פי שלוש מהמאזדה שלוש). מדוע לא לצייד אותה בצמיגים טובים מאוד אך הרבה הרבה פחות יקרים (טורנזה, למשל)? זה מראה על קהל היעד אליו מכוונת המכונית הזו והאמון הרב שיש ליצרנית ביכולתיה הדינאמיות.

אתה יודע שה-3MPS הינה המכונית בעלת ההנעה הקדמית המהירה ביותר באירופה כיום? אפילו יותר מפוקוס RS? (והרבה יותר מה-GTI).

אתה אומר שה-GTI נחשבת בליגה אחרת, מאיזו בחינה? הרי בטוח לא מבחינת יכולות כביש כי ה-3 מהירה יותר, מהנה יותר וזולה יותר. ראית את הלינק שצרפתי ממגזין אוסטרלי שציין שהיא מהירה יותר מ-STI? מהירות יותר משמעותית מגולף GTI? כמכונית נהג (=מכונית לאדם שמחפש להנות מאקט הנהיגה עצמו ולא ממערכת שמע עם מסך מגע).

אני מבין שקשה לקבל זאת מכיוון שמדובר במכונית הנפוצה ביותר בכבישי ישראל. אבל מבחן דרכים אחרי מבחן דרכים (ממגזינים ישראלים, אמריקאים, אירופאים, אוסטרלים) נכתבים אותם משפטים. עד כמה ה-3 מהנה לנהיגה יותר מכל רכב אחר בקטגוריה ומהירה יותר ממכוניות שעולות פי שלוש ויותר (ראית את הלינק שצרפתי שנבחנה ה-3MPS כמהירה יתר מ-STI?).

אייל, אני מבין את אהבתך ל-VW אבל עובדתית שלא רק מגזין אוטו בחרו בפוקוס כמכונית טובה יותר מהגולף. גם מגזיני רכב אחרים בעולם הצהירו שהפוקוס הרבה יותר מהנה לנהיגה מהגולף (שזה לא מה שהופך רכב לטוב יותר או פחות). צרפתי מספר רב של קישורים בהודעות הקודמות שלי (אתה רואה, אני משקיע, אני מגבה את הטענות שלי בעובודות אמיתיות). אני מבקש ממך לעבור עליהם.

מנוע וגיר אין? הידעת שבאירופה הפוקוס מגיעה גם עם גיר רובוטי כפול מצמדים (=DSG) בתוספת תשלום?

הידעת שיש גרסאות סופר קרביות של הפוקוס (RS ו-STI) שמשאירות את ה-GTI הרחק מאחור?

קופצניות? קראת את הסקירה של מגזין אוטו? נכתב שם שלא רק שהמתלים מגיבים טוב יותר בפניות אל מול הגולף, הם גם נוחים משמעותית יותר?

הגה מעורפל? אתה באמת יורה מהמותן. ההגה בפוקוס נחשב לטוב ביותר בקטגוריה עוד אז הדור הקודם. קראת מה כתבו בכתבה באוטו? חווית נהיגה גרועה בפוקוס? אני מכבד את דעתך, אבל מה לעשות שעיתונות הרכב המקצועית חושבת ההפך ממך? הייתכן שכולם טועים ואתה צודק? (אני מצטער אם אני פוגע, זו ממש לא כוונתי).

יש כאלו שטוענים כך, יש כאלו שטוענים ההפך. אבל כל מבחני ובוחני הרכב שבעולם לא מענינים יותר מניסיונך האישי. איני מקל ראש בציטוטים שהבאת, אבל אני משוכנע שחיפוש קל יביא מבחנים המגיעים למסקנות שונות, כמו למשל מבחן השוואתי שנערך ע"י כתבי fifth gear למספר נכבד של מכוניות hot hatch, שם המזדה הספורטיבית אפילו לא עלתה לשלב הגמר, בו ניצחה אגב ה GTI ( גם את הפוקוס ST ). נו אז מה ? אם מנסיונך האישי המזדה עדיפה על הגולף, זה בהחלט מענין. עבודת איסוף של ציטוטים מעיתונות רכב, היא בהחלט מאמץ ראוי, אבל אינה מלמדת הרבה. אני מוכן לקבל שהמזדה 3 היא מכונית מהנה יחסית, בעלת הגוי סביר, אבל מנסיוני בגרסת 2 ליטר, יש לזה מחיר בדמות נסיעה משברת עצמות.

פורסם
toxictux חבל על משאביך, אתה טוחן על ריק שאתה מדבר עם רועי ואייל על כל מה שקשור לגולף וכל הפורום יודע את זה.

רועי עכשיו מגנה את "אוטו", אבל זכור לי שעד לא מזמן הוא שיבח אותם על כתבות מקצועיות ברמה לא פחות טובה משל עיתונים מחו"ל. כנראה כשזה נוגע לגולף כל מה שמסביב נזיל וניתן לשינויים, אבל משהו אחד לא נתון לשינויים- עליונותה המוחלטת של הגולף.

הכתבות ב"אוטו" אכן מקצועיות, מבחינת תוכן, השקעה, צילומים וכו'. אין לי מילה רעה להגיד בהיבט הזה. העובדה שסדר העדיפות שלהם כפי שהוא לא גורעת - פשוט הופכת את המסקנות שלהם לנכונות לפלח מאוד מצומצם של האוכלוסיה. זה לא חדש - הרי בשנות ה80 ווה90 פיז'ו היו מנצחים בעקביות בכל מבחן בזכות ההתנהגות, בשנות ה2000 הC5 הוכתרה למלכת הקבוצה שלה (בעוד בעולם היא לכל היותר זכתה למבט משועמם, אך לרוב להתעלמות גורפת), אח"כ המגאן ספורט, וכו'.

האם CAR אינו עיתון רציני מספיק? האם הם מוטים לטובת תוצרת גרמניה? (יאמר, ויתווסף :shock:). כי הם טוענים שהגולף היא הטובה בקטיגוריה, אמת המידה וכו'. במבחן של הגולף 6 בגיליון הנוכחי הם רק מחזקים את הקביעה הזו (ואומרים שהיא פותחת מחדש את הפער מהמתחרות). באופן מעניין, הם גם טוענים שהגולף 5 מתנהגת ברמה דומה לזו של הפוקוס. תחליט אתה למי להאמין.

אין לי שום הטייה בעד הגולף; עד הדור החמישי לא היו לי שום סנטימנטים אליה, ועד שנתקלתי בGTI גם מהדור החמישי התעלמתי. ועם זאת, היא היחידה בקבוצה שמביאה איזושהי חדשנות ובורחת כלפי מעלה מתדמית והרגשת הcommodity של קבוצה 2. וגם זה משהו. כשהמתחרות עדיין נותנות גיר ארבעה הילוכים, טוב לראות שיש אלטרנטיבה.

• תוכן חדש...