Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת אם יש עיקול או שיעבוד על הרכב מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרוא אם קונים אותו (הבעלות כן הועברה- טעות בדואר וכו') - יקרחו את הרכב? האם יש סיכוי שהחוב הופך להיות שלך ותצטרך לשלם עליו מעבר לכך שיקחו את הרכב?

תודה.

פורסם

אם הרכב עבר על שמך , אין כל דרך לדרוש ממך את החוב כי החוב הוא על שם בעל החוב .

אם הרכב מעוקל ומשועבד הבעלות לא תעבור .

גם אם יש דוחות או קנסות נגד בעל אותו הסיפור .

מרגע העברת הבעלות כל העברות והקנסות הם עליך .

המערכת שבדואר מחוברת למשרד הרישוי , כך שכל רכב ורכב מתעדכן !

בהצלחה בקניה !

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

לפעמים יש בעיות תקשורת ואפשר ליפול בין הכסאות. זה קרה לחבר שלי שקנה רכב מסוחר.

המלצה שלי: 27 ש"ח ,בדיקת משכון באינטרנט לפי מספר הרכב, מקבלים תשובה תוך שעות ספורות.

אני לא מעיז לקנות רכב עד שלא מתקבלת תשובה שלילית מהבדיקה הזאת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה לא מדויק.

עיקולים אכן רשומים במשרד התחבורה ואי אפשר להעביר בעלות בדואר על רכב שרשום עליו עיקול.

אבל כבר היו מקרים בעבר בהם היה על רכב כלשהוא מישכון, שהיה רשום כחוק אצל רשם המשכונות אבל לא היה רשום במשרד התחבורה. ניתן היה להעביר את הרכב בעלות אבל זה לא משנה את העובדה שהרכב ממושכן לטובת צד ג'.

מבחינה משפטית קשה לי להאמין שהחוב המקורי יעבור אליך רק כי קנית את הרכב. לדעתי הסיכוי הוא שפשוט יקחו לך את הרכב, על גרר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה!

אכן אני אבדוק ברשם המשכונות (אגב את התשובה מקבלים ישר באתר\אימייל או שהנהל הוא אחר?).

רק רציתי לדעת מה הוא המקרה הגרוע ביותר - זאת אומרת הנזק לא יכול להיות מעבר לשווי הרכב, נכון? כלומר או שייקחו לי אותו (בגין חוב של בעל הרכב הקודם) או שהוא יהיה במצב מכאני כל כך ירוד שנשאר רק להעביר אותו לפירוק. מעבר לזה אני לא מסתכנת?

פורסם

מקבלים קובץ PDF חתום דיגיטאלית. אם אני זוכר נכון הוא מתקבל תוך דקות אחדות באתר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הנושא שאתה מדבר עליו הוא מורכב:

1. אם האוטו מעוקל או משועבד אז לא ניתן להעביר בעלות.

2. אם אדם רכש אוטו משועבד והאוטו עבר בעלות בדואר ( כי הייתה טעות של הדואר והמחשב לא היה מעודכן ) אז האדם שרכש

את הרכב יצטרך לשלם את החוב של האדם שממנו קנה את הרכב ובאם לא ישלם החוב יטפח ויקבל גם ריביות שונות ואז יפתח תיק הוצאה לפועל שיקחו את האוטו ביום בהיר.

3. אם אדם רכש רכב מעוקל ושוב הייתה טעות והמחשב של הדואר לא היה מעודכן - דהיינו קנה האדם "חתול בשק"

בסופו של דבר בגלל שהאוטו מעוקל האוטו ילקח מאותו אדם ששילם עליו את מלוא כספו.

חשוב לדעת תמיד ולהפנים - בדיקות של עיקולים עושים רק ברשם המשכונות בפתח תיקווה

משלמים 27 ש"ח ובודקים אם האוטו מעוקל או היה מעוקל בעבר או משועבד

ואם האוטו באמת מעוקל רשם המשכונות אומר מהו חוב העיקול של מי העיקול ועל מי הוא רשום וכו'

כנ"ל גם לגבי חוב שיעבוד וכו'.

בעבר גם אני רכשתי הונדה סיווק קופה עם עיקול עליה

מאחר וידעתי את החוק במדינה פניתי מהר לרשם המשכונות וזה ערך בדיקה על מה העיקול ושל מי העיקול.

למזלי העיקול היה של המוכר בסך 800 ש"ח ומהרתי לשלם אותו לאלתר.

וכמו כן נגשתי לבית המשפט להגיש תביעה נגד המוכר.

פורסם
האדם שרכש את הרכב יצטרך לשלם את החוב של האדם שממנו קנה את הרכב ובאם לא ישלם החוב יטפח ויקבל גם ריביות שונות ואז יפתח תיק הוצאה לפועל שיקחו את האוטו ביום בהיר.

את האוטו או את כל הרכוש שלי ביחד איתו?

פורסם

קצת סדר בבלגן, כמו שצביקה אמר:

שעיבוד/מישכון- אפשר להעביר בעלות, המידע המוסמך והיחידי על כך נמצא ברשם המשכונות.

אין מידע זה בתחום אחריותו של משרד הרישוי.

עיקול/קנסות- לא ניתן לבצע העברת בעלות, תהיה חסימה בחשבי מ. הרישוי(ומשם למחשבי הדואר).

לכן, אם רכב ממושכן נרכש, תהייה לקונה בעיה רצינית, כיוון שהרכב פורמלית לא בבעלותו.

אם החוב לא יוחזר, הממשכן(נניח הבנק), יוכל לעקל את הרכב ולקונה האומלל אין מה לעשות בנידון.

לכן, חובה לבדוק מישכון ברשם המשכונות, העלות הזניחה(27 ש"ח)יכולה למנוע הרבה עוגמת נפש.

עריכה: הרכוש הפרטי שלך לא שייך לעיניין, יעקלו אך ורק את הרכוש(הרכב) שרשום כממושכן/משועבד.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...