Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע - אנחנו בשנת 2008 ובמאזדה עדיין לא למדו שאפשרות לנגן MP3 במערכת או לפחות LINE IN זה משהו בסיסי.

אז מה עושים אלו שרוצים לשמוע מוזיקה ולא בא להם למלא את תאי המטען בדיסקים?

קם אדם חכם אחד והמציא פטנט.

הוא מנצל את חיבור טייפ הקלטות (שמשום מה כן קיים באופציה במזדה) לצורך בניית מעגל אלקטרוני שמדמה LINE IN לקלטת.

מפעילים אותו ברכב ע"י לחיצה על כפתור ה MEDIA והכל עובד יופי טופי - האוטו חושב שמחוברת קלטת והכל טוב ויפה.

אממה - בשביל להגיע לחיבור המחורבן הזה צריך לפרק חצי אוטו.

אז באחד הימים של שבוע שעבר - קמתי בנץ החמה - קרוב ל 10 - והתחלתי בפירוק.

התמונות מימין לשמאל:

- יש לפרק את ידית ההילוכים. (בהברגה)

- לאחר מכן - יש לשלוף את מסגרת הידית במשיכה (יש שם קליפסים).

- בשלב הבא - מתכופפים מתחת לדשבורד - ומפרקים במשיכה (גם שם קליפסים) את בסיס הפלסטיק בשני הצדדים (נהג ונוסע)

- מתגלה בורג אותו יש לפתוח (גם בשני הצדדים) כדי לאפשר את פירוק הקונסולה האמצעית.

- בשלב הזה גיליתי שצריך להעביר את ידית ההילוכים למצב משולב כדי שאפשר יהיה לפרק את הקונסולה. הבעיה שחייבים מפתח בסוויץ ולא התחשק לי לחבר מפתח בזמן הפירוק

הפתרון - לחיצה בעזרת מברג על כפתור יעודי שעוקף את המערכת.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

7.jpg

פורסם

השלב הבא - משיכת הקונסולה התחתונה החוצה.

לאחר מכן מתגלים 2 ברגים ביחידת הרדיו שיש לפרק. הפ נמצאים בתחתית המערכת בשמאל וימין.

אחרי הפתיחה - יש לשלוף בעדינות את כל המערכת החוצה.

גם היא יושבת עם קליפסים ואני שלפתי אותה עם שפכטל רחב. לחץ נקודתי ישבור את הפלסטיק העדין במהירות.

המערכת בחוץ. נקודת החיבור שנראית בתמונה - היא הנקודה אליה יתחבר הכרטיסון שנראה כאן.

8.jpg

11.jpg

13.jpg

14.jpg

פורסם

כאן כבר נראה הכרטיסון כשהוא מחובר למערכת הקול.

בעצת אנשים מלומדים - הדבקתי אותו עם דו"צ ואיבטחתי את הכבל למקומו בעזרת אזיקון.

ללא האבטחה הזאת - הבנתי שהכרטיס יפול ממקומו במפגש עם הבור הראשון.

ולי אין את החשק לפרק את הכל שוב.

כאן גם אפשר לראות מראה כללי של הרכב.

סדום ועמורה

לאחר מכן - ולפני שהרכבתי הכל מחדש - ביצעתי בדיקה לוודא תקינות.

העברתי את המערכת למצב MEDYA

רואים על המסך - המערכת עוברת למצב TYPE PLAY - והשמיעה היא יופי טופי

17.jpg

18.jpg

19.jpg

פורסם

החלטתי שאת הכבל אני מוריד למחזיק הכוסות ליד בלם היד.

אחרי מאבק קצר עם מחזיק הכוסות - הצלחתי להשחיל לתוכו את הכבל ואפשר לראות שכשסוגרים את הדלתית - לא רואים כלום.

עוזר באבטחה.

בסופו של דבר - הכל חזר למקומו בשלום.

תובנות של אחרי ההרכבה.

השמיעה מעולה

אבל יש באג מעצבן.

לאחר הדלקה של הרכב - אי אפשר לעבור למצב MEDIA מייד. המערכת נכבית כל כמה שניות.

הפתרון הוא לעבור למספר שניות למצב DISK ואז לחזור לMEDIA. זה פותר את הבעיה עד לכיבוי הבא של הרכב

מעצבן - אבל שווה את העלות

במאזדה רצו 5000 ש"ח על רדיודיסק שמסוגל לקרוא MP3

מתקינים אחרים דרשו 2500 ש"ח על החלפה ל HU אחר.

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

פורסם

יפה מאד, קבל ח"ח.

נראה יבואן בחו"ל מוכר רכב בלי HU MP3, ומבקש כ1500$ בשביל זה. חוצפה. ותחשוב מה אתה עושה עם 1500$ לסאונד שלך ברכב כשאתה בחו"ל.

פורסם

באמת יפה מאוד! מבורך מאוד המדריך...

רק שכחת דבר אחת חשוב! מאיפה קנית את הכרטיסון הזה וכמה עלה?

ועוד דבר האם אתה יודע האם בשאר מכוניות המאזדה יש כניסה כזאת או בכלל במכוניות אחרות בעלות רדיו דיסק בילדאין?

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

רעיון מצוין לפי דעתי! מה שכן, צריך ביצים לפרק את הרדיו הזה.

אם כבר מזכירים את הרדיו של המאזדה, אתה יודע למה ששומעים רדיו פתאום הרדיו מפסיק לפעול?

זאת אומרת לא כבה, פתאום לא שומעים כלום ובשביל לחזור לשמוע צריך להעביר תחנה קדימה ולחזור אחורה

תמיר.

פורסם

פששש כל הכבוד! אני אוהב יוזמות כאלו. יתווסף לעמוד ההתקנות בראש הפורום.

חזק ואמץ! :-P

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה יודע למה ששומעים רדיו פתאום הרדיו מפסיק לפעול?

זאת אומרת לא כבה, פתאום לא שומעים כלום ובשביל לחזור לשמוע צריך להעביר תחנה קדימה ולחזור אחורה

תבדוק שה RDS לא פעיל. יש לו שגעונות כאלו לפעמים

תודה איתמר:-)

פורסם

אני לא יודע איזה שנה המאזדה 5 שלך-אבל בדגמי 2008 יש לחצן מדיה ובתא האמצאי בין מושב הנהג למושב הנוסע יש כניסת AUX שאתה קונה לה כבל בננה רגילה מ2 הצדדים ומחבר כל מכשיר MP3 וגם המערכת קוראת MP3,אוטו דבר גם במאזדה 6,ב3 לא נראה לי

פורסם

שלי משנת 2008 אבל השינוי שאתה כותב עליו הגיע רק בסוף מרץ עם הדגם החדש

יש לו גם 5 הילוכים, מזגן מפוצל לנוסעים מאחור ו ESP

• תוכן חדש...