Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה שאלות בנושא,

THD אומר אחוזי עיוות בהספק מסויים נכון?

העיוות חוץ משהו נשמע לאוזן (לדוג' כמו שמגבירים יותר מדי בHU והרמקולים מחוברים עליו אז כל הסאונד נשמע לא טוב ומחרחר), יכול לגרום נזק ? אני מתכוון בקטע שאם נגיד מונו נותן בTHD1% 200WRMS ואני יכוון יותר בגיין ונניח יגיע לTHD4%, זה ישמע בצורה משמעותית בסאב ? זה יכול לגרום לו נזק ?

מאיזה אחוז עיוות האוזן שלנו מזהה עיוותים ?

יש נוסחא מסויימת שאומרת שאם מגבר מוציא 100 בTHD1% אז הוא יוציא Xהספק בX THD ?

ואחרונה איך אפשר למדוד THD ? (אם בכלל)

מקווה שלא חפרתי יותר מדי... בחיפוש לא מצאתי תשובה לשאלות, מקווה שתוכלו לעזור.

תודה.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

יש מכשיר כלשהו שמודד ? אם כן מה שמו ?

שאלה תיאורתית, אם מגבר מוצהר למשל 100 ליציאה ב0.5% אז יש דרך לדעת כמה הוא יוציא ב1 אחוז ?

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

מבחינתנו - נתון ה THD חסר משמעות. כל מה שהנתון הזה בא לספר לנו הוא מה אחוז העיוות שהמגבר מוסיף בהספק מסויים.

מגבר שמוציא 0.05% THD ב 100 וואט אומר שהאות היוצא מהמגבר נקי יותר (מרעשים) מאשר מגבר שמוציא גם 100 וואט אבל עם 1% THD.

סביר להניח שהמגבר של ה 100 ו 0.05% גם יוציא מתישהו 1% THD, אבל זה יהיה בהספק הרבה יותר גבוה.

ה JBL המפורסם מוציא 104 RMS עם 1 % עיוות ב 14.4 וולט. אם JBL היו טיפה יותר הוגנים סביר להניח שהיינו רואים משהו באיזור ה 90 RMS ב 0.05% במתח של 13.8 וולט. הכל שאלה של תקן מדידה וגימיק שיווקי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה הרמת עיוות ברדיו דיסק רגיל?של 20 RMS והאם כאשר מגבירים את הרמקול ומגבירים את הבאס(דרך הרדיו דיסק) ושומעים עיוותים ..זה יכול לגרום נזק לרמקולים??

מצא אישה מצא טוב, לא מצא?! יותר טוב

פורסם

גבוהה מאוד.

בפיוניר 880 לדוגמה ה THD עומד על 5% ב 22 RMS, מה שמוכיח עד כמה עלוב המגבר הפנימי של ההד-יוניט.

לא בטוח שיגרם נזק, בעיקר אם הרמקול מדורג בהספק גבוה בצורה משמעותית. מצד שני דווקא חוסר בכוח הוא הגורם למוות מוקדם של רמקולים, לא עודף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך אפשר לדעת על כל דגם כמה האחוזי עיוות שלו? ובקשר לשאלה השנייה שלי זה מסוכן לרמקולים ??!

מצא אישה מצא טוב, לא מצא?! יותר טוב

פורסם

בחוברת של המכשיר אמור להיות מצויין גם נתון ה THD, אבל חבל על הזמן, אם בפיוניר 880 הנתון הזה זוועתי, אין סיכוי שבמכשירים אחרים הוא יהיה טוב יותר.

אני מניח שיש דרך לבדוק THD אבל רק במעבדה. לדעתי באמצעות אוסיליסקופ ניתן לראות קליפינג.

איתמר.

פורסם
יש מכשיר כלשהו שמודד ? אם כן מה שמו ?

\?

הTHD הינו קיצור של total harmonic distortion קרי אחוז עיוות ההרמוני.

המדידה נעשית ע"י שימוש במקור תדר נקי ספקטרלית בד"כ בתדר 1KHZ המחובר למבוא המגבר.

את מוצא המגבר מעבירים דרך מסננת BRF - band reject filter שלא מאפשרת מעבר לתדר המקור (דוחה אותו) ומנגד מאפשרת מעבר של כל שאר הספקטרום. את מוצא הפילטר מחברים למד הספק וכך נמדד ההספק ההרמוניות והעיוותים. לאחר מכן מודדים רק את הספק המוצא בתדר המקור fundamental power היחס בין ההספקים הוא הTHD

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

איזה סתירה ?

בכל המגברים הוא מתחת ל1% בהצהרת ההספק .. לכן הוא חסר משמעות.

חוצמזה , איך התגובה שלך קשורה לתרד ?

אני מציע שתתרכז בפותח התרד :)

פורסם
מעל 1% זה שמיע ... וכן זה מזיק .. הגורם מספר 1 לנזק ברמקולים

ואז

וגם אין משמעות לנתון הזה

או שיכול להיות לא ירדתי לסוף דעתך.:roll:

פורסם

כאמור העיוות נמדד בדר"כ בתדר 1Khz.

לצערנו, רוב החברות לא מספקות את תנאי המדידה.

מגבר שיתאמץ בתדר נמוך יותר כגון 50 הרץ יוציא הרבה יותר עיוות מאשר ב-1Khz.

ישנן חברות שמכבדות את עצמן ומספקות יותר פרטים על המדידה כגון:

THD 4ohm 20-20khz @ rated power with all channels driven

שכבר אומר לנו שהמדידה נעשתה על תווך תדרים גדול יותר בהתנגדות של 4 אום ובעוצמה שהמגבר אמור לספק.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...