Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב מנהלים חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

FLATBON - אין לך מושג כמה אני מצטער שהיבואן לא מביא את גרסת ה-Titanium-X של המונדיאו, בעלת פנסי הקסנון ומערכת תאורה AFS, שנעה עד 15 מעלות לתוך כיוון הסיבוב, מערכת בקרת שיוט אדאפטבית, שמאפשרת לנוע אחרי הרכב שלפניך במרחק קבוע, ועוד ועוד -> שמעלות את רף הבטיחות האקטיבית שרכב זה מעניק לרמה שהעם בארץ הקודש לא רגיל אליה עדיין.

לכן הסתפקתי 'רק' בהזמנת גרסת ה-Titanium בנזין, 4 דלתות שתגיע בסוף ינואר באונייה, ובתחילת פברואר לחניית ביתי.

לא בחרתי בדיזל משיקולים פיננסיים פשוטים: לדיזל יש להוסיף מיידית בעת הרכישה 20K ש"ח, בעוד בבנזין, צריכת הדלק לאורך השנים תפרוס סכום זה, ובהתאם לשינויים (נניח בימים בהם אני בבית ולא נוסע, או נמצא בחו"ל), הרכב יצרוך עוד פחות - כך שאז את הכסף אני לא שם מייד - ופה טמון כל ההבדל לצרכן הישראלי כיום (רמ המיסוי הגבוהה יחסית על הדיזל, הופכת את זה לעוד פחות אטרקטיבי, למרות הבדל של 60% בצריכה בין הבנזין לדיזל, ע"פ אוטו מגזין).

אני מאוד מרוצה מבחירתי זו, וזאת לאחר 22 (!!!) נסיעות מבחן שונות ברכבי-מנהלים שונים (הבחירה בסגמנט נעשתה בשל גובהי, ומצב בריאותי שהשתנה, ולא מאפשר עוד נהיגה ברכב 'משפחתי' רגיל, כפי שמוגדר בישראל).

נסיעות אלו כללו את המאליבו הנוכחית והאפיקה החדשה, טויוטה אוונסיס וקאמרי, פיז'ו 407, סיטרואן C5 הנוכחית, מאזדה 6 הישנה והחדשה (נסיעת מבחן בשבוע שעבר), סקודה אוקטביה, פולקסווגן פאסאט, יונדאי סונטה, הונדה אקורד, אופל ווקטרה ואפילו רכבי 4X4 כגון יונדאי טוסון וסנטה-פה, טויוטה ראב-4 וניסאן קשקאי.

ערכתי טבלה שלקחה בחשבון מאפינים רבים (אומדן אמינות יבואן\מוסך ויצרן\דגם, רמת אבזור, נפחים שונים, הספקים, תצרוכות, הערכת תחזוקה שנתית ול-3 שנים, ביטוחים, אמצעים נלווים (אזעקות וכ"ד) ומחיר רכישה), והשוותי גם את רשמי מנסיעות המבחן השונות ע"פ קטגוריות.

בשורה התחתונה: מונדיאו לקחה בענק, מכל הבחינות. נותנת תמורה של שקל לרכב הגבוהה ביותר, של שקל לשקט, שקל לנוחות, שקל לפוזה ועוד.

כל עיתוני הרכב בארץ ובאירופה מהללים אותה, והיא מהווה נגיסה בשוק בשנ 2007 ותהווה ב-2008 בצורה נכבדה ביותר.

מי שינסה להזמין היום, ייקבל אותה רק בעוד 4 חודשים - המפעלים לא עומדים בצבר האספקות.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה אתה מתפלא?

עיקרון הפעולה של מנוע בערה פנימית לא השתנה במשך יותר ממאה שנה. במשך הזמן הזה המנוע הלך וצבר שיפורים שונים.

כל תכליתם של כל השיפורים האלה הוא להעלות הספק לנפח נתון. לשם כך מגייסים את פלאי הטכנולוגיה כגון: תזמון שסתומים משתנה, שני גלי זיזים עיליים (לכל ראש), משאבות שמן ומים מתוגברות שתפקידן לשמן ולצנן טוב יותר מנוע עם ספיקת חום גבוהה יותר וכיוצ"ב. רק מה לכל ההתקנים האלה יש בעיה אחת - הם גוזלים אנרגיה מהמנוע ומפחיתים נצילות.

לכן טכנולוגיה פרימיטיבית = הספק נמוך עם (בד"כ) מומנט גבוה.

אבל טכנולוגיה פרימיטיבית איננה בהכרח צריכת דלק גבוהה.

טכנולוגיה פרימיטיבית היא גיר טיפש ומנוע בעל יחס דחיסה נמוך יחסית. הדברים הנ"ל אמורים להשפיע לרע על צריכת הדלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
FLATBON - אין לך מושג כמה אני מצטער שהיבואן לא מביא את גרסת ה-Titanium-X של המונדיאו, בעלת פנסי הקסנון ומערכת תאורה AFS, שנעה עד 15 מעלות לתוך כיוון הסיבוב, מערכת בקרת שיוט אדאפטבית, שמאפשרת לנוע אחרי הרכב שלפניך במרחק קבוע, ועוד ועוד -> שמעלות את רף הבטיחות האקטיבית שרכב זה מעניק לרמה שהעם בארץ הקודש לא רגיל אליה עדיין.

לכן הסתפקתי 'רק' בהזמנת גרסת ה-Titanium בנזין, 4 דלתות שתגיע בסוף ינואר באונייה, ובתחילת פברואר לחניית ביתי.

לא בחרתי בדיזל משיקולים פיננסיים פשוטים: לדיזל יש להוסיף מיידית בעת הרכישה 20K ש"ח, בעוד בבנזין, צריכת הדלק לאורך השנים תפרוס סכום זה, ובהתאם לשינויים (נניח בימים בהם אני בבית ולא נוסע, או נמצא בחו"ל), הרכב יצרוך עוד פחות - כך שאז את הכסף אני לא שם מייד - ופה טמון כל ההבדל לצרכן הישראלי כיום (רמ המיסוי הגבוהה יחסית על הדיזל, הופכת את זה לעוד פחות אטרקטיבי, למרות הבדל של 60% בצריכה בין הבנזין לדיזל, ע"פ אוטו מגזין).

אני מאוד מרוצה מבחירתי זו, וזאת לאחר 22 (!!!) נסיעות מבחן שונות ברכבי-מנהלים שונים (הבחירה בסגמנט נעשתה בשל גובהי, ומצב בריאותי שהשתנה, ולא מאפשר עוד נהיגה ברכב 'משפחתי' רגיל, כפי שמוגדר בישראל).

נסיעות אלו כללו את המאליבו הנוכחית והאפיקה החדשה, טויוטה אוונסיס וקאמרי, פיז'ו 407, סיטרואן C5 הנוכחית, מאזדה 6 הישנה והחדשה (נסיעת מבחן בשבוע שעבר), סקודה אוקטביה, פולקסווגן פאסאט, יונדאי סונטה, הונדה אקורד, אופל ווקטרה ואפילו רכבי 4X4 כגון יונדאי טוסון וסנטה-פה, טויוטה ראב-4 וניסאן קשקאי.

ערכתי טבלה שלקחה בחשבון מאפינים רבים (אומדן אמינות יבואן\מוסך ויצרן\דגם, רמת אבזור, נפחים שונים, הספקים, תצרוכות, הערכת תחזוקה שנתית ול-3 שנים, ביטוחים, אמצעים נלווים (אזעקות וכ"ד) ומחיר רכישה), והשוותי גם את רשמי מנסיעות המבחן השונות ע"פ קטגוריות.

בשורה התחתונה: מונדיאו לקחה בענק, מכל הבחינות. נותנת תמורה של שקל לרכב הגבוהה ביותר, של שקל לשקט, שקל לנוחות, שקל לפוזה ועוד.

כל עיתוני הרכב בארץ ובאירופה מהללים אותה, והיא מהווה נגיסה בשוק בשנ 2007 ותהווה ב-2008 בצורה נכבדה ביותר.

מי שינסה להזמין היום, ייקבל אותה רק בעוד 4 חודשים - המפעלים לא עומדים בצבר האספקות.

TIFF.

לא מתחיל אפילו להתווכח, רק מבקש לחלוק את רשמי שלי, אם אפשר. המונדאו אכן מרשימה מאוד, אלא שהיא פשוט ענקית ולי לפחות זה לא ממש מתאים. מה שהוציא ממני לחלוטין את הרצון לערוך עליה נסיעת מבחן הוא עיצוב לוח שעונים שלטעמי הוא מאוד זול ומצועצע. רושם זה התחזק מאוד במיוחד בשל כך שהרכב הקודם אותו בחנתי, ויזואלית, הוא הפאסאט שלו לוח שעונים אלגנטי, יוקרתי ופשוט מרהיב.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו הרכב.

המונדיאו החדשה בגרסת הטיטניום מגיעה עם לוח מכוונים מהעדכניים והמשוכללים ביותר שיש כיום (מצ"ב תמונה).

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesPics/GE1D0793%20pnim%20800.jpg

בנוסף, המונדיאו באירופה מצויידת בנוסף במערכת תאורה קדמית קסנון עם הפניית האלומה עד 15 מעלות לכיוון הסיבוב, ובסיבוב חד (בצמתים) מפנה אף יותר מכך. בנוסף יש מערכת Bluetooth נשלטת ממנוף האיתות וההגה, מערכת חיישני לחץ אוויר בצמיגים, חימום ובקרת אקלים לכיסאות הקדמיים והאחוריים (לכיסאות עצמם), חלונות כהים מאחור, צמיגי 18 אינטש לטיטניום-X, ומנוע 2.5 ליטר עם מעל 220 סוסים.

בארץ הדגם המיובא (הטיטניום) מהווה אף הוא את אחד מדגמי הרכבים המתקדמים ביותר בקטגוריה זו, בטח בטווח המחירים הללו, ובטח ובטח בשל מידותיו הנדיבות.

אני הוספתי לה מערכת חיישני חנייה (קדימה ואחורה) של קוברה בשל אורכה, ואת האיתורן הנדרש.

עוד אוסיף לה קסנונים, מיד ביום קבלתה (בע"ה) המיועד לסוף ינואר.

בעתיד אולי אשפר את המראה שלה עם לדים לאורות בלם (גם מוסיף לבטיחות, מאחר וללד לוקח כמה אלפיות להדלק, ולמנורה רגילה כחצי שניה עד הגעתה לעוצמה מלאה) - אבל מעבר לכך: פשוט תענוג רצוף.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

אגב

הנה הפוקוס החדשה (בגרסה הגבוהה כפי שתוצג באירופה), שאמורה להגיע אלינו לארץ באיזור מאי השנה (2008):

http://tripleb.co.uk/wp-content/uploads/2007/07/car_photo_219406_5.jpg

TIFF.

פורסם
אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו הרכב.

המונדיאו החדשה בגרסת הטיטניום מגיעה עם לוח מכוונים מהעדכניים והמשוכללים ביותר שיש כיום (מצ"ב תמונה).

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesPics/GE1D0793%20pnim%20800.jpg

בנוסף, המונדיאו באירופה מצויידת בנוסף במערכת תאורה קדמית קסנון עם הפניית האלומה עד 15 מעלות לכיוון הסיבוב, ובסיבוב חד (בצמתים) מפנה אף יותר מכך. בנוסף יש מערכת Bluetooth נשלטת ממנוף האיתות וההגה, מערכת חיישני לחץ אוויר בצמיגים, חימום ובקרת אקלים לכיסאות הקדמיים והאחוריים (לכיסאות עצמם), חלונות כהים מאחור, צמיגי 18 אינטש לטיטניום-X, ומנוע 2.5 ליטר עם מעל 220 סוסים.

בארץ הדגם המיובא (הטיטניום) מהווה אף הוא את אחד מדגמי הרכבים המתקדמים ביותר בקטגוריה זו, בטח בטווח המחירים הללו, ובטח ובטח בשל מידותיו הנדיבות.

אני הוספתי לה מערכת חיישני חנייה (קדימה ואחורה) של קוברה בשל אורכה, ואת האיתורן הנדרש.

עוד אוסיף לה קסנונים, מיד ביום קבלתה (בע"ה) המיועד לסוף ינואר. העובדה

בעתיד אולי אשפר את המראה שלה עם לדים לאורות בלם (גם מוסיף לבטיחות, מאחר וללד לוקח כמה אלפיות להדלק, ולמנורה רגילה כחצי שניה עד הגעתה לעוצמה מלאה) - אבל מעבר לכך: פשוט תענוג רצוף.

העובדה שלמונדאו שכלולים מכאן ועד שוויצריה, לא פוסלת את אי התאמתה לטעם שלי לפחות. אפילו לא דברתי על איכויותיה שאותן איני מכיר. גם הגודל הפיזי שלה, נדמה לי, אינו שנוי במחלוקת.
פורסם

נצפתה האקורד החדשה באחד מהקניונים הידועים בחיפה.הפרטים טושטשו לפי בקשת בעל הרכב.

הרכב לא פחות ממדהים ומהמם!

untitled.JPG

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אה? :?

אני לא ממש מאופס עכשיו אז לא הבנתי מה הקשר לנושא.

זאת לא אקורד אלא הונדה לג'נד- מכונית הסלון של הונדה והיא עולה בסביבות החצי מיליון ש"ח.

• תוכן חדש...