Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

כפי שכתב כאן עופר, חשיבות תמונת הסאונד אינה פחותה, ואף חשובה יותר, מהבמה על שלל תכונותיה הרצויות [גובה, רוחב, עומק]. לאחר קריאת כמה וכמה ת'רדים - בעיקר של EyalR, אך לא רק - ראיתי בעיקר התייחסות לנושא הבמה ולדרכים ושיטות ליישם זאת [מיקומים, פאזות, משחקי אקוליזציה ותיקוני זמנים], לנושא הImage כמעט ולא ראיתי התייחסות.

אז ראשית, הייתי שמח לקבל מידע אודות הדרכים להגיע לכך [האם אותו דבר? באמצעות אותן פונקציות?]

שנית, זה לא בעצם 'סותר' אחד את השני? כלומר, באמצעות שינוי מיקום רכיב, או באמצעות עיבוד, על מנת למרכז/להגביה/להעמיק את הבמה, אתה לא בהכרח משנה גם את התמונה? כך שאם היית אמור לשמוע גיטרה מימין, תופים באמצע, וסקסופון משמאל, אתה שומע עכשיו הכל מהאמצע? [שאולי זה טוב כשלעצמו אבל לא אמיתי ונכון]

אך מאידך, כשהתמונה נכונה ומשחזרת לך כל כלי ממקומו המקורי והאמיתי, זה לא בהכרח גם במה נכונה?

מבולבלים? גם אנחנו:lol:.

נכון, סאונד מיטבי ברכב כולל ומורכב מפשרות רבות, בעיקר בגלל מגבלות טכניות של החומרים בתא הנוסעים, סביבה לא סימטרית, ואיומה מבחינה אקוסטית. דוגמה למשל; כמעט תמיד טוב יותר, לשם יצירת במה טובה, למקם אלמנטים בקיקים, אך על פי רוב גם, האימג'ינג ייפגע ולו רק בגלל שהרגל מפריעה "להקרנת התמונה" או בגלל אפקט הקשת הנוצר מהתקנה כזו, אזי עולה מכך כי דבר אחד על חשבון הדבר השני. אם כן, היאך ניתן לשלב בין השניים וכיצד מגיעים לבמה ואימג' מעולים כאחד? אני מתכוין בעיקר לתיאוריות וטכניקות, משום שתשובות נוסח 'ע"י כוונים', 'ניסוי וטעיה', גדושות בפורום ולא באמת תורמות באופן מעשי.

אודה מאד לאלו היכולים להקדיש תשובה רלוונטית וממוקדת,

צביקה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מעלה שאלה מעניינת אך לפי דעתי הדבר הנכון לעשות הוא לחבר את המערכת ואז להתחיל לשחק אם מיקום הרמקולים את שלא תקבל תוצאה משביע רצון ואז להשות את הבניה כי ידע של תאוריה אומנם דבר מאוד חשוב אך בסופו של דבר הצליל כל כך משתנה מרכב לרכב שלא ניתן להגיד בוודעות מה יביאה לתוצאה הטובה ביותר בכל הרכבים כי כלל 8)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אני יכול להוסיף בקטנה שאצלי המידים יושבים מול הכתפיים (כלומר גבוה מאוד) הטוויטרים בOFF AXIS על הדש

והבמה גבוהה צלולה וטבעית יותר מסטים רבים אחרים ששמעתי שהמיד מוקם נמוך בדלת\קיק

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

זה נכון לגמרי, ואולי אחד הדברים הכי סובייקטיביים, אי אפשר להשוות את ההחזרים המתקבלים בין רכב אחד למישנהו, ומה שגן עדן אצלך, יהיה גיהנום אצל השני.

אבל עדיין, השאלה בעינה, האם לכאורה זה לא סותר, הסטייג' והאימייג'ינג.

בצירוף מקרים נדיר, אני רואה כאן הודעה חדשה של EyalR, פחות מיממה לאחר פתיחת הת'רד, אולי ממנו תבוא לי הישועה:wink::lol:.

פורסם

צלולה וטבעית זה חלק מהעניין של במה.

טיב הרמקולים הוא החלק שחשוב לאימג'ינג.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

איכות הסאונד נמדדת ביכולת שלך לשחזר את המקור.

כשמדברים על מקור, בדר"כ מדברים על הופעות ועל כלים אמיתיים (תוף, חליל, מצלתיים, גיטרה וכו')

המושג staging ו-sound image מגיע מהנסיון שלנו לדמות את המקור ולשמוע כאילו שיש להקה מופיעה ממש מולנו ברכב.

שני המושגים מנסים להמחיש בסופו של יום את הנאמנות של הסאונד למקור.

בניגוד למושגים חובבניים כמו "סאונד חם, מלטף" וכו' כשמדברים על תמונה ובמה מדברים על היכולת שלנו לעצום עיניים (לא בזמן נהיגה) ולדמיין את המתופף יושב מאחורה, הזמן מקדימה, הקלידן בצד מאחור, הגטריסט מקדימה, הבסיסט בצד שני וכו'.

בעקרון יש חפיפה בין שני המושגים וקשה לי לחשוב על מערכת עם במה טובה ותמונה רעה.

בהחלט לא מדובר בשום דבר מנוגד והשאיפה היא להגיע, בפעם המי יודע כמה, למקור.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה, ברור לחלוטין שהשאיפה לשחזר את המקור באמצעות חפיפה בין המושגים הללו, מה שאני שואל זה, הרי על מנת למקם את הבמה במקומה הרצוי לנו, אנו מבצעים תיקונים באמצעות עיבוד, זה לא דבר הפוגע בתמונת הסאונד?

פורסם

רגע, אם במה היא מושג שמתאר את מיקום הדרייברים באפון המרצה את האוזן שלנו, בחלל הנתון. .תמונה ממקמת את מקור הצלילים והכלים השונים בהקלטה/מקור. שני המושגים סה"כ כן שוללים אחד השני, לפחות בתאוריה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בין במה נכונה לבין תמונה נכונה יש קשר ישיר אבל אם זאת שני הדברים הם נושאים נפרדים.

במה נכונה ניתן להשיג ע"י מיקום נכון של הרכיבים, כיוון נכון של הרכיבים שזה כולל נקודות חיתוך בין רכיב לרכיב, אופי ההגברה (אקטיבית לכל רכיב, בי-אמפ, בי-ווייר וכו' וכו'), תיקוני זמנים, איקוליזציה, כיוון גיינים וכו'.

תמונה נכונה ניתן להשיג ע"י רכיבים טובים וכאן אני ארחיב את מה שאליקו אמר, ציור התמונה מתבצע ע"י היכולת של הרמקול לשחזר את אות המקור בכמה שפחות עיוותים והפרעות.

כאשר רמקול לא מתנהג נכון או לא מסוגל לשחזר היטב את האות המוקלטת יהיה קשה יותר להפריד או להבדיל בין כלי הנגינה והזמר, יהיה קשה לקבוע בגלל זה את המיקום שלהם.

בנוסף לרמקולים בנושא התמונה גם תורמים המון המגברים והHU משום שמגבר שאין לו הפרדת ערוצים טובה עלול לנגן בשני הצדדים שלו אות שאמורה להתנגן רק בצד אחד ואז זה יתבטא דרך הרמקולים בכך שהכלים יהיו מפוזרים, בלתי מופרדים - אפילו אם הבמה תהיה נכונה, התמונה הרוסה לגמרי.

לכן בהתקנות קיצוניות מגבירים כל רכיב על מגבר מונו משלו ומשנים בHU את הרכיבים כך שלכל צד יהיו מעבדי סאונד נפרדים משלו (ראה ערך פיוניר P9).

כאשר אתה נמצא במצב בו הרמקול בעל יכולות גבוהות, הגברה נקיה ואות מקור שיוצאת מהHU היא כמעט טהורה - בהתחשב בכך שגם רמת ההקלטה היא גבוהה (הקלטה לא טובה - שום דבר כבר לא משנה) אתה תקבל תוצאה מעולה.

לגבי ההתקנה - קיק פאנל, לא קיק פאנל, הוספת סופר טוויטר על הדש בורד או הרמת הטוויטר עצמו לדש בורד - הכל תלוי בתיבת התהודה שנקראת הקבינה של הרכב ובאופי הרמקולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה מתכוון משוגעים כמוני :-P

הפורום השתפר לאין ערוך בחודשים האחרונים וכל איזושהיא תקופה שיש גל של חברים חדשים שהם "צעירים וחצופים" רמת הפורום קצת יורדת ומאבדים את החשק לכתוב.

היתה תקופה שכמעט נעלמתי ויש פה אנשים שעשו קאמבק אחרי שנעלמו לחלוטין.

ככל שמספר האנשים שרמתם האישית גבוהה ויכולתם הטכנית גדולה, עולה, כך קל יותר להעלות את רמת הפורום ובמקביל גם בעזרת מנהלים טובים - לחנך את הפורום ובייחוד את הצעירים להשתלבות נכונה בפורום.

אתה ללא ספק חבר פורום שמעלה את הרמה - אתה נמנע מלכתוב שטויות ואתה שואל שאלות לעניין.

עם מנהלים כמו איציק, עופר, איתמר, דני - קל לשלוט בפורום מכל הבחינות.

עם חברי פורום כמו ניר (גרין מונסטר), כמו עופר רוטמן (קיקר), כמו יוסי אלפיין, כמו רוני ואליקו (ד"ר באס) כמו "בוגדני מגעיל 1" כמו מתן שבת שהצטרף לאחרונה וכבר נהיה וותיק ועוד רבות אחרים - עתיד, פוקאליטס, נאדר, מידן(שיכול להיות אגרסיבי מידי לפעמים :-P), יחיאל, אפי4*4, XXXAGXXX ובאמת - רבים אחרים שאני שוכח להוסיף.

הפורום מוכיח את עצמו כמקום ששווה להשאר ולגדול בו.

אפרופו - איפה ד"ר אוגי האגדי - קורא לד"ר אוגי! קורא לד"ר אוגי! מיידי מיידי

OOGEE - אחד מחברי הפורום הכי מעניינים בכל הזמנים, אולי ההכי מעניין שאי פעם נתקלתי בו - לא יודע לאיפה הוא נעלם - עצוב לי. (תחפשו ת'רדים שהוא מופיע בהם - אתם תבינו למה אני מתכוון - התדהמה לא תאחר לבוא)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
צלולה וטבעית זה חלק מהעניין של במה.

טיב הרמקולים הוא החלק שחשוב לאימג'ינג.

בדיוק ..... אימג'ינג טוב מתקבל מרמקול יציב ששם דגש על תמונה נכונה לדוג' מוראל וDLS שתמיד תקבל תמונה ברורה מהרמקולים האלו כי לזה הם נועדו !

בלי קשר לשיחזור המקור ....שאני אישית לא מאמין בזה וגם אין כלי למדוד את זה .... מה גם שאנחנו לא יודעים איך נשמע המקור ...

מה שצריך זה מיקום נכון של הכלים גובהה טוב ועומק ממש חשוב .... לדעתי אין קשר ישיר בין במה לתמונה לפחות במימד הגובהה

ברגע שהזמר מופיע באמצע ..... בכל סט טוב בכלים יופיעו מסביב במקום הרצוי לגביי.... זה כבר משהו אחר .... בין לשמוע את התופים על הדלת או מחוץ לה זה עניין של אקסיס ומגבר .

שוב כמו כל דבר הדגש הוא על רמקולים

פורסם

בסופו של דבר העניין פשוט. בלי להיכנס יותר מידי לאיך ולמה (אני בעבודה) אבל :

אם ניקח לדוגמא את הרפרנס - הופעה חיה .

אז יש לנו במה שעליה הכלים והזמרים נמצאים. הבמה הזו יכולה להיות עם יותר עומק או פחות , יכולה להיות בגובה כזה או אחר , היא יכולה להיות מימין או משמאל אלינו (למאזין) קרוב יותר או רחוק יותר מאיתנו - וזה בעצם הבמה - הפלטפורמה שממנה הסאונד מגיע .

עכשיו אם ניקח לדוגמא את התופים , שלדוגמא נמצאים בעומק הבמה בצד ימין , אז מבחינת המיקום של האלמנט המדובר (התופים) הבמה תספק לנו מידע מסוים מאיפה הוא מגיע . התמונה היא זו שתספק לנו את המידע שהתופים מגיעים מצד ימין למתופף ונמצאים מאחורי הזמר .

זאת אומרת הבמה היא מיקום כללי של סאונד והתמונה היא המיקום היחסי של האלמנטים בתוך הבמה וביחס לשאר הכלים.

במה טובה אפשר לקבל באמת ברוב המקרים על ידי התקנה טובה ונכונה , תמונה לעומת זאת זה משהו שהרבה יותר קשה לקבל והוא אכן מושפע מאוד מאיכות האלמנט והוא משקף גם את רמת הפירוט של הסאונד. שוב לטעמי תמונה מעולה חשובה הרבה הרבה יותר מבמה גבוהה יותר או פחות.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לא מסכים במאה אחוז

אם התופים נמצאים מאחורי הזמן ואני יכול לאמר בפירוש שגיטרת הבאס נמצאת משמאל ואילו הגיטרה החשמלית מימין וגם יש זמרות רקע שעומדות מאחורי הזמן - לא משנה לי יותר מידי אם כל זה מתרחש מתחת לדש-בורד.

במה מאוד חשובה, הפרדה נכונה של האלמנטים ומיקום תקין שלהם לא תורם לי רבות ללא הגובה הנכון שלהם והעומקים והרוחב שלהם.

שילוב של השניים הוא אידאלי הבעיה היא שפה בדיוק הבעיה - תמיד יש מינוס כלשהוא. אצלי הוא בעיקר ברוחב הבמה ובעומק שלה למשל וזה בגלל שהמידבאסים שלי מאוד בולטים לתוך הרכב ולא מתואמים עם הרמקולים שעל הקורות ואילו הרמקולים שעל הקורות מאוד בולטים בגלל הגודל הפיסי שלהם וגם בגלל שהמרחק ברכבים שנות ה90 בין הראש לקורות הוא יחסית קטן בניגוד לרכבים משנות ה2000 ומעלה.

יש מינוסים ופלוסים לכל דבר ודבר - שלא לדבר על סביבת רכב שהיא ברמת הבלתי נסבל מבחינה של מערכות אודיופיליות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...