Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי , לא הצלחתי להבין במה אתה לא מסכים עם הדברים שכתבתי ? לגבי מה יותר חשוב או לגבי ההסבר של מיקום מול מיקום יחסי..

ברוב המקרים כמו שכתבת צריך לעשות פשרות (כתבתי רוב המקרים כי כרגע ברכב שלי אני לא מרגיש שום פשרה) , עכשיו אם עושים פשרות אני אומר שאני מעדיף שהבמה לא תהיה בגובה האוזניים אלה קצת נמוך יותר (סתם לדוגמא) אבל פירוט הסאונד על השלכותיו יהיה אידיאלי. לי זה הרבה יותר חשוב וגורם לי להנאה גדולה יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אה :-P

אז עכשיו אנחנו מסכימים 8)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אני מסמיק, אבל תודה בכל אופן.

כלומר, בסיכומו של עניין, תמונת סאונד ראויה מתקבלת בזכות רכיבים איכותיים, אשר הונדסו לשחזר כל תדר רלוונטי לעוצמתו האמיתית, מבלי לערבב ולמזג [תודה, אליקו] תדרים 'שכנים', מה שנותן לי תחושה של מיקום לגבי אותו התדר הרצוי.

א-ב-ל, עדיין אני לא לגמרי מפענח את הנעלם שבשאלתי, תיאורתית מסתדר לי בראש, שלו הכל היה FLAT, אזי רכיבים ברמה מעולה, שממוקמים נכון, היו מציירים לי תמונת סאונד מושלמת ומספרים לי היכן ממוקם כל כלי, אך כיצד התערבות של אקוליזציה/ השהיית זמנים בין רכיבים לצורך תיקון וכן הלאה לא משנה את זה?? שמת אבסולוט במיקום מצוין והתמונה נהדרת אך הבמה נמצאת רק בשמאל למטה.[יחסית, כי אחרת התמונה לא באמת נהדרת] אתה רוצה להגביה את הבמה ולהרחיק אותה ימינה. אתה מתחיל לשחק עם הH900 ומשתמש עם כל הפיצ'רים האפשריים שיש לך, והבמה מתייצבת לה במקומה האהוב עליך. במרכז הדשבורד, בגובה האזניים וברוחק הרגליים. מקסים.

והIMAGE? לא השתנה בו משהו עכשיו?

אני מתנצל מראש על החפירות אבל תסכימו איתי שזה עדיף מ"רוצה המלצה למערכת ב3/5/8K" או "מה עדיף פולס או טמפו".

אגב, החיפושים הנ"ל מעלים 354,256,113 תוצאות. [או במילים: שלוש מאות חמישים וארבע מיליון, מאתיים חמישים ושש אלף, מאה ושלוש עשרה]:idea::lol:

פורסם

תכלס אם אתה שם את הזמר במרכז הדש מבחינת ימין שמאל (לא מבחינת גובהה או עומק) ....שזה אחריי ששיחקת עם עוצמות זמנים ואקוליזציה ...

רק אז האימג' יופיע ויהיה נכון .

ז"א שלגביי אימג' את מסתמך בעיקר על האלמנט וקצת על המגבר ..

(הכל תקף לדיסק שאתה יודע בוודאות שהזמר נמצא בו באמצע ולא שר מהצד)

כל מקרה שהזמר לא יהיה באמצע האימג' לא יהיה נכון .... בכללי כמעט אין מערכות לרכב שנותנות אימג' טוב .

צריך לדעת לשמוע כדי להבין במה מדובר ... אני אישית שמעתי אצל כמה חבריי פורום משקיענים מערכות מאוד מושקעות ששומעים בהן נקי וברור אבל אין אימג' ואין סטייג'

וגם אצלי בהתחלה זה היה ככה עד שלמדתי לכוון לבד ...

פורסם

בשיא הרצינות ,לא.

בהתחלה עבדתי איתו כמנחת....ואז שמעו נקי אבל היה רק הבזקים של אימג'ינג... (להזכירך זה דגם בליTC).

מה שהיה מוזר כי הדגש של DLS זה אימג'ינג ורציתי לשמוע כמו בבית, לפני כן היו לי כמה מערכות יקרות ברכב אבל השלמתי עם העובדה שאין אימג'ינג ברכב ...

אבל אחריי שקניתי את הJVC ולמדתי לעבוד איתו ... אחריי איזה חודש של משחקים בעוצמות אקוליזציה וTC הכל הסתדר

בגדול.. אני לא עושה פרוססינג לסט מקדימה

אני חתוך על 35 מלמטה סלוף 12 דרך המגבר מהHU רק TC של 30 ס"מ וקצת אקוליזציה

הקוסם על הסאב

פורסם

סורי, לא שמתי לב שזה לא 3SIXTY.2.

אצלי למשל יש בעיית מרחקים רצינית בין האלמנטים, ההפרשים במרחקים, בינהם לאוזן שלי גדולים. למרות הTC שאני עושה, אני צריך להנחית את השמאליים רק, אך ב9887R שלי אין אפשרות לעשות שינוי בתדר בצד אחד בלבד. [בסדר, בסדר, אני יביא פרוססור, לא לזרוק עגבניות..]

יורד ל35 כמו שצריך?

פורסם

1. מתן - בת'רד שפתחתי על המערכת ברכב של אבי היקר רוני התקין 3sixty.1

לאחר ששיחקתי עם ההגברה (ואתה יכול לעשות UNLINK לימין ולשמאל גם בקדמיים וגם באחוריים) וקצת עם איקולציה הגעתי למצב שכשאתה מביט עם העיניים ישר כמו שאתה נוהג - הבמה ממורכזת להפליא והרכב הזה כל כך גדול וכל כך רחב שגם יש רוחב במה נהדר ומאוד מורגש - אפילו שזה סט שני חלקים, יש גם עומק סביר בהחלט.

2. שורלאק - הקטע של מערכת שמנגנת FLAT הוא טוב ויפה על הנייר, זה נכון שזאת הדרך לקבל שחזור מקור אבל זה גם נכון שלא כל אחד אוהב את המקור כפי שהוא נשמע לו ויש צורך בהוספת גוון וצבע.

בנוסף לכך תעשה ניסוי פשוט - אם יש לך מערכת סטריאו טובה (אפילו סבירה מינוס) בבית - תושיב את עצמך בסלון במרחק של 2.5 מטרים לפחות משני הרמקולים ותהיה בול באמצע שלהם - זה נקרא הסוויט ספוט. אם יש סנטר ורמקולים לווייניים מאחור - כבה אותם, כבה גם את הסאב אם אתה יכול.

תשים דיסק עם זמר או זמרת שמוקלט היטב ואתה תהיה מוכן להשבע שהסנטר עובד למרות שהוא לא. לעומת זאת ימין ושמאל יהיו מאוד מובדלים ואם הרמקולים והמגבר אכן טובים - תעצום את העיניים ותראה איך התמונה מצטיירת לך במוח כשאתה רק שומע.

עכשיו, תנסה להשיג את זה ברכב :wink:

רק אחרי שאתה עושה את הניסוי הזה אתה מבין איפה טעינו.

ברכב אתה יושב לגמרי על צד שמאל - בלי תיקוני הגברה, איקולציה והשהיות זמן אתה כמעט ולא מסוגל לאזן את התוצאה - משום שאתה יושב קרוב מידי לרמקולים ונוטה יותר מידי לצד וגם נופל קורבן לרעשי דרך ומנוע.

עכשיו - תמקם את הרמקולים בסלון בגובה הראש בתנוחת ישיבה - הבמה עדיין תהיה הרבה יותר גבוהה מהרמקולים - זאת הסיבה למשל שברכב, התקנת קיק פאנל, יכולה להשמע בגובה הדש ואף יותר גבוה עם הרכיבים הנכונים.

קצת חומר למחשבה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רבותיי היקרים, לצערי, אתם מפספסים את הנקודה.

אני מודע היטב לכך שפלאט ברכב יישמע על הפנים, כי אני לא "בסלון במרחק של 2.5 מטרים לפחות משני הרמקולים ותהיה בול באמצע שלהם". אני מודע היטב שחייבים לעשות עיבוד לסאונד על מנת שנתקרב לתיאור הנ"ל, אני רק תוהה, שוב, אם העיבוד הזה לא פוגע בתמונה הכל כך רצויה ומסתבר שחמקמקה..

טוב, אולי בלילה תהיה לי איזו הארה..

פורסם

העיבוד הזה אולי מסרס קצת חלק מהצלילים ואולי מגביר יותר אחרים - אבל בסופו של דבר התשובה ברורה - בלי העיבוד הזה אתה לא תקבל את התוצאה הזאת.

אין מה לחשוב כאן, אין הארה ואין הערה.

לילה טוב :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אצלך באוטו זכורה לי במה לא פחות ממדהימה, אך לנושא התמונה לא ייחסתי אז משמעות. חבל שבמפגש הקרוב לא תבוא, הייתי רוצה שוב לשבת ברכב שלך ולהעמיק את הבנתי.

לחשוב תמיד טוב.:lol:

פורסם

אין חובת עיבוד ע"י פרוססור כזה או אחר.

ע"י משחק של פאזות,זוויות,כיוונים,מיקומים,עוצמות,איקולציה ניתן להגיע לתוצאה של במה נכונה,ותמונה אמיתית.

הבעיה היא הדרך:).

בכל אופן, כאשר במה נמדדת ע"י פרמטרים מאוד נוקשים של גובה,רוחב,עומק,נפח ומרכוז.

תמונה היא משהו קשה יותר להשגה.

הרעיון אומר הוא הבהירות שתמונה שתאפשר לזהות כל כלי במרחב ואף להצביע על מיקומו המדוייק.

כאשר משתמשים בכל מיני מנגנוני השוואת\תיקון זמנים, אתה אומנם יוצר איזהשהיא במה וירטואלית שפחות או יותר מפוקסת(לרוב זה ע"י זמר\זמרת שנמצאים במרכז הדשבורד). אבל תמונה אמיתית לא תהיה מכיוון שהתיקוני זמנים יוצרים מירכוז מדומה ולא תמונה מוחלטת.

דמיינו תזמורת של מיטב כלי נגינה, הרי הם מסודרים בסדר מאוד ספציפי, הרעיון הוא לשחזר את הסדר שבו הם נמצאים ברחבי הבמה, זה בעצם ה"תמונה".

אם נגן התופים יושב הכי רחוק בקצה השמאלי למעלה, שם הוא אמור להשמע, ושם יהיה ניתן להצביע עליו.

אם מרכזנו את הבמה פחות או יותר לאמצע, זה כלל לא אומר שנשמע את הכלים במיקום הספציפי שלהם.

לא אמרנו שזה קל, אבל בטח ובטח שלא בלתי אפשרי.

under construction..

פורסם

הבמה אצלי ברכב היא טובה אמנם אבל יש לה מחלות

הרוחב שלה מאוד מאוד מוגבל בצד שמאל, דבר שקצת השתפר לאחר שעברתי לטוויטרים רחבים כמו הCR101.

יש בה קצת טיולים בגובה כשהכל של הזמר או זמרת נעים בין צליל אנושי גבוה לצליל אנושי נמוך - מישהו שיש לו אוזן מיומנת יבחין בזה.

אבל סה"כ התמונה לא רעה, למען האמת יותר ממספקת - אפשר בפירוש להבחין בין הכלים השונים ואני מדבר כרגע על הפרדה ולא רק על מיקום.

אפשר גם להרגיש מיקום של כלים בצורה מאוד מפורשת אבל גם ברור לי שהעובדה שהסטתי את מרכז העניינים טיפה ימינה מצד שמאל וטיפה שמאלה מצד ימין גם גורם לערבוביה מסויימת שאני לא ממש מודע לה אבל היא שם והיא קיימת, זה קורה לפעמים בצורה יותר מורגשת כשפסנתר למשל נשמע בסוף התו שלו גם מרמקול שמאל כאשר הוא בעצם אמור להיות הרחק בצד ימין - אבל זה גם עניין של החזרים בהקלטה שכן גם שומעים את זה באוזניות למשל - אבל בצורה קצת פחות מורגשת.

סה"כ ברכב שלי הגעתי לתוצאה שאני מאוד מרוצה ממנה, השינויים שאני מתכוון לעשות במהלך הזמן הם בעיקר בגלל סקרנות לנסות סטאפים אחרים (עם אותם הרמקולים) וצורך אדיר בקוסמטיקה :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...