Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שמדובר ב-1.4 עם 160 כ"ס ולא ב-1.6, טעות שלי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק170, מסכים איתך אבל בשביל דלק מוטורס - קהל היעד העיקרי זה ליסינג בעוד ההפך הוא הנכון בצ'מפיון. זה היה כל כך עוזר לשנות את התדמית של מאזדה 3 כרכב ליסינג במידה ודלק היו מביאים ארצה מספר מצומצם של MPSים. מי יודע, תמיד אמרו שהקשרים של דלק מוטורס עם מאזדה מעולים, אולי אפילו היא היתה מגיעה ארצה במחיר טוב וזול משמעותית מה-GTI.

ה-MPS מהירה יותר מ-GTI ואם היתה מגיעה ארצה במחיר נמוך יותר מה-GTI אני מאמין שהייתה לה הצלחה.

דרך אגב, רמות האבזור של המאזדה 3 אינן מינימליות בכלל. הן אף גבוהות יותר מרמות האבזור של הגולף הקודמת באותן רמות מחיר+. תעלה צפונה צפונה במחיר הגולף ורק אז תקבל רמות אבזור גבוהות יותר.

VW GTI, זה בסדר, גם את ה-1.4 טורבו ה-3 תעקוף בכבישים מפותלים.

פורסם

זה דווקא הגיוני מצד היבואן, אני מניח שלא הרבה אנשים היו קונים MPS כרכב ספורטיבי כי ביננו, מי היה משקיע את מיטב כספו על רכב ספורטיבי שנראה כמו מיליון רכבים אחרים שיש בכביש או אפילו גרוע יותר, נראה כמו רכב ליסינג עם ג'אנטים וחצאיות.

כמו שאמרת, היבואן לא הולך לכיוון הזה.

פורסם

אני די בטוח שה-1.4 עם הטורבו והסופרצ'רג'ר תהיה מהירה יותר.

היא גם מגיעה עם 3 מצבי כיוונון בולמים, לא?

אין שום סיבה שמזדה 3 2.0 ליטר תהיה מהירה ממנה, תקנו אותי אם אני טועה...:|

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

שלומי, אותו דבר ניתן לומר על המגאן וקליאו ספורט.

אילו דלק מוטורס היו מביאים את ה-3 ארצה, אני מאמין שהם היו יכולים לבדל אותה מספיק, גם מבחינת המראה, אל מול ה-3 הרגילות.

לעניות דעתי קהל היעד של מאזדה 3 MPS בארצנו הם אלו שמחפשים מכונית ספורט מצויינת במחיר שכנראה היה מאוד אטרקטיבי וזול יותר מהמתחרות האירופאית (GTI, רנו ספורט...).

מי ששוקל לרכוש מגאן ספורט בהתחשב בדימיון הרב לרכב הליסינג, ישקול גם לרכוש מאזדה 3 MPS למרות הדימיון למכונית הנמכרת בישראל. הרי מי שבוחר במכוניות כאלו, חשובה לו יותר ההנאה מהנהיגה ולא הפוזה לשכנים.

בנוסף, היא היתה יכולה להיות מקדמת תדמית מצויינת למאזדה עבור השוק הפרטי אם בכלל זה חשוב לדלק מוטורס (רוב הסיכויים שלא ממש).

VW GTI, הספק מנוע זה לא הכול. למרות ההפרש הקטן לטובת הגולף, השלדה המוקשחת של המאזדה 3 (פלטפורמת C1 המצויינת של פורד), המתלה האחורי המשוכלל, ההגה המהיר, המתלים הקשיחים, חישוקי ה-17" העונדים צמיגי פוטנזה סופר דביקים הופכים את ה-3 בגרסת ה-2L למכונית מהירה יותר ומהנה יותר בכבישים מעוקלים אל מול הגולף 1.4 טורבו שהרבה פחות חדה ומיועדת להיות "משפחתית" יותר. חבל רק שהיא מגיעה עם גיר 4 הילוכים אוטומטי שלמרות החלפות הילוכים מאוד מהירות ושליטה ידנית מלאה, פוגם ביכולת הסופית.

פורסם

quote]

מזדה 3 2.0 לא קרובה כלל ל160 כ"ס TSI . איפה ROEE כשצריך אותו :-)..

ה160 כ"ס לא נופל הרבה מה2.0T - מפתיע מאוד!

מעבר לזה - למה אתם חושבים שמישהו שקונה גולף 1.6 אוט' מחפש להשתולל באיזו פניה בנס הרים?? :roll:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

quote]

מזדה 3 2.0 לא קרובה כלל ל160 כ"ס TSI . איפה ROEE כשצריך אותו :-)..

ה160 כ"ס לא נופל הרבה מה2.0T - מפתיע מאוד!

מעבר לזה - למה אתם חושבים שמישהו שקונה גולף 1.6 אוט' מחפש להשתולל באיזו פניה בנס הרים?? :roll:

אני ממליץ שתקרא את ההודעה שרשמתי מעליך. הספק מנוע זה לא הכול. האצות בקו ישר מסיבות לרוב הנהגים הנאה פחותה מאשר נהיגה בכביש מעוקל.

לדעתך, מי תהיה מהירה יותר (ואולי אפילו יותר חשוב, מהנה יותר לנהיגה): גולף 1.4 TSI עם הספק של 160 כ"ס ופלטפורמה שמכויילת עבור נוחות עם הגה מעורפל או מאזדה 3 2L עם מנוע המפיק 150 כ"ס אטמוספריים המבוססת על הפלטפורמה המהנה ביותר לנהיגה בקטגורית המשפחתיות הקומפקטיות היום (C1 של פורד) שמכויילת להיות מהנה לנהיגה ומתקשרת עם הנהג על חשבון נוחות ומגיעה עם צמיגי ברידג'סטון פוטנזה?

פורסם

VW GTI, הספק מנוע זה לא הכול. למרות ההפרש הקטן לטובת הגולף, השלדה המוקשחת של המאזדה 3 (פלטפורמת C1 המצויינת של פורד), המתלה האחורי המשוכלל, ההגה המהיר, המתלים הקשיחים, חישוקי ה-17" העונדים צמיגי פוטנזה סופר דביקים הופכים את ה-3 בגרסת ה-2L למכונית מהירה יותר ומהנה יותר בכבישים מעוקלים אל מול הגולף 1.4 טורבו שהרבה פחות חדה ומיועדת להיות "משפחתית" יותר. חבל רק שהיא מגיעה עם גיר 4 הילוכים אוטומטי שלמרות החלפות הילוכים מאוד מהירות ושליטה ידנית מלאה, פוגם ביכולת הסופית.

אני בספק. הגיר המעולה של הגולף+המנוע שמגיב בסל"ד נמוך+יותר מומנט+יותר כ"ס יקנו לגולף יתרון על המאזדה. אני אישית לא חושב שהמאזדה תשתווה לגולף בכבישים מפותלים.

פורסם

עומר, באמת? אתה רציני?

לא ידעת שנס-הרים זה בכלל מסלול מרוצים שמי שלא משתולל על פניותיו - הוא מטרד ציבורי ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
זה דווקא הגיוני מצד היבואן, אני מניח שלא הרבה אנשים היו קונים MPS כרכב ספורטיבי כי ביננו, מי היה משקיע את מיטב כספו על רכב ספורטיבי שנראה כמו מיליון רכבים אחרים שיש בכביש או אפילו גרוע יותר, נראה כמו רכב ליסינג עם ג'אנטים וחצאיות.

אני מתייחס לזה כיתרון 8)

ואנשים פה מבלבלים בהודעות שלהם בין מזדה 3 2.0 ליטר אוטומטית רגילה שיש בארץ לבין ה-MPS הספורטיבית שלא מגיעה לארץ (משהו אחר לגמרי, הנעה קדמית אמנם אבל עם LSD, מנוע טורבו 2.3 ליטר, 260 כ"ס, 6 שניות למאה וכו').

ניר

פורסם

דרך אגב, לא מזמן מגזין אוטו ערך השוואה בין הגולף (הקודמת/נוכחית איך שלא תקראו לזה), ל-308 ולפוקוס.

הגולף היתה 1.4 TSI שלמיטב ידיעתי, זה מנוע זהה לאחד שמגיע בגרסה החדשה של הגולף, לא?

בכלל, הגולף החדשה לא בעצם מבוססת על הפלטפורמה של הגולף הקודמת?

בכל מקרה, הפוקוס ניצחה בעיקר בגלל היכולות הדינאמיות הגבוהות והתקשורת עם הנהג. המאזדה 3 הרי מבוססת על פלטפורמה זהה רק מכויילת באופן ספורטיבי עוד יותר (כולל חיזוקי שלדה ומתלים). לכן אני עדיין מאמין שבכביש מפותל, ה-3 תהיה הרבה יותר מהנה יותר לנהיגה ספורטיבית מאשר הגולף וכנראה גם מהירה יותר.

SMRIO, אנא קרא את התגובות הקודמות שלי הכוללות לינקים למבחנים המראים אחרת.

פורסם
אגב, השירוקו תהיה בסימולטור הנהיגה LFS - LIVE FOR SPEED.

הנה סירטון המראה את הרכב בסימולטור:

rsYGl5fK93Q דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מקווה שהעדכון יצא בקרוב מאוד, ואוכל לנסות את הרכב בסימולטור + הG25 שלי.

JEP.

:-)

ג'ניה תארגן רישיון S2 אני יחזור לשחק :-D

מחפש אנג'ל אייז לפיג'ו 206 .

לחצו פה בשביל לשלוח לי הודעה פרטית .

או במייל : [email protected]

פורסם

מתי לאחרונה קראת מגזין רכב כותב דברים כאלו על הגולף, בכל גרסה מלבד ה-GTI?

מאזדה 3, 2.0 ליטר:

"...תגובת דוושה עצבנית למדי. כך שביחד עם תיבת שתפעולה הידני מאפשר עצמאות מלאה לנהג, ומנוע שמוכן להצפין עד 7,200 סל''ד, לא קשה להשאיר את המנוע בתחום היעיל שלו (מעל 4,500) ולתת לשלדה לרקוד. ואת זה היא בהחלט יודעת לעשות....

...חדות והמיידיות בה נכנסת המכונית הזאת לפניות, פשוט מלהיבה, ריסון המרכב מצוין והגלגלים הקדמיים (העוטים צמיגי ברידג'סטון פוטנזה דביקים) כמעט ואינם סרים ממסלולם. הגלגלים האחוריים לעומת זאת – גם בזכות אותן תגובות חדות של הדוושה – לא רק סרים, הם פשוט יוצאים במחול כל אימת שבקרת היציבות מנותקת. צריך רק שמץ של פרובוקציה בכניסה לפנייה, בלימה נגררת לתוך האייפקס או משיכת הגה חזקה, והזנב מקבל חיים משלו - נסחף לתוך העיקול עם שליטת נהג נדירה. ההיגוי המהיר עוזר כאן מאוד, ואלמלא היו אומרים לנו שהוא בתגבור חשמלי, באמת שלא היינו מאמינים; זאת כי יש לו משקל מעולה, אפס שטח מת והוא לחלוטין נטול אותן תחושות מלאכותיות כה מוכרות ממערכות אלו.

אין ספק שכפי שנרמז בפתיחה, ובשל אופי מותג מאזדה בישראל, מעטים הנהגים שבאמת ידעו ליהנות ולהעריך את האופי הספורטיבי והיכולת הגבוהה של מאזדה3 החזקה. "

חברים, הגולף היא מכונית מעולה. היא כנראה בחירה טובה בהרבה למשפחה הממוצעת ולנהג הממוצע מה-3 (החל מתדמית עדיפה ועד לאיכות תא הנוסעים) אבל היא לא מהירה יותר מה-3 ובוודאי לא מהנה יותר לנהיגה.

פורסם
דרך אגב, לא מזמן מגזין אוטו ערך השוואה בין הגולף (הקודמת/נוכחית איך שלא תקראו לזה), ל-308 ולפוקוס.

הגולף היתה 1.4 TSI שלמיטב ידיעתי, זה מנוע זהה לאחד שמגיע בגרסה החדשה של הגולף, לא?

בכלל, הגולף החדשה לא בעצם מבוססת על הפלטפורמה של הגולף הקודמת?

בכל מקרה, הפוקוס ניצחה בעיקר בגלל היכולות הדינאמיות הגבוהות והתקשורת עם הנהג. המאזדה 3 הרי מבוססת על פלטפורמה זהה רק מכויילת באופן ספורטיבי עוד יותר (כולל חיזוקי שלדה ומתלים). לכן אני עדיין מאמין שבכביש מפותל, ה-3 תהיה הרבה יותר מהנה יותר לנהיגה ספורטיבית מאשר הגולף וכנראה גם מהירה יותר.

SMRIO, אנא קרא את התגובות הקודמות שלי הכוללות לינקים למבחנים המראים אחרת.

בדיוק זה סוג הכתבות המעוות. איך אפשר בכלל להעדיף רכב כמו פוקוס, כחבילה ורכב יום יומי, על פני הגולף היוצאת (או כמה דורות אחורה)?

בתור אחד שנוהג במשך יום העבודה רבות על פוקוסים (2008 ) , ובסופו של יום חוזר לגולף 2001 שלי ,

אני מרגיש בהיכנסי לגולף קפיצת מדרגה עצומה בכל מה שקשור להנדסת אנוש, איכות הרכבה וחומרים, מחשבה על הפרטים , עידון וכו' (להזכירכם, הגולף שלי למשל הוצגה בשנת 98 והגולף דור 5 יותר איכותית) על תחום הביצועים אני לא מדבר כי זה לא בר השוואה.

הפוקוס רכב לא נוח ,מאוד קופצני , מנוע וגיר הגרועים בקטגוריה, איכות הרכבה לא מהשורה הראשונה , הנדסת אנוש גרועה, כסאות גרועים, צפוף לנהג, מיקום קורות A גרוע שמפריע לנהג, ראי מרכזי מטריד, מערכת אודיו לא נוחה לתפעול, חלון אחורי עם זווית בעייתית,מזגן לא מהמובילים ואפשר עוד להמשיך ולהמשיך.

אני לא מבין איך אפשר להתלהב מהתנהגות כביש של רכב כ"כ גבוה (שלעתים גורם למחלת ים על כבישים גליים), והגה כ"כ מעורפל. אני לא מרגיש בנוח לעשות פרובוקציות עם רכב שהראות קדימה ולצדדים גרועה, המראות האמצעית והצדדיות גרועות, והחלון האחורי משתפל בצורה שפוגמת בראות ומקשה אפילו על פעולות פשוטות כמו חניה ברוורס במקום צפוף. (גרסת הסדאן)

אני לא מאמין שאחד מהבוחנים שבחרו בפוקוס היה בוחר בפוקוס 1.6 אוטומט כרכב הפרטי היום יומי שלו, נכנס לסוכנות ומשכיב סכום כסף תלת ספרתי.

אני גם לא מאמין שמישהו שמחפש נהיגה ספורטיבית יקח רכב מקבוצה 2 (או רכב קבוצה 2 מאובזר יותר) לכן הספורטיביות במבחנים כאלה פשוט לא רלוונטית לעניין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנשים אף אחד לא טען שה3 לא טובה, אבל בחיאת דינק! אם מישהו פה באמת חושב שיש קשר בין ה160 כ"ס של הגולף החדשה למזדה 3 2.0 , שיעשה לעצמו טובה ואיכשהוא יארגן לעצמו נסיעת מבחן על הרכב הזה לפני שהוא מקשקש כאן..

זה רחוק פלאים!! ולקרוא ל3 מהנה לנהיגה נראה לי מגוחך!! כנראה שלא נהגתם לעולם על רכב שבאמת כייף לנהיגה , ולא זאת לא הגולף TSI..

נ.ב: מנוע הTSI מהכתבה שנתת זה לא אותו הדבר! פה מדובר על ה160 לעומת ה140 ועל DSG7 לעומת 6 . וכן ,גם הקודם היה מצוין..

בקיצור ה2.0 3 מאיצה קצת קצת קצת יותר מ1.6 102 של הגולף :shock: - זה קצת מוזר הייתי אומר.. מעניין איך היפנים מודדים סוסים :roll:

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...