Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יודע מה, עזוב אותך מטויוטה, לטויוטה יש היסטוריה כל כך גדולה ומלאה בפאשלות, שפשוט לא ברור כיצד הוכתרה כחברה היפנית הגדולה בעולם.

הייתה לי פריוויה שנת 95 שנרכשה מהחברה ישירות (יד 1 אצלי), רכב אמין וטוב, ומשום מה, כמעט כל הרכבים שבאו אחריו היו בעלי פגם ייצור כלשהו.

אבל דווקא תיתן לי תקלות ידועות של סובארו ברכבים החל משנת 00, או הונדה, או מאזדה, או זה או זה.

אם תמצא לי תקלות שהמקום שלהם מכובד ברשימת החשיבות, אנקה כנפיך.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.jdpower.com/corporate/new...spx?ID=2008022

מצ"ב קישור לסקר של חברת הגורו של הסקרים JD POWER, התנך של כל המצקצקים בלשונם באומרם שהיפניות הם האמינות ביותר..

יקום החכם אשר יסביר לי איך בדיוק הגיעה הקביעה הזו, הכל כך גורפת והחד משמעית שיפני זה אמין.

19% מהציון היא בעצם סביעות הרצון מהדילר המקומי, אכן מדד ראשון במעלה לקביעת אמינות רכב כלשהו..

22% שביעות רצון מהרכב ואמינותו.

25% עלות תחזוק הרכב, עלות תיקונים, צריכת דלק וביטוח, אכן מדד מקובל לאמינות הרכב.

34% טוב תקראו לבד, גם לסעיף הזה יש קשר ישר לאמינות הרכב.

תמשיכו באמונה עיוורת ובדעות הקדומות שלכם, ככה קובעים את האמינות של הרכבים בעולם, פשוט הזוי..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לצערם הרב של חלק מהקונים, היא התקלקלה אצלם.

לא סתם התקלקלה. התקלקלה בראב-ראבאק, עם עלויות תיקון אסטרונומיות.

ולא מדובר במכונית אחת, וגם לא בשתיים.

ובניגוד למשתמע מההתפלספות שלך, כשהלקוחות האלה פנו ליבואן, לפחות חלקם קיבלו ממנו סוג-של-אצבע-משולשת.

1. אני להבדיל מאחרים שהגיבו לשרשור, לא הצעתי לפותח השרשור שום דגם ספציפי, הצעתי לו לבדוק את הנתונים הסטטיסטיים של היצרן ואת המוניטין של היבואן - זה הכל.

2. את כל הטיעונים כנגד סקר זה או סקר אחר אני כבר מכיר, עם זאת אף אחד מהמערערים על הסקרים האלה לא הסביר איך זה קורה שתמיד - ולא משנה מי ערך את הסקר - טויוטה למעלה ויצרנים אחרים מהיבשת הישנה למטה.

כולם עיוורים? כולם מטומטמים? כולם חלק מעדר חסר מחשבה (כפי שטוען גורו מוטורי מפורסם) או שאולי הקולקטיב צודק?

3. קראתי כאן לא מעט על התקלות של הקורולות (מנוע, ממיר, מחשב וריפודים) אני מודע להם, יחד עם זה תקרא היטב את כל השרשורים הרלוונטיים ותראה שהיבואן בא לקראת הלקוחות ופתר להם על חשבונו - גם אם הרכב כבר לא באחריות - את הבעיות.

נסה לקבל שירות כזה אצל יבואן אחר - מהוויתיקים אלה שפועלים בארץ כבר עשרות שנים - ואז נמשיך את הדיון...

4. בהחלט יתכן שרכב שנחשב כלא אמין יפעל אצלך ללא כל דופי - יתכן. א-ב-ל הסיכוי לתקלה גבוה אצלו יותר מאשר ברכב אחר. אם בנוסף לזה גם היבואן פרובלמטי אז לי 'זוגיות' כזו לא מתאימה. אם לחברים אחרים ערכים כמו: 'נשמה' 'הנאה מנהיגה' חשובים יותר מהסיכון הגבוה שהרכב יתקלקל - בכבוד, רק תגידו את זה מפורשות למי ששאל אותכם.

פורסם

בכול פעם שהלכו עם דעתו של הקולקטיב זה לא נגמר בטוב.

אתה מסרב לקבל את העובדה שהסקרים אינם מדד לאמינות, כיוון שהם פשוט לא מודדים אותה אלא מגוון נושאים הקשורים בתחום הרכב במדינה בה הוא נמכר.

אם תוכל להסביר לי כיצד קשורים הנושאים הבאים לאמינות הרכב :

- עלות הביטוח

- צריכת דלק

- שביעות רצון מהדילר המקומי

רשימה חלקית בלבד..

פורסם

שוב פעם אותם טיעונים שחוקים מרוב שימוש...

הסקר שבעברו צירפתי לינק הוא סקר של מספר בעיות למאה מכוניות, זה הכל.

נכון שלא כל הדגמים שנסקרו נמכרו בארץ -אבל זה הטיעון היחידי שתוכל להעלות נגדו.

אגב, מה תגיד על הסקר של איגוד הנהגים הגרמני שספר את מספר ה"תקיעות" והחילוצים שנעשו לכלי הרכב?

אני מניח שתטען שמספר התקיעות הגבוה יהיה בכלי הרכב שנוסעים הרבה על האוטובאנים...

כל זה נכון - אבל איך שהוא יוצא שתמיד אותם היצרנים נמצאים בתחתית הרשימה - יצרנים שמשום מה יש לך חיבה מיוחדת אליהם.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה, ונראה שגם אתה לא.

אם 5 קורולות מתוך 1000 נתקעו (ואין לך מושג מדוע - אולי הלך להן מנוע), ולעומתן 20 מגאן מתוך 1000 נתקעו (ואין לך מושג למה - אולי נגמרה סוללה בכרטיס ההתנעה) - זה עדיין מותיר 995 קורולות שלא נתקעו, ועוד 980 מגאנים שלא נתקעו.

עכשיו מישהו נכנס לפורום ומבקש אוטו אמין - כלומר כזה שלא נתקע ולא מתקלקל.

אתה יכול להבטיח לו שהקורולה לא תתקע ? - לא !

אתה יכול להבטיח לו שהתיקון, אם יהיה כזה, יהיה פשוט וזול ? - לא ולא !

כל מה שאתה וחברך אלון יכולים זה למלמל משהו על סטטיסטיקה וסקרים ויבואנים ובלה-בלה-בלה.

אתה מוכן לכסות מכיסך שיפוץ תיבת הילוכים ו\או החלפת מנוע ברכב היפני שירכוש השואל ?

אני יודע לבד מה התשובה.

- לא.

פורסם
אני לא מבין מה אתה רוצה, ונראה שגם אתה לא.

אני רוצה דבר פשוט ביותר:

שתראה לי סקר אחד (אחד - לא יותר מאחד ! ) שבו הצרפתיות בחלק העליון.

אתה יודע מה? הסקר הזה יכול להגיע גם ממועדון הנהגים של פאריז, גם הם מקובלים עלי.

עד אז כלי הרכב האלה בעיני (רק בעיני) הם חשודים מיידים כמקור לא אכזב לצרות.

פורסם
אתה יכול להבטיח לו שהקורולה לא תתקע ? - לא !

אתה יכול להבטיח לו שהתיקון, אם יהיה כזה, יהיה פשוט וזול ? - לא ולא !

כל מה שאתה וחברך אלון יכולים זה למלמל משהו על סטטיסטיקה וסקרים ויבואנים ובלה-בלה-בלה.

אתה מוכן לכסות מכיסך שיפוץ תיבת הילוכים ו\או החלפת מנוע ברכב היפני שירכוש השואל ?

אני יודע לבד מה התשובה.

- לא.

נכון - במידה והשואל היה מבקש תעודת ביטוח נגד תקלות , ברור שלא היה מקבל כלל תשובות

( כי הנבואה נתנה לשוטים )

הוא שאל שאלה על אמינות יחסית ולכן קבל תשובות , מכאן ההחלטה הבוגרת היא שלו , לאור כל הנתונים שאסף

- נכון שאפשר לעלות על עץ גבוהה של ( 4 מטר ) :lol: ולרדת במצנח (אירופאי ) - בתקווה שהוא יפתח במרחק הזה

- אפשרות נוספת היא עם סולם ( יפני ) - לדעתנו יותר בטוח , אבל גם הוא יכול לאבד אחיזה .

ורצוי להפעיל אורות בלילה , זה אומר כי רכב עם אור דולק , לא יהיה מעורב בתאונה בודאות - לא

( יותר מ 90% של הרכבים המעורבים בתאונות בלילה , האורות דלקו בהם )

אנו מביעים דעה מנסיון, כך גם אתה ( והלואי ודעתך הייתה נכונה ) היו לי יותר אופציות בחירה

נכון להיום זו דעתי - וזכות הבחירה בידי השואל

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

העולם הרחב כנראה לא מושפע מדעות קדומות הרווחות בארץ..

דוגמא מעולם התעופה מראה שהעולם כולו, כולל היפנים וחבריהם האורינטלים מעדיפים ובגדול את תוצרת הקונצרן האירופאי איירבס על המתחרה שלה..:-)

פורסם
העולם הרחב כנראה לא מושפע מדעות קדומות הרווחות בארץ..

דוגמא מעולם התעופה מראה שהעולם כולו, כולל היפנים וחבריהם האורינטלים מעדיפים ובגדול את תוצרת הקונצרן האירופאי איירבס על המתחרה שלה..:-)

לא מאמינים , תראה סקר בנושא :razz: סתם - מה הקשר לדיון

ולארה"ב , יש מטוסי קרב מעולים , אז נקנה קרייזלר .

היפנים גם אוהבים רגלי צפרדעים מצרפת :wink: אז בתאבון למי שאוהב

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הנ"ל נאמר כמובן בחיוך..

אבל המסקנה שלך בהחלט נכונה, כל אחד יקנה כטוב בעיניו.

פורסם
אני רוצה דבר פשוט ביותר:

לא הבנת עד כה, אז כנראה כבר לא תבין.

הדיון אינו על אמינות של צרפתיות, אלא אם נכון לוותר על פרמטרים מדידים (נוחות\בטיחות\צריכת דלק וכיוב') לטובת מונח חמקמק כמו אמינות - שיכול להתפוצץ לך בפרצוף ולאלץ אותך להחליף מנוע במכונית שעלתה לך מלכתחילה פי-שתיים ממכונית אחרת, רק כי היא "אמורה להיות אמינה".

זה הדיון, וכל האקרובטיקה שלך כדי להפוך את זה לדיון העבש בנושא צרפת מול יפן לא ישנה זאת.

פורסם
אני רוצה דבר פשוט ביותר:

אתה יודע מה? הסקר הזה יכול להגיע גם ממועדון הנהגים של פאריז, גם הם מקובלים עלי.

עד אז כלי הרכב האלה בעיני (רק בעיני) הם חשודים מיידים כמקור לא אכזב לצרות.

ניסיתי לעקוב אחר ציטוטי הסקרים השונים ולא מצאתי משהו רלוונטי, הסקרים שהראתם כאן קשורים לשוק האמריקאי שהרלוונטיות שלו אלינו קטנה.

מכיוון שאני לא בקיא בסקרים , הייתי רוצה לדעת, מה ההבדל בין חברה אמינה כמו טויוטה לחברה פחות אמינה כמו רנו מבחינת תקלות ל 100 מכוניות. יש איזה סקר ארופאי שמראה את הנתון הזה ?

מהסקר שראינו אפשר ללמוד מספר דברים:

הסיכוי שבמכונית חדשה תהיה תקלה כלשהי הוא בסה"כ דיי נמוך אם כי קיים, בוא נצא מנקודת הנחה שחצי מהתקלות כאן השביתו את הרכב או היו רציניות וקריטיות(למרות שאני מאמין שהמספר נמוך בהרבה), זאת אומרת שהסיכוי שתיתקע עם טויוטה חדשה בארה"ב הוא כ 8%, דיי נמוך נכון ?

לפי ההיגיון הזה, הסיכוי שתיתקע עם פולקסוואגן, אחד היצרנים עם הציון היותר גרוע , הוא 12.5 אחוז .

אם נהפוך את זה רגע, אז ב 88% מהמקרים, פולקסוואגן אמינה וב92 אחוז מהמקרים, טויוטה אמינה, אצל שני היצרנים סיכוי גבוה מאוד שהאוטו יהיה אמין.

ההבדל בין 8 אחוז ל 12.5 הוא דיי קטן ואני בחיים לא הייתי מתפשר על טיב המכונית בה אני נוהג יום יום בשביל עוד 4% סיכוי שאני לא אתקע (בהנחה שהסקר אמין בצורה מוחלטת). אם אתה מוכן, שיבושם לך.

עכשיו סלח לי, אני הולך להקיא מרוב ההתעסקות המבחילה הזו בסקרים.

פורסם
לא הבנת עד כה, אז כנראה כבר לא תבין.

הדיון אינו על אמינות של צרפתיות, אלא אם נכון לוותר על פרמטרים מדידים (נוחות\בטיחות\צריכת דלק וכיוב') לטובת מונח חמקמק כמו אמינות - שיכול להתפוצץ לך בפרצוף ולאלץ אותך להחליף מנוע במכונית שעלתה לך מלכתחילה פי-שתיים ממכונית אחרת, רק כי היא "אמורה להיות אמינה".

זה הדיון, וכל האקרובטיקה שלך כדי להפוך את זה לדיון העבש בנושא צרפת מול יפן לא ישנה זאת.

אם אינני טועה אז הדיון הוא על שאלת פותח השרשור "איזו חברה יותר אמינה...".

ראוי היה שפותח השרשור יקבל תשובה ישירה לשאלה שלו במקום הדיון "האם נכון לוותר על פרמטרים מדידים...".

• תוכן חדש...