Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שורו וראו מה מצאתי בשיטוט מקרי באיביי: http://cgi.ebay.com/1980-ISRAEL-EGGED-BUS-GUIDE-BOOK-MERCEDES-303-305-/150450249208?pt=LH_DefaultDomain_0

צריכה להיות לי חוברת כזאת

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
מי מזהה למי הלוח הזה שייך ?

חבר'ה , אף אחד לא מזהה?

IMG_0702.jpg

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

איזה יופי!!!:shock:8):cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
חבר'ה , אף אחד לא מזהה?

ואני חשבתי שהחבר'ה פה מבינים באוטובוסים .....

:-)

יאללה איפה כל המומחים ?

של מה הלוח שעונים הזה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
צולם היום בתחנה המרכזית בהרצליה.

האוטובוס והנגרר (שמחובר למשאית מיוחדת ייבוא אישי) לידו שייכים לפרויקט "אלטרנטיב " של הרשות הלאומית למלחמה בסמים שעושה מלאכת קודש.

האוטובוס כמה שידוע לי לא במצב משהו אבל נוסע כמו גדול למרות מצבו העגום.

הנגרר מחובר לרוב למשאית מיוחדת (נדמה לי בעלת קבינה כפולה) . שניהם (המשאית והנגרר שלה) נבנו בגרמניה בהזמנה מיוחדת.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

יאללה איפה כל המומחים ?

של מה הלוח שעונים הזה?

ממליץ לך לשאול בקומונה של ד"ר אביתר רייטר.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

יאללה איפה כל המומחים ?

של מה הלוח שעונים הזה?

עושה רושם שזה של איזה וולבו B10M ישן.

:puzzled:
פורסם

היה שייך בעברו לאגד (עבד באיזור הצפון)

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

[ATTACH]213609[/ATTACH]שלום לכולם,

מי שאולי עוקב אחרי שרשור המשאיות ישים אולי לב לדיון הנוכחי על משאיות "לא צפויות" שהתגלגלו לארץ. מסתבר שגם אוטובוסים יוצאי דופן היו בארץ, לדוגמא, מספר פלקיסבלים אמריקאים (FLXIBLE - לא, זו לא טעות כתיב, היצרן נאלץ להשמיט את הE היות ולמישהו אחר בארה"ב היה זכיון ל FLEXIBLE). נא לא לבלבל בינם לבין ה GMC PD שהיה לאל על (ואולי לעוד חברה או שתיים) שיובא אאל"ט ע"י א. אילין לפני השוסונים. האוטובוס שבתמונות היה שייך לחברה שאיני יודע מה עלה בגורלה, ISRAEL TOURIST SERVICE CORP, ולפי התמונות (מהרוארד, ואחרות שמצאתי בארכיון התצלומים הלאומי) נראה ששימש להסעת תיירים מאמריקה בראשית שנות החמישים. אין לי מושג מי היה היבואן.

בהשוואה לאוטובוס הישראלי המצוי הוא היה כמו חללית וטוב שכך - אני יכול לתאר לעצמי איזה תגובות GMC750 פראי היה מעורר אצל התיירים המעודנים הללו - ובמיוחד באם היו צריכים לרדת עימו לאילת, מה שהפלקסיבל עשה גם עשה. למרות החזות האולטרה מודרנית האוטובוסים הללו היו עמידים - הם נבנו תחת רשיון באוסטרליה ועבדו שם שנים רבות, מה שאומר הרבה בקשר לאמינותם.

מה שתמיד סקרן אותי היא השאלה מה היה קורה אילו פלקסיבל ולא לילנד ושוסון היה משתרש בארץ כאוטובוס המודרני הראשון (כולל בניה ברשיון). מהרבה בחינות הוא (וגם הGMC PD) היה אוטובוס הרבה יותר מודרני מהרויאל טיגר ובעצם התצורה היא זו שמקובלת כיום: גוף אינטגרלי + מנוע אחורי. הפלקסיבל היה בד"כ מצויד במנוע בנזין ביואיק 8 טורי ותיבה עם 4 הילוכים אבל היו אופציות לדיזל (GM בד"כ אבל האוסטרלים הרכיבו מנועי דויטץ מקוררי אויר בחלק ואאל"ט היו גם התקנות של לילנד 600 כמו ברויאל טיגר). האם האוטובוסים הללו הגיעו "מוקדם מדי" ופשוט לא עלו על הרדר של הקואופרטיבים בארץ, שהיו רגילים כאמור לכלים קונבנציונלים? השוסון (גם אם נכפה עליהם) היה באיזה צורה אולי פרימיטיבי מספיק בשביל לגשר בין, למשל, הGMC 650 או הטיגר הקונבנציונלי לרויאל טיגר, הפלקסיבל היה קפיצת הדרך...

אחד מהאוטובוסים הללו שרד שנים מה בתור משרד של פירוקיה ששכנה לצד היציאה מדרום ת"א לירושליים, צבוע בצבע לבן ובלט לכל מי שעבר שם. סביר להניח שלא נותר ממנו מאום...

מודה מראש על כל מידע נוסף.

בברכת שנה טובה,

T

נ.ב.: העליתי גם תמונה של GMC PD להמחשת ההבדלים בין המודלים.

נ.ב. 2: למי שמעונין, The Official Website Of Flxible Owners International

http://flxibleowners.org/

Flxible_H_Shlezinger, Fritz 1953_2 x-large_focus.jpg

Flxible_H_Shlezinger, Fritz 1953_5 x-large.jpg

Flxible_H_Shlezinger, Fritz 1953_9.jpg

Flxible_H_Shlezinger, Fritz 1953_10.jpg

rowsell_gm_4101_ext1.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

יפתח, בדוק שנית - אני עובד עם שני מחשבים, אחד עברי, אחד לועזי. התמונות נמצאות בלועזי אם זה MAKES SENSE

8)

ועכשיו, תמונות מהנסיעה לאילת. בתמונה מנמל חיפה ניתן להבחין בעוד פלקסיבל (וגם מה שנראה כלילנד TIGER CUB). נסיעה לאילת הייתה עסק מסוכן עם התקפות המחבלים ולכן הליווי של הקומנדקאר.

4982404431_4dfed3b2d8.jpg

4983003968_3121ee07ff.jpg

4982404547_4a09fcd79a.jpg

4982404635_db316c3ed4.jpg

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

האוטובוס היה אצלנו בביה"ס.

הם הסבירו לנו מה קורה שלוקחים סמים :lol:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

כרגיל, גיא, אני מסיר בפניך את הכובע (שאין לי).

השילוב של הידע הרחב, ויכולת שליפת התמונות המתאימות והמחכימות... ובכלל אתה לא כאן!

למרות שגרתי על נתיב נסיעת האוטובוסים לאילת (רחובות) וכל מה שעניין אותי היו אוטובוסים ומשאיות, לא זוכר אוטובוסים כאלה על הכביש.

כן זוכר את זה שעמד ביציאה מתל אביב (מוצאי יאזור?) היו שם גם שאריות של מין בני כליאיים מכוניות אמריקאיות של שנות החמישים, גדולות מאוד, שימשו כנראה להסעת נוסעים... משהו כמו דה סוטו 7 מקומות על סטרואידים... מישהו זוכר, יודע משהו?

[ATTACH]213609[/ATTACH]שלום לכולם,

מי שאולי עוקב אחרי שרשור המשאיות ישים אולי לב לדיון הנוכחי על משאיות "לא צפויות" שהתגלגלו לארץ. מסתבר שגם אוטובוסים יוצאי דופן היו בארץ, לדוגמא, מספר פלקיסבלים אמריקאים (FLXIBLE - לא, זו לא טעות כתיב, היצרן נאלץ להשמיט את הE היות ולמישהו אחר בארה"ב היה זכיון ל FLEXIBLE). נא לא לבלבל בינם לבין ה GMC PD שהיה לאל על (ואולי לעוד חברה או שתיים) שיובא אאל"ט ע"י א. אילין לפני השוסונים. האוטובוס שבתמונות היה שייך לחברה שאיני יודע מה עלה בגורלה, ISRAEL TOURIST SERVICE CORP, ולפי התמונות (מהרוארד, ואחרות שמצאתי בארכיון התצלומים הלאומי) נראה ששימש להסעת תיירים מאמריקה בראשית שנות החמישים. אין לי מושג מי היה היבואן.

בהשוואה לאוטובוס הישראלי המצוי הוא היה כמו חללית וטוב שכך - אני יכול לתאר לעצמי איזה תגובות GMC750 פראי היה מעורר אצל התיירים המעודנים הללו - ובמיוחד באם היו צריכים לרדת עימו לאילת, מה שהפלקסיבל עשה גם עשה. למרות החזות האולטרה מודרנית האוטובוסים הללו היו עמידים - הם נבנו תחת רשיון באוסטרליה ועבדו שם שנים רבות, מה שאומר הרבה בקשר לאמינותם.

מה שתמיד סקרן אותי היא השאלה מה היה קורה אילו פלקסיבל ולא לילנד ושוסון היה משתרש בארץ כאוטובוס המודרני הראשון (כולל בניה ברשיון). מהרבה בחינות הוא (וגם הGMC PD) היה אוטובוס הרבה יותר מודרני מהרויאל טיגר ובעצם התצורה היא זו שמקובלת כיום: גוף אינטגרלי + מנוע אחורי. הפלקסיבל היה בד"כ מצויד במנוע בנזין ביואיק 8 טורי ותיבה עם 4 הילוכים אבל היו אופציות לדיזל (GM בד"כ אבל האוסטרלים הרכיבו מנועי דויטץ מקוררי אויר בחלק ואאל"ט היו גם התקנות של לילנד 600 כמו ברויאל טיגר). האם האוטובוסים הללו הגיעו "מוקדם מדי" ופשוט לא עלו על הרדר של הקואופרטיבים בארץ, שהיו רגילים כאמור לכלים קונבנציונלים? השוסון (גם אם נכפה עליהם) היה באיזה צורה אולי פרימיטיבי מספיק בשביל לגשר בין, למשל, הGMC 650 או הטיגר הקונבנציונלי לרויאל טיגר, הפלקסיבל היה קפיצת הדרך...

אחד מהאוטובוסים הללו שרד שנים מה בתור משרד של פירוקיה ששכנה לצד היציאה מדרום ת"א לירושליים, צבוע בצבע לבן ובלט לכל מי שעבר שם. סביר להניח שלא נותר ממנו מאום...

מודה מראש על כל מידע נוסף.

בברכת שנה טובה,

T

נ.ב.: העליתי גם תמונה של GMC PD להמחשת ההבדלים בין המודלים.

נ.ב. 2: למי שמעונין, The Official Website Of Flxible Owners International

http://flxibleowners.org/

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...