Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

PXA-H700 בעבודה

EyalR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

טוב, בגלל שהבנתי שכנראה יעבור עוד זמן עד שאני אתקין את המערכת החלטתי לשחק קצת בפרוססור של אלפיין הH700 וחיברתי אותו בבית.

אני חייב לציין שהפרוססור הזה הוא פשוט תענוג, כל כך הרבה שליטה והכל באצבעות ידיך.

כבר כתבתי עליו בעבר כשהוא רק יצא אבל רק אפרט בקצרה את האפשרויות שלו.

1. DTS

2. אקולייזר גרפי 31 ערוצים שיכול לשלוט בנפרד על כל דרייבר. קדימה: מידבאס, מיד טוויטר. אחוריים, סנטר וסאב.

3. קרוס אובר עם טווח תדרים גבוה מאוד 20HZ-20KHZ בחלקם. אפשרות לבחור SLOPE של 6/12/18/24/36DB.

4. טיים דילאי לכל אחד מהרמקולים ואפשרות להפיכת פזה של כל אחד מהם.

5. אקולייזר פרמטרי 5 ערוצים (לבחור או אותו או את הגרפי).

אלו הן בערך האפשרויות שלו.

קצת תמונות (נראה לי שהגיע הזמן שאני אלמד לצלם במצלמה הזאת):

P1010013.JPG

P1010012.JPG

P1010011.JPG

P1010009.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חתיכת מכשיר הדבר הזה.

יש לו גם הרבה מאוד אפשרויות.

וקרוסאובר עם SLOPE של 36dB? אף פעם לא שמעתי על זה, נחמד נחמד.

איך הוא בדיוק מתחבר?

המגברים מתחברים כרגיל לרדיו דרך כניסות ה RCA, והוא לרדיו כתוספת?

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

SLOPE עד 30DB, נתתי לו עוד 6DB אקסטרה בטעות :)

הוא יכול להתחבר בשלוש דרכים:

1. חיבור AINET של אלפיין אם יש לך HU אלפיין.

2. חיבור עם RCA מההד יוניט אליו.

3. חיבור אופטי.

יש לך את היחידת שליטה ויש את הפרוססור עצמו וממנו יש את היציאות לכל המגברים. אתה יכול לעשות הגברה אקטיבית דרכו ולחבר מגבר לטוויטר, למיד, למידבאס, לסאב ולאחוריים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדהים.

יש כמות נכבדה של פונקציות,חבל על העיצוב אבל זה לא פראמטר כאן.

יפה שאתה נהנה מזה.... כמו צעצוע,התחושה מוכרת לי. :p

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המכשיר עולה בחול משהו כמו 550-600$ בארה"ב. סך הכל במחיר הזה אין לו תחרות והוא להיט גדול בחו"ל (במיוחד באנגליה ששם הוא עולה 400-500 פאונד וזה נחשב מאוד זול למשהו כזה שם).

למה כמו צעצוע? בדיוק צעצוע :lol::wink:

האמת בדיוק היום קראתי על מישהו שלא רוצה להתקין את הפאנל כי הוא לא יפה לדעתו, לדעתי הוא יפה וסך הכל נראה כמו רוב ההד יוניטים של אלפיין. אני בחרתי ללכת על הד יוניט של אלפיין אז אני חושב שהם יראו טוב ביחד אחד מתחת לשני.

pxa-h700.jpg

pxa.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואי אחי זה נשמע ממש טוב. שמעתי על הדבר הזה בפורום השני אבל אין לי מושג מזה זה עושה ובעניין של הSLOPES בכלל אני לא מבין...

אולי תתן הסבר קצת? :roll:

אין מה לעשות...באס זה ההההדדדבברררר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל על העיצוב? העיצוב בסדר גמור... וכבר אם מדברים על אלפיין, למי איכפת מהעיצוב?

אלפיין מספר 1 ב רדיו וכאלה, הם כבר 25 שנה בתחום.

והעיצוב הוא בהתאם... ולעניין.. בלי "צלצולים וציפצופים".

http://www.eatel.net/~amptech/elecdisc/xovrslop.htm

והינה אתר מצויין באופן כללי, שיסביר לך על SLOPES ב קורסאוברים.

אם לא תבין משהו, תשאל :)

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלינק שאלון נתן מצויין.

קח הסבר מהיר שנתתי פעם:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=3303&highlight=slope+6db+12db

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה שזה אומר בעצם שבשביל לחתוך את התדרים הנמוכים צריך/עדיף (לצורך העניין ולצורך הדוגמא)

6dB/Octave

ובשביל לחתוך את הגבוהים צריך

24dB/Octave

?

(יש מצב שהתבלבלתי בין שניהם :lol: )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל שהסלוף יהיה יותר גבוהה, כך הסיכוי שהתדרים שלא אמורים להגיע לרמקולים שלך יגיעו, יהיה נמוך יותר.

אם זה סאב שמנגן תדרים נמוכים, אז סלוף גבוה יותר יחליש באופן חד/מוגזם את התדרים הגבוהים ולכן יגן על הסאב יותר.

אם זה רמקול מיד ריינג', אז סלוף גבוה יותר יחליש באופן חד/מוגזם את התדרים הנמוכים ולכן יגן יותר על המידריינג' שלך.

נהוג להשתמש בסלופים גבוהים יותר למידריינג'ים וטוייטרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שזה אומר זה, שצריך לנסות ולשמוע מה נשמע טוב יותר.

כעקרון אבל לסאבים עדיף SLOPE גבוה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לסאבים גבוהה יותר?

דווקא ניראה לי שטוייטר לדוגמה או מיד רגישים הרבה יותר לבאס מאשר סאב שמנגן טיפה ווקל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לסאבים גבוהה יותר?

דווקא ניראה לי שטוייטר לדוגמה או מיד רגישים הרבה יותר לבאס מאשר סאב שמנגן טיפה ווקל.

לא ראיתי שהגבת לפני.

בכל אופן צריך להבין שחיתוך הקרוס אינו רק עניין של הגנה אלא הוא נועד גם לשלב טוב יותר בין הדרייברים.

לכן יש לנסות SLOPES ונקודות חיתוך שונות על מנת לראות איזה מהן גם גורמות לדרייבר להישמע במיטבו וגם גורמות לשני הדרייברים להשתלב בינהם.

אם למשל יש לך סט קומפוננט שהטוויטר מרוחק מהמיד דווקא חיתוך עם SLOPE נמוך יוכל לעזור להם להשתלב שכן תהיה בינהם חפיפה התדרים מסויימים והמעבר יהיה חלק יותר. אם הSLOPE יהיה גבוה תרגיש יותר את העובדה שהם מרוחקים אחד מהשני בשל חוסר החפיפה.

בקיצור בחירת SLOPE זה לא דבר פשוט ונתתי כאן דוגמא קטנה, הבחירה תלויה בדרייברים עצמם ומיקומם.

הסיבה לכך שדווקא בסאב SLOPE גבוה יותר הוא טוב מכיוון שככל שעולים בתדר ככה הוא נעשה יותר כיווני. אם למשל נחתוך את הסאב ב80HZ בSLOPE 12DB עדיין ישמעו ממנו תדרים עד נאמר אפילו 120HZ (סתם מהראש לא באופן מדוייק). תדרים אלו יכולים למשוך יותר את תשומת ליבנו לאחור. אם נחתוך את הסאב בSLOPE גבוה יותר ככה שמעבר ל80HZ בקושי נשמע עוד תדרים מופקים ממנו ויהיה לנו מידבאס טוב מקדימה, העובדה שהוא נמצא מאחורה תהיה פחות ברורה והוא ישמע כאילו הוא נמצא מקדימה עם המידבאסים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לשלב בין דרייברים... יפה, לא חשבתי על זה.

לימדת אותי דבר חדש :)

אבל בקשר לסאב... שזה ימשוך את תשומת ליבנו לאחור... אנחנו צריכים אוזניים של ינשוף בשביל לשמוע את הטיפ טיפה ווקל מהסאב שיושב לו שם בבאגז..

בקשר להשתלבות, זה באמת נכון..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...