Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכנס קופיקו בקבע - מותר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בגלל העובדה שהרבה אנשים לא יודעים את התשובה.

אני בקבע (סמ"ר). האם מותר ללכת במכנס קופיקו (עם חגורה מתאימה מן הסתם - ירוקה עם אבזם כסוף)?

אודה על העזרה:)

פורסם

אתה כנראה לא מבין על איזה מכנס אני מדבר. זה מכנס גברים לא בנות. תאר לך מכנס כחול כהה של נגד או קצין בקבע, רק בצבע ירוק. אלה מדי א' לא ב'.

פורסם

מותר ללבוש את כל המדים שהונפקו לך ע"י בסיס ציוד (או האפסנות/בקו"ם, לצורך העניין).

עד לפני כמה שנים (בערך 6-7) אנשי קבע יכלו לקנות מכנסיים כאלו בנקודות קבע מבסיס ציוד ולכן גם יכלו ללבוש אותם. בשלב כלשהוא הפסיקו למכור אותם אבל חלק מאנשי הקבע המשיכו להשתמש במכנסיים כאלו שהשיגו בדרך לא דרך, ואף אחד לא באמת אמר להם משהו.

לגבי המצב כיום, אינני יודע בוודאות. אם מאז לא חידשו את מכירת המכנסיים ואתה סמ"ר/סגן צעיר יהיה קשה לך לשכנע את הרס"ר שקנית את המכנסיים ומשם הדרך לתלונה קצרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פעם זה היה מותר לגמרי, היום אני לא בטוח. יצא לי לראות הרבה קצינים אקדמאיים הולכים עם מכנסיים כאלו (לא יודע אם זה קשור לזה שהם אקדמאיים). בעיקרון לא מנפקים היום את המכנסיים האלו בנקודות קבע למיטב ידיעתי ולא מקבלים כאלה בתור חלק מהציוד האישי.

כנראה שאותו הדבר עם מעיל הקצינים לדוגמא, הוא מותר לשימוש, לא מנפקים אותו, אבל רק לחלק מסויים מאוכלוסיית הצבא מותר לשים אותו, כנראה נגדים וקצינים מדרגה מסוימת ומעלה.

פעם היה את המעיל האמריקאי, היום גם בתוך הבסיס בתור מעיל ב', אסור ללבוש אותו.

חכה עוד איזה שנתיים, תהפוך לרס"ל ותרכוש לך את מדי הקבע החדשים.

ד"א, יצא לי לראות דווקא במקומות כמו ג'וליס, אנשי קבע שהלכו עם מדי א' שהם לא כחולים אלא כמו של הסדירים, ובתור אחד שהתגייס ישר אל האופנה של מדי הא' החדשים, זה קצת מוזר לראות רס"מ עם מדי א' כמו שלך :)

כנראה שזה גם עניין של טעם, יש אנשים שמעדיפים את המדים הרגילים הישנים והטובים.

בהצלחה, ותעדכן לגבי הקופיקו, מעניין אם הוא מותר לשימוש.

יוסי.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אוכלוסיות הרשאיות ללבוש מכנסי קופיקו ירוקים:

1. אנשי קבע

2. תזמורת צה"ל

3. שוטרים צבאיים (בסדיר או בקבע)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...