Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
,

אייל, אני מבין את אהבתך ל-VW אבל עובדתית שלא רק מגזין אוטו בחרו בפוקוס כמכונית טובה יותר מהגולף. גם מגזיני רכב אחרים בעולם הצהירו שהפוקוס הרבה יותר מהנה לנהיגה מהגולף (שזה לא מה שהופך רכב לטוב יותר או פחות). צרפתי מספר רב של קישורים בהודעות הקודמות שלי (אתה רואה, אני משקיע, אני מגבה את הטענות שלי בעובודות אמיתיות). אני מבקש ממך לעבור עליהם.

מנוע וגיר אין? הידעת שבאירופה הפוקוס מגיעה גם עם גיר רובוטי כפול מצמדים (=DSG) בתוספת תשלום?

הידעת שיש גרסאות סופר קרביות של הפוקוס (RS ו-STI) שמשאירות את ה-GTI הרחק מאחור?

קופצניות? קראת את הסקירה של מגזין אוטו? נכתב שם שלא רק שהמתלים מגיבים טוב יותר בפניות אל מול הגולף, הם גם נוחים משמעותית יותר?

הגה מעורפל? אתה באמת יורה מהמותן. ההגה בפוקוס נחשב לטוב ביותר בקטגוריה עוד אז הדור הקודם. קראת מה כתבו בכתבה באוטו? חווית נהיגה גרועה בפוקוס? אני מכבד את דעתך, אבל מה לעשות שעיתונות הרכב המקצועית חושבת ההפך ממך? הייתכן שכולם טועים ואתה צודק? (אני מצטער אם אני פוגע, זו ממש לא כוונתי).

ברור לי שאתה מגיע מעיתונות הרכב ומנסה לגונן על כור מחצבתך.

בתגובה לשאלתך : קראתי את הכתבות במגזין אוטו, אבל לצערי אני לא קונה את הדיעות שלהם בחלק מהמקרים.

גם במבחנים בהם לא מעורבים רכבי VW (מאחר שרוב הכותבים בשרשור כאן חושדים בכך שיש לי מניות בקונצרן)

לא דיברתי על הפוקוס בהשוואה לגולף, אלא בתור מקרה לגופו. הרכב כ"כ רחוק מהסופרלטיבים שמרעיפים עליו בעיתונות וגם בפורום זה , שזה פשוט זועק לשמיים.

בוא תראה לי איפה כתבתי שהגולף מתנהגת יותר טוב מהפוקוס , הבעיה שלי היא אחרת : שהפוקוס לא כזאת מבריקה, אולי הגרסא שנמכרת בארץ נחסכו בה עוד כמה דברים, אולי גרסת הסדאן בה אני נוהג לעתים קרובות פחות טובה ממחומשת הדלתות? (קשה להאמין)

עובדתית יש פוקוס שיוצא לי להעביד קשה ולהכניס לפרובוקציות,,אמנם לא נסעתי לנס הרים,

אלא ליעדים רגילים : כבישים בינעירוניים, עירוניים רגילים, עירוניים עם במפרים (שעליהם אני עובר גם עם הגולף בסוף יום העבודה) ,מגרשי חניה נטושים (:D) ,דרכי כורכר (:D:D),

ואם נסתכל על הדברים הבסיסיים : והרכב פשוט לא נוח לנהג, לא מבחינה ארגונומית, גרוע מבחינת ביצועים ולכן תגובת המתלה בסיבוב פשוט לא מעניינת.

(אם אני הייתי ניגש לבחור רכב בקבוצות האלה הייתי פוסל את הפוקוס רק על סעיף הכסאות ,מיקום המראות וזוויות הראיה הבלתי אפשריות, לפני שהייתי טורח להניע אותו)

זה לא מעניין מה מוכרים באירופה או בשאר המדינות כי המבחן נעשה בארץ עם הגרסאות שנמכרות בארץ (וזה גם מה שרלוונטי לויכוח), הלוואי שהיו מגיעות לכאן הפוקוס RS וגם הגרסא הספורטיבית של הפיאסטה (או אפילו הפיאסטה עצמה)... לפחות היו לנו אלטרנטיבות מעניינות.

השוק בארץ זועק לרכבים שיכנסו לאמצע הסקאלה בין הצרפתיות (שרבים אוהבים לשנוא) לבין רכבי VAG (שרבים אחרים אוהבים לשנוא) והעובדה שדלק מוטורס מעדיפים לייבא את תחתית ההיצע של שני יצרנים (שהם יצרן אחד) עם היצע הרבה יותר רחב , מכובד, וספורטיבי - מאכזבת מאוד.

בנוגע למה שרוני אמר, אני חושב שזאת נקודה מעניינת, וכאן גם הבעיה:

על פי מה שנאמר: מגזין אוטו במבחנים שלו מסתכל בעיקר על הנהג חובב ההגה שזה אולי נכון במבחנים של רכבים ספורטיביים,

אבל לא נכון במבחנים של משפחתומטיות ממוצעות.

לדעתי כל מבחן צריך להיכתב על פי קהל היעד שלו, למרות שזה קשה לשבת ולחשוב מהו קהל היעד ומה באמת מעניין אותו ואולי אפילו לדבר עם לקוחות פוטנציאלים של הרכבים הנבחנים כדי להבין מהו פלח האוכלוסיה הייעודי ומה מעניין אותם ברכב.

עם ולמרות כל מה שרשמתי : גם פסקי דין מנקודת ראותו של חובב ההגה לא תמיד מדוייקים וזאת בלשון המעטה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השוק בארץ זועק לרכבים שיכנסו לאמצע הסקאלה בין הצרפתיות (שרבים אוהבים לשנוא) לבין רכבי VAG (שרבים אחרים אוהבים לשנוא)

אייל אתה חי בסרט שהרבה אנשים שונאים את VAG, זה פשוט לא נכון!

זה שאתה רואה פה אנשים שמעדיפים רכבים אחרים ו\או בוחרים רכבים אחרים ו\או לא משבחים את רכבי VAG כמוך, זה לא אומר שהם אוהבים לשנוא או שונאים את VAG.

פשוט לאנשים הללו יש סדר עדיפויות אחר, איכות ההרכבה והחומרים זה לא הדבר הכי חשוב ברכב לדעתם (והמשפט הזה לא מרמז שרכבי VAG הם רק בעלי איכות הרכבה\חומרים).

אז אני אסביר לך בדיוק מה ההבדל:

יש אנשים שאוהבים להסתכל על שני הצדדים ולבחור צד אחד

ויש אנשים שאוהבים להסתכל על צד אחד ולפסול את הצד השני כי ________ (תמלא אתה את החסר).

יחי ההבדל ה"דק".

פורסם
כמובן, זה הרי דיון עתיק יומין ;) בסופו של דבר, כוח מנוע הופך את החוויה לקיצונית, ברוטאלית ומרגשת יותר. ואז יש את השיקול האחר - בחיי היומיום, מנוע וגיר מורגשים הרבה יותר. כמובן שקיצוניות, לכל אחד מהצדדים, לא בריאה; אני לא חושב שהייתי נהנה במיוחד מ306XSI מצד אחד, ולא מC30T5 מצד שני. אבל כשיש דברים באמצע (וGTI ומיאטה זו דוגמא טובה), אני מעדיף ללכת לכיוון הכוח. המיאטה פשוט מרגישה לי אנמית מדי בשביל הנאה יומיומית (ואני גם לא מבין מה אנשים מוצאים בה מבחינת שלדה, היא רכה ומעורפלת מדי, אבל זה כבר סיפור אחר).

כוח מנוע הוא גם דבר שמתרגלים אליו נורא בקלות. אני מסכים שזה חשוב אבל לטעמי אפשר מאוד ליהנות מ-306XSI למרות שהיא לא ממש חזקה בסטנדרטים שלך. אני דווקא מתפלא שאתה לא רואה את זה.

בנוגע למיאטה - נכון, היא רכה מדי והמנוע אנמי (אם כי לא חלש). אבל שלדה מעורפלת? מצטער, ממש לא. חוצמזה, אם רוצים לשפר את כל זה זה מאוד פשוט (קונים מיאטה כחולה :twisted: )

בנוגע למה שרוני אמר, אני חושב שזאת נקודה מעניינת, וכאן גם הבעיה:

על פי מה שנאמר: מגזין אוטו במבחנים שלו מסתכל בעיקר על הנהג חובב ההגה שזה אולי נכון במבחנים של רכבים ספורטיביים,

אבל לא נכון במבחנים של משפחתומטיות ממוצעות.

לדעתי כל מבחן צריך להיכתב על פי קהל היעד שלו, למרות שזה קשה לשבת ולחשוב מהו קהל היעד ומה באמת מעניין אותו ואולי אפילו לדבר עם לקוחות פוטנציאלים של הרכבים הנבחנים כדי להבין מהו פלח האוכלוסיה הייעודי ומה מעניין אותם ברכב.

עם ולמרות כל מה שרשמתי : גם פסקי דין מנקודת ראותו של חובב ההגה לא תמיד מדוייקים וזאת בלשון המעטה.

אני רוצה לדייק - פסקי הדין של אוטו עשויים לנטות לכיוון חובב ההגה בעיקר במכוניות עם ערך מוסף (לאו בהכרח רק ספורטיביות). כלומר במבחן של גרסאות 1.6 ל' למשפחתיות זה עשוי להיות פחות משמעותי. במבחן של גרסאות 2.0 ל' (או 1.4 TSI נניח) זה מקבל קצת יותר משקל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקי, לא מעורפלת מבחינת פידבק, אלא מעורפלת במובן של העדר ריסון במהירות גבוהה, ומבחינת הזמן שלוקח לה "להתיישב" תחת עומס עד שאתה מתחיל להרגיש משהו. נכון, אחרי שמופעל קצת עומס היא מלאת פידבק, אבל הרכות הזו ממש מפריעה לי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני יכול להבין אותך - היא באמת רכה מדי. לא משהו שמתלי מזדה ספיד + מוטות מחוזקים לא יכולים לתקן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ברור לי שאתה מגיע מעיתונות הרכב ומנסה לגונן על כור מחצבתך.

האמת, הלוואי.

אבל לא. ממש לא. אינני קשור לעיתונות הרכב כלל. לא בארץ ולא בעולם. מוטוריקה אצלי זה תחביב ואני מתעקש שזה ישאר כך. אם הייתי קשור איכשהו לתעשייה הייתי כמובן רושם זאת מראש בתור גילוי נאות.

אני מבין שקשה מאוד לאנשים לקבל את העובדה שהרכב הנפוץ ביותר בארץ (ועוד בתור רכב ליסינג!) הוא גם הרכב המהנה ביותר לנהיגה בקטגוריה (וכנראה גם במספר קטגוריות למעלה). אבל דברים מוזרים יותר כבר קרו מעולם.

אם נרד רגע מהעץ של להשוות גירסאות GTI ל-MPS מכיוון שלרובנו אין שמץ של ניסיון נהיגה אמיתי עליהן (למרות שמאוד קל להתעלם מהעובדה שקודם לכן צרפתי לינק ממגזין WHEELS האוסטרלי שמראה שה-3MPS מהירה יותר אף מ-STI, אבל לא משנה) ונחזור למקור הדיון, גרסאות עממיות יותר של הרכבים הנ"ל.

מה לעשות ש-VW לא רואה את הנושא של הנאה מנהיגה כדבר החשוב ביותר בתכנון הגולף הקודמת והחדשה? מהנדסי VW יעדיפו להקדיש את הזמן להפוך את הרכב למפנק, נוח, שקט, מאובזר, מעוצב ובטוח ורק אז להוסיף קורטב של פלפל. לא שהגולף רכב רופס, ויש לה פוטנציאל טוב, אבל בגרסאות ה"רגילות" (1.6, 1.4 טורבו) היא איננה מכויילת להנאה מנהיגה וזה די ברור ברגע שמתיישבים מאחורי ההגה.

הכול תלוי בסדר העדיפויות של הרוכש הפוטנציאלי. אם הנאה מנהיגה זה מספר 1, הגולף אינה הרכב בשבילך. ישנן מתחרות עדיפות מבית VW (למשל דגמי סיאט) ויצרניות אחרות.

פורסם

מסקנה,

עזבו אותכם ממגזינים כאלה ואחרים.

נוהגים ברכב וזהו. הרכב שהכי מהנה לדעתך ועושה לך את זה "תלך" עליו ונגמר העניין.

גלברט שלחתי לך פרטית, אני מחפש גג שנת 07 עדיפות ל-06 שתי דלתות DSG בלבד :arrow:.

תודה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
האמת, הלוואי.

אבל לא. ממש לא. אינני קשור לעיתונות הרכב כלל. לא בארץ ולא בעולם. מוטוריקה אצלי זה תחביב ואני מתעקש שזה ישאר כך. אם הייתי קשור איכשהו לתעשייה הייתי כמובן רושם זאת מראש בתור גילוי נאות.

אני מבין שקשה מאוד לאנשים לקבל את העובדה שהרכב הנפוץ ביותר בארץ (ועוד בתור רכב ליסינג!) הוא גם הרכב המהנה ביותר לנהיגה בקטגוריה (וכנראה גם במספר קטגוריות למעלה). אבל דברים מוזרים יותר כבר קרו מעולם.

אם נרד רגע מהעץ של להשוות גירסאות GTI ל-MPS מכיוון שלרובנו אין שמץ של ניסיון נהיגה אמיתי עליהן (למרות שמאוד קל להתעלם מהעובדה שקודם לכן צרפתי לינק ממגזין WHEELS האוסטרלי שמראה שה-3MPS מהירה יותר אף מ-STI, אבל לא משנה) ונחזור למקור הדיון, גרסאות עממיות יותר של הרכבים הנ"ל.

מה לעשות ש-VW לא רואה את הנושא של הנאה מנהיגה כדבר החשוב ביותר בתכנון הגולף הקודמת והחדשה? מהנדסי VW יעדיפו להקדיש את הזמן להפוך את הרכב למפנק, נוח, שקט, מאובזר, מעוצב ובטוח ורק אז להוסיף קורטב של פלפל. לא שהגולף רכב רופס, ויש לה פוטנציאל טוב, אבל בגרסאות ה"רגילות" (1.6, 1.4 טורבו) היא איננה מכויילת להנאה מנהיגה וזה די ברור ברגע שמתיישבים מאחורי ההגה.

הכול תלוי בסדר העדיפויות של הרוכש הפוטנציאלי. אם הנאה מנהיגה זה מספר 1, הגולף אינה הרכב בשבילך. ישנן מתחרות עדיפות מבית VW (למשל דגמי סיאט) ויצרניות אחרות.

המזדה נפוצה בארץ בהחלט בשל שיוכה לעדרי הליסינג. באירופה מזדה 3 היא חיה נדירה בהרבה, אבל שם אולי קוראים פחות עיתוני רכב ולכן אין להם מושג איזו פנינה מוטורית הם מחמיצים. ובכל מקרה וכפי שכבר ציינתי קודם, זה בסדר גמור שאתה יודע לצטט עיתוני רכב, אבל זה לא מספיק משכנע, לפחות לא אותי.
פורסם
הפוטנצה באמת צמיגים מעולים אבל כשקיבלנו אותם על הכריזמה החדשה ב-2003 שאלתי את עצמי מה נזם הזהב מחפשים באף החזיר השמן והעייף הזה. נכון שה-1.6 היתה יציאה ישראלית אבל גם ל-1.8 DGI שהיתה הכריזמה הנמכרת באירופה הם יותר מדי. למדינות התמחור של ברידג'סטון ל-OEM הפתרונים.

לפוטנזה יש דגמים שונים. חלקם לא ספורטיביים.

פורסם
רכב חבל על הזמן עזבו אותכם... מגיע לה להיות יקרה יותר מה GTI אני חושב שתעלה לפחות 180 אלף

מעניין אותי על מה לכל הרוחות אתה מדבר.

איזה אוטו? איזה דגם? למה שיעלה יותר מGTI ?

ואם הGTI עולה יותר מ200 אלף, איך 180 אלף זה יותר יקרה ממנה? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
רכב חבל על הזמן עזבו אותכם... מגיע לה להיות יקרה יותר מה GTI אני חושב שתעלה לפחות 180 אלף

אני בספק אם אתה באמת חושב..

פורסם
אני בספק אם אתה באמת חושב..

רשע :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפוטנזה יש דגמים שונים. חלקם לא ספורטיביים.

לא נכון. POTENZA הינה סדרת ה-Ultra High Performance של ברידג'סטון. ישנם דגמים שונים, חלקם טובים יותר מאחרים, אבל כולם מיועדם למכוניות ספורט.

לדוגמא, ה-RE050 טובים יותר מה-RE040 אבל גם חדשים יותר ועד לאחרונה לא הגיעו על מכוניות כצמיגי OEM.

הפוטנזה הזולים ביותר הם ה-RE040 שמיועדים כצמיגי STOCK לרכבי ספורט מהמפעל.

מהאתר של ברידג'סטון:

The Potenza RE040 is an Ultra High Performance Summer Original Equipment tire designed to complement the performance of sports coupes and sports cars including the Acura NSX, Audi TT, BMW 3-Series, Lexus SC430, Nissan 350Z and Toyota MR2.

חבר שלי קיבל POTENZA RE040 על ה-350Z שלו מהמפעל.

ואלו הם עוד הדגם הזול ביותר (שדרך אגב, לא באמת זולים כלכלית רק יחסית. הם מאוד יקרים ולא מצדיקים את הכסף אל מול צמיגי ספורט מתחרים, אבל לא משנה).

ה-POTENZA ממש אינם מובילי הקטגוריה (בעיקר לא ה-RE040) אבל הם עדיין נמצאים בקטגוריה של צמיגי ספורט מובהקים.

• תוכן חדש...