Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קראתי את מה שאתם אומרים ויש לי מספר היערות :

אני רוכש באי-ביי מספר שנים.

מעולם לא קניתי ממוכר עם פחות מ99.2% רייטינג,

מלבד מוכר אחד שרכשתי ממנו תקליטור והיה לו 97% רייטינג, אבל מעל 150 אלף מוצרים עם 0 פידבקים רעים בשנה אחורה.

כן איתמר - אני אלך כאן עם הרוב, לרוב 95% פידבק זה לא מזהיר.

אני רכשתי הכל מDVD-ים ועד מוצרי רכיבה במאות וגם פעמים-שלוש באלפים של שקלים, עם בחירתו של SELLER טוב - אין בעיות.

בנוסף, כשהיו כאלה - כל תלונה ל-PAYPAL נענתה בצורה נכונה ומקצועית ללא עיכובים וב-99% מהמקרים קיבלתי את מלוא הכסף בחזרה, פעם אחת אני ביטלתי תלונה אחרי הסדר עם המוכר.

אני משתדל תמיד לתת פידבק חיובי - אני מעל 100 רכישות ופעם אחת נתתי פידבק שלילי על מוצר שלא היגיע ו-PAYPAL זיכו אותי לאחר שהמוכר לא ענה למיילים (גם לא לאלו של PAYPAL) ופעם אחת נתתי פידבק נייטרלי - חשוב להיות אמיתי והוגן למען רכישות של אחרים .

אי-ביי הוא הדבר הטוב ביותר שקרה לעולם המסחר ברשת לדעתי, זה הדבר הקרוב ביותר ללחיות ו\או לרכוש בחו"ל , אני רוכש שם כל חודש דברים שלעולם לא יהיו פה בארץ במחירים מגוחכים עד בלתי-יאומנו, ומי שמכיר אותי יודע שאני אדם ממותג לאללה ופדנט בטירוף על כל שטות ולכן כל רכישה שלי היא אכן מוצלחת , ככה זה - כבדו אותם אבל תבדקו אותם טוב טוב , תצאו נשכרים.

העליתי בזמנו לפורום מדריך לאי-ביי שבניתי על הפורמט הישן של האתר -

לשימושכם ומכיוון שהנושא עלה, העליתי אותו שוב לרשת עבורכם - ליחצו כאן ותורידו אותו שוב (כפתור ההורדה בחלק התחתון של הדף בצבע כתום),

בתקווה ויעזור לכם בקניותיכם , זה בסיסי אבל טוב למי שמתחיל שם.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

רק עכשיו אני רואה את הת'רד לאחר שאני ממעט לגלוש באתר בזמן האחרון.

אני בזמנו חיפשתי מונו לסאב שלי ומבחינת תמורה למחיר לא מצאתי יותר טוב מdls -A6 .

אחרי חיפוש באיביי שתי חנויות הציעו את ההצעה הטובה ביותר:

indoaudio ו- tristate audio ,טריסטייט רצו משלוח יקר או משהו כזה ואינדו יותר זול הייתי כבר לקראת רכישה כשברגע האחרון החלטתי לעשות בדיקה קטנה .

הקשתי את השם של החברה בגוגל...

מה אומר לכם-יצא לי האוויר מהמפרשים ומהר!

המון תגובות זועמות של לקוחות על בעיות בהגעת משלוחים מאוחר או אי הגעה בכלל, פעמים רבות לצערי אנו חכמים בדיעבד חבל שלא שאלת בפורום לפני שהזמנת אולי זה היה מועיל.

העיקר שהעלת את זה לפורום כך נוכל ללמוד מטעויות של אחרים.

פורסם

קודם כל הבעיה היא לא בחנות אלא בלקוחות, ואני אסביר למה.

אנשים קונים באיביי כאילו זה משחק.

לפני שקונים באיביי צריך לעשות שעורי בית:

1. איביי לא אחראית על הכסף שלכם, היא לא יכולה להחזיר לכן אגורה(למעט עמלות מכירה אבל זה רק למוכרים ולא לקונים).

2.PAYPAL כן מכסה אותכם בביטוח עד 2000$, אבל זה רק בתוקף 30 יום לאחר שהמכירה נגמרה, צריך להגיש בקשה לזיכוי כי המוצר לא הגיע.

3.במקביל צריך גם לדעת שאיביי מאפשרים עד 45 יום כדי להגיש בקשה לזיכוי(למרות שהם בכלל לא יכולים לזכות אבל זה חלק מההליך הפורמלי). ואחרי 30 היום בכסף בכל מקרה אבוד.

4. הרייטינג של המוכרים הוא חשוב מאוד , אבל גם פה יש גבולות, תבינו כשמדובר על חנויות גדולות שמוכרות גם לכל העולם, תמיד יש תקלות, אין דבר כזה 100%.

תמיד יכול להגיע פריט שבכלל לא הזמנתם - (לא בעיה, PAYPAL גם מכסה את זה).

משלוחים בינלאומיים יכולים להתעקב בגלל מליון ואחת סיבות וצריך להבין את זה.

95% רייטינג זה מעולה, תחשבו שאתם פשוט מפונקים.

חומר למחשבה: אני משוכנע של30% מהפורום יש בעיה כזאת או אחרת עם חברת סלולר(פלאפון,מירס,אורנג',סלקום) ועדיין כולם ממשיכים להיות לקוחות שלהם ולשלם להם מאות שקלים כל חודש.

אבל לקנות ממוכר שיש לו 95% זה לא?

בקיצור, אני מכיר באופן אישי את החנות הנ"ל הזמנתי למעלה מ15 פריטים מהחנות הנ"ל, ובכמה שנים הטובות שאני משתמש באיביי היה לי רק נסיון מצויין החנות הנ"ל.

יש לפעמים תקלות, רק צריך לדעת איך לפתור אותם.

אגב, ב99.9% מהמקרים את כל ההזמנות שלי מהם עשיתי בטלפון, היום זה לא סיפור מסובך וחוסר הרבה צרות.

under construction..

פורסם

אני די מסכים עם הרוב, 95% זה גרוע, ואי ביי זה אחד האתרים הבטוחים לקנייה אם יודעים ממי לקנות.

בקשר לטיפים להחזיר את כספך, לא דובר פה על טיפ אחד ומאוד חשוב. אם קנית את המוצרים בכרטיס אשראי אז חברת האשראי מחוייבת לכך שתקבל את המוצרים, אם לא קיבלת אותם תפנה לחברת האשראי (ועזוב אותך מלהתעסק עכשיו עם עורכי דין בארה"ב) והם כבר ידאגו ליצור קשר עם מי שצריך ולהפעיל את סוללת עורכי הדין שלהם במקרה הצורך, אבל מה שבטוח זה שאתה תקבל בסוף את הכסף שלך, מניסיון.

פורסם

שימו לב שאם אתם קונים לדוגמא מאייבי גרמניה או כל אייבים ארופאיים (חוץ מאנגליה ששם זה שונה) הפיידבאקים של כולם יותר נמוכים זאת אומרת אני קונה משם מהרבה אנשים עם 97 אחוז עם אלפי פיידבאקים. ששם כנראה ממהרים לתת תגובה שלילית וגם אם משהו לא היה בדיוק כמו שהם ציפו הם שמים פיידבאק נטרלי.

בגדול ללקוח יש יותר כח מלמכור, ובתור מוכר אני כל הזמן בלחץ שהכסף ישאר אצלי ושהלקוח יהיה מרוצה כי פיידבאק שלילי אחד יכול לדפוק לי את כל העסק.

בתור לקוח שם אני מרגיש מאוד בטוח ואני יודע שהאם אני לא יקבל את המוצר אני יקבל את הכסף ואני כבר ימצא משהו אחר לקנות ממנו.

S2000

פורסם

למדתי תודה אני ידע להזער.

mazda 3 2008

Jin Ba Ii Tai

מכונית היא אחלה כלי להחזרה בתשובה,

תמיד כשאני נוהג כולם מתפללים כל הדרך.

• תוכן חדש...