Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

היום נסעתי עם אוטו של חבר, שפשוט כרית האויר של הנוסע התפוצצה לה, והכרית של הנהג התפוצצה (התפוצצו - נפתחו). ממה זה יכול להיות? החבר לא מצליח להניע את הרכב יותר. הוא ייגרור אותו למוסך ביום ראשון, אך ממה זה עלול לקרות?

תודה למשיבים.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

נתחיל בכך שלמיטב זכרוני בלא מעט מכוניות יש מנגנון שלא מאפשר להניע את הרכב לאחר פתיחת כרית אוויר.

בנוסף, הסיכוי שכרית אוויר תפתח סתם כך הוא אפסי. יכול להיות שעליתם בדיוק על מהמורה די רצינית בכביש? זכור לי מקרה של מכר בקליאו ספורט שעלה על מהמורה וכרית האוויר שלו נפתחה. הסיבה ששתי כריות האוויר נפתחו פשוטה - שני המושבים הקדמיים היו בשימוש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נפתחו כריות אוויר סתם כך באמצע הנסיעה ?

אם כן במדובר בתקלה (נדירה ביותר) בחיישני הפעלה של כירות האוויר.

כנראה, שיש מנגנון בטיחות, שדואג לכיבוי מנוע, אם כריות האוויר מופעלות, ולכן אתה לא יכול להניע יותר את הרכב.

אני לא שמעתי עד עכשיו על מקרים כאלו, עדכן אותנו אחרי כניסה למוסך, ממה זה נגרם.

פורסם

שלום!

בעיקרון אני לא מגיב בפורום הזה כי אין לי מושג בתיקונים, אבל

לגבי מיקרה זה יש לי ניסיון.

יום אחד כשאר נסעתי במכונית של אבא, נידלקה הנורה של כריות האוור על הדש.

אחרי ביקור במוסך, נאמר שזאת בעיה במגעים, (חיבורים?!, לא היו טובים, עקב לכלוך והתישנות).

אבל רצוי גם ליבדוק אולי זאת בעיה אחרת לגמרי.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

ל youngdriver - בהרבה מאוד מכוניות נדלקת נורית של כריות האוויר בלוח שעונים, בגלל תקלות שונות, ואין בזה שום דבר חריג.

פה מדובר בפתיחה של כריות אוויר ללא סיבה.

פורסם

נכון מאוד, במוסך אמרו לי שבגלל זה הן יכלו להפתח סתם ללא סיבה,

אחרת למה שאני יכתוב פה תגובה?

בכל מיקרה אני לא מבין הרבה, אז עדיף באמת לבדוק אצל מישהו שמבין (מוסך למשל...).

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

כשמדלקת נורית התראה של מערכת כרות האוויר, המערכת לרוב מנוטרלת ולא יכולה לפתוח את כריות האוויר.

מצב זה נועד למנוע פתיחה לא רצונית של המערכת עקב תקלה במחשב או באחד החיישנים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני יודע על רגישות במאזדה לאנטיס של 97, 2 חברים, כל אחד במקום אחר (בת-ים\אבן-יהודה) באו לחנות במפרצון, נגעו עם תחתית הגחון במדרכה וקיבלו בומבה לפרצוף. אם זה נפתח ככה , אז זה יכול להיפתח גם מאבן שתעוף בדיוק לחיישן.

haters will hate

פורסם

סיפור מאוד מוזר. אני לא שולל שאינך מפרט את כל שקרה ואו את כל שידוע לך.

לחילופין, יתכן ומדובר בתקלה נדירה (אני מקווה בכל אופן) וחמורה .

נשמח לעדכון מהותי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום!

אתמול החבר צלצל למוסך רנו בירושלים, והם מיוזמתם באו וגררו. הם אמרו לו שיישאר בבית, כי הם באים לקחת את האוטו. ובאמת אחרי חצי שעה הרכב כבר לא היה בחניה, אלא במוסך.

הם בדקו, ואמר שהיתה בעיה במחשב ניהול מנוע (עד כמה שאני יודע, אין שום קשר, כי לכריות האויר יש חשב משלהן - תקנו אותי אם זה לא נכון) והחליפו בו איזה חלק, והחליפו את ההגה ואת כרית האויר של הנוסע.

אבל הבוחן עשה נסיעת מבחן, והופ! שוב נפתחה לו גכרית האויר באמצע נסיעה. גררו שוב, וגילו שהחיישן היה תקול, והמערכת לא הודיעה על זה כי היה איזה דפקט בייצור.

תיקנו את זה, הבוחן עשה שוב נסיעת מבחן, ומאז הכל שקט וטוב, בלי פיצוצים :-P.

יש לציין כי במוסך לא חייבו אותו על הגרר, על החלפת ההגה, ועל החלפת כרית האויר של הנוסע, וגם על החלפת החיישן. וגם על תיקון התקלה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם
יש לציין כי במוסך לא חייבו אותו על הגרר, על החלפת ההגה, ועל החלפת כרית האויר של הנוסע, וגם על החלפת החיישן. וגם על תיקון התקלה.

את כל זה הם היו חייבים ממילא לעשות במסגרת האחריות. אני סבור שהם גם להוטים לרצות בגלל שהסיפור הזה יכול לגרום להם לא מעט נזק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יכול להיות. אני לא שולל כלום.

פורסם

בנוסף, הסיכוי שכרית אוויר תפתח סתם כך הוא אפסי. יכול להיות שעליתם בדיוק על מהמורה די רצינית בכביש? זכור לי מקרה של מכר בקליאו ספורט שעלה על מהמורה וכרית האוויר שלו נפתחה. הסיבה ששתי כריות האוויר נפתחו פשוטה - שני המושבים הקדמיים היו בשימוש.

רוני

אני יודע על רגישות במאזדה לאנטיס של 97, 2 חברים, כל אחד במקום אחר (בת-ים\אבן-יהודה) באו לחנות במפרצון, נגעו עם תחתית הגחון במדרכה וקיבלו בומבה לפרצוף. אם זה נפתח ככה , אז זה יכול להיפתח גם מאבן שתעוף בדיוק לחיישן.

קצת קשה לי לקבל את מה שאתם אומרים.

כרית אוויר לא אמורה להיפתח בתסריטים שאתם מתארים, אלה אם כן ישנה תקלה כל שהיא.

בעבר קיבלתי הסבר מאלכס (שם משתמש ALX) על למה כריות אוויר לא נפתחות סתם, אם אני זוכר נכון, החיישנים מודדים תאוטה ולא מכה. אולי הוא יתרצה ויפרוש כאן את תורתו ( :wink: ).

לשם המחשה, צפו בקטע הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=kmgC6GjJg-o

מבחן של אופל (ימח שמם בני בליעל) בו מעמידים את כריות האוויר במבחנים מפרכים בהם הן לא אמורות להיפתח. קשה לי להאמין שבור בכביש או מכה ממדרכה בחניה יגרמו לפתיחת הכריות.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם
איזה מודל הקנגו, 08?

היה סימנים מקדימים?

בדיוק כמו בסמלון שלך. לא היו שום סימנים חוץ מזה שהיה ריח חריף של גומי שרוף. לאחר שהאצתי נפתחה כרית האויר של הנוסע, ואז נבהלתי, עצרתי, ונפתחה שלי.

• תוכן חדש...