Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאנטיס 95' עם 13K ק"מ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט קניתי קורולה כשאבא בדקה ה-90, מצא איזה זקן עם הרכב הנ"ל שרוצה למכור עוד חודש וחצי.

לא האמנתי עד שראיתי את הספידומטר (אמיתי ב-100%) ! 13,000 ק"מ ! פשוט לא יאומן ! והאוטו...כמו חדש כמובן.

שאלתי היא, האם זה בריא שרכב עומד במקום בלי לזוז 90% מחיים שלו ?

מה צריך לבדוק/להחליף במצב כזה ?

פורסם

כל הצנורות במנוע, צמיגים, רצועות.

לבדוק איך ומתי בוצעו הטיפולים (אם בכלל) ואם לא ברור להחליף גם את כל השמנים

ונוזל הקירור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם זה באמת אמיתי - :shock:

לא מבין אנשים כאלו. בערך 1500 ק"מ בשנה. בשביל זה שווה לבזבז עשרות אלפי שקלים ירידת ערך? עלויות טיפולים? (אם נעשו בזמן בכלל), ביטוחים? טסטים?

עם כזה קילומטראז', עלות הש"ח לק"מ היא בטח באזור ה-20+, פי עשר מבמכונית רגילה. עדיף כבר לקחת לימוזינה בכל פעם שיוצאים לקניות בסופר. (יהיה גם יותר מקום בבגאז')

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני לפעמים מדובר באנשים שלא נוסעים הרבה ולא למקומות רחוקים אבל רוצים וצריכים שיהיה להם כלי תחבורה זמין בכל שניה שבה ירצו. עדיין ללכת לקניות בסופר עם מונית ולחכות לה שתבוא בכל פעם זה לא דבר נוח כמו שיש רכב צמוד.

להרבה זקנים ונכים יש מכוניות עם קילומטרז' נמוך מהסיבות האלו (למרות ש1500 זה אכן חריג באופן ממש יוצא דופן).

פורסם
רוני לפעמים מדובר באנשים שלא נוסעים הרבה ולא למקומות רחוקים אבל רוצים וצריכים שיהיה להם כלי תחבורה זמין בכל שניה שבה ירצו. עדיין ללכת לקניות בסופר עם מונית ולחכות לה שתבוא בכל פעם זה לא דבר נוח כמו שיש רכב צמוד.

להרבה זקנים ונכים יש מכוניות עם קילומטרז' נמוך מהסיבות האלו (למרות ש1500 זה אכן חריג באופן ממש יוצא דופן).

את זה אני יודע ואפילו דובר על זה כבר בפורום, אבל 1500 לשנה זה באמת באמת חריג.

מילא אם הבנאדם היה מחזיק רכב פאר כי הוא איש עשיר וממש לא אכפת לו מהכסף, אבל לנטיס? לדעתי זה מלמד משהו - שהוא לא בדיוק מיליונר. עכשיו נניח ואני הייתי הנכד שלו - הייתי מוכן להסיע אותו מתי שרק ירצה, אם היה נותן לי בתמורה את כל הכסף שהפסיד על אותה המכונית (הערכה: 50000 ירידת ערך, 40000 ביטוחים וטסטים, 10000 טיפולים ודלק. סה"כ כ-100000 ש"ח)

תחשבו על זה...

דרך אגב - לסבא שלי הייתה (עדיין יש) דילמה דומה. הוא לא אדם עני בכלל, אבל הוא כבר בגיל שקשה לו לנהוג, והוא ויתר על מכונית צמודה לצורך חסכון בכסף. את המעט שהוא נוסע - הוא נוסע במוניות או שאנחנו מקפיצים אותו, נניח לאירועים משפחתיים, החסכון עצום וגם הנוחות (מרימים טלפון ותוך רבע שעה היא שם, לא צריך להתאמץ, לא צריך לחפש חנייה...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם זה באמת אמיתי - :shock:

לא מבין אנשים כאלו. בערך 1500 ק"מ בשנה. בשביל זה שווה לבזבז עשרות אלפי שקלים ירידת ערך? עלויות טיפולים? (אם נעשו בזמן בכלל), ביטוחים? טסטים?

עם כזה קילומטראז', עלות הש"ח לק"מ היא בטח באזור ה-20+, פי עשר מבמכונית רגילה. עדיף כבר לקחת לימוזינה בכל פעם שיוצאים לקניות בסופר. (יהיה גם יותר מקום בבגאז')

רוני

קצת סיפורי סבתא.

ב 1969 קנתה סבתי חיפושית חדשה ונסעה עליה עד 1999. אז החליטה שהיא כבר מבוגרת מדי לנהוג (86) ונתנה את האוטו לאחותי עם קצת יותר מ 100K על האודומטר. בחשבון פשוט 3333 ק"מ בשנה בממוצע.

האוטו תמיד טופל בזמן בצ'מפיון מוטורס בלבד. היא הקפידה על קטנה כגדולה. לאוטו יש עד היום את המנוע המקורי שלא נפתח ונוסע מצוין עם מינימום של תקלות.

השיקול להחזיק אוטו הוא לא תמיד כלכלי טהור. גם לעצמאות יש תפקיד חשוב בשיקולים. ניסית פעם להזמין מונית ביום גשם? זה לא קל. גם לא תמיד רוצים להתעלק על הנכדים (אפילו שאנו מסיעים אותה בשמחה).

בענין האחזקה - כל אוטו ובעליו. גם מי שנוסע מעט יכול לתחזק היטב וגם ההפך נכון לפעמים. לא צריך להכליל.

בענין הבלאי - אני מסכים מאוד. אם תשווה 2 מכוניות שנסעו כמות זהה של ק"מ כשהאחת עשתה הכל בנסיעות קצרות בעיר, הבלאי שלה יהיה גבוה יותר מהשניה שעשתה תמהיל נסיעות רגיל.

לא ראיתי את האוטו המדובר, אבל אם הנתונים שנמסרו נכונים ואין איזה בעיה מיוחדת בבדיקה - לחטוף!

נמרוד

פורסם

ח'ברה, האוטו "אמיתי" במיליון אחוז. גם אם הוא הוריד ק"מ, הוא היה מוריד לאיזור ה-100K בכדי שלא יהיו שום ספקות.

אני מקווה שהרכב יפול לידיי.

zvit,תודה על המידע.

למישהו יש עוד הערות/תוספות לגבי התחום המכני ?

פורסם

דר"א, ההשערה שלי היא שמדובר ברכב שקנה עולה חדש.

למרות שלא היה לו צורך בו, הוא קנה אותו כדי לנצל את ההטבה, ולכן לא יכול היה למכור אותו במשך 5 שנים מיום הקניה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה לשער לשלילה על כמות הנסועה הנ"ל :?:

נכון, זה מעורר חשד, אך ישנם גם ישנם רכבים כאלו שאכן לא גמעו ק"מ רב בחייהם.

לדוגמה - DL 82' יד ראשונה, כאשר מד המרחק ברכב בפעם האחרונה שראיתי אותה(לפני מס' חודשים) הראה 30K ועוד קצת, הרכב נראה ונוסע כמו חדש.

אז כמו שנאמר, קח את הרכב לבד', הקפד על בדיקת צנרת בפרט וגומיות בכלל, כמו-כן בקש לראות הסטוריית טיפולים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...