Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי ניראה כמו חום תקין. זה סה"כ קצת מעל החצי. אולי זה סימנים ראשונים של התחממות.

ממליץ לבדוק אם רדיאטור סתום, כמות נוזל קירור והאם מאורר עובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם זו הנקודה הגבוהה ביותר אליה מגיע המחוג, לא סביר שיש בעיה.

לכל רכב כמעט* יש את הנקודה הקבועה שאליה מגיע מחוג הטמפ, ואותה הוא לא צריך לעבור.

* ברכבים ישנים יותר, יש תנודה באזור מסויים בו המחוג "רשאי" לזוז, זהו טווח הטמפ' בו המנוע צריך לעבוד, כאשר הגעת המחוג לנק' העליונה מפעילה את המאוור, שגורם למחוג (ולטמפ.) לרדת לקצה התחתון.

פורסם

אפשר לראות שהתחום הריק מתחת למחוג מראה שהמנוע עדיין לא הגיע לטמפ' עבודה

ואילו התחום הלבן זה חום תקין לעבודת מנוע. לפי דעתי.

מה זה הלוח הזה ? לא ראיתי אותו בשום סקודה. אפשר תמונה של כל הלוח ושל הרכב מאחור ?

פורסם

אלפא,המאוורר עובד,הרדיאטור נבדק והוא תקין אבל יש מים רגילים כרגע ברדיאטור.יכול להיות שהחלפת המים לנוזל קירור ישנה את התחממות המנוע?

רקובי,האינדיקציה שלי לבדוק זה להשאיר את הרכב עובד?כי אני לא מתלהב לנסוע עליו אם הוא מתחמם.

רוברט,בקרוב אצלם כמה תמונות בשבילך

פורסם

האם הרכב נמצא אצליך הרבה זמן? אם כן מה היה החום הנורמלי שהשעון מגיע עד אליו בימים חמים? אם החום הנורמלי היה פחות מזה תבדוק אולי רדיאטור סתום, טרמוסטט תפוס.

הראש במכוניות האלו עדין מאוד ולעיתים קרובות הרבה פעמים שיפוץ ראש מנוע לא מצליח במכוניות האלו ואחרי זמן קצר הראש נשרף שוב (ללא סיבת התחממות) בעיה בבלוק של המנוע שקרתה מההתחממות פעם.

עצה שלי תבדוק קודם כל אם הראש טוב בבדיקת קומפרסיה, אם הראש הטוב תנקה רדיאטור ותבדוק תרמוסטט.

אני מכונאי ויש לי ניסיון מר עם הסקודות הללו אחרי ראש מנוע שלא תפס. שלפעמים החלפת סליבים פותרת את הבעיה.

פורסם
... אבל יש מים רגילים כרגע ברדיאטור...

מים רגילים? ז"א מי ברז? אם כן, גש במיידי (מחר על הבוקר) למוסך, שיעשו לך שטיפת מנוע ממי הברז, ושישימו לך מים ירוקים. בדרך הזו אתה עוד עלול לעוות ר"מ!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

זכריה,הרכב לא נמצא ברשותי הרבה זמן ואין לי מושג לגבי ההתחממות הקודמת.

אם הטרמוסטט היה תפוס אז המאוורר לא היה נדלק,לא?

מנחם,האם אפשר לעשות שטיפת מנוע באופן עצמאי?

פורסם

בידיוק רוברט,אני צריך רכב לעובדים שלי אז לקחתי את הסקודה לאחר שהלך לה ראש

הרכב נסע מאז שעשיתי לו ראש כ100 ק"מ בלבד

פורסם

אם הרכב עומד במקום ומונע, והמאוורר נכנס לפעולה, הוא נכבה לאחר 30 שניות בערך ?

ופעם שניה ושלישית, גם נכבה לאחר 30 שניות ? האם הוא מוריד את המחוג קצת ?

בסיום עבודתו של המאוורר גע בצינורות המים הגדולים, האם אתה מצליח ללחוץ עליהם קצת, או שיש לחץ חזק מאוד ?

(זהירות, חם !)

אתה עשית ראש ? נתת לרכב לעבוד עם הפקק של מיכל המים פתוח בהתחלה ?

את הפקק יש לסגור בעדינות כי האטם שבו רגיש מאוד.

אנשים איבדו ראשי מנוע בגלל פקקים כאלה וממשיכים לאבד.

הייתי מציע לך להחליף את הפקק בכל מקרה כי הוא עבר התחממות לפני כן.

פורסם

רוברט,קודם כל תודה על הסבלנות.

לגבי הפעלת המאוורר אז כן הוא נדלק כל פעם כמו שציינת.

לחצתי על הצינורות ואין לחץ נראה שהכל תקין.

כן,אני עשיתי את הראש.לא,לא נתתי לעבוד בלי המיכל מים.עד כמה זה קריטי לתת לרכב לעבוד בלי פקק ומה זה יבדוק בידיוק?

אני אחליף את הפקק כבר מחר

פורסם

בשמחה,

אם יש ברכב טרמוסטט, עדיף לתת לו לעבוד עם פקק פתוח, בהשגחה כמובן, עד שהטרמוסטט

יפתח, וככה יוצא גם האויר, את מקומו תופסים המים ואתה תראה שתצטרך להוסיף קצת מים.

אם אין טרמוסטט, לא חשוב.

בהצלחה

שבוע נעים

פורסם

אתה עשית את התיקון בעצמך?

אם כן, האם בדקת את הראש והאם בוצע ישור שטח?

האם הוחלפו ברגי ראש (גוז'ונים)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זכריה,הרכב לא נמצא ברשותי הרבה זמן ואין לי מושג לגבי ההתחממות הקודמת.

אם הטרמוסטט היה תפוס אז המאוורר לא היה נדלק,לא?

מנחם,האם אפשר לעשות שטיפת מנוע באופן עצמאי?

ההליך כולל:

פתיחת ינורות הרדיאטור (עליון ותחתון), העברת זרם מים, לניקוי כל הג'יפה, ולאחר שיוצאים מים נקיים, יש לחזק חזרה את הצינורות, למלא מים ירוקים, לנקז אויר ע"י הנעה בפקק פתוח, עד שיתחיל לנזול נוזל קירור.

***מומלץ לא לבצע בבית, אלא לתת למישהו מיומן ומקצועי לבצע זאת. המחיר נע בין עשרות ל500 ש"ח במקרה הגרוע ביותר.***

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...