Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שקראתי את הדף האחרון בשירשור הזה אני מוריד את הכובע בפני צמפיון, הם הצליחו להפוך את הגולף לרכב נשגב מבחינת הישראלי אשר כנראה חושב שהגולף היא איזו יצירה אלוהית שאין שני לה..

במחירים של הגולף דור 6 ניתן לרכוש רכבים מתוצרת יפנית \ אירופאית אשר נותנים תמורה טובה יותר למחיר מאשר זו.

130K לרכב עם מנוע 1.6 עתיק זו כבר הגזמה, כאשר באירופה המנוע הבסיסי הוא 1.4 ליטר מוגדש.

עושה היבואן לעצמו קופה כאשר הוא מבקש מחירי פרימיום על מנוע זה ודוחף את ה 1.6 הישן במחיר מופקע.

יסלחו לי אילו אשר חושבים ש 170K לגולף 1.4 הוא מחיר סביר שב 147K אני בהחלט מעדיף את ה 308 עם המנוע החזק יותר של 140 כ"ס , ה 3 והפוקוס עם מנועי 2 ליטר ב 130K , ומקריאת מבחנים באירופה גם המאגאן החדשה אינה קוטלת קנים.

הגולף ולא משנה איך תנסחו את זה היא מכונית הלחם והחמאה של VW , התמחור של היבואן בארץ הופך אותה למוצר פרימיום , ואם במקום למכור 5000 גולפים במחיר נמוך ב 10% , היבואן מעדיף למכור 2000 יחידות במחירים הללו יבושם לו, להפוך את הרכב למוצר פרימיום ברמה אחת מעל המתחרות נראה קצת מוגזם ולא מחובר למציאות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים בוא נתחיל בזה שאין צורך לכעוס , כל אחד ובחירתו..

לגבי המזדה 3 - רכב נחמד ללא ספק , אך שכחתם כמה דברים :

מוחלף בקרוב!

מנוע ה2.0 מאיץ רק ב0.2 שניות יוצר מה1.6 של הגולף (כן כן , לא טעיתי!).

דלק דלק דלק...

בטיחות בטיחות בטיחות ...

גיר 4 לעומת 7 DSG.

מסך מגע +צנג'ר MP3 .

איכויות ושוק ליסינג שלא ממש אפשר לקרוא לו קיים בגולף...

לגבי ה308THP - נסעתי על הרכב , נחמד מאוד ונוח (באמת שאהבתי) , אבל גיר ארוך (4 היל') דיי מסרס וחבל!

סחירות.. (מי שנתקל יבין..)

0-100 10.2 שניות לעומת 8שניות בגולף..

140 כ"ס לעומת 160 בגולף...

צריכה ממוצעת של 12.2 לעומת 16.6 בגולף...

עוד 70 ק"ג..

גיר 4 לעומת 7DSG.

ושוב איבזור - מסך מגע , שמשות כהות,שליטה על ההילוכים מההגה (כמו בGTI) מושבי עור אלקנטרה ועוד...

משהו אחד חשוב שכחתי לציין ואני מאמין שהרבה כאן יסכימו איתי , רכישת רכב היא גם אמוציונאלית ויש הרבה שיעדיפו X ויש כאלה שיעדיפו Y .. השוק מוצף ברכבים טובים וכל אחד עושה את בחירתו וזה לגיטימי וברור!

הויכוחים וההתנצחויות על מי פראיר ומי לא - נראה לי מיותר! הגרעין החזק של הפורום הזה ברובו רוכש מכוניות קיצוניות ולא ממש איכפת לו שלוי יצחק "שוחט" לו את המחירון (ע"ע קליאוS וכו'.. ) אני אישית נוסע יום יום מחולון לבני ברק בפקק שלא נגמר -הצריכה ההמוצעת של ריכבי זה 1/6 ואני זוחל בפקק עם גיר רגיל.. אבל סופ"ש אני מחייך כמו ילד קטן ואם זה איזה סשן ערב..

יש הרבה שחושבים שאני משוגע - שיחשבו :|

בקיצור כל אחד יעשה את בחירתו בין אם זה עושה שכל או עושה רגש וזה ממש לא קשור לגולף או מזדה ,זה רק ראיה מכיוון אחר..:idea:

שיהיה יום מקסים :-)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

.

"גולף GTI MK5 כבר לא ממש אקטואלית - כולם נמכרו ואין יותר כאלו חדשות! מעבר לזה שדווקא FIFTH GEAR וTOP GEAR בחרו בה כמכונית השנה שלהם... :idea: (וכן , היתה שם מגאן בהשוואה) ... כל אחד והעדפתו! אל תשכחו שמצב הרכב\צמיגים משנה משמעותית! הרכבים אותם קיבלו הכתבים (בין אם זה בארץ או בחו"ל) מאוד משנה את המצב! "

עומר באתר אוטו יש "ראיון" עם אורי להב אשר מיידע את הגולשים לעובדה שיש עוד 2 GTI למכירה, אחרונות בהחלט..

מעבר לביקורת הנוקבת שיש לי על "הראיון" אשר כל כולו שיר הלל ופירסומת , לעניות דעתי בהחלט לא במקום שמגזין רכב יפרסם "ראיון" כזה אצלו באתר..

פורסם
באשר למיאטה - תתחדש! המכונית הסבה לרעייתי ולי רגעי אושר רבים - ורבים מהם נחוו בכבישים מהמעניינים בארץ וסביב מעגלי תנועה נבחרים...

הבדלי כיול קלים עושים את כל ההבדל. אין דין ספורט קליאו 2001 כספורט קליאו 2002. אין דין 306XSI כ-306S16 וכ-306GTI. ב-225 נחבא אולי פוטנציאל, אך רק בגרסאות הממוקדות יותר ממצים אותו.

תודה. באשר להבדלי הכיול - עושים הבדל, ברור, אבל ההתנהגות הבסיסית לא ממש משתנה (אלא רק אם באמת עושים דברים דרסטיים). אני מאמין שה-225 הרגילה לא נחותה משמעותית מהבחינה הזו מ-R26 למשל. ואגב, אני לא טוען שהיא מושלמת - גם לי הפריע ההגה ואי-ניתוק הבקרה. אפילו כתבתי על זה בכתבה על המכונית במגזין. אבל אני באמת חושב שלמרות זאת, אפשר לחיות איתה כמכונית ספורטיבית - כי הבסיס פשוט כל כך טוב.

מהסיבה הזו, אני למשפחתי לא רוכש רוכב עם מנוע מוגדש.

אז תן לי להבין - אתה לא רוכש רכב עם מנוע מוגדש כי וואחש אחד שאתה מכיר הרס את המגדש כבר 3 פעמים כי הוא... וואחש? מאוד הגיוני. אנא צא משנות השמונים, במטותא ממך...

פשששש... שמתם לב איך sronis התנדף מהשרשור מהרגע שנכתב שהבוס שלו שומר על זכות השתיקה?

עכשיו גם הוא שומר... כפי שנאמר, טול קורה וגו'...

לסרוניס יש דברים אחרים לעשות בחיים חוץ מלענות לשטויות שלך. אבל אל דאגה, עוד תשמע ממני.

אני חושב שרועי ניסח מצויין את היתרונות. (וגם סיכם במשפט אחד את הקליאו ספורט)

רועי כתב את החסרונות של הקליאו ספורט במשפט אחד. סיכם אותה? רק במוח שונא הצרפתיות שלך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
.

עומר באתר אוטו יש "ראיון" עם אורי להב אשר מיידע את הגולשים לעובדה שיש עוד 2 GTI למכירה, אחרונות בהחלט..

מעבר לביקורת הנוקבת שיש לי על "הראיון" אשר כל כולו שיר הלל ופירסומת , לעניות דעתי בהחלט לא במקום שמגזין רכב יפרסם "ראיון" כזה אצלו באתר..

מה הקשר לעומר? אם כבר תפנה אלי... ואם אתה פונה אלי - אז אני לא אחראי :wink:

וברצינות - באמת שאני לא רואה מה הבעיה עם הראיון. זהו ראיון אינפורמטיבי לחלוטין, דבר נהוג בכל העולם. אתה משוכנע שזו לא איזו שנאה מוזרה ל"אוטו" שגורמת לך להתייחס אליו כאל משהו לא תקין? כי באמת שזה סרטון סטנדרטי ביותר שאמור לספק בדיוק דבר אחד - מידע לקוראים (צופים, במקרה הזה). בשביל ראיונות עמוקים יותר יש לנו את מה שנקרא באתר "אחד על אחד" - שיחה של אלי שאולי עם בכירים של היבואנים בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
למה פאנאטיות? איזו חוות דעת טובה יותר מזו של אדם שעבר רבות עם רכב ויכול לתת את הביקורת הכי אובייקטיבית שניתן?

אתה רציני?

דווקא מי שהחזיק את הרכב תקופה ארוכה הוא לא אובייקטיבי (לטוב ולרע, תלוי בחוויה שלו מהאוטו).

הוא אולי בעל יותר כלים להעריך את טיב הרכב, אבל אובייקטיבי הוא לא.

אני לא מגדיר את עצמי אובייקטיבי לגבי הרכב שבבעלותי, התפיסה והיחס שלי לאוטו מורכבות מהרבה אלמנטים ממש לא אובייקטיבים.

יסלחו לי אילו אשר חושבים ש 170K לגולף 1.4 הוא מחיר סביר שב 147K אני בהחלט מעדיף את ה 308 עם המנוע החזק יותר של 140 כ"ס , ה 3 והפוקוס עם מנועי 2 ליטר ב 130K , ומקריאת מבחנים באירופה גם המאגאן החדשה אינה קוטלת קנים.

אתה חי בקונספציות ישנות של רכישת רכב לפי נפח המנוע.

wake up body, אנחנו כבר לא בשנות ה-80.

לנפח המנוע יש פחות ופחות משמעות, בטח במנוע שהוא פנינה טכנולוגית כמו ה- 1.4TSI של VW.

כן שמענו רבות על האמינות המופלגת שיש למנוע 2.0 של מזדה...

אני קיבלתי את הרושם שאמינות הגולף דור 5 מצויינת, אפילו ברמה של יפניות ומעלה ויתקן אותי מי שיודע אחרת.

לעומת זאת קשה לדעת מה תהיה אמינות הגולף 6, אני רוצה להאמין שנעשו כל המאמצים לא לרדת מהסטנדרט האמינותי של ה5 ואף לשפרו.

פה אתה טועה.

VW הצהירו בעבר שעלויות היצור של ה-MK5 היו גבוהות מדי עבורם וזה הסיבה שהם הזדרזו להציג מחליפה.

אני לא יודע לגבי לגבי איכות והאמינות המופלגת של הדור ה- 5 (כל הצהרה כזו שיוצאת מהמקלדת שלך מקבלת אצלי יחס בע"מ), אבל לא הייתי מצהיר אוט' שבגלל ההתקדמות לדור חדש האמינות תשתפר פלאים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כבר מזמן שעיתונות הרכב חשודה בעיני בחוסר אובייקטיביות.

כשאני רואה את כמות הפרסומות, אז חשד כבד למדי מציף אותי שגם ליבואן יש מילה על חוות הדעת שבמבחן הדרכים, שנכתבה על הבונבוניירות שהוא מייבא.

זו הסיבה שהפסקתי את המנוי שהיה לי במשך זמן רב ושאני רוכש בערך גיליון אחד בשנה (כשיש משהו מעניין במיוחד).

פורסם

אתה חי בקונספציות ישנות של רכישת רכב לפי נפח המנוע.

wake up body, אנחנו כבר לא בשנות ה-80.

לנפח המנוע יש פחות ופחות משמעות, בטח במנוע שהוא פנינה טכנולוגית כמו ה- 1.4TSI של VW.

על אילו קונספציות בדיוק אתה מדבר ?

התיחסתי למחיר הגבוהה של הרכב, והאלטרנטיבות אשר ניתן לרכוש במחיר שפוי יותר , נפח המנוע אינו המוטיב העיקרי אלא המחיר המופרז לדעתי למכלול השלם.

רוני, הפניה לעומר היתה כיוון שהוא טען שאין למכירה GTI דור 5 , כאשר המרואין אצלכם באתר טוען שנשארו 2 אחרונות למכירה, בואו מהר כי אחרת זה ייגמר..

ואני באמת לא שונא את "אוטו", שינאה זה מילה קיצונית שאני מעדיף שלא להשתמש בה , אני חסר הערכה במיוחד לראיונות מסוג זה, לי טעם הלוואי של ראיון מסוג זה פשוט לא עושה טוב.

פורסם
.

אתה מוזמן לבדוק אותי ולהתקשר לאיזה סוכנות שתרצה.. כנראה שעבר זמן מאז הראיון עם אורי.. (אני אישית אחראי למכירת האחרונות :-) ) .

לגבי שאר הדברים - תחסוך את זה ממני.. אם יש לך בעיה עם הראיון - אתה מוזמן לפנות למרואין או למראיין..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אז תן לי להבין - אתה לא רוכש רכב עם מנוע מוגדש כי וואחש אחד שאתה מכיר הרס את המגדש כבר 3 פעמים כי הוא... וואחש? מאוד הגיוני. אנא צא משנות השמונים, במטותא ממך...

מה שאני למדתי מהבחור (הוואחש) הוא ש:

- מגדש טורבו הוא דבר רגיש.

- יש לנקוט כללי זהירות קפדניים לשמירה על אורך חיי הטורבו.

- שאר רכיבי הרכב שרדו לא רע את החיים הקשים עם הבחור, כלומר ככול הנראה זה הרכיב הרגיש ביותר ברכב.

אז אולי אני תקוע בשנות השמונים, אולי לא ניתן ללמד כלב זקן תרגילים חדשים - אולי.

אבל יתכן גם שאני בבחינת חכם שלומד מנסיונם של אחרים.

פורסם
כבר מזמן שעיתונות הרכב חשודה בעיני בחוסר אובייקטיביות.

כשאני רואה את כמות הפרסומות, אז חשד כבד למדי מציף אותי שגם ליבואן יש מילה על חוות הדעת שבמבחן הדרכים, שנכתבה על הבונבוניירות שהוא מייבא.

זו הסיבה שהפסקתי את המנוי שהיה לי במשך זמן רב ושאני רוכש בערך גיליון אחד בשנה (כשיש משהו מעניין במיוחד).

לא נפתח את הדיון הנצחי הזה, כי כנראה שכבר אי אפשר לשכנע את המשוכנעים. רק אגיד שלפחות בכל הנוגע למגזין אוטו (ואני מקשר את זה במיוחד לנושא השרשור) יש לי שני דברים לומר:

א. לא זכור לי מתי (=לפני הרבה מאוד שנים) ניצחה בפעם האחרונה מכונית מבית פולקסווגן במבחן השוואתי ב"אוטו".

ב. יבואנית פולקסווגן היא מהמפרסמים הגדולים ביותר במגזין.

אז אם אתם חובבי VAG בטח תטענו עכשיו שאנחנו לא מבינים כלום, כי אחרת מכוניות של פולקסווגן היו מנצחות בכל קטגוריה בערך, אבל אני מאמין שגם אתם יכולים להבין מזה משהו לגבי אי-נכונות המשפט הראשון של דורקי.

רוני, הפניה לעומר היתה כיוון שהוא טען שאין למכירה GTI דור 5 , כאשר המרואין אצלכם באתר טוען שנשארו 2 אחרונות למכירה, בואו מהר כי אחרת זה ייגמר..

ואני באמת לא שונא את "אוטו", שינאה זה מילה קיצונית שאני מעדיף שלא להשתמש בה , אני חסר הערכה במיוחד לראיונות מסוג זה, לי טעם הלוואי של ראיון מסוג זה פשוט לא עושה טוב.

אולי זה מכיוון שאתה מתייחס לזה באופן שגוי -לא מדובר בראיון עיתונאי נוקב, לא מדובר ב"עובדה", "כלבוטק" או כתבת תחקיר מעמיקה - מדובר בראיון אינפורמטיבי לחלוטין, ושים לב לשאלות ששואל המראיין - שאלות אשר לא נוגעות כלל לטיב המכונית אלא רק לפרטים שהציבור רוצה לדעת עליה. מה שהמרואיין ענה זה עניין שלו ומה שאתה מבין מזה זה עניין שלך. המגזין אח"כ יבחן בעצמו את המכונית ויתן את מסקנותיו.

מה שאני למדתי מהבחור (הוואחש) הוא ש:

- מגדש טורבו הוא דבר רגיש.

- יש לנקוט כללי זהירות קפדניים לשמירה על אורך חיי הטורבו.

- שאר רכיבי הרכב שרדו לא רע את החיים הקשים עם הבחור, כלומר ככול הנראה זה הרכיב הרגיש ביותר ברכב.

אז אולי אני תקוע בשנות השמונים, אולי לא ניתן ללמד כלב זקן תרגילים חדשים - אולי.

אבל יתכן גם שאני בבחינת חכם שלומד מנסיונם של אחרים.

מגדשי טורבו אמנם רגישים למדי, אך פחות ופחות ככל שהטכנולוגיה משתפרת.

בתפעול נכון (ובאמת שזה לא מסובך) הם יחזיקו מעמד שנים רבות.

מי שנותן פול גז מיד עם התנעת האוטו או מיד לפני כיבויו ברכב מוגדש מקצר משמעותית את אורך חיי הטורבו. אפשר להרוס טורבו בדיוק כמו שאפשר להרוס קלאץ' - בתוך זמן קצר מאוד - אם מתייחסים אליו כמו, ובכן, וואחשים.

אתה לא נראה לי כמו מישהו שלא מסוגל לטפל במכונית שלו כמו שצריך. אי לכך ובהתאם לזאת נראה לי שאתה מפסיד לא מעט כשאתה נמנע מלהתקרב למכוניות מוגדשות מודרניות. חבל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ושלא תבין אותי לא נכון - אני דיי מתעב את הדור החמישי, מלבד ה GTI.

תיזהר. :evil:

זה לא עניין של התנשאות, זו העובדה שאחרי שאתה מתרגל לרמת ביצוע והנדסה מסויימת , אתה לא יכול ללכת אחורה.

זו בדיוק הבעיה... ולכן אני הולך ומתעב את צ'מפיון (אבל עדיין לא את עומר) :wink:

אני באמת חושב ש- 170 הוא מחיר מוגזם, ועל זה טרונתי. מצד שני, התאוצה, ביחד עם המרחב (להבדיל למשל מאיביזה), הם דברים נדירים בטווח המחיר הזה. לא נראה לי שה- 308 תמלא את מקומה, ואני יודע שהפוקוס לא מספקת את אותו דבר בכלל, לא מבחינת האיכות, לא מבחינת ההרגשה ולא מבחינת התאוצה, אפילו בהשוואה לשלי. המגאן החדשה? אולי שווה לחכות. :roll:

אגב, לא הוזכרה הליאון, שמציעה תמורה לא רעה. חבל שאני לא אוהב את איך שהיא נראית מבפנים ומבחוץ...

ררררר

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איך כל דיון שקשור למכוניות פולקסווגן בסוף הופך למה שאנחנו רואים כאן? אותם שחקנים קבועים, אותו מלל... רק המכוניות מתחלפות (האמת, הן לא - הגולף 6 דומה מספיק ל5 בשביל שזה יחשב לאותה מכונית).

אני לא רואה איך ה308 מתחרה בTSI, כל עוד יש לה AL4. זה משנה לגמרי את חוויית הנהיגה במכונית.

נשאל זאת אחרת: יש כאן אחד שהיה לוקח את ה308 על פני הגולף 6 TSI?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

עם מנוע HDI וגיר ידני אני בהחלט מעדיף את ה 308 , אבל גאוני לובינסקי החליטו שהם לא מציעים אופציה כזו בדיוק כמו צמפיון.

היה לי את הרכב הנ"ל באחת מהנסיעות האחרונות שלי באירופה, ומדובר בהחלט ברכב שהוא לא פחות ממעולה, הרכב היחידי אשר האפיל עליו היה זה שקיבלתי בנסיעה האחרונה שלי בצרפת, לאגונה סטיישן מצוידת במנוע סולר 2.2DCI , שאלוהים ישמור אבל הרכב הזה גמא את ה 450 ק"מ מפריז לבריסל בזילזול מתנשא..

פורסם

פה אתה טועה.

VW הצהירו בעבר שעלויות היצור של ה-MK5 היו גבוהות מדי עבורם וזה הסיבה שהם הזדרזו להציג מחליפה.

אני לא יודע לגבי לגבי איכות והאמינות המופלגת של הדור ה- 5 (כל הצהרה כזו שיוצאת מהמקלדת שלך מקבלת אצלי יחס בע"מ), אבל לא הייתי מצהיר אוט' שבגלל ההתקדמות לדור חדש האמינות תשתפר פלאים.

לא הצהרתי אוטומטית,רשמתי בפירוש שקשה לדעת כרגע אבל אני מעריך שמגמת השיפור תימשך כי מדובר בסה"כ במתיחת פנים יותר מאשר רכב חדש לגמרי.

ושלא תבין אותי לא נכון - אני דיי מתעב את הדור החמישי, מלבד ה GTI.

תיזהר. :evil:

ררררר

סליחה, מלבד ה TSI שנראית בסדר גמור בגרסה המאובזרת שלה. :D

מה שאני אישית לא אהבתי זה באופן כללי את העיצוב של הדור ה5 , וזה שהגולף דור 5 שווקה דיי בקמצנות כאן בארץ, סאן רוף בהרכבה מקומית, ג'אנטים (קטנים ומכוערים - מי שם ג'נט מגנזיום 14או 15 ברכב כזה?) בהרכבה מקומית , קמצנות באיבזור: פגושים וחלקים רבים בצבע שחור ולא בצבע הרכב בגרסאות הפחות בכירות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...