Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם.

האו איז אוורי בודי?

טוב. חורף. יורד גשם. מפעילים מגבים.

וטוב, עמו כל חורף עולה השאלה : מה לעזאזל עבר לצרפתים האלה בראש???

ומה הכוונה?

למי שמכיר, הרנו חמש יש את "ידית ההילוכים של האוטובוס" כמו שקוראים לה חלק מחברי, או "הידית שתיכף נופלת לי ומפעילה את הווישרים" כמו שאני מתייחס אליה...

בקיצור יש שם ידית פלסטיק מעפנה שאחראית על הפעלת המגבים.

לפני שני חורפים, בשלג הירושלמי, ניסיתי (טירון....) להפעיל מגבים עם שלג על השמשה הקדמית, מיותר לומר שזה לא הלך, הם לא זזו, ואני איבדתי את היכולת המופלאה של המגבים שלי לחזור לבד למקומם (ומאז, כבר שני חורפים וקיץ שאני מכוון את הפעלת וכיבוי המגבים שלי לפי מיקומם על השמשה). אלא ש... באיזה שלב השנה אותה הידית שמפעילה כם את השפריצר חדלה מלתפקד לגביו. כלומר נותרתי במצב של שפריצר - אין. חזרה אוטומטית למקום - אין. מגבים בשתי מהירויות - יש.

ופה עולה השאלה.

עכשיו יורד גשם, אני אהיה חייב לפרק את הידית ולסדר את זה. אבל אם כבר אני עושה את זה, האם יש אפשרות להחליף את הידית למשהו שיש בו גם מצב "השהיה"? (כי הצרפתים הגאונים החליטו שהשהיה זה טוב רק למגב האחורי...) ? האם ידית של רנו אקספרס תתאים? (והאם ברנו אקספרס כן יש השהיה?)

אשמח למעט עזרה ממי שיודע....

רון.

-ואני מבטיח לצלם את דשבורדי המתפרק, לכל מי מבעלי הרנו 5 (המון ממש) ששורצים פה בפורום כדי שיוכלו ללמוד ולהעשיר את ידעם.... -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אתה משוכנע שהבעייה בידית ?

לדעתי עניין החזרה למקום של המגבים (לפי תיאורך. שלג וכו') הוא שהזיזים בזרוע של המגב נשחקו (העסק מקובע למקומו בעזרת טבעת עם זיזים בזוע המגב וטבעת הפוכה במערכת המנופים שמגיעה מהמנוע החשמלי המפעיל את המגבים). הזרוע עשוייה אלומיניום ולכן רוב הסיכויים שהזיזים בה נשחקו.

אופן הבדיקה : הכי קל , אם המגבים נתקעים בנק' מסויימת , הרם אותם כלפי מעלה (ע"י קיפול) כך שיהיו באוויר. הפעל מגבים. אם כעת התנועה חופשית מדובר אכן בזרוע שחוקה.

פתח את הבורג המרכזי של הזרוע (לפעמים מסתתר מתחת למכסה שיוצא ברבע סיבוב כלפי מעלה) , בדוק האם אכן הזרוע טחונה.

אם כן החלף. לדעתי לא קשה למצוא כזו זרוע בפירוקיות.להבדיל מהמגב עצמו ,זה בד"כ לא מתקלקל.

לגבי השפריצרים.

האם אתה משוכנע שמדובר בידית ? בדקת מתח על המנוע של השפריצר ? הוא עובד כשאתה מושך בידית ? אם כן ,כנראה צנרצ סתומה (לחץ אוויר יעזור).

פורסם

מה שקרה הוא כזה..

פירקתי את המנוף הדפוק הזה...

אי אפשר לפתוח אותו כי הוא סגור עם הלחמת פלסטיק (או לשבור ולקנות חדש או לא לפתוח... בחרתי באופציה II)

אז פשוט השחלתי פנימה צינורית של חומר לניקוי מגעים והשפרצתי כמות יפה ממנו...

רשמים :

1. המגבים חוזרים למקום עכשיו. כן, מוזר, גם אני חשבתי שזה מכאני. אבל הופ... עכשיו כבר כן בא להם לחזור למקום. אחרי שנתיים של מגבים סוררים.

2.השפריצר - לא מעניין לו את התXת שניקיתי מגעים.... לא עובד.

לא עובד - אין רעש של משאבה - אין קול ואין ציוץ... עכשיו מה שקרה עם הזמן... זה שפשוט בהתחלה היו גמגומים - פעם עובד פעם לא... ואז זה הפסיק לגמרי.

לצערי אין לי פה מולטימטר לבדוק אם אלה המגעים או שלא...

מה נראה לכם?

וחידוד - מה עם הידית של האקספרס? יש לה דיליי? איזה מנגנון אחראי על הדיליי במגבים?

תודה מראש

רון.

oo==00==00

פורסם
2.השפריצר - לא מעניין לו את התXת שניקיתי מגעים.... לא עובד.

לא עובד - אין רעש של משאבה - אין קול ואין ציוץ... עכשיו מה שקרה עם הזמן... זה שפשוט בהתחלה היו גמגומים - פעם עובד פעם לא... ואז זה הפסיק לגמרי.

לצערי אין לי פה מולטימטר לבדוק אם אלה המגעים או שלא...

לא צריך מולטימטר , תעביר דרך המגעים 12 וולט מחוברים למנורה ומשם לגוף הרכב. אם נדלק , הבעייה לא במפסק (בדוק את המגעים ואת מנוע משאבת המים במיכל).

לגבי הדיליי , זה מעגל חשמלי שכל ילד במגמת אלקטרוניקה בכיתה י"א (חוץ ממני , אני הייתי בים 8) יוכל להכין לך. אבל איך תכניס עוד מצב לידית ההפעלה?

פורסם

- האם אני יכול להניח מהתשובה שלך שהמהירות \ דיליי יושבים במנוף ההפעלה ולא במקום אחר? -

רון.

-האמת שהגיוני מאוד שכן, הרי למהירויות צריך בסך הכל איזה פוטנציונטר פשוט, אבל לא ברור לי איך עובדים עם הדיליי...-

נ.ב. - לפי ההרגשה לי השבת הקרובה תוקדש להתאמת ידית של רכב אחר לרנו שלי...-

oo==00==00

פורסם

רון,

הידית עצמה היא מתג טיפש. היא לא קובעת מהירויות. מה שקובע את המהירויות הוא איזה שהוא יוניט שאינני יודע איפה נמצא ברנו שלך.

אם תתקין יוניט שכזה מרנו אקספרס וגם ידית שתאפשר לך לבחור בין המצבים ביוניט - תקבל מגב עם מספר מהירויות.

פורסם

off i go to my dearest HAYNES...

if a unit it is.... thank i'll find it :)

More of the R5 Adventures in our Next episode of

WHAT WENT WRONG :)

בכיכובה של זואי זופר.

רון.

-תודה.-

נ.ב. - העליצות נובעת מקימה כשבחוץ גשם שוטף. (ומוסיקה טובה אחרי שבוע שלא הקשבתי למערכת שלי בבית כמו שצריך)

oo==00==00

פורסם

יש קיטים לבניה עצמית של משהה מגבים.

בניתי אחד עבור הפיאסטה 79 שלי.

יש לה שלושה מצבים 5, 10 ו15 שניות.

קניתי את הקיט באנגליה (לא מצאתי חנות בארץ שמוכרת קיטים כאלה).

עלה לי בערך 100 שח.

קל מאוד לבניה והרכבה-מומלץ מאוד.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

שאיפהשהוא באנגליה אני אמצא קיט לדיליי למגבים שלי....

- יש כיוון שאולי תסביר לי ממה הוא מורכב? אני אוכל לקנות את הרכיבים לבנות לבד בבית??

רון.

oo==00==00

פורסם

אתה יכול להתקין בקלות מפסק כפול שגם יהיה מחובר למנוע שפריצר וגם יתן פולס הפעלה למגב-כל פעם שתלחץ עליו השפריצר יתיז מים והמגבים יפעלו

פורסם

האתר של החנות הוא: http://www.maplin.co.uk

לדעתי הם מוכרים מחוץ לאנגליה, כך שניתן להזמין מהם.

בכל מקרה, אני אנסה במשך השבוע הקרוב למצוא את ה-layout של המעגל + תמונות.

פורסם

נסיך - יש לי בדיוק את אותה הבעיה עם השפריצרים, כתבתי על זה פה, ועד היום עוד לא סידרתי... ויוה לה פראנס! רק שלי יש מולטימטר ואפילו שתי משאבות שפריצרים שעובדות... הבעיה או בידית או בחיווט...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

בין היתר אני אבדוק את זה לעומק... והאמת - אם צריך אני הולך לסלול מצידי חוטים עם הזנה ישירה לשפריצר... עכשיו בחורף הדבר הופך ממש קריטי..

רון.

-רק מהשבת הארוכה שמחכה לי נהיה לי חם-

oo==00==00

פורסם

סליחה על העיכוב.

הנה התמונות של המתזמן- אצלי זה קבור מאחורי הדש-בורד אז תצטרך להסתפק בזה... :wink:

wiper.JPG

wiper1.JPG

• תוכן חדש...