Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כולנו רוצים לשמוע את המוזיקה שאנחנו אוהבים בצורה המיטבית. כעת, אני אסביר איך לכוון את הרמקולים ברכב, לאיכות שמע מיטבית.

א. זוית.

רב הרכבים, הם בעלי מגש אחורי, על 180+- מעלות. השמשה מעליו, היא באיזור 45+- מעלות. נכון. הגלים, שהם עגולים, פוגעים בשמשה, נשברים, והשברים חוזרים לאוזן שלנו. אבל, ויש אבל גדול, איך נגרום לגל להישבר פחות, ולהגיע לאוזן שלנו יפה יותר?

כך: נגביה את החלק האחורי של הרמקול על חתיכת גומי על היקפו, בגובה של שלשה עד חמישה סנטימטרים. בטח אתם אומרים עכשי: "מה המטומטם הזה רוצה?! מה חמישה ס"מ יעזרו לי?!". אז כן. הם יעזרו מאוד. הם ייגרמו לגל "להחליק" ולא להישבר על השמשה, וכך להגיע שלם יותר לאוזן שלנו.

ב. כיוון של הווליום.

נו. אם נגביר את הווליום הכללי, הכל מקבל את אותו הווליום? אז זהו. שלא. צריך להביא מד ד"ב, לשים אותו עם רכב סגור, במקום שקט, הכי שקט שאפשר, ולנתק את כל הרמקולים, ולהשאיר אחד. את הימני אחורי. לכוון אותו לווליום הכי גבוה, עד שיתחיל להתעוות. כשהוא מתחיל להתעוות, להנמיך מעט, עד שיפסיק להתעוות. כשאת/ה בכסא הנהג, מדוד/מדדי את רמת הד"ב, ונתק/י את הרמקול, ועבור/עברי לרמקול הבא. סביר להניח כי לא יהיה שינוי משמעותי בכל ארבעת הרמקולים, אך יהיה. וזה מה שמשפיע על איכות הצליל.

ג. חיתוך.

לפי כל "סקאלה" של החיבורים, ארבעה (+)(+) ו-(-)(-) לשני הרמקולים האחוריים - לחתוך MID ו-LO.

השניה (סקאלה) - של הקדמיים - לחתוך HI ו- LO.

בסקאלה האחרונה - טוויטרים - לחתוך MID ו-LO.

בבאס, אם זה מונובלוק, אין צורך לחתוך. אם זה מגושר, אין צורך לחתוך. אם זה מחובר על ערוץ - לחתוך HI ו- MID.

ככה נקבל התאמה מלאה של כל צרכן וצרכן לפי הטווח שלו.

חשוב!!!

כל צרכן וצרכן, יש לו את הטווח שלו. לכן יש לכוון בקפידה יתרה כל צרכן וצרכן!

ד. בידוד.

הבידוד הוא מרכיב חשוב מאוד בכל מערכת. אם אתם לא רוצים צלילים מתכתיים צורמים של הפח ברכב שלכם. עשו בידוד איכותי.

לאחוריים: גומיות עבות, כמו של החלונות/דלתות.

לקדמיים: ישנן יריעות גומי/פיברגלס או כל חומר לא מוליך ומעביר אחר, שאותן מדביקים על הדלתות, מתחת לריפוד, ואז מרכיבים את כל הדלת, עליו, וזה הבידוד.

בידוד חשוב הוא גם ללוחיות הרישוי. עם כל בס, הן משקשקות, ומרעישות. בודדו אותן עם חתיכות גומי מסביב להן. אבל! שלא יראו אותו מבחוץ (את הגומי של הלוחיות) כי יידעו שיש לכם סאב בפנים, ויפרצו לכם!!!

ה. ערבוביה.

אנחנו רוצים לדעת אם מותר לערבב בין חברות, או שלא. עצתי היא: שלא. למה? כי לכל מכשיר יש את הטווח תדרים שלו. אנחנו לא רוצים שהטווח יתנגש נכון? וכך בעצם לא השגנו מה שאנחנו רוצים - כיסוי מלא של כל התדרים השונים.

לכן, לא לערבב בין מכשירים, אלא אם הם אינם מתנגשים בתדרים שלהם.

סתם לידע כללי - האוזן האנושית מסוגלת לשמוע מהתדר הנמוך ביותר - 20KHZ, ועד התדר הגבוה ביותר - 20000GHZ.

במהלך היום, אני אעלה בלי נדר תמונות המסבירות את ה-כ-ל.

בינתיים - יום טוב!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה. ערבוביה.

אנחנו רוצים לדעת אם מותר לערבב בין חברות, או שלא. עצתי היא: שלא. למה? כי לכל מכשיר יש את הטווח תדרים שלו. אנחנו לא רוצים שהטווח יתנגש נכון? וכך בעצם לא השגנו מה שאנחנו רוצים - כיסוי מלא של כל התדרים השונים.

לכן, לא לערבב בין מכשירים, אלא אם הם אינם מתנגשים בתדרים שלהם.

בדיוק בישביל זה יש קרוסים שאיתם חותכים את התדרים ככה שאין שום סכנה באי התאמה של רכיבי המערכת מחברות שונות.

סתם לידע כללי - האוזן האנושית מסוגלת לשמוע מהתדר הנמוך ביותר - 20KHZ, ועד התדר הגבוה ביותר -

20000GHZ.

בני אדם שומעים בטווח של 20HZ-20KHZ

וגם אם עושים בדיקת שמיע היקפית פיתאום מגלים שרוב האנשים גם את זה לא שומעים.

התגובה שלי באדום.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

א. אתה מדבר על במה אחורית - WTF?

ב. אתה מדבר על חיתוך בצורה חובבנית כמו גם על נושא הבידוד.

ג. ערבוביה? - לפעמים זה הדבר הכי טוב לעשות!

אני מבין את הכוונה הטובה ובאמת השקעה יפה, אבל אתה לא שמת לב אולי לרעיון הכללי ולקונספט שמוביל את הפורום הזה וזה סאונד סטייג' נכון - רוב המשתמשים כאן בכלל לא מתקינים רמקולים אחוריים ברכבים שלהם.

החיתוך מתבצע החל מקרוס פסיבי מקורי עד לקרוסים אקטיביים ומעבדי צליל ובניות אישיות וכל פסיק שם משנה משהו.

אתה לא התייחסת בכלל להשהייה של הרמקולים וכשאתה מדבר על זווית אתה בכלל לא התייחסת לנושאים כמו און-אקסיס ואוף אקסיס, אפקט הקרוספייר בטוויטרים, קיק-פאנלים, תופעת של תת-מודע וכו' וכו'.

זה לא פשוט וקל כמו שאתה כותב את זה ובכלל אתה מסתמך על קונספט שגוי של במה אחורית.

תריץ בפורום חיפוש על נושאים כמו "במה", "חיתוך", "השהייה ותיקון זמנים" (טיים קורקשיין או טיים אליינמנט), "בידוד", "איטום" ואתה תבין כמה ארוכה הדרך ממה שאתה רושם למה שקורה במציאות.

ואני אפילו לא נכנס לנושאים כמו בחירת רמקולים והגברה.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
א. אתה מדבר על במה אחורית - WTF?

ב. אתה מדבר על חיתוך בצורה חובבנית כמו גם על נושא הבידוד.

ג. ערבוביה? - לפעמים זה הדבר הכי טוב לעשות!

אני מבין את הכוונה הטובה ובאמת השקעה יפה, אבל אתה לא שמת לב אולי לרעיון הכללי ולקונספט שמוביל את הפורום הזה וזה סאונד סטייג' נכון - רוב המשתמשים כאן בכלל לא מתקינים רמקולים אחוריים ברכבים שלהם.

החיתוך מתבצע החל מקרוס פסיבי מקורי עד לקרוסים אקטיביים ומעבדי צליל ובניות אישיות וכל פסיק שם משנה משהו.

אתה לא התייחסת בכלל להשהייה של הרמקולים וכשאתה מדבר על זווית אתה בכלל לא התייחסת לנושאים כמו און-אקסיס ואוף אקסיס, אפקט הקרוספייר בטוויטרים, קיק-פאנלים, תופעת של תת-מודע וכו' וכו'.

זה לא פשוט וקל כמו שאתה כותב את זה ובכלל אתה מסתמך על קונספט שגוי של במה אחורית.

תריץ בפורום חיפוש על נושאים כמו "במה", "חיתוך", "השהייה ותיקון זמנים" (טיים קורקשיין או טיים אליינמנט), "בידוד", "איטום" ואתה תבין כמה ארוכה הדרך ממה שאתה רושם למה שקורה במציאות.

ואני אפילו לא נכנס לנושאים כמו בחירת רמקולים והגברה.

בהצלחה.

+1

באמת כבוד על היוזמה.. אבל לצערי הרבה דברים שרשמת לא ממש נכונים..

והדרך שבה הסברת כיצד לכוון את העוצמה לרמקולים היא לא כל כך מדוייקת. מי שרוצה דיוק מירבי עושה את זה על ידי מדידת מתח ביציאות של המגבר בעזרת מולטימטר ומתאים את זה לקיבולת של הרמקול..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

ג'קו - עכשיו אני רוצה לדעת על מה אתה מדבר...

למדוד מתח במגבר ולהתאים אותו לקיבולת של הרמקול?

איזה קיבולת? ליטרים??

מדידות של עוצמה ותחום תדרים מתבצעים ע"י מכשיר שנקרא RTA - תריץ על זה קצת חיפוש.

ההתאמה היחידה בוולטאג' שמתבצעת במגבר היא בינו לבין היציאות מהמכשיר שהוא מחובר אליו בכבל RCA וגם זה לא נחוץ אלא אם כן ממש חשוב לך לקבל התאמה מירבית - לרוב, אצל מתקין מיומן, האזניים עושות את העבודה הזאת הכי טוב.

וגם כשאתה מודד בעזרת RTA התוצאה שמתקבלת היא לרוב לא זאת שאתה אוהב לשמוע - זאת תוצאה יבשה בד"כ ותמיד יש טעם אישי שאומר לך אם חסר לך באס או טרבל או מיד או כל שגעון אחר.

אין תחליף לאזניים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

או קיי..

התכוונתי למשהו אחר וקצת טעיתי..

התכוונתי בעקרון לכיוון ה GAIN של המגבר בעזרת מולטימטר ומדידת המתח שלו ביציאה למתח הרצוי וכך למנוע מצב שהוא יעבור אותו וייכנס ל CLIPPING..

אפשר אבל בהחלט לכוון בעזרת השיטה הזאת את כמות ההספק שאתה רוצה שתצא מהמגבר שלך ולהתאים אותה לרמקול..

http://www.subwoofertools.com/forum/setgain.asp

פורסם

הוא מדבר על כיוון GAIN ע"י נוסחת הVALT מול RMS ע"י מולטימטר.

זה אף פעם לא מדוייק, כי האוזן יכולה לשמוע עיוות והמולטימטר לא.

השימוש בRTA נועד לתקן פיקים ודיפים ולבצע איקולציה מושלמת, וגם לא תמיד זה נשמע טוב לאוזן מבחינה טוטאלית כי לא חובה שדיוק מקסימלי בין הימין ושמאל זה לאו דווקא מה שהאוזן אוהבת.

כיוון במה ותמונה יתבצע ע"י תיאום זוויות אקסיס נכונות ומתאימות לאלמנטים ,מיקום האלמנטים ,תיאום פאזות אקוסטיות נכונות,איקולציה מתאימה ונקודות חיתוך הרמוניות ומתאימות לאלמנטים ושלא יווצר מצב של חוסרים או חפיפות בין האלמנטים= שוב- הרמוניה.

השוואת עוצמות בין האלמנטים כדי לא ליצור מצב שאלמנט כזה או אחר "סוחב" את הבמה ימינה\שמאלה\למטה\למעלה.

יש עוד הרבה תאוריה בנושא, בטח שלא על הגבהת הטוויטרים ב5 ס"מ, כאשר אני בכלל אמליץ לשים אותם על הקורה בזווית אקסיס מלאה.

קיצור, זה לא שחור ולבן וזה לא פשוט כמו שזה נשמע.

under construction..

פורסם

בלי שום קשר - אני זוכר את ההתחלה שלי בפורום גם

הייתי רושם יותר מידי דברים בלי לדעת ובלי לחשוב והדבר הכי מפחיד היה שכשהיה לי את מספר ההודעות שלך ומישהו עם מספר הודעות כמו שלי היום היה עונה לי - הכי "מפחיד" מבחינתי היה לענות למישהו הזה.

לפעמים היה ברור לי שהוא זה שמדבר שטויות ולא אני ובכל זאת הקטע הזה של מספר ההודעות יוצר רושם מסויים וזה לא נעים לעשות פדיחה.

אל תפחד לענות לי או משהו כזה - אני בדיוק כמוך רוצה ללמוד ובשביל זה אני כאן.

אם יש משהו שכן ידעת או שאתה כן חושב שהוא נכון אז תגיד!

במקרה הכי גרוע - נתקן אותך או אולי אפילו יתקנו אותי.

בכל מקרה - שנינו יוצאים מורווחים מהעניין.

Pioneer TS-X150

פורסם
או קיי..

התכוונתי למשהו אחר וקצת טעיתי..

התכוונתי בעקרון לכיוון ה GAIN של המגבר בעזרת מולטימטר ומדידת המתח שלו ביציאה למתח הרצוי וכך למנוע מצב שהוא יעבור אותו וייכנס ל CLIPPING..

אפשר אבל בהחלט לכוון בעזרת השיטה הזאת את כמות ההספק שאתה רוצה שתצא מהמגבר שלך ולהתאים אותה לרמקול..

http://www.subwoofertools.com/forum/setgain.asp

סבבה - תשים לב למשפט הראשון במאמר

The gain (or input sensetivity) control is designed to match the inputs of your amplifier to the outputs of your head unit.

מדובר על כיוון בין הHU למגבר בשביל להוציא מהמגבר תוצאה נכונה לכוון הרמקול - אתה לא בודק את המתח על הרמקול.

תיקח בחשבון זה הכל יחסי אם אתה תיקח מגבר מפלצת ותשים אותו על טוויטר עדין ואתה תשווה את הגיין מבחינת מתחים לHU ולמגבר המפלצתי הזה - תגיד שלום לטוויטר. זאת רק דוגמא.

כמו שניר אמר - הכל יחסי או יותר נכון "זה לא שחור ולבן"

Pioneer TS-X150

פורסם

לעולם אני לא "מפחד" לענות.. אני עונה אך ורק במידה ואני יודע (מבחינתי לפחות) שמה שאני רושם הוא נכון..

אבל , עד לפי כמה מאות או אלפי שנים גם חשבו שהעולם הוא משטח ישר וארוך ובסופו יש תהום שמי שמגיע לשם נופל. זאת היתה האמת שלהם עד שגילו אמת אחרת שהוכיחה כלא נכונה את הקודמת..

אם תראה את החתימה שלי תבין שאני תמיד מנסה לשמור על צניעות ומנסה ללמוד. בשביל זה אני בפורום..

לגבי הנושא , אני אסביר למה התכוונתי ותתקנו אותי בבקשה אם אני טועה,

נניח שיש לי רמקול 6X9 בהספק של 70W RMS ואני רוצה להעביר לרמקול הזה תדרים לא חתוכים (FULL RANGE)..

אז, אם למשל אני רוצה שהוא ייקבל 50W RMS אני יכול פשוט למדוד מתח ביציאה של המגבר ולדעת בוודאות שזה ההספק שהוא מקבל.. את החיתוך של התדרים והחלוקה לאלמנטים הרמקול עושה בעצמו בעזרת הסלילים והקבלים שיש עליו..

לא ?

וGREEN MONSTER , אני אפילו לא נכנס פה לכיוון נכון של במה.. אני מדבר על כיוון ההספק המתאים לרמקול נטו..

אין לי ספק בכלל שכיוון נכון הוא הרבבבבה מעבר לכיוון הספק..

פורסם

כן, אבל הכותרת אומרת משהו אחר, היא מדברת על :"כיוון נכון של הרמקולים ברכב לפיזור שמע אולטימטיבי ואחיד.".

ובמאמר נכתב דברים על זוויות שבירה של אורכי גל שונים, ועל מיקום וזוויות ולזה עניתי.

בהקשר למה שכתבת, אז התייחסתי לגבי כיוון GAIN ע"י מולטימטר בהתייחסות לנוסחת הVALT מול RMS שאמרתי שזה נכון, אבל המולטימטר לא יכול לשמוע עיוות במידה וקיים.

זה שXXX וולט = לXXX RMS לא אומר שאין עיוות או שאי אפשר לשמוע אותו.

לזה התכוונתי, ואני ב110% מהמקרים קורא את כל התרד' לפני שאני מגיב עליו:).

ממליץ לך לקרוא שוב את התגובה שלי על מנת להבין בדיוק למה התייחסתי

under construction..

פורסם

רמקול של 70 RMS בFULL - אם תספק לו 50 RMS רוב הסיכויים שאתה גם תוכל להשתמש בו בתור כיריים.

אבל הדוגמא סה"כ מסבירה את מה שאתה מנסה לאמר, בגדול כן, העיקרון הוא נכון אבל המציאות שונה לגמרי ברוב המקרים.

אתה יכול אולי להתחיל ככה בתור נקודת ייחוס, בתור תוצאה מדוייקת של נתונים יבשים.

האוזן שלך תגלה שהמצב הזה ברוב המקרים לא עומד במבחן המציאות ושצריך לעשות עוד שינויים אחרים.

תקרא לזה תורת הקיאוס (תורת הבלאגן), תקרא לזה ריבוי משתנים ושינויים סביבתיים - בסופו של דבר הנתונים שאתה מקבל על הנייר הם תוצאה של ניסוי במעבדה.

הרכב שלך והאזניים שלך הם לא בדיוק הציוד שנכח בניסוי אם אתה מבין למה אני מתכוון.

קוסטיומיזציה - איזה דבר נפלא.

Pioneer TS-X150

פורסם

ג'אקו , תקח בחשבון שרמקול (כול רמקול) מה שיקבע את יכולתו האמיתית לקבל WRMS מסויים זה גם טווח התדרים שלו והנצילות שלו , כך שהייתי לוקח בערבון מוגבל מאוד את היכולת לתת 50WRMS לרמקול 6X9 שמעצם טבעו צריך להיות נציל מאוד . והחיתוך שלו לא יכול להיות לעולם מדוייק מאוד (אלא אם כן בתכנון של הדרייברים נבדק שהעכבה הדינמית שלהם היא די קרובה בכול התדרים , וכמעט לא משתנה )

בברכה יהודה

פורסם

העלתי בעבר את השיטה לכיוון GAIN בעזרת וולטמטר פה.

מסקנות לאחר ניסוי השיטה:

כיוונתי את הסאב לפי השיטה הנ"ל שכביכול מספקת את ההספק המדויק שיקבל האלמנט.

קודם כל צריך למדוד את המתח כאשר הרמקול מחובר אחרת אין לנו התנגדות(לא רשום שם).

הסאב שלי מוצהר 200WRMS CERWIN VEGA

לפי הכיוון בוולט מטר 28.5V אמור לתת את ההספק הנ"ל

לאחר הכיוון הסאב נשמע חלש יחסית - לכן כיוונתי לפי שמיעה

מסתבר שכיוון לפי שמיעה גבוהה יותר וכנראה כולל בתוכו עיוותים שלא נשמעים.

מה שכן הסאב עומד בזה.

לדעתי השיטה כן טובה לתת איזה כיוון כמה האלמנט צריך להיות מוגבר.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אני מצטער אם טעיתי או הטעיתי, אבל ככה אני עושה בכל רכב שאני מתקין בו מערכות שמע (אני מתקין עצמאי לא כבול), ואף פעם לא באה אף תלונה, להיפך! אנשים באו ואמרו לי שהשמ שלהם באוטו יותר טוב משמע של אחרים, ובעקבות כך הםש לחו לי אנשים כדי שאני אכוון מערכות שלהם, קיימות.

ולא לשכוח - אני נותן גם טיפים מעולם האירועים. אני מגביר אירועים גם, וכן, ישנן פרוצידורות של אירוע, הפועלות יותר ממצויין ברכב.

בטח עכשיו לא תבינו מה עשיתי באוטו, אבל התקנתי קומפרסור. לא של אויר. קומפרסור זה התקן מיוחד, שמרסן את התדרים הגבוהים והנמוכים, כדי שלא ייתעוותו. לכן, כשהם מתחילים להתעוות הוא מרסן אותם, ואז זה חוזר למצב הרגיל והטוב.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...