Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

+ ללא מינוס בHU

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התקנתי לחבר HU חדש (חברה סינית כולשהי)

ישנם כמובן 3 חוטים - אדום,שחור וצהוב

עכשיו לרוב הצהוב הוא הפלוס אבל על מפת החיווט האדום + הצהוב MEMORY והשחור - כמובן

אמרתי סבבה,נלך ככה

איחדתי את האדום עם השחור וחיברתי לכבל ה+ מהרכב

ופתאום הוא אומר לי - זה נדלק

איך נדלק? המינוס מנותק עדיין...

בדקתי והHU עובד ללא חיבור המינוס,אחרי מחשבה קצרה הבנתי שיש לו אנטנה חשמלית שמוליכה מינוס מגוף הרכב (חוט רכוב על ה+ הקבוע)

אבל במצב של + ו- מאוחדים אמור להיות קצר,לא?

ואיך הHU נדלק אם הוא עצמו לא סגר מעגל? (ללא מינוס)

קשה קשה :-)

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

מאחר וזהו מוצר סיני , במידה והאנטנה היתה מחבורת אז יכול להיות שהמינוס שלהאנטנה הוא זה שסגר מעגל

אדום וצהוב שניהם +

אחד הולך לראשי (מצבר) - צהוב

ואחד הולך לאחרי סוויץ - אדום

מקווה שזה לא איזה איגל רוד מאחר וכמה וכמה כבר התלקחו לי מול העיניים :\

פורסם
היום התקנתי לחבר HU חדש (חברה סינית כולשהי)

ישנם כמובן 3 חוטים - אדום,שחור וצהוב

איחדתי את האדום עם השחור וחיברתי לכבל ה+ מהרכב

סלח לי על הבורות אבל התקנתי כבר למעלה ל20 מכשירים לרכב פחות או יותר לי למשפחה וחברים, למה איחדת את האדום לשחור?!

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בעיקרון כמו שאני יודע את האדום של המערכת אתה מחבר לאדום של הרכב.

את הצהוב של המערכת לסגול (Backup) של הרכב.

ואת השחור לשחור.

אם אין חוט backup אתה מחבר את הצהוב והאדום של המערכת ביחד ואותם לאדום של הרכב.

דרך אגב..אין לי מושג למה חיברת את השחור לאדום..

פורסם
בעיקרון כמו שאני יודע את האדום של המערכת אתה מחבר לאדום של הרכב.

את הצהוב של המערכת לסגול (Backup) של הרכב.

ואת השחור לשחור.

אם אין חוט backup אתה מחבר את הצהוב והאדום של המערכת ביחד ואותם לאדום של הרכב.

דרך אגב..אין לי מושג למה חיברת את השחור לאדום..

צריך להיזהר כי כל רכב שונה, קידודי הצבעים אמנם בינלאומיים אך לעיתים יש שוני קל בחיווטים ובצמות של כל רכב וכל מערכת, לכן תמיד כדאי לעבוד לפי הוראות היצרן!

הצהוב הינו ל+ קבוע, כלומר מקבל חשמל תמידי מהמצבר לצורך שמירת הזיכרון.

האדום הינו ל+ אשר נשלט מהסוויטצ' לפי המצבים השונים, אם תרצה שיוכל לעבוד תמיד ללא קשר לסוויטצ' תאחד את הצהוב לאדום ותחבר ל+ קבוע, אם תרצה (ורצוי) להדליק את המערכת רק כאשר המפתחות בסוויטצ' והאוטו במצב ON או ACC (כדי שלא תשכח את המערכת פתוחה בטעות ויתייבש המצבר לאחר שתצא מהרכב) אז תצטרך לאתר חוט מתאים אשר מעביר מתח רק כאשר הרכב באחד המצבים הללו - ON / ACC ולשם לחבר את האדום.

שחור כמובן למינוס (שחור בחיווט) או ברכב עם צמת חוטים בלוייה או ישנה ניתן לחבר ישירות לגוף הרכב.

עדיין מנסה להבין את עניין איחוד השחור לאדום, מקווה שזו הייתה טעות דפוס ותו לא :-D

פורסם
הוא לא חיבר את השחור יחד עם האדום או הצהוב הוא רק ציין שהשחור (-) = מינוס , כמובן .

את מה שצוטטת הוא באמת אמר, אני התייחסתי למה שנכתב 2 שורות מתחת: "איחדתי את האדום עם השחור וחיברתי לכבל ה+ מהרכב".

ארז.

פורסם

סליחה,טעות בהסבר:roll:

איחדתי כמובן את האדום עם הצהוב לפלוס קבוע מהרכב (ללא סוויץ)

את השחור תיכננתי לחבר למינוס אבל הHU דלק גם בלי חיבור המינוס וזה מה שלא מסתדר לי

דברתי עם אבא (חברת חשמל) והוא אמר לי שיש דבר כזה "מינוס צף" מכיוון שבשונה מחשמל ביתי (הארקה לאדמה - בחזרה לטרנפורמטור) הרכב הוא כולו מינוס

אני אומר מילא - יש לנו חוט שמוציא גם פלוס ומינוס (צף או מה שלא יהיה - ואין קצר על אותו קו)

איך לעזאזל הHU נדלק עם את החוט השחור עוד לא חיברתי בכלל?

למען הסר ספק החזקתי את הHU באוויר ככה שלא בא במגע בגופו עם מוליך כלשהו

פורסם
סליחה,טעות בהסבר:roll:

איחדתי כמובן את האדום עם הצהוב לפלוס קבוע מהרכב (ללא סוויץ)

את השחור תיכננתי לחבר למינוס אבל הHU דלק גם בלי חיבור המינוס וזה מה שלא מסתדר לי

דברתי עם אבא (חברת חשמל) והוא אמר לי שיש דבר כזה "מינוס צף" מכיוון שבשונה מחשמל ביתי (הארקה לאדמה - בחזרה לטרנפורמטור) הרכב הוא כולו מינוס

אני אומר מילא - יש לנו חוט שמוציא גם פלוס ומינוס (צף או מה שלא יהיה - ואין קצר על אותו קו)

איך לעזאזל הHU נדלק עם את החוט השחור עוד לא חיברתי בכלל?

למען הסר ספק החזקתי את הHU באוויר ככה שלא בא במגע בגופו עם מוליך כלשהו

אם החזקת את המערכת מחוץ להתקן בדש, ועדיין דלק באמת די מוזר, העלו פה רעיון ממקודם שנראה הגיוני והוא חיבור המינוס של האנטנה החשמלית, הוצא את חיבור האנטנה מהHU ותנסה לראות אם גם אז המערכת עובדת, אני מקווה שלא תעבוד וזה באמת מקור התופעה. אם לא... ציין בפנינו את הדגם, אולי אמצא חומר דומה באינטרנט על מכשיר זה, בכל אופן, זו לא תופעה רצויה.

ארז.

פורסם

שלחתי כבר את הבחור (מבסוט שהוא שומע משהו סוף כל סוף :-))

בכול אופן חיברתי כמובן גם את המינוס בשביל לא להיות תלוי ב"לך תדע מתי ישרף" :mm_wink:

רק הסקרנות הרגה אותי...

פורסם

כמו שאומרים... שיהיה בהצלחה עם כל זה!

מסקרן גם אותי אם התופעה מקורה במינוס של האנטנה החשמלית, נו שוין, כנראה שעוד תעלומה שלא אזכה לה לתשובה (כמו כיצד נוצרו החיים ביקום והאם יש אלוהים :lol:).

בברכת שבוע טוב!

ארז.

• תוכן חדש...