Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט מאליבו 2008 - דגם LTF

avisara1
שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

בימים האחרונים נתקלתי בדגם נוסף של שברולט מאליבו 2008 פרט לדגם שהוצא כבר למכירה בארץ וזה הדגם LT שמוצע במחיר של 163000 שח.

ראיתי גם במוטוקאר וגם במגזין רכז של אחד העיתונים אני לא זוכר בדיוק איזה שיש עוד דגם טיפה פחות מאובזר שעדיין לא שווק לארץ הוא נמצא בקבוצת רישוי 4 ולא 5, ועולה 147000 שח.

עכשיו השאלה היא כזאת, ע"פ נתוני מוטוקאר, אין שום הבדל בין המכוניות במפרט הטכני שהם הביאו.

הלכתי לסוכנות ובדקתי את העניין והבנתי שהרכבים האלה נמכרים רק לחברות ליסינג או משהו בסגנון.

ע"פ מה שהבנתי מהם אין שום הבדל לא במנוע ולא בגימור החיצוני אלא בתוספות בלבד, ומה שהסוכנת שם אומרת זה ככה:

1. אין כסא חשמלי במושב שליד הנהג (אצל הנהג נשאר)

2. הדוושות של הרכב לא מתכווננות חשמלית קדימה ואחורה כמו בדגם ה LT

3. אין הנעה מרחוק של הרכב כמו בדגם ה LT

עכשיו גם הסוכנת עצמה לא מכירה טוב את הדגם ואומרת שהיא לא בדיוק יודעת מה כל ההבדלים שיש בין הרכבים, ואלה 3 שהיא מכירה.

עכשיו השאלה היא האם הגיוני שבגלל 3 הבדלים קטנים כאלו המחירון יורד ב 16000 שקל, כי מבחינת מנוע וביצועים וכו' הרכב הוא אותו הרכב בדיוק ואת זה היא אומרת בביטחון, השאלה מבחינת הגימור מה עוד יכול לרדת, האוטו לא בא עם סאנרוף או ריפודי עור ישר מהחברה ככה שזו לא אופציה שהורידו אותם כי אין מה להוריד, וקצת נראה לי הזוי שעל 3 דברים קטנים כאלו הרכב יורד במחירון ב 16000 שח.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על העניין שהמחירון ככה יורד ב 16000 שח וכמעט ואין הבדלים אז איפה הקאצ' פה? ובטוח יש כזה. ומי שחושב על תוספות שירדו כמו חיישני רוורס, מרים חלונות וכו', אז בשתי הדגמים זה לא בא עם הרכב ואתה צריך להוסיף את זה בקנייה, בדר"כ לפחות אצלינו הם נותנים את המרים חלונות ואת החיישני רוורס ככה בחינם עם ההזמנה אבל זה אחרי שקצת חפרנו להם על זה.

אודה מאוד לתשובות על מה עוד יכול לרדת המחיר, ואיך זה שקבוצת הרישוי יורדת מ 5 ל4, כי דגם ה LTF של 147000 שח הוא קבוצת רישוי 4 ולא 5.

תודה מראש,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא עניין טכני אלא מסחרי.

הרעה החולה של הליסינג מתבטאת בזה שהמונופולים-יבואנים מעונינים למכור סחורה לקונים גדולים, הליסינג, ולכן הם מורידים את המחיר רק להם. אינני יודע אם הסירוב שלהם למכור רכב בזול רק לקניינים הגדולים,למרות שהרכב מופיע ועבר תקינה (על ידי משרד תחבורה שממומן על ידך ועל ידי), הוא חוקי אבל זאת עובדה. הצרכן הבודד, חסר הכח, מסבסד בסבסוד צולב את הצרכן החזק ואת זה שהיבואן חפץ ביקרו - חברת הליסינג.

למיטב ידיעתי אין דבר כזה במוצר צריכה אחר שנמכר בארץ.

יחי היבוא החופשי!

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצחיק. אבא שלי מתלבט בימים אלו בלקיחת המאליבו מליסינג (קבוצה 4) והוא שאל בדיוק את השאלה שלך (והסוכנת אמרה לו משהו דומה).

לפי מה שאני מבין אין כסאות חשמליים לנהג ולנוסע בדגם הליסינג, הדוושות לא מתכווננות חשמלית ובנוגע להנעה מרחוק- לא יודע. תחושה שלי שיש עוד כמה דברים קטנים כי אלו באמת לא שווים 16000 שקלים. נסה לבדוק את העניין אצל סוכנים אחרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצחיק. אבא שלי מתלבט בימים אלו בלקיחת המאליבו מליסינג (קבוצה 4) והוא שאל בדיוק את השאלה שלך (והסוכנת אמרה לו משהו דומה).

לפי מה שאני מבין אין כסאות חשמליים לנהג ולנוסע בדגם הליסינג, הדוושות לא מתכווננות חשמלית ובנוגע להנעה מרחוק- לא יודע. תחושה שלי שיש עוד כמה דברים קטנים כי אלו באמת לא שווים 16000 שקלים. נסה לבדוק את העניין אצל סוכנים אחרים.

רוני

חחחח רוני זה כל הקטע, גם אבא שלי רוצה להביא את המאליבו קבוצה 4 בגלל זה.

ושאל אותי את אותם שאלות, אם אלו רק ההבדלים סביר להניח שנביא אותה, אני ינסה לבדוק עם עוד סוכנים ואני יעדכן, למי שיש עדכון אחר לתת שייתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבי ורוני שלום!

אני חושב על אופציה של מאליבו, ולכן מסקרן אותי נושא המחיר בחברות הליסינג מחירו של דגם זה.

אשמח באם תוכללשתף אותי במידע שברשותך.

בברכה,

AVISOFY.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההפרש במחיר הוא משיקולי שיווק בלבד כמו שכתב בני. חפשיו להוריד כמה דברים כדי להצדיק הורדת מחיר והתאמת הרכב לקבוצה 4. אין קשר בין מה שהורידו למחיר החדש. המחיר החדש נקבע ע"פ הדרגה שאליה רצו להכנים את הרכב והיא 4 = 147K

ההפרש הגדול הוא ללוקח בליסינג שמשלם מידי חודש שווי מס לפי דרגה 4 ולא 5. זה חסכון של מאות שקלים בחודש.

מבחינה שיווקית המאליבו אולי מצליחה להתמודד מול רכבי דרגה 4 כמו ה - 6, C5, ומונדאו. בדרגה 5 בליסינג אין לה סיכוי.

ועוד דבר חשוב: מכיוון שדה פורום רכב, המאליבו אמנם חזקה (מה לעשות, דחפו לה מנוע 3.5 ליטר עם 200+ כ"ס) אבל:

1. צריכת דלק גבוהה מאוד יחסית למתחרות בדרגה 4

2. אחיזת כביש שואפת לאפס, תחושת ריחוף, זה גובל בסיכון

3. גיר 4 הילוכים אוטומט (באמת, במודל שהושק בשנת 2008 !!!)

4. הכל פלסטיק פשוט בסביבת הנהג

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבי ורוני שלום!

אני חושב על אופציה של מאליבו, ולכן מסקרן אותי נושא המחיר בחברות הליסינג מחירו של דגם זה.

אשמח באם תוכללשתף אותי במידע שברשותך.

בברכה,

AVISOFY.

UP!!

שבוע טוב!

אודה מאד לכל אילו שיוכלו לעזור לי בנידון דנן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוני

גם אבא שלי חושב להחליף את המאליבו הנוכחית (2005) בחדשה והמגולחת כן נמכרת ללקוחות פרטיים (יגיע משלוח באוגוסט. כרגע יש אחת). אף אחד שם לא ידע להגיד בדיוק מה ההבדלים אלא רק שהיא מגולחת מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

UMI מעדפים למכור אותה רק לחברות בליסינג כי הם מרויחים עליה פחות, לכן בטלפון הסוכנים מספרים שהיא "מגולחת" מאוד והם לא יודעים מה בדיוק.

אם יש אחת כזו בסוכנות כמו שכתבו מעלי, תגשו לראות בעצמכם את ההבדים.

שוב אני מפנה אתכם להודעה שלי במעלה השרשור על חסרונות המאליבו "אז שלא תגידו שלא ידעתם"....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שאמר לי את זה זה דווקא קרוב משפחה שעובד בתפקיד בכיר במחלקת השירות. הוא זה שגם יידע אותי על אותה אחת שישנה כרגע במלאי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז הכי טוב ללכת ולראות בעצמך. אני עשיתי את זה שכשהגיעה המונדיאו החדשה. הלכתי לבדוק את ההבדלים בין דגם הליסינג לרגילה.

במונדיאו הקודמת (היתה לי 2006 בליסינג) לא היו הבדלים בכלל. אבל ב- 2008 הדגם החדש, כבר היו. בטלפון לא ידעו להגיד לי בדיוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשך: דוגמא קטנה ואולי לא חשובה אבל עדיין הבדל במונדאו: בדגם 2006 היה מא אחסון למשקפי שמש מעל המראה (נוח מאוד) ב- 2008 הרגיל היה, בליסינג לא. את זה הסוכן לא אמר בטלפון.

עוד דוגמא: ב- 2006 היו מנורות מתחת למראות צד שנדלקו כדי להאיר את המדרכה כשפותחים את הדלת. ב- 2008 ברגיל היה, בליסינג לא. גם את זה לא אמרו בטלפון.

אני חושב שהיה גם ענין של מחזיקי כוסות במושב האחורי ועוד...

זהו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברטר שהולכים לראות לפני שקונים אבל הבעיה היא שאין להם אחת להראות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עצמי רכשתי מאליבו 2008 בדגם הזול יותר.- כך שאינני מכיר את הטענה שלא מוכרים לכל אחד את הדגם הפשוט...

אני אמור לקבל את הרכב ביום חמישי הקרוב (כלומר עוד 4 ימים).

מקשרים שיש לי בUMI (ויש קשרים) נמסר לי ש:

1. הרכב מ ע ו ל ה וזאת בניגוד לדגמים הישנים שנחשבים להרבה פחות מוצלחים- הרכב הוא אחר לגמרי מהמאליבו הקודם ובפעם הראשונה אמור להיות רכב אמריקאי שיודע גם לפנות ולא רק לנסוע ישר (מישהו אמר תת היגוי?) (מישהו זוכר- זהו רכב השנה בארה"ב).

2. ע"פ מה שנמסר מ UMI, אכן ההבדלים בין 2 הדגמים הוא הנעה מרחוק, כיוון דוושות אלקטרוני וכסא נוסע חשמלי.

בהחלט לא משהו ששוה 16,000 ש"ח ולכן בחרתי בדגם הזה.

החשש היחידי (שלי, לא של UMI) הוא תיבת ההילוכים שחבל שהיא לא בעלת 6 הילוכים ורק 4 אבל אני מניח שזה ישפיע בעיקר על צריכת הדלק- דוקא זמינות הכח אולי תשתפר.

הסיבה לתג המחיר הנמוך יחסית, כפי שכבר נאמר, הוא שהרכב יתאים לקבוצה 4 (ולכן הוא יהיה פופולרי בליסינג).

אין אף רכב בתג מחיר זה שמתקרב ברמתו למאליבו (value for money).

אגב, ביטוח- עשיתי מקיף ב- 2333 ש"ח וחובה ב- 1203 ש"ח כאשר התכוננתי כבר נפשית למחיר של 4,000 למקיף בלבד- בהחלט מחיר ביטוח זול...

אשתדל לעדכן לאחר קבלת הרכב האם באמת אלו ההבדלים...

בהצלחה ונסיעה בטוחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...