Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצעת שיפור?

להחליף רכב...?

בקשר לדז'ה וו....אתה לא לבד, יש לי דז'ה וו חזק של מישהו שצילם מאזדה 6 אפורה ושם בפורום תמונות יפות של מכונית "מיוחדת במינה"!!!

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק דבר אחר שטיפה הפריעה לי בעין זה החלק האחורי של הרכב אם אתה יכול אז תוריד את המדבקות

ותסתיר את האגזוז זה יביא לרכב מראה טיפה יותר סולידי.

עצור!

אם טרם הורדת את המדבקה, חשוב פעמיים.

האם פסי הפשרת האדים תקינים?

האם המדבקה עליהם?

אם התשובה על 2 השאלות היא כן, קח בחשבון שהסרת המדבקה עלולה להסיר את פסי החימום הנ"ל, ליצור נתק במעגל ולקלקל, חבל.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

מצטרף להמלצה שעלתה באחת ההודעות הראשונות להוריד את כיסוי ההגה, הוא לא בטיחותי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
הצעת שיפור?

להחליף רכב...?

אני באמת לא רואה איך אפשר למכור רכב מושקע שכזה, ועוד בסכום מגוחך של 4900 ש"ח (המחירון להחודש). מבחינתי זה למכור רכב בחינם, לא חבל שמישהו אחר יהנה מההשקעה שלי?

עצור!

האם המדבקה עליהם?

אם התשובה על 2 השאלות היא כן, קח בחשבון שהסרת המדבקה עלולה להסיר את פסי החימום הנ"ל, ליצור נתק במעגל ולקלקל, חבל.

עדיין לא הורדתי את המדבקה, בקושי נסעתי ברכב הוא עומד בחנייה..

פסי הפשרת האדים תקינים, בעצם אין מערכת ברכב או מתג שלא תקינים, הכל עובד. אכן המדבקה עליהם אבל היא יחסית חדשה, מדובר במדבקה שסמל"ת חילקו באחד מהמפגשים. אם תשים לב לכל פיאט חדשה שיוצאת מהסוכנות היא יוצאת עם מדבקה זו.

מצטרף להמלצה שעלתה באחת ההודעות הראשונות להוריד את כיסוי ההגה, הוא לא בטיחותי.

אני קראתי בפורום כמה וכמה דעות של אנשים שטוענים שהכיסוי הזה לא בטיחותי, אבל הכיסוי הנוכחי נמצא כבר כ- 4 שנים על ההגה ועדיין לא היו לי איתו שום בעיות, גם עם הכיסוי הקודם לפניו לא היו לי בעיות והוא הוחלף רק בגלל שהוא נקרע.

חוץ מזה שנעים לגעת בהגה הרבה יותר עם הכיסוי הזה.

פורסם

למה להחליף?

כי הגיע הזמן להתקדם בחיים. העולם הלך קדימה, הרכב ישן ,לא בטיחותי ולא מתאים לשנות ה2000.

צריך להשלים עם העניין שהמחירון יורד ויורד עם השנים....

גם המחשב פנטיום 3 שלך בן ה10 שנים כבר לא מתאים לרוח התקופה הנוכחית... :D

אני צריך להכיר בינך ובין דוד שלי , שנוסע על פיאט אונו שנת 92 מנוע 1000 לבנה בצבע טיפקס(הוא עשה תיקוני צבע עם טיפקס), והם משפחה של 6 נפשות....

יתהפך העולם והוא לא יחליף את האונו. הוא מעדיף לעשות נגלות בנסיעה לכל מקום.

למה?

כנראה שריטה עמוקה.

גם המחשב שלו בגיל של המחשב שלך והוא עדיין לא רוצה להחליף.... וזה לא עניין של כסף . לא זה ולא הרכב. כסף לא חסר.

כנראה שאתם אותו טיפוס...

בנוגע לכיסוי הגה : הכיסוי הזה, מלבד העובדה שהוא נראה מכוער גם כחדש, הוא כיסוי סיני סוג ז' , שמתרופף עם הזמן,

ובסופו של דבר תגיע למצב בו אתה מסובב את הכיסוי וההגה נשאר במקום. זה אולי לא קורה עכשיו,

אבל זה עלול לקרות במצב של סכנת חיים.

מכיוון שגם ככה הרכב עם 0 כוכבי בטיחות , וללא איבזור בטיחותי בכלל, הייתי משתדל לפחות שתהיה לי עליו שליטה מלאה בכל מצב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף מכונית ישנה ופשוטה שאני יכול להבין מה הולך בה, ולא איזה הר מחשבים וכריות אוויר, עם חיישנים שנסתמים מגרגיר אבק ואז כל האוטו עושה בעיות וכל מני בעיות שאלוהים יודע מאיפה באו ושאם אתה רוצה לעשות איזה שינוי חס וחלילה אז אסור לך לגעת בשום דבר.

גם שאני יחליף אוטו זה יהיה כנראה לאוטו ישן אחר, רק משהו יותר ספורטיווי (כמו למשל מיאטה דור ראשון) או אספנות (מיני, חיפושית). אלא אם כן יצאו מכוניות חשמליות טובות ופשוטות, זה כבר יגרום לי להתלבט הרבה..

אני חושב שכל מי שמחזיק פיאט אונו בלי שיהיה לו שום בעייה כספית חושב ככה, וגם כל מי שקונה סובארו DL ומשפץ אותה.. אנשים אוהבים פשטות.

אבל בקשר לכיסוי הגה אני מסכים איתך מאוד :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אם כבר, אז לעבור לאונו טורבו....

אה אופס,אין בנמצא.

קיצר,שים טורבו,תוריד את הכיסוי הגה המעפן הזה,תזמין מחו"ל הגה מתאים וסגור עניין.

אוטו של 4500 שקל באמת לא יימכר ביותר,אז חבל.

פורסם
למה להחליף?

כי הגיע הזמן להתקדם בחיים. העולם הלך קדימה, הרכב ישן ,לא בטיחותי ולא מתאים לשנות ה2000.

צריך להשלים עם העניין שהמחירון יורד ויורד עם השנים....

גם המחשב פנטיום 3 שלך בן ה10 שנים כבר לא מתאים לרוח התקופה הנוכחית... :D

אני צריך להכיר בינך ובין דוד שלי , שנוסע על פיאט אונו שנת 92 מנוע 1000 לבנה בצבע טיפקס(הוא עשה תיקוני צבע עם טיפקס), והם משפחה של 6 נפשות....

כנראה שאתם אותו טיפוס...

המחשב בן 8 שנים ו- 7 חודשים, עובד מצויין אבל כנראה שיוחלף.

סלח לי, אבל המקרה שאתה מתאר בקשר לדוד שלך זהו מקרה של קמצנות ולא של סריטה. אני מכיר את המקרה מקרוב, מכיוון שגם דוד שלי נוסע על אופל קדט סטיישן מודל 88' שעברה כבר מעל ל- 300K (לא יודעים בדיוק כי מד המרחק התקלקל), ולא מוכן להחליף אותה למרות שכסף ממש לא חסר לו בלשון המעטה.

אני השקעתי על רכב זה בתוך 7 שנים מעל 15,000 ש"ח רק על תיקונים (כל בעיה שצצה ישר למוסך. ספר קבלות מלא ומסודר לפי תאריכים) לא כולל כל מיני דברים לרכב כמו שמנים הכי טובים, נוזל קירור איכותי, מוצרי טיפוח כמו פוליש, ווקס, שמפו לרחיצת מכוניות, רדיו דיסק צנוע שהתקנתי וגם רמקולים אחוריים 4 אינץ' במקומות המקוריים ועוד ועוד.

אם אני אמכור ואקנה רכב חדיש (מעל שנת 2001) אני אפסיד כסף, וחבל. ברכב הזה אפשר לנסוע עוד המון המון שנים ללא בעיות מיוחדות, וגם אם ילך ראש מנוע זה לא הוצאה יותר מידי גדולה כדי לתקן ברכב כזה. אם אני לדעתך טועה אתה מוזמן כמובן לתקן אותי.

אני לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף מכונית ישנה ופשוטה שאני יכול להבין מה הולך בה, ולא איזה הר מחשבים וכריות אוויר, עם חיישנים שנסתמים מגרגיר אבק ואז כל האוטו עושה בעיות וכל מני בעיות שאלוהים יודע מאיפה באו ...

אני חושב שכל מי שמחזיק פיאט אונו בלי שיהיה לו שום בעייה כספית חושב ככה, וגם כל מי שקונה סובארו DL ומשפץ אותה.. אנשים אוהבים פשטות.

מסכים איתך לחלוטין, אני לא יכול לומר שלא חשבתי גם על הנושא הזה. יש לי בסה"כ 3 נורות התראה בלוח השעונים, הכל פשוט וקל לתיקון, מחירי התיקונים זולים (במידה ואתה לא נכנס למוסך מורשה), צריכת הדלק נמוכה והרכב מאובזר מבחינת נוחות. גם שהיו לי בעיות של כיבויי מנוע, קרטועים וכ' הרכב נשלח לצביקה בנתניה לשיפוץ קרבורטור ונגמר הסיפור, אין צורך להתחבר למחשבים ולהחליף חיישנים של מערכות הזרקה וכ'.

אם כבר, אז לעבור לאונו טורבו....

אה אופס,אין בנמצא.

אוטו של 4500 שקל באמת לא יימכר ביותר,אז חבל.

בנוגע לאונו טורבו, יש בנמצא והיתה למכירה לא מזמן. מסתובבת באיזור חיפה אונו טורבו דור שני שמורה מאוד, עברה כ- 160K ונראית מקורית חוץ מסמל שהצמידו עליה מאחור ומלפנים.

הרכב שלי שווה 4900 לפי המחירון של החודש כמו שכבר ציינתי, בכל מקרה מהבחינה הזו לא תהיה לי בעיה למכור אותו גם קצת מעל המחירון, אבל עדיין לא משתלם כלכלית, זה הפסד ענק- ממש חבל.

פורסם
עצור!

האם המדבקה עליהם?

פסי הפשרת האדים נמצאים על הזכוכית בתוך האוטו והמדבקה מודבקת מבחוץ..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
המחשב בן 8 שנים ו- 7 חודשים, עובד מצויין אבל כנראה שיוחלף.

סלח לי, אבל המקרה שאתה מתאר בקשר לדוד שלך זהו מקרה של קמצנות ולא של סריטה. אני מכיר את המקרה מקרוב, מכיוון שגם דוד שלי נוסע על אופל קדט סטיישן מודל 88' שעברה כבר מעל ל- 300K (לא יודעים בדיוק כי מד המרחק התקלקל), ולא מוכן להחליף אותה למרות שכסף ממש לא חסר לו בלשון המעטה.

אני השקעתי על רכב זה בתוך 7 שנים מעל 15,000 ש"ח רק על תיקונים (כל בעיה שצצה ישר למוסך. ספר קבלות מלא ומסודר לפי תאריכים) לא כולל כל מיני דברים לרכב כמו שמנים הכי טובים, נוזל קירור איכותי, מוצרי טיפוח כמו פוליש, ווקס, שמפו לרחיצת מכוניות, רדיו דיסק צנוע שהתקנתי וגם רמקולים אחוריים 4 אינץ' במקומות המקוריים ועוד ועוד.

אם אני אמכור ואקנה רכב חדיש (מעל שנת 2001) אני אפסיד כסף, וחבל. ברכב הזה אפשר לנסוע עוד המון המון שנים ללא בעיות מיוחדות, וגם אם ילך ראש מנוע זה לא הוצאה יותר מידי גדולה כדי לתקן ברכב כזה. אם אני לדעתך טועה אתה מוזמן כמובן לתקן אותי.

מסכים איתך לחלוטין, אני לא יכול לומר שלא חשבתי גם על הנושא הזה. יש לי בסה"כ 3 נורות התראה בלוח השעונים, הכל פשוט וקל לתיקון, מחירי התיקונים זולים (במידה ואתה לא נכנס למוסך מורשה), צריכת הדלק נמוכה והרכב מאובזר מבחינת נוחות. גם שהיו לי בעיות של כיבויי מנוע, קרטועים וכ' הרכב נשלח לצביקה בנתניה לשיפוץ קרבורטור ונגמר הסיפור, אין צורך להתחבר למחשבים ולהחליף חיישנים של מערכות הזרקה וכ'.

בנוגע לאונו טורבו, יש בנמצא והיתה למכירה לא מזמן. מסתובבת באיזור חיפה אונו טורבו דור שני שמורה מאוד, עברה כ- 160K ונראית מקורית חוץ מסמל שהצמידו עליה מאחור ומלפנים.

הרכב שלי שווה 4900 לפי המחירון של החודש כמו שכבר ציינתי, בכל מקרה מהבחינה הזו לא תהיה לי בעיה למכור אותו גם קצת מעל המחירון, אבל עדיין לא משתלם כלכלית, זה הפסד ענק- ממש חבל.

שמע, המקרה של דוד שלי לא קשור לקמצנות, אלא כפי שציין פה בעל האונו השניה - הוא אוהב את הפשטות ולא מעניין אותו במה הוא נוסע.

להשקיע 15 אלף שקל על פיאט אונו ששווה 4000 שקל זה לא בזבוז כסף?

לא השקעתי כזה סכום על תיקונים על בשתי הגולפים והפולו שהיו לי ב7 השנים האחרונות גם יחד - ולא חסכתי עליהן שקל.

בקיצור, תמשיך להנות אם אתה נהנה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף מכונית ישנה ופשוטה שאני יכול להבין מה הולך בה, ולא איזה הר מחשבים וכריות אוויר... גם שאני יחליף אוטו זה יהיה כנראה לאוטו ישן אחר, רק משהו יותר ספורטיווי (כמו למשל מיאטה דור ראשון)

מיאטה דור ראשון ממש לא דומה בפשטותה המכאנית לרכב כמו פיאט אונו.

לא שבגלל ריבוי החיישנים והמחשבים וכריות האויר היא תתקלקל כל שני וחמישי,

אבל עדיין - פיאט אונו הוא רכב הרבה יותר פשוט מכאנית.

STIO - תהנה עם כיסוי הההגה שלך. אני בטוח שלדארווין יהיה מה להגיד מתישהו :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני מתנצל,

אבל זה מה שקורה כשיופי פוגש איכות:

b33088-rolls-royce-phantom.jpg

אבל הרכב שלך באמת שמור ברמה מעולה יחסית לגילו ונראה טוב מאד ביחס לשאר הUno שנמצאות בארץ.

אני ממליץ לך לשמור עליו ככה, או כבר להחליף לרכב חדש יותר.

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
מיאטה דור ראשון ממש לא דומה בפשטותה המכאנית לרכב כמו פיאט אונו.

לא שבגלל ריבוי החיישנים והמחשבים וכריות האויר היא תתקלקל כל שני וחמישי

בגלל זה אמרתי דור ראשון, לרובן אין כריות אוויר והמערכת ה"משוכללת" היחידה זה הזרקה, שאיתה יש לי פחות בעייה, כי בכל זאת צ'וק זה מעצבן..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
פסי הפשרת האדים נמצאים על הזכוכית בתוך האוטו והמדבקה מודבקת מבחוץ..

המדבקה מודבקת מתוך הרכב (כמו מדבקת הטסט).

להשקיע 15 אלף שקל על פיאט אונו ששווה 4000 שקל זה לא בזבוז כסף?

לא השקעתי כזה סכום על תיקונים על בשתי הגולפים והפולו שהיו לי ב7 השנים האחרונות גם יחד - ולא חסכתי עליהן שקל.

כשקניתי את הרכב הוא היה שווה מעל 17 אלף שקל. בנוסף, הוא היה מוזנח מבחינה מכאנית ולכן עשיתי יישור קו רציני.

אולי רכבי הפולקסווגן שהיו לך בעבר היו חדישים יותר או אמינים יותר ולכן ההוצאה המצטברת היתה נמוכה.

STIO - תהנה עם כיסוי הההגה שלך. אני בטוח שלדארווין יהיה מה להגיד מתישהו :wink:

מה עשיתם מהכיסוי הגה הישן הזה :wink:

אני מתנצל,

אבל זה מה שקורה כשיופי פוגש איכות:

זה איכות של עשירים, אני מדבר על איכות של אנשים "רגילים"...

• תוכן חדש...