Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

אני מבקש עזרה ועצה, ברשותי סוזוקי באלנו 98 אוטו', שגמעה 98500 ק"מ. הבעיה היא שהיא מניעה רק מדי פעם, כלומר: פעם כן ו7 פעמים לא. הבעיה צצה רק בשבוע האחרון, ולפני חודש לערך היא עברה יישור קו רציני במוסך טוב שאני סומך עליו ומטפל ברכבים שלי אצלו כבר כמה שנים טובות בעלות של 1500 ש"ח, הענין הוא שהחל מהשבוע האחרון היא לא מניעה.

ניגשתי שלשום למוסך מורשה סוזוקי בחדרה לקבל אבחנה מבעלי מקצוע, האבחנה שלהם הייתה שהממיר הקטליטי סתום, וגם הפלאגים וחוטי ההצתה לא מתאימים ובגללם נסתם הממיר לטענתם..

קיבלתי הצעת מחיר של 2100 ש"ח לכל הטיפול ,והחלטתי להוזיל עלויות. החלפתי ממיר במכון אגזוזים 700ש"ח, ופלאגים וחוטי הצתה החלפתי בעצמי 180ש"ח. ולבסוף חזרתי לאותה נקודה. האוטו לא מניע מכה ראשונה ולפעמים גם לא שביעית.

חזרתי למוסך סוזוקי והמכונאי טען שהפולי עקום ולכן האוטו לא מניע, וגם יש נזילה מהאיזור.יש קשר?!:?

אני די אובד עצות ושמח לעצה טובה.

תודה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

האם ישנה קודנית ברכב? האם נבדק חיישן הצתה? האם נבדקה תקינות סלילי ההצתה?

כאשר הרכב לא מניע, תנסה לבדוק אם יש ניצוץ (הימור שלי - אין!)

פורסם

האם יש צליל של סטרטר ?? אם לא צריך להתחיל משם את הבדיקה ובמקביל לבדוק שאכן יש ניצוץ.

בעיה של אי התנעה יכולה להיות מגורמים רבים ונוספים כמו :מצבר /אלטרנטור תקולים (האם בוצעה בדיקת טעינה וגם בעומס ?

אם לא זה הזמן.

כמובן שאם יש קודנית שמנתקת את הסטרטר יש לבדוק שהמוח שלה תקין והיא לא גורמת לנתק ולבעיית ההתנעה.

יש לערוך את כל הבדיקות במקביל ללא החלפת חלקים עד שתימצא התקלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

התקלות האופייניות לרכב זה הינם

1. חיישן גל זיזים (קאמשפט)

2. לעיתים חיישן קראנק, יש לוודא שאין חופש בפולי המנוע.

3.ממירים שנאטמים ולא מאפשרים הנעת הרכב. אני מקווה שהתקנת ממיר חדש ולא משומש.

4. יתכנו בעיות נוספות כמו שרשם קודמי, למשל קודנית שמבצעת ניתוק ולא משחררת אותו ועוד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אכן החלפתי ממיר חדש ולא חס וחלילה משומש.

ברכב יש מפתח קוד, כלומר אימובילייזר מקורי במפתח וניסיתי עם שני המפתחות.

לגבי הפולי, כשהגעתי למורשה סוזוקי, הוא אמר שהפולי עקום או משוחרר טיפה ולכן גם הדפיקות. וגם נזילת שמן מהאיזור.

לדני, האם בעיה בחיישן גל הזיזים יכולה לגרום לבעיה בהנעה?

אני רק רוצה לציין שכשהרכב מניע, הוא נוסע טוב מאוד.

בטרטר יש תמיד והרכב כאילו נדלק לחצי שניה אבל נכבה.

פורסם

כמובן שצריך גם לבדוק אם מסנן הדלק אינו סתום ואם הוא לא הוחלף הרבה זמן אז להחליפו.

לאחר מכן חשוב לבדוק את לחץ משאבת הדלק וספיקתה.

אם הרכב לא מניע בזמן היותו במוסך אז, יחסית, יהיה קל יותר לאתר הבעיה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום לך

בעבר נתקלתי בבעיה מסוג זה בבלאנו ומייד עליתי על הבעיה לרכב קיים EGR מכאני ואם במהלך חיי הרכב הוא טופל בשמן מנוע אשר לא הומלץ על ידי היצרן הוא יוצר בוצה במעברי ה EGR

על כן הייתי ממליץ ראשית כל לנקות את ה EGR עם ספריי קרבוטורים ולאחר מכן להמשיך .

כמו כן אני ממליץ על שימוש בשמנים אשר אושרו על ידי היצרן אתה מקטין את הנזקים למנוע שלך.

כנס לאתר psakdin.co.il ותראה את פסק הדין מול חברת ניו קופל בטויוטה קורולה .(גנדלמן נגד ניו קופל)

פורסם

אין קשר בין פולי רועד לבין, "הבעיה היא שהיא מניעה רק מדי פעם, כלומר: פעם כן ו7 פעמים לא."

בבלנו שהיתה לי מודל 96 הייתה את אותה הבעיה, חשמלאי ביטל את הקודנית, ומאז לא היתה בעיה.

יכול להיות שגם מה שכתבו החברים מעלי, גורם לבעיה. קשה למצוא בדיוק את הבעיה מעל דפי האתר. לכן גם לא עניתי לך על הה"הפ (מצטער). נראה לי שיש לך בעיה הרבה יותר גדולה בפולי, הפולי של הבלנו הוא בעל שני חלקים שמורכבים בלחץ עם גומיה בינהם ראה תמונה. כאשר הגומי מתייבש הפולי מתחיל לזרוק וגומר על זנב הקרנק. החלפת הקרנק מתקרבת במחיר כמעט להחלפת מנוע. טפל בעניין מידית. ביקשו לי על פולי חדש 850 ש"ח לפני מע"מ,ללא עבודה.

יש חרט ברחובות שמתקן את הפולים ע"י מיסמור האחד לשני, ואיזונם במחיר של 200 ש"ח. לי זה לא נראה להפוך את הפולי למקשה אחת, ולאבד את הגמישות. לכן קניתי בכפר קאסם פולי משומש ב 150 ש"ח.

דוד.

תמונה001.jpg

תמונה002.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
יש חרט ברחובות שמתקן את הפולים ע"י מיסמור האחד לשני, ואיזונם במחיר של 200 ש"ח. לי זה לא נראה להפוך את הפולי למקשה אחת, ולאבד את הגמישות. לכן קניתי בכפר קאסם פולי משומש ב 150 ש"ח.

דוד.

ואתה צודק! במידה ושיכוך גלגלת המנוע (HARMONIC BALANCER)מבוטלת זה גם עלול לגרום לשבר לגל הארכובה.

פורסם

דניאל, נו אז מה תגיד על המוסכים שמוסרים לו פולים לתיקון ?. זה לא פשע כלפי הלקוחות ?.

לאחר שהטלתי ספק בדבריו, ולאחר ויכוח ביננו על HARMONIC BALANCER, הראה לי החרט שני פולים האחד מוכן והשני לפני תיקון, אמר שנמסרו לו לתיקון ע"י מוסכים ברחובות.

דוד.

פורסם

נגעת בנקודות רגישות, הראשונה היא חוסר ידע של בעלי המקצוע והסיכון שהם לוקחים, הרי הם בטח לא שמעו או קשרו מקרים של גל ארכובה שבור עקב כך, ורק שמעו שכולם עושים זאת.

הנקודה השניה היא נסיון אמיתי וכן של המוסך לחסוך ללקוח כסף ובכך לבצע את התיקון, אם הוא יגיד כי רק גלגלת חדשה הוא מציע להרכיב קיים סיכוי סביר שהלקוח ייברר במוסך אחר שיציע לו את התיקון הזול והלקוח יוציא את רכבו מהמוסך. חשבון פשוט עושה בעל המוסך, הוא לוקח את הסיכון ועושה את העבודה או שמוסך אחר עושה זאת.

פורסם

אז עדיף לי לתקן את הבעיה בפולי ? האם יש בעיה להביא פולי מפירוק? והאם זו יכולה להיות בסה"כ בעיה של חיישן?

אני לא רוצה להיכנס למוסך מורשה סוזוקי ושהם ישערו מה הבעיה, אני אשלם כסף ולבסוף אחזור לאותה נקודה.

אני אכנס למוסך רגיל ביום ראשון-שני.

פורסם

בודאי, לטפל קודם בפולי דחוף, בכל יום מתרחב לך החריץ של הקייל על הקרנק. ולבסוף ישבר גם הבורג המרכזי.

לא בעיה להביא פולי מפירוק הבעיה למצוא. אם תתקל בבעיה, אוכל לעזור לך לקנות אחד ממוסך סוזוקי ברחובות. אני מכיר את

מנהל העבודה יעקב. משהו סביב ה-200 ש"ח. גם בעירך במוסך סוזוקי אתה אמור למצוא.

יש להם פולים ממנועים שהחליפו ללקוחות. רוב הלקוחות משאירים את המנוע הישן במוסך לאחר ההחלפה.

דוד.

פורסם

עדכון:

אתמול לקחתי את הרכב למוסך, לא מורשה אמנם אבל אחד מוכר וטוב. הוא המליץ להשאיר את הרכב עד מחר והוא ינסה בבוקר לראות מה הבעיהץ אתמול הוא ביצע בדיקת לחץ לחץ דלק במשאבה והיא בסדר גמור. הבוקר הוא חיבר את הרכב למחשב כדי לשלול בעיה באחד החיישנים ואכן החיישנים בסדר.

הרגע הוא התקשר אלי ואמר ש" יש בעיה בצילינדר מס' 3 אין בו קומפרסיה בכלל" נראה לי מצוץ ולא הגיוני. יכול להיות שזו בעיה באחד המזרקים?

פורסם

"אבל אחד מוכר וטוב" אתה בטוח ?. אולי מוכר וטוב, אבל מכונאי טוב וישר אני בספק.

לא הבנתי איזה סדר עבודה זה. קודם בודקים לחץ דלק. לאחר מכן מתחברים למחשב, " לשלול בעיה באחד החיישנים"

ורק בסוף מגלים, "יש בעיה בצילינדר מס' 3 אין בו קומפרסיה בכלל".

כאשר אין בצילינר קומפרסיה בכלל, מכונאי מיומן יגיד לך שהמנוע עובד על 3 צילינדרים, בלי לפתוח מכסה מנוע.

אני מקווה שהוא לא חייב אותך בתשלום.

דוד.

• תוכן חדש...