Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממנורת רוורס (צד נהג ) לא פועלת, מנורה צד ימין תקינה-החלפת מנורה לא עזרה. ניסיתי לבודד תקלה על ידי איתור תקלות נוספות כמו מחוונים,תאורת דרך וכל השאר אבל לא הצלחתי למצוא. בדקתי את המחברים על יד המנורה התקולה ונראה נקי ובסדר. האם אור רוורס צד ימין ושמאל מחוברים במקביל איפה שהוא באזור הבאגאג' או שהם נפרדים עד המנוע. האם יש עוד מחברים בין מכסה ה"באגאג'" לכיוון המנוע שאפשר לבדוק מתחים, אולי מישהו מכיר תקלה כזו ויכול לכוון אותי לנקודה הנכונה.

פורסם

בוקר,

אינני מכיר את הרכב שברשותך אך יש רכבים רבים שרק מנורת אור רוורס אחת מותקנת ולא שתיים.

בדוק בספר הרכב את הסוגייה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדגם הזה יש שתי מנורות רוורס מותקנות כך שיש בעיה. יותר מאוחר אצטייד במודד מתאים ומקווה שהתקלה תמצא במהירות בסביבת בית המנורה. ס"ה מעגל פשוט חוץ מהאפשרות שהתקלה במסלול החיווט והמחברים שאני לא מכיר ואז יהיה קצת יותר קשה.

פורסם

כללי

1. לכול המנורות בפנס האחורי והשמאלי יש מינוס משותף

2. הפלוס של אור רוורס ימני ושמאלי מתוברים יחד למוליך אחד עד למספק בתיבה הידנית או אוטומטית.

בדוק היטב את המגעים של בתי המנורות והקונקטור שמתחבר לפנס.

בדוק שיש מינוס בבית המנורה וגם פלוס.

פורסם

אין שום קשר לבעיה שהבחור ציין להסבר שרשמת. בכול מקרה שתי המנורות מקבלות פיקוד בו זמני.

יש לך סכימה חשמלית של המעגל עם הפיקוד למנורות ?

פורסם
מרק, מה שמפעיל את האור רוורס זה המחשב ניהול ברכב הזה.

המת TR סוגר מעגל ומדווח על מצב R והמחשב שולח פקודה לפנס.

נשמע כמו תצורה לא הגיונית ולא מקובלת להפעלת אורות נסיעה לאחור, אשמח גם לראות את סכימת החשמל.

פורסם

אני חושב שיש לי הסבר...

1. אם מדובר בתיבה ידנית אזי קיים מפסק בתיבה שתפקידו להדליק אור רוורס במידה והנהג מעביר את הידית ההילוכים למצב רוורס ווגם לדווח למיקרו-בקר.

2. במידה ומדובר על תיבה אוטומטית אזי קיים נגד משתנה (פוטנציומטר) שנקרא TR -transaxle range switch במכלול הידית שההתנגדות שלו משתנה בהתאם למצב הידית ואכן הוא מדווח למחשב הרכב על מצב הידית אבל קיים גם מפסק בתיבה שתפקידו להדליק אור רוורס.

פורסם

זה לא מפסק בורר מצבים !

נכון מתחברים לנגד המשתנה TR הרבה חוטים ויש שקוראים לו מפסק מסוג נגד משתנה.

ההתנגדות משתנה בהתאם למצב הידית ובצורה זו מזהה מחשב הרכב את מצב הידית.

מפסק רגיל אינו בעל התנגדות משתנה.

פורסם

מרק לא אתווכח איתך, זהו בורר מצבים ואין שם שום נגד או משהו שעובד על עקרון של ערכי התנגדות, בספרות הטכנית כתוב על כל זוג חוטים ומה תפקידם, ואם מגשרים בניהם..

שמסבים את הרכב לידני מגשרים זוג חוטים של מצב N כדי שיתאפשר להתניע את הרכב.

נגד זה לא ואני בטוח ב 100%.

פורסם

במידה ופותח האשכול או אתה תרשום את קוד התיבה זה יעזור לפתור את הסוגייה.

יש לך סכימה חשמלית של התיבה אז קדימה...

פורסם

מצאתי:

אל תתייחץ לציור שיש רב מודד בודק התנגדות, כי בדף הקודם כתוב שההתנגדות צריכה להיות אפס (ז"א שיש רציפות "קצר").

זה מתוך הספרות.

fd.JPG

פורסם

נראה מהמסמך שאכן מדובר בבורר מצבים, או יותר נכון מקודד מכאני.

יש בזה גם היגיון כיוון שקידוד ע"ג פוטנציומטר איננו דבר שמבצעים לרוב כאשר מדובר במספר מצבים בדידים, אלא משמש כפתרון כאשר יש צורך בתחום רציף (למשל מיקום ציר). בנוסף כנראה שמקודד מכאני זול יותר ממעגל A/D שמזהה את מצב הפוטנציומטר.

מכל מקום, נסו להיצמד למטרה המקורית של השרשור.

לפותח השרשור, כדאי לבדוק בעזרת רב מודד את בית הנורה, לבדוק שיש/אין שם אדמה תקינה ומתח בזמן שילוב לרוורס.

יכול להיות שהחוט/הפס המוליך הרלוונטי נפגע באופן כלשהו. מעבר לגישור בין הצדדים לא נראה לי הגיוני במיוחד שיהיה פיקוד נפרד לכל נורת רוורס.

• תוכן חדש...