Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצוללת... כחולה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אור, תודה רבה.

ואגב, זה לא שהפסקנו לאהוב צהוב - הצהוב החדש של שקודה פשוט יותר מידי צעקני (הרבה יותר משל הפביות הקודמות שלנו או משל האיביזה). לא אהבנו את זה.

הכחול הכהה נראה הרבה יותר אלגנטי ושקט :-)

ילדון,מה לך ולאלגנטי?:-P

מזל"ט

סע בזהירות

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
"כמה יחידות של בזק"? יותר נכון כמה אלפי יחידות של בזק

בזק ... רכשו לא מעט יחידות :-)

250 יחידות :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

טוב, עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

אוראל ידידי הטוב והותיק, הנה הגיע כלה חדשה (שוב פעם), הפעם בכחול :shock: אבל נאה ומכובדת מתמיד :-o

תתחדש ותהנה, שמור עליה ועל עצמך ואל תיתן לאף אחד לבאס אותך בגלל צרות עין.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב לכולם :-).

חודש (וטיפה) שהכלה החדשה אצלנו והיום הק"מ עומד על סביבות 1500 ק"מ (סיום הרצה), והנה ההתרשמות.

עיצוב - חיצוני:

הפביה החדשה נראית כגרסה צעירה יותר של הפביה היוצאת.

הפביה נראית אלגנטית, צעירה ומרשימה הרבה יותר.

עיצוב-פנימי:

תא הנוסעים נלקח הישר מהרומסטר והוא נראה צעיר ונעים יותר משל הפביה היוצאת.

איכות תא הנוסעים מעולה, אם כי יש כמה דברים שהייתי משפר - מעדכן מעט את השליטה במיזוג, משפר את האיכות של תאי הכפפות ומחזיר (לארץ. בחו"ל אין את הבעיה הזאת) את לוח השעונים המפורט.

איבזור:

"SPORT" היא רמת הגימור הבכירה (השנייה, בנוסף ל-Elegance).

היא כוללת: חשמול מלא (4 חלונות חשמל "נגיעה אחת", מראות חשמליות מחוממות, וכו'), 6 כריות אוויר, בקרת אחיזה (ASR), בקרת יציבות (ESP), סיוע בבלימת חירום (EBA), מערכת ניהול מומנט (MSR), חישוקי 16' על צמיגי 205/45, פנסי ערפל קידמיים, גלגל הגה (3 צלעות של אוקטביה vRS) + ידית בלם יד + ידית הילוכים מצופים עור, משענת יד קידמית, תאורה לנוסעים מאחור, מושבים קידמיים ספורטיביים, ובלמי דיסק סביב סביב 8)

בנסיעה:

השילוב של מתלים נוקשים (יחסית) וצמיגים נמוכי חתך (45) הם לא השילוב הראוי לנוחות נסיעה מפנקת.

בפועל, נוחות הנסיעה לא רעה בכלל (טובה משמעותית משל האיביזה SPORT), למרות הנוקשות היחסית.

ובקיצור, נוחות הנסיעה מפתיעה לטובה - כל עוד אין רצף של שיבושים, אשר גורם לפביה לקפץ מעט ולהרגיש פחות בנוח.

הבידוד בסדר, ורק רעשי קורות A והמראות (הגדולות למדי) חודרים פנימה (בעיקר מעול 110 קמ"ש).

בנהיגה:

ההגה מדוייק להפליא ויש לו משקל טוב (עדיף משמעותית על ההגה הקליל להחריד בפביה הקודמת ובאיביזה), אך חסר לו בנושא התקשורת.

ההילוכים קצרים (מעט פחות משל האיביזה), הקלאץ' חמאתי וקצר (ביחס לפביה היוצאת. זהה לשל האיביזה).

מנוע:

אין תלונות - בדיוק כמו באיביזה. הרבה (יחסית) כוח זמין מסל"ד נמוך ועד סל"ד גבוה.

הפביה מרגישה מעט זריזה יותר מהאיביזה (וכך מראים הנתונים, לפחות על הנייר).

מה שכן, המנוע מעט קולני יותר - אני אישית אוהב את זה.

הוא נשמע בשרני יותר משל האיביזה (בעיקר בסל"ד גבוה, שם נשמע גם צליל מוחשי של יניקת האוויר) :-).

לסיכום:

עד עכשיו הפביה אינה מאכזבת כלל ומציגה יכולות עדיפות על של האיביזה.

ממתינים לפביה vRS החדשה :-P

ובינתיים קבלו כמה תמונות עדכניות (בקרוב תמונות נוספות) :wink:.

Fabia 1.jpg

Fabia 2.jpg

Fabia 3.jpg

Fabia 4.jpg

Fabia 5.jpg

Fabia 6.jpg

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נהנתי מאוד לקרוא את ההתרשמות המפורטת ולצפות בתמונות המעולות.

לי אישית לא יצא לנסוע או לנהוג ברכב כזה, אבל מקריאה ברשת נראה שזה דגם מאוד מוצלח.

פורסם

שכחת לציין את הכיסאות המצויינים (בקרוב אצלי :twisted:)לאנשים רזים+, עבי כרס ירגישו כאב בצלעות מהתמיכה.וגם הריפוד לא לטעמי.

עיצוב חיצוני זה עניין של טעם, אני אישית לא מתלהב והייתי מעדיף את העיצוב של האיביזה.

ההגה בעל משקל "כבד" יחסית למה שנהוג היום, יש כאלו שאוהבים את זה (אני) ויש כאלו שזה יפריע להם.

ההגה שתקן לחלוטין ומסרב לכל הידברות שהיא עם הנהג (בדיוק כמו באיביזה\פולו) אבל לא מרגיש קליל כמו בשאר האחיות למשפחה.

לפי דעתי זה בושה וחרפה כל הנושא של הלוח שעונים, אכזבה ולא מיישר קו עם הסטנדרט שנהוג היום.

אני אישית אוהב את הנסיעה של הפביה, מוצקה אבל לא יותר מידי חובטת.

בנהיגה "חוליגנית" היא אינה נוסחת ביטחון על כביש משובש והרכב קצת מאבד את עצמו, אבל המצב יותר טוב ממה שציפיתי והשיפור משמעותי מהפביה הקודמת.

העברות המשקל מורגשות בצורה משמעותית אבל לדעתי זה פועל יוצא של מרכב גבוהה יחסית.

בסך הכל האוטו לא מתאים לכל אחד: מי שמתחבר לעיצוב, לנסיעה המוצקה, למשקל הכבד (יחסית) של ההגה ומבנה גופו רזה יחסית יהנה ממנה מאוד.

ישנם אנשים שדווקא הדברים הנ"ל יגרמו להם לפסול את האוטו אבל לדעתי אחלה אוטו שבעולם! מומלץ בהחלט!

פורסם

אופק, מסכים איתך לגבי המושבים - מצויינים, אבל לא יתאימו לכולם (לרחבים שבינינו).

בכל מקרה, מי שלא מחפש את השטויות האלה ילך על Elegance - שנוחה יותר, נעימה יותר (פנים בז'/שחור) ומצויידת בבקרת אקלים דיגיטלית :-)

את עניין לוח השעונים ניתן לפתור - אם בא לך לחכות מעט יותר זמן לרכב.

כדי להוזיל עלויות צריך לחסוך במשהו...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, אם אני מבין נכון, הבעיה שלך עם לוח המחוונים נעוצה בכך שאין שם מדי חום ומד דלק. את מד החום מבחינתי כבר שנים ניתן להוריד מאחר והוא לא באמת פועל כמחוון (יש לו 3 מצבים קבועים, בנוסף נורית אדומה שנדלקת בולטת יותר לדעתי) וגם את מד הדלק ניתן היה להפוך לצג דיגיטלי נפרד.

האמת אני ממש אוהב את הכיביכול קמצנות הזאת, לדעתי זה יותר נכון ולמעשה שני המחוונים שבאמת משתנים באופן תדיר ואותם אנו צריכים הם מד המהירות והסל"ד (בטח בגיר ידני)- אנחנו חייבים לראות אותם תוך מינמום הפרעה של מחוונים אחרים,מבחינה בטיחותית, אני חושב שזה עדיף ויפה יותר.

אם תשים לב ככול שמהמכוניות נעשות חדשות יותר יש להם פחות מחוונים (תבדוק מכוניות ישנות) ויותר נוריות וצגי מידע.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

יש 2 נורות חיווי לחום המנוע (במידה ו...) ויש מדיד דלק דיגיטלי.

אני אישית מעדיף את המחוונים ה"ישנים" והטובים. זה גם נראה יותר טוב :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ישנה אפשרות לקבל את לוח המחוונים המפורט יותר עם תצוגת פירוט של המערכת המקורית (אם רוכשים אותה גם) כתוספת.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
ישנה אפשרות לקבל את לוח המחוונים המפורט יותר עם תצוגת פירוט של המערכת המקורית (אם רוכשים אותה גם) כתוספת.

דעתי האישית בנושא:

לוח שעונים כזה שייך למכוניות מהמאה הקודמת.

אפילו לסקסו שלי יש שעונים ולא נוריות "נדפקתי"

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרמן יקר,

לוח השעונים הנוכחי נועד להוזיל את עלויות ייצור הרכב.

אני מזמין אותך להתרשם מהלוח הנוכחי, שכן חלקכם יכולים להתאכזב ממנו, אך הוא ממצא את כל הנתונים הדרושים.

הייתה אפשרות של הוספת 1,200 ש"ח למחיר הרכב וככה פשוט הוא היה נמכר עם הלוח שעונים 'המפורט'.

למה זה לא נעשה?

לוח השעונים "המתוחכם" יותר כולל בנוסף למחשב הדרך בחלקו האמצעי, שורת תצוגה המכילה את פרטי המצב

בו נמצא הרדיו המקורי של החברה (תחנות, ווליום, מספר שיר וכד')..

עקב כך, שסקודה לא רצתה להיות כמו חברות אחרות (ואני לא יזכיר שמות), לא הוכנסו 'עודף' פריטים לרכב שכן ישנה אפשרות להוסיפם ועדיין להגיע למחיר זול וכדאי מהמתחרות.

היא רצתה לבוא ולתת את האופציה של בחירת אגף האודיו (מה שקורה בדר"כ) על-ידי הקונה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

• תוכן חדש...