Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה, יש לי פיאט בראבו שנת 98 מנוע 1400 גיר רגיל, אוטו חמוד, לא יותר מזה.

קניתי את האוטו עם ג'אנטים מגנזיום

יש לי רעידות בהגה, לא ניגשתי לכיון פרונט ולא לאיזון גלגלים, יש לי גם 4 צמיגים שצועקים "אנחנו כבר מתים"

עכשיו לשאלות:

מרווח ברגים של פיאט זה 98*4, לפי מה שאני יודע ולא רק אני יודע

הג'אנטים שיש לי על האוטו הם במרווח 100*4 (כתוב את זה על הדופן של הג'אנט)

האם זה הגיוני שזה בכלל מורכב ככה ?

האם יתכן שזה מה שגורם לי לרעידות בהגה ?

עכשיו, שאלה בשביל העתיד: מהו טווח האופסט לרכב הזה, כי אני מתכוון להחליף את הג'אנטים בג'אנט עם מרווח ברגים נכון ואופסט נכון, בניגוד לכל מה שיש עכשיו, אח"כ אני גם ישים לה צמיגים חדשים.

תודה, אור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

גם לי אין תשובה לגבי ההפרש במרווח הברגים אבל דבר נוסף שעשוי להוביל לרעידות האלו היא טבעת המירכוז - center bore. על טבעת זו, המכונה גם "טבור הנאבה", מתמרכז הג'אנט. אם קוטר הטבעת בנאבה קטן מקוטר הטבעת בחישוק, החישוק למעשה יתמרכז על הברגים - הם אלה שימרכזו את החישוק - זה נקרא lug centric. בשיטה זו הסבירות לחוזר מירכוז ורעידות בהגה גבוהה הרבה יותר.

לגבי המעבר מ - 98 ל -100 או להיפך - זה אומר שכל בורג זז 1 מ"מ מעלה או מטה. לא 2 מ"מ כי מרווח ברגים נמדד באלכסון, אז אולי זה אפשרי עם לחץ אוויר. לחבר כבר הרסו פעם נאבה כך. אם התקינו לך את זה באיזו פנצ'רייה, תוכל לנקוב בשמם כדי שאני ושאר חברי הפורום לא נתקרב לשם?

פורסם

היי, אני קניתי את האוטו ככה, אין לי מושג מי הדביל שהרכיב את הגלגלים האלו, לגבי לחץ: הם יושבים בסדר גמור.

לגבי החור מרכוז, למען האמת שלא שמתי לב אבל אני אפרק בהזדמנות את הקאפה כדי לראות את החור ולהבין איך זה יושב על הנאבה, כנראה שאני ארכוש סט ג'אנטים חדש מאוטו דיפו :(

פורסם

איזו דינאמי זה רע.

אחרי איזון כזה כל ביקור במוסך הופך ל"סרט", אם המכונאי לא מחזיר את הגלגל בדיוק למיקום בו היה קודם מתחילות רעידות ולך תדע איזה גלגל התפספס.

במקרה של אור - מדובר בג'אנט 13 או 14? כאלו אפשר להשיג משומשים די בזול, חבל לבזבז כל כך הרבה על חדשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, אפשר להשיג גלגלים משומשים או פח בפירוקים סט של 4 ב200 ש"ח, אין שום בעיה, אבל אני רוצה את הרכב יפה, לחפש עכשיו גלגל מגנזיום שמתאים לפיאט, יהיה גם ישר, זה בעייתי, מסתבר שהרבה מאוד שמים 100*4 על הפיאט, לא מתאים לי המשחקים האלו אני רוצה גאנט במרווח 98, ועם חור בגודל שמתאים לנאבה, בקיצר שישב מאוזן על האוטו בלי תסריטים, גם אם זה יעלה עוד קצת יותר, כי מטריף אותי שההגה רועד.

פורסם
איזו דינאמי זה רע.

אחרי איזון כזה כל ביקור במוסך הופך ל"סרט", אם המכונאי לא מחזיר את הגלגל בדיוק למיקום בו היה קודם מתחילות רעידות ולך תדע איזה גלגל התפספס.

במקרה של אור - מדובר בג'אנט 13 או 14? כאלו אפשר להשיג משומשים די בזול, חבל לבזבז כל כך הרבה על חדשים.

לא ממש.

לאחר ביצוע האיזון הדינמי, החזקתי את הרכב בו הוא נעשה במשך 4.5 שנים נוספות ומעולם לא הקפדתי על מיקום הגלגל- רק שצד ימין יחזור ימינה ושמאל יחזור שמאלה.

באיזון הדינמי שמו ספייסר בין הג'נט לנאבה אשר סייע להתאמה מלאה ביניהם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לירן, השאלה היא האם זה לא פוגע בשום דבר, כי אם זה לא פוגע אז אני יכול להמשיך עם מרווח 100, רק צריך לבדוק אם הג'אנט מתאים באופסט ואם הוא ישר, כי אחרי הכל זה אוטו לא חדש והג'אנטים נראים כאילו עברו התעללות ביחד עם כל הרכב.

בכל זאת אני עדיין מעדיף למצוא ג'אנט אורגנל של הרכב, הכי יפה הכי מתאים הכי טוב.

• תוכן חדש...