Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם !

צריך ברשותכם מידע, האם אני יכול לאשר מנוע מיבוא לרכב מסוג ניסן סאני, גם במכון טסטים רגיל - או שאני חייב אך ורק בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי בחולון?

אציין שהמנוע המיובא הוא של ניסן אלמרה 97, ולא של ניסן סאני.

המנוע כבר הורכב על הרכב, וישנם קבלות על ההתקנה במוסך מורשה, ושטר מכר .

תודה

סובארו זה כמו פקידה במשרד הרישוי - יודעת את העבודה שלה אבל לוקחת את הזמן

פורסם

זה לא משנה אם המנוע הוא של אלמרה או של סקייליין, העיקר שקוד המנוע שהותקן זהה לקוד המנוע המקורי של הרכב.

עד כמה שאני יודע, מנועים מייבוא ניתן לאשר בכל מכון טסטים. רק מנועים מפירוק מקומי צריך לאשר בעמדה מס' 1.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל שלום צביקה, ותודה על התגובה המהירה .

לפני כחצי שנה, מיד אחרי שהותקן המנוע, ניגשתי למכון טסטים "מבדק" בפתח תקווה, במטרה לאשר את המנוע.

איש הצוות שלהם עיין בספר כלשהו למשך דקות ארוכות, ולאחר מכן אמר לי שהוא לא יכול לעזור לי...

לנסות במכון טסטים אחר??

פורסם

מגיע ל-7000, וזה רק כי המכונאי הוא כמו משפחה...

המנוע לבד 4500, אל תשכח שהחלפנו עוד דברים מסביב...

פורסם
זה לא משנה אם המנוע הוא של אלמרה או של סקייליין, העיקר שקוד המנוע שהותקן זהה לקוד המנוע המקורי של הרכב.
נכון. דגם המנוע בשטר המכר/על המנוע חייב להיות זהה לרשום ברשיון הרכב.

עד כמה שאני יודע, מנועים מייבוא ניתן לאשר בכל מכון טסטים. רק מנועים מפירוק מקומי צריך לאשר בעמדה מס' 1.
נכון ולא נכון.

כל מנוע ניתן ניתן לאשר במכון רישוי, בין אם הוא מיבוא ובין אם מפירוק מקומי, התנאי היחידי שעומד למבחן הוא דגם המנוע חייב להיות זהה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
נכון. דגם המנוע בשטר המכר/על המנוע חייב להיות זהה לרשום ברשיון הרכב.

כל מנוע ניתן ניתן לאשר במכון רישוי, בין אם הוא מיבוא ובין אם מפירוק מקומי, התנאי היחידי שעומד למבחן הוא דגם המנוע חייב להיות זהה.

אולי לא שמת לב, אבל רשמתי שהמנוע מיבוא הוא לא של ניסן סאני אלא של ניסן אלמרה, לפיכך לא יכלו לעזור לי שהגעתי בזמנו למכון טסטים...

ז"א שעליי ללכת לחולון לעמדה מס' 1?

פורסם

מה שקובע זה לא הרכב ממנו פורק המנוע אלא קוד המנוע כפי שמופיע ברישיון הישן ובשטר המכר.

לדוגמא, בסוזוקי סמוראי ובסוזוקי סוויפט יש אותו מנוע למרות שמדובר ברכבים שונים.

בחלק מהדגמים של פיג'ו 306 וסיטרואן ZX יש אותו המנוע, למרות שמדובר על יצרן שונה.

אם אכן יש הבדל בקוד המנוע רק עמדה מס' 1 תוכל לאשר את המנוע, אם בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם ככה אז אני יכול להסיק מדברייך צביקה, שמשום שלא הצלחתי לאשר המנוע במכון הטסטים, אז ישנו קוד מנוע שונה לניסן סאני ולניסן אלמרה?

פורסם

תודה לכל מי שהגיב וענה.

אני אגש למסלול מס' 1, מצוייד בספר טוב והרבה מצברוח :)

אעדכן אתכם בהתפתחויות

פורסם

הבטחתי לעדכן אתכם, ולכן אקיים.

אחרי הגעה בחמש וחצי לפנות בוקר, והחלטתי להעביר את הזמן איכות בו אני ממתין, בשיחות נפש מעמיקות עם נהגי מוניות בעלי דעה אפילו על מצב מכניקת הקוואנטים בעולם, ועל מצב הברווזים בטוסקנה, וכולם בעלי דוקטורט בפילוסופיה. הצלחתי לצאת ממשרד הרישוי יחסית מהר, בשעה תשע בבוקר.

סה"כ הבוחן לא עשה בעיות, וישר אישר לי ת'מנוע בלי הרבה דיבורים.

מקווה לא להגיע למקום הזה יותר בזמן הקרוב, ואני מלא תקווה שמישהו שם למעלה יחליט להתייעל ולהוסיף עוד בוחני רכב ועוד דלפקים לשרות של באי עמדה מס' 1. ועוד הם עובדים רק 5 שעות ביום... כמות הרכבים שהיתה שם היתה אדירה.

פשוט חלמנות !

שיהיה אחלה יום, ותודה לכולם.

יהודה.

• תוכן חדש...