Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל זה אמרתי דור ראשון, לרובן אין כריות אוויר והמערכת ה"משוכללת" היחידה זה הזרקה, שאיתה יש לי פחות בעייה, כי בכל זאת צ'וק זה מעצבן..

למיאטה דור ראשון יש 2 כריות אוויר.

מיאטה דור ראשון זה רכב יותר מורכב מכאנית משמעותית מפיאט אונו.

מיאטה דור ראשון זה גם רכב יותר אמין מפיאט אונו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתנצל אבל באמת הורדת להנחתה... כשיופי פוגש איכות - חשבתי שמדובר לפחות ב-S3.

בכל מקרה, בתור אחד שהיה לו בעבר פיאט אונו ואחר כך גולף 1.8 ואחר כך VR6 אני יכול להגיד לך שלדברים טובים מתרגלים מהר, גם העקרונות מתגמשים בהתאם.

חוצמזה, אל תדאג, לא כל כך מהר מגיעים לרכב שהוא כולו מחשבים וצמות שבו אתה לא מבין כלום. יש עוד כמה תחנות בדרך.

פורסם
למיאטה דור ראשון יש 2 כריות אוויר.

מיאטה דור ראשון זה רכב יותר מורכב מכאנית משמעותית מפיאט אונו.

מיאטה דור ראשון זה גם רכב יותר אמין מפיאט אונו.

אני לא רוצה להפוך את זה לשרשור על מיאטה כי זה לא קשור אבל

For the 1994 model year, the first-generation MX-5 was freshened with the introduction of the more powerful 1.8 L (110 cu in) BP-ZE engine, dual airbags and a limited slip differential in some markets.

מה שאומר שאני צריך למצוא מיאטה 93..חח

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

המיאטה יובאה לישראל בצורה סדירה החל משנת 95'.

ישנן יחידות בודדות שהובאו בייבוא אישי מלפני שנה זו, בעלות מנוע 1,600, חלקן גם אוטומטיות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני לא רוצה להפוך את זה לשרשור על מיאטה כי זה לא קשור אבל

מה שאומר שאני צריך למצוא מיאטה 93..חח

עזוב אותך מכוניות יפניות מסובכות, תעבור לפיאט 127,

היה לי חבר , שהיה צריך לנסוע עם מטריה בתוך האוטו בחורף כי נכנס לו גשם מהגג...

אבל העיקר שאין חיישנים והמכאניקה פשוטה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
למה להחליף?

כי הגיע הזמן להתקדם בחיים. העולם הלך קדימה, הרכב ישן ,לא בטיחותי ולא מתאים לשנות ה2000.

צריך להשלים עם העניין שהמחירון יורד ויורד עם השנים....

גם המחשב פנטיום 3 שלך בן ה10 שנים כבר לא מתאים לרוח התקופה הנוכחית... :D

אני צריך להכיר בינך ובין דוד שלי , שנוסע על פיאט אונו שנת 92 מנוע 1000 לבנה בצבע טיפקס(הוא עשה תיקוני צבע עם טיפקס), והם משפחה של 6 נפשות....

יתהפך העולם והוא לא יחליף את האונו. הוא מעדיף לעשות נגלות בנסיעה לכל מקום.

למה?

כנראה שריטה עמוקה.

גם המחשב שלו בגיל של המחשב שלך והוא עדיין לא רוצה להחליף.... וזה לא עניין של כסף . לא זה ולא הרכב. כסף לא חסר.

כנראה שאתם אותו טיפוס...

בנוגע לכיסוי הגה : הכיסוי הזה, מלבד העובדה שהוא נראה מכוער גם כחדש, הוא כיסוי סיני סוג ז' , שמתרופף עם הזמן,

ובסופו של דבר תגיע למצב בו אתה מסובב את הכיסוי וההגה נשאר במקום. זה אולי לא קורה עכשיו,

אבל זה עלול לקרות במצב של סכנת חיים.

מכיוון שגם ככה הרכב עם 0 כוכבי בטיחות , וללא איבזור בטיחותי בכלל, הייתי משתדל לפחות שתהיה לי עליו שליטה מלאה בכל מצב.

טוב אם זה ככה אז אתה תמשיך לסוע עם רכב בטיחותי המתאים לשנות האלפיים ולשלם פול טנק בדלק שעולה פי 2 ויותר ממה שנכנס באונו ובסופו של דבר פול טנק שלי יספיק לאותה הנסיעה כמו פול טנק שלך רק ההבדל היחיד הוא שאצלי פול טנק זה 200 שקל ואצלך זה400 (השערה).

איך הסידור?? מתאים לך??.

אני אוהב את האנשים האלה שקונים מכוניות חדשות (שמתאימות לשנות האלפיים) וממשכנים את אמא ואבא שלהם , אז למה לי להכנס לחובות כשאני יכול לקנות אוטו שעולה 7000 שקל ויעשה את אותה העבודה בדיוק כמו רכב חדש (כזה שמתאים לשנות ה2000) ובפחות כסף אבל סבבה יש כאלה שהפוזה על אנשים עושה להם אז , אז פוזה עולה כסף!

פורסם

להגיד "תחליף אוטו" זה מצחיק כתשובה ל"הצעות ייעול", אבל אם גיא אוהב את האוטו, ואם מצב האוטו לשביעות הרצונו, אין מה לנסות ולשכנע.

אז נכון שהרכב כבר בן 15 ואולי הוא לא מתאים מבחינה בטיחותית לשנת 2008 (ובינינו, רוב הנהגים לא מתאימים לשנת 2008 ) ונכון שגיא השגיע כמעט 100% ממחיר הקנייה בתיקונים, אבל זה מה שעושה לו את זה- לקום בבוקר ולראות את האונו המטופחת שלו, בדיוק כמו שאייל מבסוט מהגולף שלו.

לא כל מי שקונה רכב חדש ממשכן את אבא ואמא שלו בשביל זה ולא מנומס להיכנס לאנשים לכיס.

חוצמזה, גיא, ברור שאם תחליף את האונו בדגם 2001 אתה תפסיד. אוטו זה דבר שמהרגע הראשון אתה מפסיד עליו ולא להחליף בגלל השיקול הזה זה קצת טפשי.

מדבקת i love fiat נמצאת בחלק החיצוני. שרידי מדבקת "אחריות ל250,000 ק"מ או 3 שנים" נמצאים בפנים ונראה לי ששם כבר אין פסי הפשרה.

אדוני היו"ר, כנסת נכבדה, אני סיימתי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רק תיקון קטן: מדבקת "i love fiat" נמצאת בחלק הפנימי של השמשה, על פסי הפשרת האדים. בכל אופן המדבקה תוסר מחר בעדינות.

לגבי המדבקה שהדביקו לפני 15 שנה "FIAT- אחריות ל- 250,000 ק"מ או 3 שנים" היא נמצאת גם בחלק הפנימי של השמשה. ניסיתי להסירה לאחר שדהתה מהשמש ואי אפשר, מדבקה זו אינה מודבקת על פסי הפשרת האדים.

בכל אופן- מסכים עם שביט וקווסאקי. החזקת רכב ישן חוסכת כסף מכל הבחינות (דלק, ירידת ערך, עלות חלפים, עלות עבודות וביטוח) בניגוד להחזקת רכב חדיש- שאומנם אכן נותנת פוזה, הרגשה טובה ואפילו שקט ממוסכים אך האחזקה יקרה משמעותית אם עושים את החשבון כמו שצריך.

פורסם
טוב אם זה ככה אז אתה תמשיך לסוע עם רכב בטיחותי המתאים לשנות האלפיים ולשלם פול טנק בדלק שעולה פי 2 ויותר ממה שנכנס באונו ובסופו של דבר פול טנק שלי יספיק לאותה הנסיעה כמו פול טנק שלך רק ההבדל היחיד הוא שאצלי פול טנק זה 200 שקל ואצלך זה400 (השערה).

איך הסידור?? מתאים לך??.

אני אוהב את האנשים האלה שקונים מכוניות חדשות (שמתאימות לשנות האלפיים) וממשכנים את אמא ואבא שלהם , אז למה לי להכנס לחובות כשאני יכול לקנות אוטו שעולה 7000 שקל ויעשה את אותה העבודה בדיוק כמו רכב חדש (כזה שמתאים לשנות ה2000) ובפחות כסף אבל סבבה יש כאלה שהפוזה על אנשים עושה להם אז , אז פוזה עולה כסף!

אם אין לך כסף - לא לרכישה , לא לאחזקה וגם לא לתדלוק - אל תקנה.

לא הכל עניין של כסף בחיים, אני בהחלט מסכים שצריך להתאים את רמת ההוצאות לרמת ההכנסות.

אבל אם יש ביכולתך לשדרג את הרכב, ואתה מעדיף לנסוע בפחנוע מתחילת שנות ה80 במקום לפרגן לעצמך משהו שהוא הרבה יותר רכב, הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר נוח וכיפי לנהיגה, הרבה יותר אמין - אז כנראה ההמלצה שלי לא ממוענת אליך.

לא יודע מה זה פול טנק באונו, אבל זה בטוח לא 55 ליטר כמו בגולף. אולי 30 במקרה הטוב.

אתה בטח מאלה שממלאים כל פעם ב50 שקל כדי להרגיש שאתה לא מוציא כסף על דלק.

אגב, להתקדם לרכב כמו פולו, שנת 2000 ב20-22 אלף שקל זה לא משהו בשמיים לרוב האנשים, וזה הרבה יותר רכב

מכל הבחינות. מדובר כאן על כמה ליגות מעל פיאט אונו, סובארו DL , שרייד ,סוויפט או כל אחד מרכבי התפרנים האחרים שתוכננו בשנות ה70 והחלו להימכר בשנות ה80 המוקדמות.

בכל מקרה -איש איש באמונתו יחייה.

בשבילי רכב זה הרבה יותר מהגעה מנק' A ל B , ובטוח לא מעניין אותי אם הוא צורך 1:10 או 1:12 כי זה באמת פרוטות.

לא היה נעים לי בהתחלה, אבל GIVE ME A BREAK

כשיופי פוגש איכות עם פיאט אונו?

אז מה אני אכתוב?

מה בעליו של בנטלי יכתוב ? או אולי בימרית חדשה?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבר'ה, אישית אני שונא את האונו (אחד הדברים המכוערים שיש לדעתי) אבל תכל'ס

Beauty is in the eye of the beholder

תנו לבנאדם לחיות את חייו עם הרכב השמור שלו, תפסיקו לנסות לחנך אותו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אייל, אני מנסה להבין את פשר האנטי שלך לזה שגיא מחזיק פיאט בת 15 ונהנה מכל רגע. אוטו זה גם שיקול כלכלי ומשפטים כמו "אם אין לך כסף - לא לרכישה, לא לאחזקה וגם לא לתדלוק - אל תקנה" הם די אטומים, במחילה מכבודך. אפשר להחזיק אוטו מבלי להיכנס להוצאות רבות מידי, ואם האוטו במצב טוב (ובמקרה הזה- טוב מאוד) ובנוסף אם אוהבים את האוטו, אני באמת לא מבין מה הבעיה.

כנס לפורום אספנות, ותראה שם שירשור של בעלים של וספה שנת 69', שמשתמש בה כרכב יומיום, או הודעות רבות של בעלים של רנו 16, כנ"ל. מה כל כך רע בזה? בגלל שזה אספנות?

יכול להיות שבגלל שזו פיאט אונו? ואם גיא היה בעליו של גולף MK2 משנת 90, אז היה הדבר יותר טוב?

צר לי אם זה נשמע כאילו אני תוקף אותך, חלילה. אני לא כ"כ מבין את האנטי :-D

בידידות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אם אין לך כסף - לא לרכישה , לא לאחזקה וגם לא לתדלוק - אל תקנה.

לא הכל עניין של כסף בחיים, אני בהחלט מסכים שצריך להתאים את רמת ההוצאות לרמת ההכנסות.

אבל אם יש ביכולתך לשדרג את הרכב, ואתה מעדיף לנסוע בפחנוע מתחילת שנות ה80 במקום לפרגן לעצמך משהו שהוא הרבה יותר רכב, הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר נוח וכיפי לנהיגה, הרבה יותר אמין - אז כנראה ההמלצה שלי לא ממוענת אליך.

לא יודע מה זה פול טנק באונו, אבל זה בטוח לא 55 ליטר כמו בגולף. אולי 30 במקרה הטוב.

אתה בטח מאלה שממלאים כל פעם ב50 שקל כדי להרגיש שאתה לא מוציא כסף על דלק.

אגב, להתקדם לרכב כמו פולו, שנת 2000 ב20-22 אלף שקל זה לא משהו בשמיים לרוב האנשים, וזה הרבה יותר רכב

מכל הבחינות. מדובר כאן על כמה ליגות מעל פיאט אונו, סובארו DL , שרייד ,סוויפט או כל אחד מרכבי התפרנים האחרים שתוכננו בשנות ה70 והחלו להימכר בשנות ה80 המוקדמות.

בכל מקרה -איש איש באמונתו יחייה.

בשבילי רכב זה הרבה יותר מהגעה מנק' A ל B , ובטוח לא מעניין אותי אם הוא צורך 1:10 או 1:12 כי זה באמת פרוטות.

לא היה נעים לי בהתחלה, אבל GIVE ME A BREAK

כשיופי פוגש איכות עם פיאט אונו?

אז מה אני אכתוב?

מה בעליו של בנטלי יכתוב ? או אולי בימרית חדשה?

מכל מה שרשמת רק משהו אחד תפס את לי את העין והוא מודגש

רכב כזה אמין לא ניתן יהיה להשיג גם עוד 100 שנה , לא פלא שהמחירון של הרכב הזה משנת 91 עומד על סביבות ה10 אלף שקל. לא אהבתי בכלל את ההשוואה שלו לפולו .

ודרך אגב, יש כאלו שיותר נהנים לנהוג על אונו או סובארו DL מי אתה שתקבע למי נוח לנהוג על מה??.

פחות יהירות לא תזיק לאף אחד , לא לכולם יש 20 אלף שקל לשים על אוטו ולא לכולם יש מספיק כסף בשביל למלאות 55 ליטר דלק באוטו ואגב אני לא מאלה שממלאים 50 שקל דלק באוטו אבל אני גם לא שופט אותם , לא לכולם יש אפילו את ה200 שקל לשים במכה אז הם שמים דלק כשיש להם .

פורסם

שביט - אין לי שום אנטי נגד האונו , אלא נגד הקונספט שהועלה כאן בשרשור: שאין סיבה לקנות רכבים חדשים יותר בלי קשר לזה אם יש או אין כסף.

כשאמרתי אל תקנה - התכוונתי לאל תקנה רכב חדש יותר אם אין לך כסף.

אבל אם אין לך בעיה של כסף, אתה חי בארמון מזהב ונוסע בסוזוקי סוויפט שנת 86, אז יש לך בעיה...

בעל הדירה הקודם שלי, אדם שהוא מולטי מליונר שהשכיר לי ולכמה שותפים וילה יוקרתית בתל ברוך (צפון ת"א),

ויש לו עוד לא מעט נכסים כאלה, נוסע בסובארו 700 (אם אני לא טועה), הדגם שהיה לפני הג'אסטי , שנת 82 בצבע חלודה.

קוואסקי היקר:

בנוגע ל DL , סובארו DL ידנית היה הרכב הראשון שלי (אי שם ב96) ואני מכיר אותו היטב.

לפניו לא היה לי רכב אז נהגתי רבות בפיאט אונו (שנת 91) של חבר.

לאחר מכן ב11 השנים הבאות התקדמתי לפיג'ו 306 , לפולו ,לגולף ובסופו של דבר לגולף GTI.

אין כאן שום יהירות , אז תפסיק להכניס לי מלים לפה.

בקשר לאלה שאין להם כסף ל55 ליטר, אתה צודק.

אין להם כסף לזה כי פסיכולוגית זאת הוצאה גדולה בשביל פעם אחת , אבל יש להם כסף ל10 פעמים 5.5 ליטר :D

אם אין לך 300 ש"ח לשים על הרכב, אז כנראה שאתה לא צריך להחזיק רכב...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...