Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אני מעוניין לקנות רכב שנת 2005 מאחת חברות הליסינג הגדולות (אוויס, ניו קופל, קרסו ,אלבר)

ראיתי שהקילומטראז' המופיע שם הוא:33,000 ק"מ

הרכב מליסינג .

האם ייתכן שיש כאן חשד לזיוף ?

מה אתם מציעים לי לעשות ?

האם ניתן לבדוק זאת ?

בתודה מראש

פורסם
יכול אולי להיות שהמנוע החולף ??

לא סיפרו לך שם מה פשר הקילמוטרז הנמוך ??

עדיין לא נגשתי לשם. הופיע באתר שלהם ולכן אני חושש שאולי ירמו אותי .

מצד שני האם חברה כה גדולה של ליסינג תסתכן בזיוף קילומטראז' ופגיעה בשמה ?

פורסם

גש למוסך מורשה לבדוק היסטוריית טיפולים.

לדעתי,חברת ליסינג מוכרת לא תהרוס את השם שלה,אבל הכול יכול להיות.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

זה שזה היה בליסינג זה לא אומר שהרכב חייב לעשות 50000 בשנה,

סך הכל שנת 95, נגיד שלש שנים על הכביש, יש המון אנשים שעושים 10-15K בשנה אפילו אם זה ליס.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
גש למוסך מורשה לבדוק היסטוריית טיפולים.

לדעתי,חברת ליסינג מוכרת לא תהרוס את השם שלה,אבל הכול יכול להיות.

האם אני לוקח גם את ספר הטיפולים למוסך המורשה ? האם יוכלו לוודא את הקילומטראז' ?

פורסם
זה שזה היה בליסינג זה לא אומר שהרכב חייב לעשות 50000 בשנה,

סך הכל שנת 95, נגיד שלש שנים על הכביש, יש המון אנשים שעושים 10-15K בשנה אפילו אם זה ליס.

בפורום אחר(תפוז רכבים ) כתבו לי :

"קניתי מלייסינג של חברת שלמה

לרכב בוודאות של מליון אחוז זוייף הקילומטרז'

ואת זה גיליתי לאחר תקופה עם הרכב

הרכב עשה לי 1001 בעיות

ולצערי נפרדתי ממנו עם 10 אלף שקל מתחת למחירון הליסינג

ועד שנפטרתי ממנו לקח לי תקופה דיי ארוכה

אני למדתי שלא מומלץ לקנות מליסינג

מה שעולה זול עולה בסופו של דבר יקר "

האם לא יכלו לגלות זאת בבדיקה במוסך מורשה ?

פורסם

אני שוב אחזק את הנאמר בתגובה מעלי.

לא מומלץ לקנות רכבים מליסינג/השכרה/בעלות חברה!

מהסיבה הפשוטה שלרב רכבים אלו ננהגו על ידי נהגים שהרכב לא היה רכושם הפרטי!

לרב, כשנוהגים ברכב שהוא לא רכושך, מתייחסים אליו בהתאם ואני אתן דוגמה קיצונית:

בבקרים, בדרך לעבודה (אזור נתניה) ישנו פקק קבוע. אוכלוסיית הנהגים מתחלקת לשתיים:

1. כאלה הנוהגים ברכבים הפרטיים ועומדים בסבלנות בפקק.

2. כאלה הנוהגים ברכבים מהעבודה (רכבי ליסינג/חברה) ה"חוסכים" את זמן ההמתנה בעזרת קיצור דרך פשוט- דרך שבילי האפר הקשים לנהיגה. במילים פשוטות הרכבים עוברים הסווה לרכבי 4*4!

לאחר 3 שנות התעללות, הרכבים אמורים לצאת ל"שוק הפרטי" וגם כאן ישנה חלוקה לשלוש קבוצות:

1. אחוז קטן שהם הרכבים השמורים, בד"כ נמכרים לקרובי משפחה/ חברים של הקצין רכב.

2. רכבים במצב "סביר" עוברים טיפולים קוסמטיים ונעטפים בניילונים ונמכרים בהנחה מסויימת לשוק הפרטי.

3. רכבים במצב גרוע הנמכרים לסוחרי רכב, "המטפלים" ברכבים בקומבינות למינהן כגון הפחתת ק"מ, שיקום מהורדה מהכביש וכו', שלאחר מכן נמכרים ללקוחות פרטיים תמימים.

הסיבה היחידה שאני רואה לנכון לקנות מליסינג היא הצורך במימון וזאת רק בתנאי שישנה אפשרות לקבל רכב מסעיף 1 לעיל!

אם אין בעיית מימון, אני לא רואה שום סיבה לקנות רכב מליסינג/השכרה/בעלות חברה. הסיכוי לנפילה בעת קניה כזו היא גדול הרבה יותר, הרכב יהיה שמור פחות, מטופל פחות ומכירתו בעתיד תיהיה קשה שבעתיים ובמחיר נמוך משמעותית!

אני אחזור על האמרה- בחיפוש רכב אין קיצורי דרך, הדרך הקצרה עלולה לעלות ביוקר. עבור רכב שמור ומטופל חפש מיד פרטית שמור ומטופל.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני זוכר שלפני שנה בערך פרסמו פה בפורום על איזה חברת ליסינג שנתבעה על זיוף קילומטרז. כמובן שהם לא עשו זאת בעצמם, אלא דרך סוחר שרוכש מהם את הרכב (ללא העברת בעלות אני חושב) ומוכר הלאה. חברת הליסינג טענה שהיא לא אחראית לזיוף אבל השופט חייב אותה לשלם, וגם את הסוחר.

פרסמו פה לינק שמראה ממש את כל הפסק דין.

פורסם

למעלה בהודעה של רשמתי 95.. התכוונתי 05.

בכל אופן, זה נכון מה שרשמתם לגבי רכבי ליסינג , אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל.

אני עובד בחברה שעובדיהה משתמשים ב 150~ רכי ליסינג, אני יכול להצביע על 20 איש לפחות שקרובים אלי בעבודה (יתכן שיש עוד שאני לא מכיר), שאם הייתי קונה רכב ליסינג הייתי מחפש את הרכב הקודם שלהם.

אנשים שממש לא נוסעים בשטח או יוצאים לטיולים, עושים 10K בשנה, אכפתיים לגבי רכוש שלא שלהם, אין להם ילדים קטנים שמשחיטים את הרכב בפנים או נותנים את הרכב לילד שלהם שיטחן אותו עם חבריו.

ולפותח השירשור, ברכב שניתקלת, באמת תיבדוק אם הוא ניראה רכב שהיה בחזקת סוג האנשים שרשמתי בהודעה זו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עידן - אני מבין את תחושתך לגבי הליסינג, אבל...

א. אני חושב שאתה קצת קיצוני. לא שאני חס וחלילה חושב שרכבי הליסינג הם מציאה גדולה (הם לא), אבל לא כולם מתעללים, ויש הרבה מכוניות שלא התעללו בהן יותר מדי שיוצאות לקבוצה השניה. אני אגב חושב שהבעיה המרכזית ברכבי ליסינג, בהנחה שמי שהיה הבעלים שלהם שמר עליהם (ויחסית קל לעלות על זה לפי מצב פנים הרכב) - שחברות הליסינג מטפלות ברכבים האלו בצורה מחפירה - תוך שימוש בחלפים לא מקוריים ובעלות מינמאלית במוסכים חאפרים. ושוב - יחד עם כל זה, יש רכבי ליסינג במצב סביר ומעלה.

ולגבי ההתעללות - באמת שיש הרבה שמתעללים. אבל יש גם הרבה "חננות של הייטק" שנוסעים איתם מהבית למשרד וחזרה. נתקלתי בלא מעט כאלה במקום העבודה הקודם שלי. מתכנתים שקטים, בעלי משפחה, שנוסעים עם האוטו 12-15 אלף קילומטר בשנה, בלי טיולי שטח, בלי כלום. וגם הם החזירו את האוטו לליסינג בסוף ולא קנו אותו, והוא יצא למכירה.

ב. הנקודה השניה, וההרבה יותר קריטית, שכמעט בלתי אפשרי היום למצוא רכב שהוא לא רכב ליסינג בעברו, במיוחד אם אתה מחפש רכב בן שנתיים-שלוש. חברות הליסינג אחראיות לכ-70% מהרכבים החדשים, ולמעלה מ-80% מהרכבים בקטגרויות הפופולאריות, והן פולטות את כל אלה בגיל שנתיים עד שלוש. מי שכבר קונה חדש, מחזיק את האוטו הרבה פעמים יותר מ-3 שנים (או משאיר אותו לפחות במשפחה), ככה שנוצר מצב שכשאתה מחפש כרגע רכב בן 3 כדוגמת פוקוס, מאזדה 3, גטס, וכו' - מעל 95% מההיצע הוא מליסינג. תאהב אותו או לא - זה השוק. ובהרבה מקרים עדיף למצוא רכב ליסינג מלוקק (וכן, יש כאלה) מאשר רכב פרטי שחוט.

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

Slarti

נתתי דוגמה קיצונית לדברים המתרחשים בפעול!

לטעמי אתה דיי מעודן בתגובתיך, בפועל המצב אינו קיצוני כפי שאני תיארתי, אלא היכן שהוא באמצע.

אני לא מסכים לגבי עניין רכישה מיד פרטית, אם רוצים ומחפשים בהתמדה, יש מספיק ידיים פרטיות מהן ניתן לרכוש את הרכב!

אנשים לעיטים מחפשים קיצורי דרך, עקב חוסר בזמן, עצלנות וכו'..... והמחיר לעיטים כואב...

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

א. אני קניתי ב - 2002 רכב מאלבר עם 35,000 ק"מ. הרכב שירת אותי נאמנה עד היום ואני מוכר אותו עכשיו (למתענינים - יונדאי אקסנט 2001).

הרכב פשוט היה אצל בחורה צעירה שלא נסעה יותר מדי - יש גם כאלו.

ב. די עם העליהום על חברות הליסינג. כמו בכל דבר בחיים יש תמיד סיפורי זוועה, גם על פרטיים ולדעתי יש יותר סיכוי שחברות הליסינג לא ינסו לרמות. בחייכם - אלבר מגלגלת מחזור של מאות מליונים - אתם באמת חושבים שהיא תנסה לרמות כדי להרויח עוד 2,000 ש"ח ? היום שלכל אחד יש אח, דוד, חבר עורך דין הרי ישר יגישו תביעה וזה ממש לא שווה לה.

ג. אם אתה חושש תבקש לראות את רשיון הרכב ועליו, בדר"כ, יש שם שמעיד מי נהג ברכב. תנסה לאתר אותו ולשאול לגבי הק"מ.

• תוכן חדש...