Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קרתה לי תקלה דומה לזו לפני מספר שנים, הרכב נכבה ומסרב להניע בזמן עצירה, לאחר כמה עשרות דקות הכל חוזר לקדמותו, מניע ונוסע כרגיל.

אני זוכר שלפני כמה שנים כשלא ממש הכרתי את הפיג'ו, החלפתי לה כויל ,מכסה מפלג ועוד אי אילו חלקים, עד שהגעתי לחקור את הנושא של מודול ההצתה, ואחד חדש פתר לי את הבעיות.

הבעיה היא שהמפלג שעליו המודול שקניתי, הושאר לפני כמה חודשים אצל המוסך שבגלל הראש הדפוק שלו- נשבר ציר הדסטרביוטר.

לכן הורכב לי דסטרביוטר עם מודול משומש.

השאלה שלי היא האם התקלה אופיינית רק למודול הצתה, או שאפשר לשלוף את אחד משלל חלקי החילוף שלי ולנסות להרכיב משהו אחר.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שאלה נוספת,

מה המטרה של המשחה השקופה שמורחים בין המודול לבין הדסטרביוטר?

פורסם

עמית אכן מודול ההצתה ברכבי פזו, גורם לתופעה של כבוי המנוע, ללא אזהרה מוקדמת, לעתים בגלל התחממות יתר של צלעות הקירור של המודול, היוצרות קצר פנימי, לא מונלץ להרכיב מודול משומש, או מודול תחליפי מומלץ מקורי או מתוצרת בוש.

המשחה אמורה לקרר את משטח הקירור של פני המודול, ולהקטים את חימומו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הי צביקה תודה לך,

זה מה שמוזר, המשטח שלדבריך אמור לקרר את המודול, נוגע במפלג, שעד כמה שאני יודע נמצא במצב של תנועה= חימום.

כיצד מתבצע שם תהליך הקירור?

עוד משהו, יש לי בבית מודול מקורי מתוצרת בוש, שעשה לי בעיות, והגעתי בזמנו למסקנה שחוסר במשחה, הוא זה שגרם לו לפעול לא טוב.

אבל מכיוון שקניתי אחד חדש, כבר הרכבתי אותו בלי לקחת סיכון, האם ההשערה שלי שחוסר במשחה גרם למודול המקורי לעשות בעיות היא השערה נכונה?

או שאני חייב לקנות אחד חדש? יש לי משחה.

אגב, מודול מתוצרת בוש הוא לא מודול מקורי? אם הוא אינו המקורי, אז הוא גם לא שווה כלום, כי הוא נדפק כשהיו לרכב 110,000 ק"מ על השעון, ז"א נדפק בערך אחרי 55,000, המודול החליפי שקניתי החזיק בערך 70K ק"מ, והוא כנראה היה יכול עוד יותר, אם לא הייתי מפקיר אותו במוסך עם המפלג.

תודה רבה.

09062008192.jpg

09062008198.jpg

פורסם

הייתה לי בעיה דומה בטיפו שלי,אצלי זה היה חיישן גל הארכובה,לדעתי שווה לבדוק.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

תודה לך, אבל ב 205 המודול ידוע כנקודה חלשה.

ניגשתי לרכב וגיליתי שהברגים שמחזיקים את המודול למפלג היו חופשיים לגמרי, והמשחה שהייתה שם פשוט נזלה.

יכול להיות שזה גרם לבעיות באופן זמני? או שברגע שהמודול מתחיל עם התקלות זה אומר שנגרם לו נזק בלתי הפיך?

מרחתי משחה חדשה וחיזקתי, מקווה לטוב.

פורסם

מודול אינו יקר ככ מחד, והינו מוצר בטיחותי בשורה הראשונה מאידך.

באם המודול פעל תחת קירור לא ראוי, כדאי מאוד להחליפו ,בעיקר אם הבעיות באמת נבעו ממנו.

עם זה לא משחקים.

האם ביררת כמה עולה מודול חדש, פשוט נראה לי (ואולי אני טועה) שאתה "מתקשקש" עם זה קצת יותר מידי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זה היה לפני 4 שנים בערך, אז אני לא זוכר את המחיר במדוייק.

יכול להיות שזה באיזור ה 150 ש"ח?

אודה לך אם תאמר לי מה המחיר שידוע לך.

ידוע לך כיצד מתבצע הקירור שלו? לא הבנתי כיצד המפלג יכול לקבל ממנו את החום, שכן המפלג עצמו הוא חלק נע ופולט חום.

תודה.

פורסם

המודול מקבל קירור דרך המשחה הייעודית, מהמפלג, כלומר, המפלג פחות חם מהתחממות המודול עצמו. ברכבים מסויימים, בימים בהם המודולים שלטו בתחום ההצתה, היו מתיקינים לוח קטן בצד עליו היו מתקינים את המודול באמצעות משחת קירור, אז , הלוח עליו מותקן המודול, היה מושפע מטמפ' הסביבה בלבד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

למה לא להרכיב Heat sink נחמד על המודול הזה?

אני מניח שהמטרה של המשחה הטרמית להעביר חום בצורה טובה יותר.

כך שגוף האלומניום של המפלג ישאוב את החום מהמודול.

כמו שכתבתי ניתן בצד שני להרכיב Heat sink .

לי אין שום בעיה להשקיע 150 ש"ח פעם ב 70K .

רק חבל שהצרפתיה שלי דורשת יותר.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

תודה לשניכם,

האמת שאין לי בעיה בכלל לארגן למודול איזה היט סינק, או צלעות קירור בעברית(או איציק בצה"ל:)), של פנטיום 3,

העניין הוא שיש למודול מין תקע עם שני פינים שתמחבר לשקע שעל המפלג, אני מניח שאפשר להאריך את הפינים עם חוטי חשמל, אבל לעזאזל, לא יכלו לחשוב על סידור יותר נורמלי בצרפת?

דוד , האם היו עושים את זה ספציפית ב 205, או שזו הייתה מחלה של עוד רכבים?

פורסם
המודול מקבל קירור דרך המשחה הייעודית, מהמפלג, כלומר, המפלג פחות חם מהתחממות המודול עצמו. ברכבים מסויימים, בימים בהם המודולים שלטו בתחום ההצתה, היו מתיקינים לוח קטן בצד עליו היו מתקינים את המודול באמצעות משחת קירור, אז , הלוח עליו מותקן המודול, היה מושפע מטמפ' הסביבה בלבד.

דני

דני חברי שלום רב!

כידוע לך בפזו 405 המודול מותקן בקיר האש, וכמעט לא מושפע מטמפרטורת המנוע או סביבת תא המנוע, וברכבים גרמנים, כמו טרנספורטורים או חיפושיות, מותקן המודול על משטח נירוסטה או אלומיניום, ותדירות החלפת המודול, היא ארוכה עשרות מונים, מהמודול המורכב ברכבי פזו לדורותיהם, ודגמי פיאט אונו פייר, שידועים באורך חייהם הקצר, בגלל המיקום החם בו הם מורכבים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...