Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא כזאות: כמעט בכול הנעת בוקר אני שומע רעש מהרצועה, הרעש נמשך כדקה ומפסיק או אחרי נגיע בגז הרעש מפסיק, הרעש לא חזק במיוחד.

אחרי שימון של הרצועה עם ספרי סילקון הרעש לא הופיע בערך שבועים ואחרי זה חזר.

אחרי החלפה של הרצועה הרעש לא הופיע כמעט שנה ואחרי זה חזר.

מתיחה של המותחן גם מספיקה בערך לשבוע.

למישהו יש פיתרון לבעיה?

אולי זה אמור להיות ככה?

אולי הפיתרון זה פשוט לא להתיחס?

פורסם

תבדוק חופשים על כל הפולים.

לפי התיאור שלך יש להחליף שוב רצועה.

יתכן והקודמת לא מסוג מספיק איכותי או לא מתאימה בדיוק לסוג המנוע שלך.

פורסם

1. לא מרססים שום ספריי סיליקון או WD 40 או מורחים גריז על הרצועה (בטח קיבלת את הרעיון מהמוסכניק שלך או ממוכר החלפים)

2. לאחר הרכבת רצועה חדשה יש למתוח אותה לפי הוראות הייצרן בלבד ! (ניתן למצוא מידע זה בספרות הייצרן) ולבדוק מתיחה בעזרת דיננמומטר או מכשיר מיוחד

3. לאחר נסיעה של 100 קילומטר יש לבדוק את מתיחות הרצועה ולמתוח במידה והרצועה רפוייה

4. ברכב שלך כזכור לי הרצןעה מניעה גם את מניפת הרדיאטור. ייתכן שאתה לא סוגר במומנט סגירה נכון את הברגים של המותחן לאחר המתיחה או מתיחת ייתר שגורמת לתוזזה של המותחן ולשחרור המתיחה.

5. אני מקווה שאתה מרכיב רצועה מבית טוב !

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה על הרעיון.

לפי מה שכתוב בספר רכב ולפי הבדיקה, הרצועה מתוחה כמו שצריך.

אני רוצה לציין שכול התיקונים והכיוונונים בוצעו במוסך מורשה של טויוטה, ואחרי כול ניסיון תיקון נאמר לי "אתה לא תשמע את זה יותר אף פעם".

מה אני עוד יכול לעשות?, אולי פשוט להתעלם?

פורסם

ואיך בדיוק בדקת ? לאחר מתיחה לפי הספרות ובדיקה לאחר 100K הרצועה לא צריכה להרעיש.

האם הוחלף אצלך אלטרנטור/מאוורר או בוצעו שינויים כולשהם ?

פורסם

בשביל רצועת אביזרים לא צריך להיות מדען טילים :-)

הרכב חדש לכן אני שולל אפשרות של בעיות בפולי לכן האפשרות הם כפי שציינתי קודם לכן.

אני שואל שוב איך בדקת את מתיחות הרצועה ?

כמו כן ציינת שריססת ספריי סיליקון לכן תתחיל מניקוי הפולים והסרת הסיליקון מהרצועה (שטיפה במים וניגוב) במידה ואתה לא רוצה להחליף לחדשה מה שהייתי ממליץ במידה והרצועה משומנת.

פורסם

אופייני לרצועה מאיכות ירודה. בדוק שאין נזק בהיקף הפולים והמותחן והחלף רצועה לרצועה מפירמה טובה, למשל גייטס.

פורסם

את ספרי הסיליקון ריססו לי על הרצועה המקורית במוסך( הרעש נעלם לשבוע), אחרי זה הרצועה הוחלפה לתחליפית וכאמור הבעיה נעלמה לכמעט שנה.

אחרי שהרעשים הופיעו שוב( אחרי שנה בערך) אני ניגשתי למוסך והוא מתח לי אותה( הרעשים חזרו אחרי שבוע).

כדי לבדוק את הרצועה, אני לחצתי עליה בכוח(לפי דעתי משתווה למשקל של 10 קילו) וראיתי (בעזרת סרגל) שהיא מתעותת בערך ב8 מילמטר (במוסך אמרו לי שאין בדיקה מדויקת).

• תוכן חדש...