Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 2 מגברים :

1 > JL A6450 יושב על קומפוננט BM QURAT RCE 269 וזוג 6*9 QB של VIBE רמקול של 200 RMS !

2 > FP 1.800 פוקאל > יושב על סאב JL13'7

במגבר של פוקאל יש 3 פיוזים של 30 כל אחד

במגבר של JL אין פיוזים !

הכבל מתח הראשי שלי הוא בקוטר 50 מ,מ כלומר 0ג'ג

הרכב הוא שברולט קאווליר אלטרנטור 145 אמפר ( בדקתי בחברה )

איזה פיוז אני צריך ??? תודה לעונים..

עוד שאלה.. היתי אצל מתקין שהמליץ לי לקחת את ה-מינוס ישירות מהמצבר. זה מומלץ ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן ,

אם ברשותך כבל 0 גייג'

באורך של עד 5 מטר אני מאמין שאין בעיה לכבל לעבוד עם פיוז בערך של עד 200 אמפר

השאלה היא האם המגברים שלך בעומס מלא יצרכו כמות כזאת של חשמל ?! קרוב לוודאי שלא :]

הייתי ממליץ על פיוז בערך של 150 אמפר ANL כמובן .

לחבר מינוס ישיר מהמגברים למצבר ? טוב אולי .

יש לך GROUND LOOP ? רעשי אלטרנטור ? אין יופי אז אין צורך :]

הייתי ממליץ לרכוש מצבר פריקה עמוקה .

פורסם
http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/03-03-2002-DIY-Amp-Install.html

אני מקווה שזה יעזור

בקשר למינוס, אין אפשרות כי הכבל(-) חייב להיות קצר פחות מחצי מטר אז תגיד למתקין שלך שילך לישון.:wink:

רועי אתה טועה יש אפשרות ויש כאלה שיטענו שזה יותר טוב ואפילו מומלץ אל תישכח שהמינוס בא ישירות מהמצבר למגברים ולא עובר דרך השילדה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

זה שהמינוס בא ישירות ולא עובר דרך השלדה זה לא נכון, כי השלדה מחוברת למינוס ואם יש השראות הן יגיעו גם לקוטב השלילי,

הסיבה היחידה שעדיף לקחת כבל מינוס ישיר מהמצבר באורך זהה לפלוס, זה לשמור על התנגדות זהה, אבל יש דרכים אחרות לסדר את זה, כמו שימוש בעובי שונה של המינוס מהפלוס, ובכך להגדיל או להפחית את ההתנגדות להתנגדות שווה

פורסם

אז לתת מינוס מהמצבר ?

כי את החיווט כבר יש לי ..

ואם כן אפשר להעביר את ה - וה = צמודים זה לזה או שמומלץ להפריד ?

ושוב תודה לעונים ..:roll:

פורסם

אתה לא חייב להעביר גם מינוס מהמצבר אבל אתה יכול

בכל מיקרה אם אתה מעביר מינוס ופלוס אז תעביר את שניהם ביחד באותו צד

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אני מצטער לומר שאינני מסכים עם הרבה דברים שנאמרו כאן וחסרה הבנה בסיסית בחשמל.

בנושא פיוזים- מחשבים ע"פ נתוני הצרכנים, בהתאם לצריכת ההספק הנומינאלית שהיצרן מציין בספרות (או זרם, לתוי ביצרן). יש לסכם את צריכת כלל הצרכנים שעל הקו, להכפיל במקדם בהתאם לרגישות שרוצים לקבל. מלבד זאת ישנם סוגי פיוזים בעלי זמן השהיה שונה, למשל פיוזים מסוג Slow blow ועוד. זמן ההשהיה תלוי בסוג העומס. אם לא יודעים איך מתנהג העומס יש לנסות פיוז בעל ההשהיה הקצרה ביותר ומשם לעלות אם הוא נשרף.

לגבי כבלים- לא השראות, לא תיאום אורך בין הפלוס למינוס ולא בטיח, מתקין שמספר לכם סיפורים כאלה מנסה לבזלן אתכם או שלא יודע על מה הוא מדבר ואני מוכן להסביר/להתווכח עם כל מי שרוצה.

רשמת 50 מ"מ, אני מניח שהתכוונת ל-50 ממ"ר כי זה השקול ל- AWG 0. לדעתי כבל כזה הוא Overkill רציני, אך לא ברור מה סך הצריכות ולכן יש מקום לחשב בהתאם.

תוכל להיעזר בזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191026

אם אתה צריך עזרה בהזמנת הנתונים תרשום ואני אעזור לך. כרגע מה שאתה צריך זה לספק את הנתונים שמופיעים שבספרות יצרני הצרכנים שלך.

כעיקרון במקרה של צריכת זרם גדולה אני תומך בהעברת מינוס נפרד. קשה להסתמך על הארקות הרכב. חלקים שונים ברכב מחוברים בעזרת צמות נחושת שטוחות שאני לא בטוח בכלל שיעמדו בזרם. מעבר לזה מסלול הזרם החוזר עלול להיות בעל התנגדות גבוהה מידיי. אין לקחת את גוף הרכב כמוליך אבסולוטי שיכול לסחוב כל זרם. שימוש בו ככזה עלול לשבש מערכות אחרות ברכב כתוצאה מעומס עליו.

פורסם

avivz

בא ניקח דוגמה לפי הטיעון שלך

אתה אומר שאם אני למשל בעל כבל 4 AWG שהוא 25 ממ"ר

ויש לי מגברים בעלי צריכה מקסימלית של 130 אמפר בעומס מירבי .

אתה יכול להתחייב שלא יקרה כלום אם אני יגן על הכבל בעזרת פיוז בעל ערך של 125 \ 150 אמפר ??

אני לא מוכן לקחת סיכון :]

הפיוז נועד להגן על הכבל חד וחלק

אין לו שום קשר למגברים

לעובי הכבל יש קשר למגברים

פורסם

אני לא יודע מה לא היה ברור במה שרשמתי אבל אני אבהיר בכל מקרה:

פיוז נועד להגן על כל מה שנמצא אחריו. בכלל זה זה העומסים והכבילה.

מאחר שבהתקנה נכונה על הכבל להיות מסוגל לסבול פי כמה וכמה זרם מצריכת העומסים (וכמובן מדובר בפשרה בהתאם למפל המתח שמוכנים שיפול על הכבלים) ערך הפיוז ניתן לחישוב ע"י סיכום צריכות הצרכנים הסופיים והתעלמות מהכבל.

בדוגמה שלך- אם המגברים צורכים 130A במקסימום (ולא מדובר כאן על פיק אלא על צריכת זרם מקסימאלית במצב Steady state במוד עבודה שדורש הכי הרבה הספק, למשל הגברה מקסימאלית ועוצמת כניסה מירבית) אז אתה שם פיוז של נניח 150A. וזה כמובן מבלי להיכנס לכל מה שהסברתי בנושא פיוזים.

לגבי הכבל- אם תשים כבל 25 ממ"ר ואורך הכבל הוא 3 מטרים למשל, כאשר יעבור בו זרם של 130A יפול עליו מתח של בערך 0.3V. ז"א שהמגבר יקבל 13.7V במקום 14V שמספק האלטרנטור (סתם דוגמה לאלטרנטור טיפוסי). בנוסף יתפתח על הכבל 40W, שזה לא מעט.

עכשיו קח בחשבון שיש לך כבל אחד לפלוס ואחד למינוס- תכפיל הכל פי 2. אני מסכים שכבל כזה הוא קצת גבולי ורצוי לקחת יותר. אך לא לשכוח שמדובר במקסימום, כנראה בפועל הצריכה היא בערך חצי מזה.

מעבר לזה, לא הייתי סומך על גוף הרכב בכלל בזרמים כאלו. הצמות שמחברות אין חלקים שונים בגוף הרכב לא עבות מספיק.

קביעת פיוז ע"פ הכבל בלבד- במידה וכל העומסים מוגנים ע"י פיוזים נפרדים וכל מטרתנו היא ליצור מעין לוח חשמל מרוחק ניתן ע"י חישוב לחשב את ערך הפיוז בהתאם לזרם המקסימאלי שמעבר לו הכבל ישרף. חישוב כזה צריך לקחת בחשבון הרבה מאד גורמים כמו טמפ' הסביבה, ההתנגדות התרמית של הבידוד, ההספק שיתפתח על המוליך, קצב זרימת האוויר שיקרר אותו וכו' וכו'. כאשר מדבור בחשמל בניין למשל- יש תקן ולכן לא צריך להסתבך. כשאתה בונה מערכת חשמל לרכב- אתה תדע לעשות חישוב כזה?! אני מנחש שלא ולכן לוקחים כבל שהוא הרבה מעבר לדרוש (מבחינת סכנה שהוא ישרף בזרם שעובר בו) ומחשבים את הפיוז בהתאם לעומסים + ספרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

avivz יקר..

טוב למדתי המון אבל אין כמו נסיון .. ולכן היתי רוצה לדעת איזה /נתונים /רכיבים /צרכנים/בדיוק תצתרך בשביל לחשב איזה פיוז אני צריך,

ואם כבר יהיה את הנתונים אז אני יכול לגלות לך כאן שהמנורה שמראה שהאלטרנטור עומד לשבוק חיים אצלי מידיי פעם דולקת.. ככה שחשבתי ליקנות אלטרנטור שייתן לי 140A השאלה היא אם הוא יספיק כי אם לא ניצטרך לחשוב על פיתרון אחר..

ושוב תודה..:roll:

פורסם

טאי טאי :]

לפי חישוב שלי צריכה מקסימלית ברכב שלך (במערכת שלך) לא אמורה לעלות על 120\130 אמפר

וזה למה ?

צריכה מקסימלית של המונו שלך נגיד 90 אמפר (כמובן שבפיק הוא יכול להגיע ל100 ו110 אמפר) אבל אני מדבר על צריכה ארוכת טווח .

מגבר הJL שלך למרות שהוא מרים רמקול "200" RMS ועוד קומפוננט הצריכה\דרישה שלו כדי להגביר כראוי את הרמקולים לא תעלה על 40 אמפר למה ? כי רמקולים שלא כמו סאבים כאשר תחום התדרים שלהם לא נמוך כמו סאב לא מצריכים הרבה חשמל בשביל להפיק הספק גבוהה

כמו לדוגמא טוויטר שמספיק ותיתן לו 20 RMS והוא יצעק לשמים :]

האלטרנטור שלך אמור להספיק למערכת אך ! לא למערכת ולמזגן ולאורות גבוהים ומפשירי אדים וכל צרכן אחר של חשמל .

אם אתה אומר שהאלטרנטור שלך בדרך לכיוון ה0 אז הייתי ממליץ לך לבדוק זאת מקצעוית ולעשות משהו בנידון :]

נ.נ ראיתי אותך אתמול באזור תעשיה בחולון :]

• תוכן חדש...