Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכל חברי הפורום,

שמעתי היום מחבר על יחידת טרקטורונים בצה"ל ורציתי לשאול מספר שאלות על הנושא:

1.לאן בדיוק שייכת היחידה הזו?

2.מהם תנאי הקבלה ליחידה הזו? מבחינת פרופיל,קב"א,השכלה וכו'.

3.האם שווה להתגייס ליחידה הזו?

4.האם היחידה הזו קרבית? מה בדיוק הם עושים שם?

5.אם מישהו יודע\מכיר מישהו שהיה\היה בעצמו הייתי רוצה לדעת איך הטירונות של היחידה?

אני מתגייס בעוד שנה בערך,רציתי לדעת מה צריך לעשות בשביל להתקבל לזה,יש לי בנתיים פרופיל 97,אני בריא לחלוטין ואין לי בעיה להתגייס לשם אם באמת ארצה.

תודה רבה לכל מי שיגיב!

אבירן.

פורסם

קצת פרטים יותר בהרחבה:

בכל אחת מחטיבות החי"ר (גולני,גבעתי,צנחנים,נח"ל וכדומה) יש ב"וותיקות" 2 פלוגות,פלוגה רובאית ופלוגה מסייעת.

אחת מהמחלקות במסייעת נקראת יאגי.

לוחמי המחלקה הזו הם לוחמים לכל דבר ועניין,רובאי 07,שיש להם בין היתר גם הסמכה על יאגי (או בשמו העברי טרקטורון).

הטרקטורונים במחלקת היאגי מצויידים במקלע,לרוב מאג שיושב על חצובה מיוחדת ונשלט ע"י כפתור בכידון של היאגי על מנת לאפשר ירי תו"כ רכיבה.

לוחמים במחלקת היאגי עוברים מסלול לוחם רגיל של טירונות ואימון מתקדם,ולאחר מכן בהמשך עוברים את ההסמכה על היאגי בביסל"ח (עד כמה שאני זוכר,אם אינני טועה).

זה הכל בערך...

עידן

***עריכה***

טיפ שיוכל מאוד לעזור לך להגיע למחלקת יאגי:

כבר במהלך הטירונות בחטיבות החי"ר,המ"כ שלך יעשה איתך שיחה אישית,לעיתים אף אחד הקצינים של הפלוגה יערוך איתך שיחה אישית.

במהלך הראיון ישאלו אותך לגבי תחביבים,תגיד שאחד התחביבים שלך זה רכיבה על טרקטורונים ותרחיב קצת בעניין.

מנסיון בתור מפקד בחטיבת חי"ר, יש לזה השפעה,ותמיד יעדיפו לשלוח לשם מישהו שיש לו סוג של נסיון אמיתי ברכיבה על טרקטורונים מאשר מישהו חסר נסיון.

מה שכן,מחלקת יאגי זה סוג של "צ'ופר",כך שאתה תצטרך במהלך כל המסלול להוכיח שבאמת מגיע לך שישלחו אותך לקורס הזה ובהמשך למחלקת יאגי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין מחלקת יאגי.

בתור אחד שמרשת ביחידה קרבית בוותיקות אין מחלקה אשר היעוד שלה הוא נסיעה על יאגי.

בזמנים האלו יאגי הוא קורס צו'פר בלבד ובד"כ נותנים אותו לכאלה שעומדים להשתחרר עם בכלל..

פורסם

היאגי כבר יצא מהתו"ל בצהל.

אגב בכל גדוד יש שלוש פלוגות וותיקות+פלמ"ס (פלוגת מסלול)

בפלוגה המסייעת יש מחלקה שנקראת 5 שהיא מחלקת סיור גדודוית.

בעבר היו עוברים חלק מהלוחמים בה הסמכה על יאגי.

כיום עוברים הסמכה על האמרים.

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

פורסם

האמת שלא ידעתי אפילו שהיאגי יצא מהתו"ל...........כנראה הזמן באזרחות עושה את שלו.

:wink:

אגב,SP4ZM,

אני לא יודע איך זה עכשיו,אבל בעבר היאגי היתה מחלקה בפני עצמה,ולא חלק מה-5.

בדיעבד,עשו בשכל שהוציאו את היאגי מהתו"ל,אני זוכר שעוד בתור לוחם חשבתי על זה שזה לא חכם\בטיחותי\יעיל במיוחד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הקורס היה בבאלי"ש שבצאלים.

והפסיקו עם זה כבר. לא יודע למה. זה קרה לפני שהגעתי לשם...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תוכן חדש...