Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותנו גולף 2002 1.6 ידנית (קונפורטליין)

אחת לתקופה הרכב עושהבעיות ונכנס למוסך

זה התחיל עם סללי הצתה שהוחלפו פריצה של שמן למערכת הקרור (והחלפה של קולר שמן) ועוד תקלות חוזרת ונשנות.

הבעיה הנוכחית היא שלפני כמה ימים נדלקה לאבי אחת ממנורות האזהרה. בבדיקה במוסך וסריקת המחשב לא נתגלתה התקלה ולכן המחשב אופס ונמסר לאבי להמשיך לנסות ולחזור אם תיהיה בעיה.

שוב נדלקה נורה אבי חזר למוסך לאחר שהרכב היה במוסך יום שלם החליפו כבלי הצתה(בנתיים לא שילם עליהם) נמסר לו לנסוע ואם הבעיה תסתדר שיבוא לשלם.

כמובן שבעיה לא הסתדרה אבי חזר למוסך ולאחר יום נוסף התברר שישנה חדירה של מים למנוע שגרמה לקצר באחד הפלגים ובנוסף ראש מנוע נשלח לשיפוץ.

כל המידע שאני מוסר לכם הינו האנפורמציה שקיבלתי מאבי שלא מוכן שאתערב בנושא

1. מה המשמעות של מה שסיפרתי לכם מבחינת הוצאה

2.האם החלפש ראש מנוע תשפיע באיזה מובן בעת מכירת הרכב

3. האם המוסך נהג בצורה תקינה והאם הנזק שנגרם הואלא באשמת המוסך שלא גילו אולי את התקלה בזמן

תודה רבה

פורסם

עדכון

הפעם הראשונה והשניה נדלקה מנורה של תקלה כללית

הפעם השלישית יום חמישי האחרון נדלקה מנורה של מערכת הקרור

וכאשר אבי נכנס היום למוסך נמסר לו מה שאמרתי

פורסם

נדלקה נורית של מערכת הקירור? היה צריך לעצור מייד. יתכן ועשה זאת, אם לא , והמשיך בנסיעה למוסך, יתכן והנזק הוחמר.

יתכן והתקלה לא זוהתה ומייד כי הפריצה היתה קטנה מאוד, וקוד התקלה לא הצביע ישר על כיוון התקלה, אלא נתן קוד תקלה מסויים שיתכנו לו סיבות רבות, ולא נותר, אלא להמתין להחמרה,

זוהי ספקולציה בלבד, אני מקווה שבסיום התיקון הנורית לא תשוב להתריע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובה שהגיעה מ USA

השאלה היא האם למוסך יש פה איזה אשם תורם?

לטענת אבי (ומקווה שאפשר לסמוך עליו בכך) חום המנוע לא עלה מעבר לסקלה

שהגיעו הביתה הוסיפו נוזל קרור (משהו כמו חצי כוס עד כוס מבחינת כמות)

פורסם

לדעתי (ואיני מספיק בקיא בפרטים) נראה שלמוסך אין קשר לתקלה. גם אם היא החלה לפני, ולא אותרה, הרי שלא נגרם נזק נוסף מעבר לנזק שממילא כנראה היה.

אם היה נגרם נזק נוסף מחוסר איתור התקלה, אז אולי היה ניתן לדרוש "התחשבות" או אף לבוא בדרישות.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה לגבי אינפורמציה נוספת?

כמה ק"מ עבר הרכב?

האם הוא טופל במוסך מורשה כל חייו?

האם מילאו נוזל קירור שהוא לא G12? והאם הרכב טופל בחלקים לא מקוריים?

כמו כן, חוות הדעת שציינת הינה של מוסך מורשה או מוסך אחר?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרכב עבר כ 110 אלף ק"מ

מדובר ברכב יד ראשונה שטופל בעקביות במוסך צ'מפיון

אם בטיפולים שוטפים ואם בתיקון תקלות חד פעמיות כולל התקלה הנוכחית

הרכב עובר נסיעהבעיקר עירונית ע"י נהג מבוגר (אבי)

התקלה האחרונה שהיתה היתה תקלה במערכת הקרור כפי שאמרתי לפני כמה חודשים הוחלף קולר שמן

בעקבות פריצה של שמן למערכת הקרור.

המערכת נוקתה כמו שצריך הוחלף כמובן מיכל עיבוי ונוזלי הקרור הם נוזלי קרור מקוריים של VW

אני אדגיש שוב שהמוסך אישר את המשך הנסיעה ברכב למרות שהרכב ביקרבמוסך פעמייים

ברגע שאני אקבל פרטים לגבי התיקון האחרון מהמסך אני יעדכן אתכם

אני מתחיל להרגיש כאילו הגיע הזמן לשדרג את הרב (למרות שאבי אחד שמחזיר רכבים לאורך שנים)

פשוט היה חשוב לי לדעת באיזה גישה לפנות למוסך

האם בגישה של "תשמעו הרכב היה במוסך פעמיים ולא יתכן שהשמך הנסיעה נעשה באישורכם"

או בגישה של אפשר לחלק לתשלומים וללכת (זו הגישה של אבי ובגלל זה כל העניין מתסכל אותי....אבי הוא אדם שמאמין לאנשים הוא לא תמים אבל הוא מכיר את מנהלי העבודה שם וסומך עליהם )

פורסם

שאתה אומר עבר את הסקאלה אתה מתכוון לא סיים אותה ? כי אם כן זה חמור זה אומר שנסעו עם הרכב בתחום המסוכן

בקשר לחום מנוע, במידה והמים פורצים החוצה מסיבה כלשהי אז החיישן עלול לא לקבל קריאה נכונה כי הוא כבר לא "שוחה" בתוך מים, במידה וכזה המצב תדלק נורת גובה המים (נורה עם מפלס מים אדומה היא תהבהב וישמעו צפצופים) ויש לעצור מיד אחרת מגיעים למצב הלא נעים שנוצר

לדעתי המוסך לא אשם, ומתפקידינו כנהגים לקרא את אותות המצוקה שהרכב מעביר לנו ולפענחם נכון,

בכלל יותר מכך אני יכול להגיד לך סתם שתדע את זה לגבי רכבים, אסור בתכלית האיסור להמשיך לנסוע אפילו מטר נוסף או להשאיר מנוע מונע אפילו דקה נוספת עם כל מנורה שצבעה אדום !

המצב היחיד בו מותר לנסוע עם נורה אדומה היא לאחר שעצרת איתרת את מקור התקלה והידע המקצועי שלך מאפשר לך לקבוע בצורה מקצועית שניתן להמשיך לנסוע עד למוסך

לדוגמא : במידה ונסעתי ונדלקה נורת אלטרנטור, עצרתי בצד פתחתי מכסה מנוע, גיליתי שנקרעה הרצועה של האביזרים, ואני ביום (=אין הרבה צריכה של חשמל אין תאורה וכו') אז יתכן ואחליט לנקות את שאריות הרצועה למנוע התפסות ואסע ישר למוסך,

לחילופין היום שיש ביטוח גרירה עדיף לגרור על "כל שטות" מה שנקרא

פורסם

חברה באמת שאני לא מבין אותכם לפי דעתי זוהי בעיה של המוסך בדיוק כמו שהיא בעייה עבור הנהג

תבינו שבין אם המוסך זיהה את התקלה ובין אם לא הוא עדיין אישר המשך נסיעה על האוטו ובזה האחריות היא גם עליו.

כי אם אותו מכונאי היה אומר לבעל הרכב"תקשיב אנחנו לא יודעים בוודאות אם התקלה מהי התקלה אבל אנחנו רק החלפנו כבלי התצה אם אתה רוצה תיסע על אחריותך".

אם זה היה נאמר לאותו בעל הרכב אז האחריות היא כבר עליו אבל במקרה זה לא נאמר לבעל הרכב(לפי איך שהבנתי מהדברים) שום דבר מלבד זה שהוא יכול להמשיך לנסוע על האוטו ובגלל זה המוסך גם אשם.

ההאשמה פה גם מוטלת על הנהג כי כמו שכבר אמרתם כאשר מופיעה כל מנורה שהיא בצבע האדום שהיא נורת אזהרה צריך לעצור את האוטו בצד מייד ולא להיות חכמים גדולים ולנסות להגיע למוסך.

אז פה היא גם האשמה של הנהג שנסע אם הרכב על אף הנורה האדומה וניסה להגיע איתו פעמיים עד המוסך במצב לא תקין.

בכל מקרה המקרה כבר קרה ואת הגלגל אחורה אי אפשר להחזיר אז רק אפשר ללמוד מהמקרה הזה ולהסיק מסקנות מה לעשות שניכנסים למצבים דומים כאלה באוטו.

בקשר לשאלתך על המחיר בערך של ראש מנוע עליון קומפלט הוא:(אם אני לא טועה)

בסביבות ה-1500 ש"ח בלי עבודה שוב פעם תלוי מה הנזק בדיוק ומה צריך להחליף שם בדיוק.

בכל מקרה אחי לפי מה שהבנתי בגדול מכל הט'רד הזה הוא שאתה חייב להחליף את המוסכניק שלך דחוף

כי אם הוא לוקח על עצמו אחריות כחה שהוא נותן חך ליסוע פעמיים עם נורה דולקת אז המצב שלו גרוע באמת

ולא משנה לי כמה תגיד לי שהוא טוב עכשיו אני לא קונה את זה אחי הוא שרלטן ורק מוסכניק שרטלן ייתן לך לנסוע אם בעייה של נורת אזהרה בזה שהוא יפרמט לך את המחשב ולא יבדוק מה בדיוק הבעייה.

לבסוף אחי מקווה שלמדת מהמקרה הזה ותסכיל ממנו בעתיד איזה מוסך לבחור ואיזה לא ויש משפט אחד פשוט שאומר:

"שאתה מתגלך עך הבשר שלך זה יותר כואב אבל פחות מכאיב"

(מקווה שהבנת את המשפט)

בכל מקרה אחי אם אתה צריך מוסך באמת טוב שמתמחה בפולקסווגן יש אחד בראשון וקוריאם לו "קלדס"

הוא מורשה וגם מרכזי והוא ממולץ מניסיון ואחריות תנסה ותיווכח מה זה מוסך באמת שלא מקל ראש בנורה דולקת שבסוף נגמרת בראש מנוע.

פורסם

איך הגעת ל 1500 שח? כמה עולה כל חלק, ואיזה חלקים צריך להחליף? -- ייעוץ לא מבוסס

הכותב איננו אחיך, ואם הוא אחיך, דבר איתו בבית ,או בטלפון .

אין כאן עניין ל"פירמוט" של המחשב, פשוט מחברים סקנר וקוראים קוד תקלה, מנסים לפיה לקשר את התקלה, ולאתרה.

באם "הלך" ראש מנוע, סביר שהוא כבר הלך בתחילת התופעות, אך עדיין היה אולי קשה לאתר זאת, בשלבים המאוד ראשונים לעיתים מאוד קשה לאתר תקלה, מה שחיישן במיוחד אם זה קוד תקלת MISFIRE , יכול לחוש. אציין שזוהי ספקולציה שלי, אין לה בסיס מעבר להשערה.

קביעתך שהמוסכניק שרלטן, או שיש צורך בהחלפתו ובאופן מיידי, אין לה מקום.

עם כל הכבוד, ראוי לדעתי שתשובות יהיו מאופקות, מכובדות, ומבוססות אך יותר.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

נכון,שאם הנהג לא שם לב לנורות האזהרה אז הוא אשם אבל והאבל כאן גדול.

לדעתי,אם הרכב היה מטופל כל חייו במוסך מורשה ואם נתחשב בקילומטרא'ז הדי נמוך יחסית יש מקום לבקש בעדינות מהיבואן איזו שהיא השתתפות בתשלום או הנחה מסויימת.

אם זה לא יועיל זה בטח ובטח שלא יזיק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לבקש תמיד אפשר וכדאי אם יזרמו איתך סבבה, אם לא, זה מה יש סך הכל אל תצפה מצ'מפיון (גם אם הרכב עבר 100 קילומטר בלבד) לעזור לך בהוצאות על רכב שנוסע כבר 6 שנים,

שוב, אני חלילה לא רוצה להגיד שאביך אומר X וקרה Y או משהו בסיגנון, אבל אין דבר כזה שרכב נוסע לו ופתאום הולך ראש מנוע בשניה, הרכב כנראה התחמם הרבה יותר ממה שהוא היה אמור נדלקה מנורה אמרת בעצמך אביך כנראה לא ניתר את המצב בצורה נכונה והחליט להמשיך בנסיעה דבר שעלה בראש מנוע, אף מוסך לא משבית רכב בשל אי איתור תקלה במיוחד תקלות מסוג זה, המוסך היה יותר מבסדר שנתן לך חוטי הצתה חדשים מבלי לחייב אותך רק כדי לבצע שלילת אפשרויות לתקלה

דעתי האישית היא שהנזק הסופי הינו תוצאה של רשלנות הנהג במידה מסויימת, וכמובן שדעתי האישית שהראש כנראה לא היה תקין מהתחלה (לכן בכלל הופיעו התקלות) רכב הינו מכונה יקרה לאחזקה ולפעמים כואב קצת בכיס, זה המחיר לשלם אין מה לעשות

באשר ל"לי-רוי" יסלח לי הנכבד אך אני אפילו לא אטרח להגיב למה שאמר, כמות גדולה כלכך של טעויות ומצטער לומר : חוסר הבנה, מצטער אך התגובה הזאת לא ראויה כדי לדלות ממנה שבב קטן של מידע

בהצלחה בהמשך ידידי, ואל "תתבאס" על הרכב, תקלות נגרמות, מתקנים וממשיכים

פורסם

שוב תודה לכל המגיבים

לאחר שיחה עם מנהל העבודה התברר שנוריות האזהרה דלקו מכייון שהיתה בריחת מים לתא השרפה. לדבריו מכייון שהתקלה לא אותרה בשתי נפעמים הראשונות ובפעם השלישית שאבי דייוח להם על בריחת מים מינורית הוחלט לפתוח את ראש המנוע ולחפש את הבעיה. בפתיחת ראש המנוע התגלה סדק בין מעבר מים לתא השרפה. לדבריו נזק כזה לא אופיני לרכב בן 6 שנים שעבר כ 100 אלף ק"מ . הנזק לדבריו נובע מעיפות החומר או אולי פגם כלשהו ביצור. לדבריו צ'מפיון לא יטפלו ברכב על חשבונם כי אחרי הכל מדובר בכל זאת ברכב בן 6.

לדברי מנהל העבודה אין שום עדות להתחממות המנוע-והנזק מקורו בעיפות החומר

למרות שאבי מכיר ומעריך את מנהל העבודה והוא נשמע אדם נחמד ומקצועי אני חושב בכל זאת שצ'מפיון צריכים לקחת אחריות כלשהיא עם לא מלאה על התקלה.

אני מצרף חשבונית של התיקון -עלות כ 4000 אש"ח

1.אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הנזק ועל האחריות

2.האם לתיקון כזה יש משמעות מבחינת שווי הרכב (לדברי מנהל המוסך אין שום פגיעה הרכב להפך הקומפרסיה וביצועי המנוע יכולים רק להשתפר)

תודה לכולכם

חשבונית.jpg

פורסם

בבקשה אשמח לשמוע תגובה כלשהיא להסבר המוסך לנזק (התגובה האחרונה שלי)

אני רוצה לכתוב מכתב ליבואן WV ובאמת חשובה לי דעתכם לאור הממצאים....

תודה

פורסם

צר לי לבשר לך אבל אחרי שש שנים שהרכב על הכביש אין סיבה מוצדקת שהמוסך השתתף בעלות התיקון.

מכתב לייצרן במקרה הזה לא יעזור במאומה מכיוון שהייצרן יכתוב לך בתגובה "פנה למוסך הייבואן צ'מפיון מוטורס בני-ברק".

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...