Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VERNET , אכן צרפתי.

עדיף לחפש WAHLER , אך אם לא תמצא, אני מניח שגם הצרפתי יעשה את העבודה.

יש אצלי כזה צרפתי, לא הכי מדוייק מבחינת טמפ' פתיחה וסגירה, אבל עובד בסדר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לו WAHLER

רק VERNET.....אני אלך על זה...

לגבי טמפ' שמן.....מה הטמפ' הנורמלית שאמורה להיות מוצגת??? בזמן נסיעה כמובן.

בתודה מראש,

דימה

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• ספונסר פורום
פורסם

טמפ שמן צריכה להיות בין 80 -ל100 מעלות .

מי שנתן לך את המחיר 50 שח של הטרמוסטט כנראה לא יודע על

איזה בדיוק מדובר .

הטרמוסטט (מסוג טרמוסטט כפול)גדול ואחר מהרגיל שברכבי הקבוצה .

מתאים גם לV5 ול VR6 .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מוזר?!!

נתתי לו את הדגם מנוע שהוא APS...והוא אמר לי שזה מתאים?!

טוב אני אתקשר כדי לוודא..

שוב תודה!

פורסם

משהו לא מסתדר לי פה...

פותח השרשור טען שטמפ' המנוע נעה בין 91 לאיזור ה 75-80 מעלות.

צריכת דלק בתערובת עשירה מתבצעת עד בערך 60 מעלות (אני מניח שזה משתנה מרכב לרכב), כך שהרכב לא יצרוך יותר דלק ממה שצריך כשחום המנוע על 75 מעלות.

בכל מקרה, אני לא מבין מה הבעיה עם העובדה שטמפ' עולה ויורדת אבל נשארת בתחום עבודה מעולה?

בנוסף, טרמוסטט אולי עולה מס' מאות שקלים, ובנוסך רון טען שצריך לפרק חצי אוטו - מה שיצביע על עלות עבודה גבוהה.

למה להחליף רכיב שעובד בצורה תקינה?! הרי אם הטרמוסטט היה נשאר סגור, הרכב היה מתחמם אני מניח, ואז בודאי שזו בעיה, אבל אם חום המנוע משחק לו בטמפ' עבודה נוחות (בעיקר בארצינו הלוהטת) פותח השרשור צריך להיות מבסוט :-)

תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

נאמר לו שהשעון חום לא "מטייל" ברכב דומה, השעון לא מציג טמפ' אמיתית ויש לההתייחס לכל הטמפ' המצויינות רק להשערות בלבד ולכן אני מסיק שכן יש לו בעיה וכדאי יעשה אם יגש למוסך לאמת זאת.

הדרך הטובה ביותר היא להתחבר עם סורק ולקרוא את הטמפ' מנוע האמיתית בזמן נסיעה ואז בבירור לקבוע האם קיימת בעיה או לא ומה מקורה.

פורסם

השאלה האם זה עובד בסטנדרט של היצרן

חובתך לשוב ולבדוק זאת כי החום לא צריך לזוז מ 90 לא לעלות ולא לרדת

איך הגיוני שהחום יורד בצורה דרסטית כזו

יכול להיות שזה תקלה במחשב בכלל , באוודי של חבר שלי A3 התגלה בעיה בגיר שאין שמן

ובכלל התקלה הייתה אחרת שלא קשורה לגיר לכן אתה חייב לבדוק באופן מסודר במוסך

אחרי שתבדוק אשמח אם תשתף אותנו כאן.

תופעה מעניינת ותשובה עליה עוד יותר.

פורסם

עכשיו אני מאוד מבולבל?!

במוסך שלי (לא מורשה!, אבל אמין למדיי)

נאמר לי שזו תופעה סדירה ולא בעיה בכלל...גם במרצדסים כך נטען על ידם, הטמפ' עולה ויורדת...ולא קבועה על 90 מעלות. וזה בסדר!

הבעיה היא שזה לא עקבי....אני יכול לנסוע שעה והטמפ' תהיה 90 ואז זה יורד...ונשאר על 75?! כך שאני חושב שמשהו לא בסדר..

איך אפשר לבדוק?! והאם מישהו בעל נסיון עם אאודי A6 יכול לומר לי בוודאות האם הטמפ' צריכה להיות קבועה, ושזה בסדר שהיא משתנה?!

ושוב תודה מראש

פורסם
עכשיו אני מאוד מבולבל?!

במוסך שלי (לא מורשה!, אבל אמין למדיי)

נאמר לי שזו תופעה סדירה ולא בעיה בכלל...גם במרצדסים כך נטען על ידם, הטמפ' עולה ויורדת...ולא קבועה על 90 מעלות. וזה בסדר!

המוסך הזה צודק וגם טועה בו זמנית.

הטמפרטורה האמיתית של נוזל הקירור אכן משתנה ושום רכיב מיכני לא יכול להשיג דרגת קירור כל כך מדוייקת.

העניין הוא שברכבי הקונצרן מחשב הרכב מתוכנת כך ששעון החום יראה חיווי של 90 מעלות כל עוד נוזל הקירור נמצא בתוך הטולרנס המוגדר (אם אינני טועה 80-107 מעלות).

לכן תזוזה מ- 90 מעלות תהייה רק בזמן יציאה מתוך תחום הטמפ' המוגדר, זו יכולה להיות בעיית מחשב או שעון, אני מאמין (כפי שהיה אצלי) שזה הטרמוסטט.

לדעתי עליך לפעול לפי עצתו של דניאל, קרי לבצע בדיקה יסודית שכן (כפי שציין רון אוחנה) החלפת הרכיב ברכבך בעייתית משהו.

• ספונסר פורום
פורסם

מחוג החום אמור להיתיצב על 90 מרגע שהמנוע מגיע ל80 מעלות

כשהטמפ יורדת מתחת לזה הוא פתאום נופל ל75 בשעון ,

צריך לבדוק עם סורק מה מצב הטמפ כאשר השעון יורד בזמן הנסיעה

בגדול אין מה לעשות זהו מצב של קרור יתר ואי דיוק של הטרמוסטט

וכנראה שהוא תקול .

התיצבות של מפות הדלק (העשרה)למצב 'טמפ עבודה' מתחילה מעל 80 מעלות

כך שלמצב הזה יש משמעויות נוספות .

אבל במקרה הזה כפי שתואר עיי פותח השרשור שהמצב קורה לעיתים רחוקות

ולא לאורך זמן אני ממליץ בשלב הזה לא לפרק את האוטו ולהחליף טרמוסטט .

בכל מקרה אני חושב שצריך לבדוק את שעון הטמפ ,אני נוהג לחמם את הרכב

ולראות את תנועת השעון ביחס לטמפ האמיתית שמשודרת באותו הרגע בסורק .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה רון!

זה מה שאעשה במוסך...

זה התחיל כמשהו "מקרי" ולא קבוע..כרגע, קורה כל הזמן! לעיתים רחוקות הטמפ' מגיעה ל90. בד"כ בעצירה מוחלטת של הרכב אם זה קשור או לא אין לי מושג...

בזמן נסיעה לרוב היא לא תגיע ל90...בפקק/רמזור עולה ל90...לפעמים נשאר שם כמה דק' ויורד..

אבל התופעה חוזרת על עצמה כל נסיעה...זה מציק...לפי מה שאני מבין זה אמור להיות על 90 מעלות נק'!

ולכן יש צורך בהחלפת טרמוסטט...

אני אמדוד במוסך עם סורק או משהו אחרי שיש להם ואראה שהטמפ' של המנוע 90 והמחוג מראה 70...אח"כ נחליף את הטרמוסטט.

תודה לכולם!

פורסם

בזמן נסיעה לרוב היא לא תגיע ל90...בפקק/רמזור עולה ל 90 כי אין קירור טוב, הטרמוסטט צריך להיות פתוח - והוא אכן פתוח כל הזמן - ולכן הטמפ' תקינה ...לפעמים נשאר שם כמה דק' ויורד.. בוודאי התחלת לנסוע והרכב עבר למצב של קירור יתר.

אבל התופעה חוזרת על עצמה כל נסיעה מצוין - תקלה יציבה הרבה יותר קלה לאיתור.

12345

פורסם

רון, התקלה לא יכולה לנבוע מחיישן טמפ' נוזל קירור תקול ? פשוט התופעה מוכרת לי מרנו (איך לא...:wink:) מה שמתבטא בחוסר אחידות תצוגת חום מנוע וקפיצות אקראיות בין חצי לרבע שעון. החלפת החיישן פותרת את הבעייה. החיישן ברנו משדר ל-2 מקומות - מחשב מנוע + לוח שעונים.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

מה שאותי דוקא מעניין זה, מה יגיד הסורק? הרי , אם אכן חיישן טמפ' תקול/מזייף, אז גם הסורק יראה טמפ' שגויה , ועדיף למדוד עם מד טמפ' חיצוני, הלא כן?

עד כמה שאני יודע, ברכב זה יש חיישן יחיד (מרובע חום, 4 חוטים), המשדר טמפ' הן למחשב רכב והן לשעון טמפ' (ולא שני חיישנים, אחד לשעון ואחד למחשב).

אם חיישן זה תקול? מה תעזור צפייה בטמפ' ע"י סורק? הרי הסורק מקבל את הנתון מאותו חיישן בדיוק!

וגם אם לא כך ברכב זה, יש רכבים אחרים, בהם 2 חיישנים נפרדים (אחד לשעון ואחד למחשב), מה אז תעזור צפייה בטמפ' דרך סורק?

לדעתי, בכל מקרה כדאי לשלב מד טמפ' חיצוני, רק ע"מ להיות בטוחים ב-100%

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...