Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שחלה טעות מצידי :-)

מכיוון שאין בידי חומר עדכני לגבי הרכב מזדה לנטיס 1997 התייחסתי להגדרה של TR על סמך מידע שמצאתי לגבי מזדה 3 החל משנת 2001 ובו הייצרן משתמש באותו מינוח TR עבור מפסק בעל התנגדות משתנה.

בדגמים היישנים אכן המפסק היה רק בעל מספר מצבים.

ראה קובץ מתוך הוראות הייצרן.

אביב, כתבת נכון בתגובה שלך אבל ראה בקובץ שקיימים דברים כאלה ומעניין מדוע הייצרן משתמש בתצורה מסוג זה.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

המון תודות לכל התגובות, לומדים המון מכם מדרך תקיפת הבעיה והידע בתחום. בסופו של דבר נקיתי מחברים ובית מנורה, הוצאתי והחזרתי נתיכים שונים והבעיה נפתרה. תודה על העזרה

פורסם
מצאתי:

אל תתייחץ לציור שיש רב מודד בודק התנגדות, כי בדף הקודם כתוב שההתנגדות צריכה להיות אפס (ז"א שיש רציפות "קצר").

זה מתוך הספרות.

אני שמח שנפתרה התקלה.

לנושא האחר, מאיור של מתג הTR אני לא מבין איך נקבע כי יחידת הבקרה היא זו שמפעילה את אור הנסיעה לאחור.

מתג זה מחובר בכלל לתיבה האוטומטית, אז מה קורה בתיבה ידנית?

צר לי אך חסר לי מידע בנושא, משהו יכול להשלים?

פורסם

דניאל, גם אני לא הבנתי אך ניסיתי לעיין במידע של הייצרן לגבי מזדה 3 משנת 2001 וגם שם הנושא לא בדיוק מוסבר בהקשר של תיבה אוטומטית.

בתיבה ידנית קיים מפסק המקבל פיקוד מה-TR.

מצורף מידע אשמח אם תעיין בו.

יש לך רעיון מדוע הייצרן משתמש ב-TR בעל התנגדות משתנה בתיבה אוטמטית ?

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל, אני בדיוק עוזר לחבר, לחבר את החוטים לאחר שעשה הסבה לידני ברכב כזה.

צריך לגשר את החוטים במתג TR שתמיד יהיו על מצב ניוטרל (N) כדי שיוכל להניע, בקיצור יש גישור קבוע על N.

ומהגיר יש קונקטור יוניט, אז חותכים במתג TR את 2 החוטים של מצב R ומחברים ליוניט.

כך הוא חיבר כפ שהסברתי לו ועובד מצויין.

למעשה שמשלבים לרוורס, האור רוורס והכל מתפקד כרגיל, המחשב מקבל פקודה גם שהוא על מצב R וגם על N.

עד כאן דיברנו על הסבה מאוטומט לידני.

עכשיו שיש גיר ידני במקור אז הצמת חוטים כבר מותאמת לידני והיא שונה.

פורסם

בקרת המנוע או במקרה זה בקרת יחידת הכוח משתמשת בנתון זה לתפעול התיבה האוטומטית. מעבר לזה אני לא רואה פיקוד לתאורת אור נסיעה לאחור ואני חושב שיש פשוט חיבור ישיר לתאורה זו מהמתג.

השימוש בהתנגדות משתנה נועדה לדעתי לסייע באיתור תקלות של יחידת הבקרה לנתק או קצר ובכך להתריע ע"י קוד תקלה ספציפי למעגל ולכשל בו.

פורסם

דניאל, אני לא יודע אם הגבת לי אבל שוב אני חוזר ואומר שהמתג TR בלאנטיס שעליה אנו מדברים אין למתג הזה נגד משתנה או משהו שעובד על עקרון שינוי התנגדות.

• תוכן חדש...